Fen Lisesi Kazanmak İçin Ne Kadar Çalışmalı?

Tekashi Walsh

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
24
Ben 7. sınıfım. Fen lisesi kazanmak istiyorum. Günde kaç soru cözmeliyim.

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Kaç soru veya ne kadar çalıştığın önemli değil, nasıl çalıştığın önemli. Bilgiler kalıcı olmalı, soruları anlamalı ve netini yüksek tutmalısın.

Tekashi Walsh

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
24
Kaç soru veya ne kadar çalıştığın önemli değil, nasıl çalıştığın önemli. Bilgiler kalıcı olmalı, soruları anlamalı ve netini yüksek tutmalısın.
1. Dönem bir konuya güzelce çalıştım diyelim. Soru vs. çözdüm,konu tam. Ama 2. dönemin ortalarında konuyu unutmuş oluyorum. Ne yapmalıyım. Tekrar ne sıklıkla yapmalıyım yani.

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
+
hangi lise, yüzdelik dilim

1. Dönem bir konuya güzelce çalıştım diyelim. Soru vs. çözdüm,konu tam. Ama 2. dönemin ortalarında konuyu unutmuş oluyorum. Ne yapmalıyım. Tekrar ne sıklıkla yapmalıyım yani.
7 den sorulmuyordu galiba
se 8 e odaklan

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Kendim TEOG'a gireceğim zaman iki haftada bir tekrar yapıyordum. Şimdiyse YKS gireceğim, denemedeki yanlışlarıma göre tekrar yapıyorum. Benim tavsiyem günlük deneme çözüp yanlışlarına göre tekrar yapman.

Tekashi Walsh

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
24
+
hangi lise, yüzdelik dilim

7 den sorulmuyordu galiba
se 8 e odaklan
İstediğim yer Malatya Fen Lisesi. 2020 puanları 480 civarı. 7. sınıftan çalışmaya başlayacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendim TEOG'a gireceğim zaman iki haftada bir tekrar yapıyordum. Şimdiyse YKS gireceğim, denemedeki yanlışlarıma göre tekrar yapıyorum. Benim tavsiyem günlük deneme çözüp yanlışlarına göre tekrar yapman.
Teşekkürler. Sizin hedefiniz nedir ?

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
İstediğim yer Malatya Fen Lisesi. 2020 puanları 480 civarı. 7. sınıftan çalışmaya başlayacağım.
min. 85 net işin zor ben iki yıl önce girdim ortalama bir çalışma ile %6.05 y. dilim 435 puan
düzenli çalış, kesinlikle kendini zor sorulara boğma ve sabret

morofobik

Profesör
Reaksiyon puanı
6,911
Knk 500 çöz garanti fen lisesi.

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,320
Ne kadar çok çalışırsan, o kadar iyidir. Ama aşırı hırs yapmamak çok önemli. Ben forumdaki genç arkadaşlarımızın yaşlarındayken çok hırs yapıyordum, gözüm başarılı olmaktan başka bir şey görmüyordu. Sonra ne oldu? Psikolojimi bozdum, ciddiyim. Şu an ben ehliyet için sağlık raporu bile alamıyorum, bir psikiyatristten "Sürücü olur." raporu almam lazımmış.

Fen lisesini hedeflemek güzel bir şey; ama hayatta hiçbir şey sağlıktan değerli değil, ben bunu çok geç farkettim.

LoKi*

Doçent
Reaksiyon puanı
486
Soru sayisi kisiye gore değişir kimisi 100 soruyla anlar kimisi 200 o yuzden kendin nasil rahat oluyorsan o kadar çöz