Yurt dışından telefon getirmek?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MrOmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MrOmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Merhabalar 15 Haziran'da Kanada'ya gideceğim babam 1 yıl ben 3 ay kalacağım. Gittiğimde direk kendime iPhone 12 Pro alacağım her şey hazır zamanı bekliyoruz. Sorum şu ben 3 ay sonra Türkiye'ye geldiğimde telefonda bir sıkıntı olur mu normal kullanmaya devam edebilir miyim ?

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
"Pasaport, ehliyet ve yurtdışından Türkiye’ye getirilen cep telefon kayıt ücreti dahil bazı vergi ve harç tutarlarına yüzde 9,11 oranında zamlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni zamlar 1 Ocak 2021 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Geçtiğimiz yıllarda yurtdışından Türkiye'ye götürülen cep telefonlarında “IMEI Kayıt Bedeli” bir çok kez zamlanmıştı. Miktar son olarak 1838 Lira olmuştu. 1 Ocak 2021 tarihinden yurt dışından cep telefonu getirip, kayıt altına alacak vatandaşların ödeyecekleri IMEI kayıt tutarı 2 bin lirayı aştı.

Örneğin Almanya’dan 1200 avroya yeni model bir telefon alan kişi, bunu Türkiye’ye götürdüğünde açtırmak ve Türkiye’de kullanıma sokabilmek için yaklaşık 240 avro (2 bin 170 TL) daha ödeyecek."

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,030
Gelince kayıt ettireceksiniz yoksa sadece 6 ay kullanabilirsiniz. 2170 TL verip İMEİ kaydı yaptırırsanız ömür boyu.

MrOmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
"Pasaport, ehliyet ve yurtdışından Türkiye’ye getirilen cep telefon kayıt ücreti dahil bazı vergi ve harç tutarlarına yüzde 9,11 oranında zamlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni zamlar 1 Ocak 2021 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Geçtiğimiz yıllarda yurtdışından Türkiye'ye götürülen cep telefonlarında “IMEI Kayıt Bedeli” bir çok kez zamlanmıştı. Miktar son olarak 1838 Lira olmuştu. 1 Ocak 2021 tarihinden yurt dışından cep telefonu getirip, kayıt altına alacak vatandaşların ödeyecekleri IMEI kayıt tutarı 2 bin lirayı aştı.

Örneğin Almanya’dan 1200 avroya yeni model bir telefon alan kişi, bunu Türkiye’ye götürdüğünde açtırmak ve Türkiye’de kullanıma sokabilmek için yaklaşık 240 avro (2 bin 170 TL) daha ödeyecek."
Bu her türlü telefon için mi geçerli ? Ben telefonumu alıp orada kullanmaya başlayacağım açık kutu kapalı kutu fark etmiyor her türlü ben bu ücreti ödemek zorunda mıyım ?

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Bu her türlü telefon için mi geçerli ? Ben telefonumu alıp kullanmaya başlayacağım açık kutu kapalı kutu fark etmiyor her türlü ben bu ücreti ödemek zorunda mıyım ?
İMEİ kaydı için evet diye biliyorum.

sonersno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Iphone buna rağmen ucuza geliyor. Ama satamayacağınıza dikkat edin