differentturk
Profesör
Günaydın herkese, ben linux da exe uzantılı uygulamaları açmak için bir uygulama arıyorum. Ücretsiz ve hızlı olsun yeter. Sadece wine ı biliyorum ben başka hangi programlar var? hangisini önerirsiniz?
bilgisayarımın virtual box ı kaldıracağını zannetmiyorumlutris
Mesaj otomatik birleştirildi:
virtual box
Steam Proton veya Lutris'i tercih edebilirsiniz.Lutris WİNE'I daha optimize bir şekilde kullanır.Günaydın herkese, ben linux da exe uzantılı uygulamaları açmak için bir uygulama arıyorum. Ücretsiz ve hızlı olsun yeter. Sadece wine ı biliyorum ben başka hangi programlar var? hangisini önerirsiniz?
wine harici başka bir emulator yok ilave olarak Office vs gibi programlar için winedan türetilen CrossOverOffice var ama paralı bir yazılım.Günaydın herkese, ben linux da exe uzantılı uygulamaları açmak için bir uygulama arıyorum. Ücretsiz ve hızlı olsun yeter. Sadece wine ı biliyorum ben başka hangi programlar var? hangisini önerirsiniz?
lutris ve virtualbox'ın konu ile ilgisi yok, yanlış bilgi vermeyin lütfen.lutris
virtual box
Sanırım mert şefik linuxun içine el olarak Windows yükleme manasında söyledi. Bilgisayarıma wine yükledim şu anda rahatca kullanıyorum. Teşekkürler.wine harici başka bir emulator yok ilave olarak Office vs gibi programlar için winedan türetilen CrossOverOffice var ama paralı bir yazılım.
lutris ve virtualbox'ın konu ile ilgisi yok, yanlış bilgi vermeyin lütfen.
Wine kurdum aslında ama onu da birgün indirip deneyeceğim.Steam'in Proton'u. Ama oyunlar için daha ideal ve çok ama çok iyi.
Steam'e, Steam dışı .exe uzantılı dosyayı ekliyorsun. Bu kadar.
Önerdiğim Proton Sürümü; Proton 5.21 GE.
Wine'ı oyun için kurma kanka. Nedeni ise arka planda;Wine kurdum aslında ama onu da birgün indirip deneyeceğim.
Among us kurdum. Silmek de umarım o kadar kolaydır. Şimdi bilgisayarda değilim yarın Steam proton indireceğim. Ordan yine kurarım among usWine'ı oyun için kurma kanka. Nedeni ise arka planda;
explorer.exe,
svchost.exe,
svchost.exe gibi sistem kaynaklarını tüketen işlemler ve bu işlemlerim açık olması içinde bazı Windows hizmetleri çalışıyor. Yani; Ram, Disk, CPU kaynaklarını boşa tüketiyor.
hayır şu anda yanlış blgilendirme yapan sizsiniz lutris ve virtual bbox ile exe dosyalarını linuxta açabilirwine harici başka bir emulator yok ilave olarak Office vs gibi programlar için winedan türetilen CrossOverOffice var ama paralı bir yazılım.
lutris ve virtualbox'ın konu ile ilgisi yok, yanlış bilgi vermeyin lütfen.