Linux dağıtımlarında exe uzantılı uygulamaları açmak için ücretsiz program önerisi

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Günaydın herkese, ben linux da exe uzantılı uygulamaları açmak için bir uygulama arıyorum. Ücretsiz ve hızlı olsun yeter. Sadece wine ı biliyorum ben başka hangi programlar var? hangisini önerirsiniz?

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
lutris
Mesaj otomatik birleştirildi:

virtual box

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Günaydın herkese, ben linux da exe uzantılı uygulamaları açmak için bir uygulama arıyorum. Ücretsiz ve hızlı olsun yeter. Sadece wine ı biliyorum ben başka hangi programlar var? hangisini önerirsiniz?
Steam Proton veya Lutris'i tercih edebilirsiniz.Lutris WİNE'I daha optimize bir şekilde kullanır.

Son düzenleme:

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
wine harici başka bir emulator yok ilave olarak Office vs gibi programlar için winedan türetilen CrossOverOffice var ama paralı bir yazılım.

lutris

virtual box
lutris ve virtualbox'ın konu ile ilgisi yok, yanlış bilgi vermeyin lütfen.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
wine harici başka bir emulator yok ilave olarak Office vs gibi programlar için winedan türetilen CrossOverOffice var ama paralı bir yazılım.

Sanırım mert şefik linuxun içine el olarak Windows yükleme manasında söyledi. Bilgisayarıma wine yükledim şu anda rahatca kullanıyorum. Teşekkürler.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Steam'in Proton'u. Oyunlar için daha ideal ve çok ama çok iyi.
Steam'e, Steam dışı .exe uzantılı dosyayı ekliyorsun. Bu kadar.

Önerdiğim Proton Sürümü; Proton 5.21 GE.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Wine kurdum aslında ama onu da birgün indirip deneyeceğim.
Wine'ı oyun için kurma kanka. Nedeni ise arka planda;
explorer.exe,
svchost.exe,
svchost.exe gibi sistem kaynaklarını tüketen işlemler ve bu işlemlerim açık olması içinde bazı Windows hizmetleri çalışıyor. Yani; Ram, Disk, CPU kaynaklarını boşa tüketiyor.

Lutris uygulamasında, tüm Wine süreçlerini durdur diye bir seçenek var ama kapatıyor mu hepsini emin değilim kanka.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Wine'ı oyun için kurma kanka. Nedeni ise arka planda;
explorer.exe,
svchost.exe,
svchost.exe gibi sistem kaynaklarını tüketen işlemler ve bu işlemlerim açık olması içinde bazı Windows hizmetleri çalışıyor. Yani; Ram, Disk, CPU kaynaklarını boşa tüketiyor.
Among us kurdum. Silmek de umarım o kadar kolaydır. Şimdi bilgisayarda değilim yarın Steam proton indireceğim. Ordan yine kurarım among us

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580

hayır şu anda yanlış blgilendirme yapan sizsiniz lutris ve virtual bbox ile exe dosyalarını linuxta açabilir