Boğaziçi Rezilliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emin:)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reaksiyon puanı
10,315
Yav he he!
De, başka bildiğin bir şey yok mu senin?
Hayatımda hafif soslu nezaket kılıfı giydirilmiş bu denli ağır bir saygısız ifade daha tanımadım.
Kibir, aşağılama, hakir görme, istiskal etme...

Peki seni bu konuma getiren özelliğin ne? Bu hakkı nereden buldun?

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Yav he he!
De, başka bildiğin bir şey yok mu senin?
Hayatımda hafif soslu nezaket kılıfı giydirilmiş bu denli ağır bir saygısız ifade daha tanımadım.
Kibir, aşağılama, hakir görme, istiskal etme...

Peki seni bu konuma getiren özelliğin ne? Bu hakkı nereden buldun?
"Yav he he" de geç.
Galiba siz yapınca sıkıntı yok ama ben yapınca saygısız, aşağılık ve şerefsiz biri oluyorum doğru mu anladım efenim? Akp'yi eleştirdiğim için terörist, Türk ve İslam düşmanı da olmam lazımdı sanki sizin görüşünüze göre, onları unuttunuz gibi. Size cevap verdiğim için de vatan haini, fetöcü damgası vurdunuz mu bu iş tamamdır. İstediğim lafı kullanırım seni ilgilendirmez bu, ayrıca o lafı orada neden kullanmışım, hangi anlamda kullanmışım gayet açık. Ne saygımı bozmuşum ne birini aşağılamışım ne de başka bir kusur işlemişim. Ya okuduğunu anlamada bi sıkıntı yaşıyorsun ya da bana laf atmak için olayı başka yere yönlendiriyorsun. Bundan sonra millete laf etmeden önce iyice bi beyninde düşün "acaba bu veled bunu hangi anlamda yazmış" diye. Umarım bana karşı 2. kez üstüne düşünülmemiş "hop, bu dün doğumlu bebe benimle karşıt görüşte, her yerde ona haddini bildirmeliyim!" tarzı ile tekrar gelmezsiniz. Gerçi sizinle aynı fikirde olmadığım için benim Müslümanlığımı sorgulayan siz değil misiniz? Sürekli unutuyorum size cevap vermemem gerektiğini.

Reaksiyon puanı
10,315
Galiba siz yapınca sıkıntı yok ama ben yapınca saygısız, aşağılık ve şerefsiz biri oluyorum doğru mu anladım efenim?
Hayır güzel kardeşim, bu forumda ne sen, ne de bir başkası hiçbir zaman ve şekilde bu tanımın içinde değildir, olamaz da! Ben hayatım boyunca hiç kimseye bu tür ifadeler kullanmadım, kullananları da hiç sevmedim. Farklı görüşte olobiliriz, bu normaldir. Ben size benimle aynı görüşte değilsiniz diye kesinlikle kızmam, kin beslemem, düşmanlık etmem. Keza sanırım sen de beni çok yanlış tanımışsın. Geçmişi epey kurcaladığından anlaşılıyor bu. Ama ben sizinle ya da bir başkasıyla yaptığım hiçbir tartışmayı hatırlamam, çok çabuk unutan da biriyimdir.

Sadece biri bir başkasını istiskal ettiğinde zoruma gider, onuruna dokunulmuş insan adına üzülürüm. Bilmeni isterim ki senin o ifadeyi kullandığın arkadaş tam tersine o ifadeyi senin için kullanmış olsaydı, aynı şeyleri hiç tereddüt etmeden onun için yazardım. Burada kişisel bir durum yok.

Bu arada belirtmek istediğim başka bir husus var. Şahsım için kimseyi kırmam, incitmem. Bütün feveranım inançlarıma bir saldırı olduğundadır. Partiyi falan karıştırmana üzüldüm. Eğer sizi kırdımsa -ki ne konuda olduğunu bile hatırlamıyorum- mutlaka inançlarım sebebiyle olmuştur. Buna rağmen birinin benden kırgın olması cidden üzer beni, içinizde her ne kaldıysa hakkınızı helal etmenizi istirham ederim, istemeden kırmış isem de özür dilerim. Bilin ki ben kendi nefsimden başka hiç kimsenin düşmanı değilim. Allaha emanet olun.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
AKP fetöyü her zaman korudu. 2004 MGK kararından sonra karara rağmen her aşamada destek verdi. O MGK kararını alan orduya girip darbe yaptı. Eğer erdoğanın en başından beri fetö ile mücadele vermek gibi bir derdi olsaydı zaten bunu yapabilecek durumdaydı. İktidar kendisini devletin kılcal damarlarına yerleştiremez ve yerleştimek için başka gurpları kullanamaz. Orduya yargıya yerleştirmek için ister cemaat olsun ister falanca hiçbir şeyi kullanamaz buralara yerleşmek gibi bir hakkıda bulunamaz. İktidar gelir yürütme görevini işletir süresi dolunca gider. Ülkeye böyle vesayet sokmaya çalışan zihniyetlerden hiçbir fayda gelmez. İnönünün yaptığı aynı şey değil. Velevki aynı olsun AKP'nin yaptığını aklamaz. Şimdi AKP'yi bırakıp inönüyü tartışacak değiliz.
İnönü zamanında demedim İnönü sonrası dedim dikkat ettin mi bilmiyorum.

Zamanında İnönü sonrası çok partili zamanlarda muhalefet bunu başka grupları kullanarak yapmaya çalışmadı mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kelime anlamıyla özerklik
bir topluluğun, bir kuruluşun kendi kendini, oluşturduğu yasalara göre, özgürce yönetme hakkı ve durumu.

Bu duruma göre üniversitelerde özerklik ekonomik ve yönetimsel olarak kendi kendini yönetebilmesidir. Bu demek değildir ki bir üst tarafından asla denetlenmeyecek ya da müdahale edilmeyecektir. Denetlemenin ve müdahalenin olmadığı ortamda ülke içindeki yasalara uymak zorunda olmayan tamamen bağımsız bir kurum ortaya çıkar. Herhalükarda 1982den beri rektörler CB tarafından atanıyor. Son yasal değişiklik ile rektörün tarafsızlığı tartışılabilir buna itiraz eden kimse de yok. Bunun değişmesini istemek öğrencilerin en doğal hakkıdır. Ama sen istifa edeceksin etmezsen biz ettirmesini biliriz demek ve demokratik eylemin dışına çıkmak işte orada demokratik bir duruştan artık bahsedemeyiz.

Son düzenleme:

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Ben tarihe meraklı biriyim.Siyasette tarihin olmazsa olmaz bir ortağıdır.Bu yüzden siyaseti yakından takip eder ama her şeye günümüzün veya o günlerde yaşanan durumun şartları ile objektif bakarım.(parti tutmuyorum.)
Şuan ki devlet başkanından önce kim başa gelip bu paralel yapıyı (FETÖ) çökerteceğim ülkeden söküp atacağım dediyse İktidardan düştü.Kısacası İktidara gelsen bile bu yapıya ya dokunmayacaksın ya da kötü muamele yapmayacaksın.Ya da sağ gösterip sol vuracaksın.Erdoğan başa geldiğinde zaten bu örgüte pek dokunmadı.Dokunsaydı zaten kalemi kırılırdı.
Şimdi ,Düşünün dışarıda onlarca düşman var.Ve siz devlet başkanısınız.Ama etrafınız ne idüğü belirsiz bir örgütün elemanları ile sarılmış .Göre sizin altınızdaki emir kulları.Yaptığınız dediğiniz her şey onlar tarafından baştakilere iletiliyor.Bu ablukayı hem kırcaksınız hem içerdekileri etkisiz hale getireceksiniz.Bunu nasıl yapacaksınız?Eğer şuan geçmişi konuşursak herkes hem haksız hem haklı çıkar.Yok eğer bugun ve geleceği konuşursak herkes haklı çıkar.

lBLack

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Ben tarihe meraklı biriyim.Siyasette tarihin olmazsa olmaz bir ortağıdır.Bu yüzden siyaseti yakından takip eder ama her şeye günümüzün veya o günlerde yaşanan durumun şartları ile objektif bakarım.(parti tutmuyorum.)
Şuan ki devlet başkanından önce kim başa gelip bu paralel yapıyı (FETÖ) çökerteceğim ülkeden söküp atacağım dediyse İktidardan düştü.Kısacası İktidara gelsen bile bu yapıya ya dokunmayacaksın ya da kötü muamele yapmayacaksın.Ya da sağ gösterip sol vuracaksın.Erdoğan başa geldiğinde zaten bu örgüte pek dokunmadı.Dokunsaydı zaten kalemi kırılırdı.
Şimdi ,Düşünün dışarıda onlarca düşman var.Ve siz devlet başkanısınız.Ama etrafınız ne idüğü belirsiz bir örgütün elemanları ile sarılmış .Göre sizin altınızdaki emir kulları.Yaptığınız dediğiniz her şey onlar tarafından baştakilere iletiliyor.Bu ablukayı hem kırcaksınız hem içerdekileri etkisiz hale getireceksiniz.Bunu nasıl yapacaksınız?Eğer şuan geçmişi konuşursak herkes hem haksız hem haklı çıkar.Yok eğer bugun ve geleceği konuşursak herkes haklı çıkar.

Zamanında birilerinden bahsederken "hocaefendi" demedi diye bir sürü bela alan insanlar vardı, bunlar ciddi bir yüktü. Bu cezaların hemen hepsi de o örgütün sizin bahsettiğiniz elemanları tarafından verilmedi, iktidar elemanları müritleri tarafından verildi.

"Ne istedin de vermedik." sözü çok ciddi bir sözdür. Bu sözü birisi kurabiliyorsa ben burada içten bir pazarlık beklemem, çıkarların uyuşamaması üzerine yaşanan fikir ve kuvvet ayrılığı durumunu görür ve anlarım. Ki bu dediğimi tarih sevdiğinizi söylediğiniz için size örneklendirmeme gerek yok. Özellikle Orta ve Yeni Çağ zamanlarında bu bu anlayışın bilakis Avrupa'ya neler yaşattığını bildiğinizi düşünüyorum.

O yüzden sırt dönenler düştü, dönmeyenler şu oldu demek yerine "işinizi halledene kadar neden onlarla birlikte masum canı yaktınız, masum gözyaşı akıttınız" diye sormak gerek düşer.

emin:)

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,124
vay be oku oku bitmiyor.çok hoşuma giden bir konuydu.yazan yazmayan herkese teşekkürler.