Pc çalışıyor du macun sürdüm açılmıyor

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Ustalarım profesörlerim uzmanlarım şöyle bir sorunum var PC çalışıyor du ısınıyordu macunu kurumuştu bende değiştirdim macun sürdüm fanlar herşey çalışıyor ama klavye mouse ışıkları yanmıyor ekrana da görüntü gelmiyor sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ???????

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Ustalarım profesörlerim uzmanlarım şöyle bir sorunum var PC çalışıyor du ısınıyordu macunu kurumuştu bende değiştirdim macun sürdüm fanlar herşey çalışıyor ama klavye mouse ışıkları yanmıyor ekrana da görüntü gelmiyor sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ???????
Yanlışlıkla kablolara deymiş olabilirsiniz kontrol edin.

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Ustam kabloları çıkardım taktım ama yinede klavye mouse ışıkları yanmıyor fanlar dönüyor PC ye can geldi macunu sürünce şimdi güzel çalışıyor ama görüntü ve klavye mouse çalışmıyor ???????

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Şaka yapıyorsunuz sanırım kolanya tiner sürülür mü ki?

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
PC açılmıyor artık hiç power ışık gelmiyor sebebi nedir saat olmuş sabahın 6 sı bn hala uğraşıyorum power suply demeyin çünkü çalışıyor anakart bozuk demeyin macunu sürmeden önce çalışıyordu forumlar hiç yardımcı olmuyorsunuz hep kendi kendime hallediyorum ama bu sefer olmayacak gibi

10mustafagulten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
PC açılmıyor artık hiç power ışık gelmiyor sebebi nedir saat olmuş sabahın 6 sı bn hala uğraşıyorum power suply demeyin çünkü çalışıyor anakart bozuk demeyin macunu sürmeden önce çalışıyordu forumlar hiç yardımcı olmuyorsunuz hep kendi kendime hallediyorum ama bu sefer olmayacak gibi
Kabloları çıkarıp takmayı deneyin hdmı kablolarını kontrol edin

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Ekran kartı yok onbord ekran kartı Vga tüm kabloları söktüm psu yu da söktüm taktım başka power kablosu da taktım ama şimdi fan 3 saniye dönüyor duruyor neden sebebi nedir PC Yi temizlemeyelim mi ev mi yansın ustaaa toz olmuş psu işlemci fanı temizledim macununu sürdüm kapattım açtım açılmadı o değil elektrik hiç gelmiyor 3 saniye fan dönüyor yok oluyor

10mustafagulten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Ekran kartı yok onbord ekran kartı Vga tüm kabloları söktüm psu yu da söktüm taktım başka power kablosu da taktım ama şimdi fan 3 saniye dönüyor duruyor neden sebebi nedir PC Yi temizlemeyelim mi ev mi yansın ustaaa toz olmuş psu işlemci fanı temizledim macununu sürdüm kapattım açtım açılmadı o değil elektrik hiç gelmiyor 3 saniye fan dönüyor yok oluyor
Macunu sil gene sür bi, ama ince sür macun ince sürülür.

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Valla ustam yatayım beynim yoruldu umudumu da kestim olmaz bu çalışmaz satacam bu kasayı 80 100 e satarsam iyi olurdu 2 GB ram 350 PSU (HDD CPU fanı sökcem ama lazım olur bana ?????? keşke macunu sürmeseydim

10mustafagulten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Valla ustam yatayım beynim yoruldu umudumu da kestim olmaz bu çalışmaz satacam bu kasayı 80 100 e satarsam iyi olurdu 2 GB ram 350 PSU (HDD CPU fanı sökcem ama lazım olur bana ?????? keşke macunu sürmeseydim
Sistemi atar mısın 350wat psu az gibi geldi

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
PC açılmıyor yedek PSU taktım yine hiçbir şey olmadı bu anakartin kabloları nasıl takılır bilginiz var mı videosu eski bir kart ama olsun

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210105-065851.png
    Screenshot_20210105-065851.png
    643.2 KB · Görüntüleme: 274

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Kabloları nasıl takacağını bile bilmiyorsun ki Allah bilir daha neleri yanlış taktın. Bence bilgisayarcıya götürmen en iyi fikir.

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680
İnanmazsanız inanmayın,ya da silgi ile silin.
Şaka yapıyorsunuz diyorsunuz.
4,300 mesajım var.
?
Mesajla bilgi sayısını bir tutuyorsunuz gibi geliyor bana......
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramleri çıkart bios pilini çıkart ramlerin sarı yerlerini güzelce temizle, bios pilini geri tak bilgisayarı açarken açma kapama tuşuna ard arda bas statik elektrik boşalsın

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Mesajla bilgi sayısını bir tutuyorsunuz gibi geliyor bana......

Ramleri çıkart bios pilini çıkart ramlerin sarı yerlerini güzelce temizle, bios pilini geri tak bilgisayarı açarken açma kapama tuşuna ard arda bas statik elektrik boşalsın
Hocam isterseniz inanmayın.Boş,yorumlarda yazmayın.
Oksitlenmeyi çözdüğü için;
Bilgisayardan veya Tamirden anlamadığınız belli.

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680
Hocam isterseniz inanmayın.Boş,yorumlarda yazmayın.
Oksitlenmeyi çözdüğü için;
Bilgisayardan veya Tamirden anlamadığınız
Ben sana bilmiyorsun demedim sadece mesajı fazla olan ve bilgisiz insanlar var ,dediginiz bilgi doğru evet ben yanlismi dedim..... Bir daha yazdığım mesaja bakarak cevap verirseniz sevinirim

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Ustalarım şimdi tekrar bakicam şimdi uyandım sabaha karşı 7 de uyudum olmuyor ALLAH için bilen yokmu neden fanlar dönmüyor jumper girişi 2 adet var onları yanlış taktım belki o yüzden mi çalışmıyor power hdd Led bunlar nasıl olmalı kesin burda bir yanlışlık var kasa çalışıyor birden bire bozulmaz bence öyle oyun sistemi değil öylesine kasa

Fanlar bı kere döndü durdu sonra ama bu sefer baya döndü

Şimdi fanlar dönüyor ama psu dan gelen poweri takınca kapatıp tekrar açınca açılmıyor onu çıkartıp tekrar açınca yine fanlar dönmüyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210105-143855.png
    Screenshot_20210105-143855.png
    449.6 KB · Görüntüleme: 252
  • Screenshot_20210105-143901.png
    Screenshot_20210105-143901.png
    557.2 KB · Görüntüleme: 252
Son düzenleme:

10mustafagulten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Ustalarım şimdi tekrar bakicam şimdi uyandım sabaha karşı 7 de uyudum olmuyor ALLAH için bilen yokmu neden fanlar dönmüyor jumper girişi 2 adet var onları yanlış taktım belki o yüzden mi çalışmıyor power hdd Led bunlar nasıl olmalı kesin burda bir yanlışlık var kasa çalışıyor birden bire bozulmaz bence öyle oyun sistemi değil öylesine kasa

Fanlar bı kere döndü durdu sonra ama bu sefer baya döndü

Şimdi fanlar dönüyor ama psu dan gelen poweri takınca kapatıp tekrar açınca açılmıyor onu çıkartıp tekrar açınca yine fanlar dönmüyor
tanıdığın bir bilgisayarcıya götür adam sana taksın hepsini baktın sorun halen daha var o zaman bilgisayarcıya sorarsın

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Kablolara değmiştir.

judhem

Asistan
Reaksiyon puanı
75
ahh keşke kendiniz sürmeseydiniz kolay gibi görünüyor ama sağa sola deymiş olabiir

ahh keşke kendiniz sürmeseydiniz kolay gibi görünüyor ama sağa sola deymiş olabiir

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Ustalarım profesörlerim uzmanlarım bir tık ilerleme kaydettim işlemciyi ters takmışım şimdi fanlar dönüyor ama yine görüntü gelmiyor ekran kartı ve onbard denedim yine görüntü gelmiyor ??

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
Ustalarım profesörlerim uzmanlarım bir tık ilerleme kaydettim işlemciyi ters takmışım şimdi fanlar dönüyor ama yine görüntü gelmiyor ekran kartı ve onbard denedim yine görüntü gelmiyor ??
Ters mi taktın ? Peki anakart nasıl çalıştı ? (İşlemci olmadığı durumlarda PSU elektrik vermez. En azından ben böyle biliyorum.) Ters takmamışsındır. Aksi taktirde pinler...

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
İşlemci yanmadı çünkü yedekteki işlemciyi de taktım sorun aynı açılmıyor görüntü gelmiyor kimse de burda demedi bana işlemciyi ters belki takmışsndr diye lütfen bazen insanlara bunu da söyleyin belki işlemci ters takılmıştır diye evet psu çalışmıyor du işlemci ters taktığım da fan dönmüyor du işlemci düzgün taktım fanlar dönüyor ama yine görüntü gelmiyor ??????

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,388
Macunu silmeyi çıkarmayı deneyin çıkardığnızhalde de olmuyo sa geçmiş olsun

Macunu silmeyi çıkarmayı deneyin çıkardığnızhalde de olmuyo sa geçmiş olsun

daimasen10

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Temiz bir Intel pentium işlemci vardı onu da taktım çalışmadı

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
Dostum demek ki işlemciden değil gibi. Çünkü işlemci PSU'yu tetikliyor. Çalışmasaydı tetiklemezdi. Ram'leri kontrol et. Slot yerlerlerini değiştir.

Tollyver

Asistan
Reaksiyon puanı
151
1. güç kablolarının doğru takıldığına emin olun.
2. işlemci fanının tam oturduğuna emin olun.
3. ram'lerin tam oturduğuna emin olun. tırnakları tam olarak ram'i kavrasın.
4. ekran kartı harici ise, yuvasına iyice oturduğundan emin ol. Güç girişi varsa bağlantısını kontrol et.