Mi 10T Alınır Mı? Düşünceleriniz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Burada kimse Realme'nin arayüzünde olan sorunları söylemiyor ama. Onda da pek çok hata vardı yazılımı genel anlamda kararlı olmasına rağmen. Kaldı ki Xiaomi'lerde genelde Mi serilerinde pek fazla hata olmuyor. 9T'de ben bir kere bile bug yaşamadım. Redmi serilerinde buglar olabiliyor onlara bir şey demiyorum ancak Mi 10T o fiyatlarda alınabilecek en iyi cihazlardan birisidir. MIUI arayüzü bekleme modunda pili diğer arayüzlere göre daha fazla yese de öyle aman aman hatalarla dolu bir arayüz değil. Ben 9T'nin kamerasından bile oldukça memnundum fotoğraf anlamında, Mi 10T'nin de günlük bir kullanıcıyı çok rahat karşılayacağını düşünüyorum. Yetmezse Gcam bile yüklenir.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Mesele benim almam değil.Bu cihazın iddia edildiği gibi çok iyi olmadığını insanların görmesi lazım.Bu cihaz Snapdragon 865 e rağmen videoda M51 den Tokat yiyorsa konuşmaya gerek yok.Xiaominin son dönemlerde arayüzdeki hatalarıda bariz ortada.Burda olay insanların mağdur olmaması.Ahmet Mi 10t almış.Benim için sorun yok.Para benim cebimden çıkmıyor.
Yine dönüp dolaşıp konuyu kameraya getiriyorsunuz farkında mısınız, peki neden? Çünkü kötülemek için elinizde bundan başka bir şey yok. Çok iyi seviyede kamera beklentisi olmayan biri için Mi 10T alınabilecek bir cihaz.

Son düzenleme:

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Bu telefon oldukça hoşuma gitti, ekran-kamera ve işlemci performansı konusunda uzun süre değişim istemez gibi geldi.
Şuan Trendyol Mi Store mağazasında Mi Band 5 hediyesi ile birlikte 5291 TL'den satılıyor. Yurtdışından tedarik edersem de kaydıyla birlikte 4100 TL'ye geliyor, aradaki fiyat farkına değmez diye düşünüyorum.

Görüşleriniz nedir bu cihazla ilgili? Verilir mi bu fiyatlar?
OnePlus 8T varken ben asla Mİ10T almam telefona 5 bin lira veriyorsun AMOLED ekran bile yok dalga geçer gibi

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
OnePlus 8T varken ben asla Mİ10T almam telefona 5 bin lira veriyorsun AMOLED ekran bile yok dalga geçer gibi
Aradan garanti gibi çok önemli bir fark var yalnız. Çoğu kişi bu yüzden güvenemiyor zaten.

YellowTiger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
TR de yok sanırım o cihaz.

Şimdi tam Galaxy Note 10 lite sipariş edecekken kafam iyice karıştı :)
Galaxy Note 10 Lite ve Mi 10T'yi kamera olarak karşılaştırırsak sonuç ne olur?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589

Video'da Samsung daha iyi. Fotoğraf tarafında bence ikisi de günlük bir kullanıcı için iyi sonuçlar veriyor. Samsung yazılımla çok oynadığı için onda renkler biraz daha pastele kayıyor. Ancak 2020 yılında bu fiyattaki bir telefonun kapağının plastik olması...

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029

Evet samsung fotoğrafları pastel boya gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence sipariş etmeden önce bir mağazada deneyin. Denemeden sipariş etmenizi önermem hiçbir cihazı.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299

Note 10 lite hem fotoğraf hem video da ezip geçer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yine dönüp dolaşıp konuyu kameraya getiriyorsunuz farkında mısınız, peki neden? Çünkü kötülemek için elinizde bundan başka bir şey yok. Çok iyi seviyede kamera beklentisi olmayan biri için Mi 10T alınabilecek bir cihaz.

Ben şunu bir kez daha anladım ki sen tescilli Xiaomi avukatısın.Bu forumda Xiaomi bölümü şikayetlerle dolu,başka forumlardada bir dünya şikayet var hala utanmadan sıkılmadan savunabiliyorsun.Kamera beklentisi olmayan diyorsun 5500 TL verip berbat bir kamera,sorunlu bir yazılım,buglarla dolu bir arayüz,Soluk İps panel.Bu kadar olumsuzluğa 5500-6000 TL bayılsın insanlar.Öyle mi? Bravo sana.???

Son düzenleme:

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
İyi dedin bravo bana. Kamera beklentisi olmayan demiyorum, üst düzey kamera beklentisi olmayan diyorum anlayamıyorsun galiba. 144Hz Full HD+ IPS LCD ekran? Ekrana illa takmak istiyorsan git 60Hz 720p IPS LCD ekrana sahip iPhone 11 alacaklara de bunu önce. Sorunlu yazılım dediğin ne? Buglarla dolu olduğunu kim söyledi? Bu telefonun kullanıcısı değilsen nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun?
Forumda Mi 10T serisi geldikten sonra anlamsız bir Xiaomi düşmanlığı başladı nedeni de belli 5k-6k fiyat aralığındaki iPhone, Samsung, Huawei modellerine ciddi rakip olduğu için Xiaomi önermek istemeyenler yazılımını bahane etmeye başladılar. Xiaomi ise alınmaz, ÇÖP, Mi 10T Pro 2 yıl sonra kasar, Mi 10T alınır mı diyene Realme 7 Pro al daha iyi diyen bile oldu. Yanlış yönlendirmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Adam Redmi Note 9S almış birkaç aya sorunlar diye konu açarsın diyor. Bu kadar nefret doluysanız girmeyin foruma. Yalansa yalan deyin ben de herkesten özür dileyeyim.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
İyi dedin bravo bana. Kamera beklentisi olmayan demiyorum, üst düzey kamera beklentisi olmayan diyorum anlayamıyorsun galiba. 144Hz Full HD+ IPS LCD ekran? Ekrana illa takmak istiyorsan git 60Hz 720p IPS LCD ekrana sahip iPhone 11 alacaklara de bunu önce. Sorunlu yazılım dediğin ne? Buglarla dolu olduğunu kim söyledi? Bu telefonun kullanıcısı değilsen nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun?
Forumda Mi 10T serisi geldikten sonra anlamsız bir Xiaomi düşmanlığı başladı nedeni de belli 5k-6k fiyat aralığındaki iPhone, Samsung, Huawei modellerine ciddi rakip olduğu için Xiaomi önermek istemeyenler yazılımını bahane etmeye başladılar. Xiaomi ise alınmaz, ÇÖP, Mi 10T Pro 2 yıl sonra kasar, Mi 10T alınır mı diyene Realme 7 Pro al daha iyi diyen bile oldu. Yanlış yönlendirmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Adam Redmi Note 9S almış birkaç aya sorunlar diye konu açarsın diyor. Bu kadar nefret doluysanız girmeyin foruma. Yalansa yalan deyin ben de herkesten özür dileyeyim.
İyi dedin kral.

madSlowly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,759
Bence iPhone SE 2020 ye rakip çok iyi bir telefon bence

YellowTiger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
SE 2020 ekranı çok küçük, 4.7 ve 6.67 inç :(

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
İphone 11 i bu forumda en çok eleştiren benim.Ekranını ve tasarımını yerden yere en çok vuran benim.Bunu başka birine yazsan anlayacağımda bana yazmana hayret ediyorum.Ortada nefret değil gerçekler var.Mi note 10 lite aldırdığımız adam sensör sorunu,Wi-Fi sorunundan bahsedip pişman oldum diyorsa,Mi 8 kullanan bir kişi 845 işlemciye rağmen cihaz kasıyor diyebiliyorsa ne dememi bekliyorsun? 144 Hz diyorsun oda hikaye.144 Hz cihazda adaptif olarak çalışıyor.Bugün Mi 10t alan bir kişi 144 Hz ı aktif etse bile sürekli kullanma şansı yok.Cihaz belli durumlarda 60hz,belli durumlarda 90hz, belli durumlarda 144 Hz çalışıyor.Xiaomi gibi bir firmanın 144hz ı termal soğutma sistemi olmasına rağmen adaptif sunması tek kelime ile rezalet.Kusura bakma ama sen Xiaominin avukatı olmuşsun.Sana ne anlatsam,ne yazsam boş.

Son düzenleme:

LoKi*

Doçent
Reaksiyon puanı
486
Ben mi 10 t almazdım onun yerine o fiyatlara iphone se2 ya da galaxy note 10 lite alırdım bütçeyi arttırabilirseniz xr veya oppo reno 3 pro da alabilirsiniz

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
İphone 11 i bu forumda en çok eleştiren benim.Ekranını ve tasarımını yerden yere en çok vuran benim.Bunu başka birine yazsan anlayacağımda bana yazmana hayret ediyorum.Ortada nefret değil gerçekler var.Mi note 10 lite aldırdığımız adam sensör sorunu,Wi-Fi sorunundan bahsedip pişman oldum diyorsa,Mi 8 kullanan bir kişi 845 işlemciye rağmen cihaz kasıyor diyebiliyorsa ne dememi bekliyorsun? 144 Hz diyorsun oda hikaye.144 Hz cihazda adaptif olarak çalışıyor.Bugün Mi 10t alan bir kişi 144 Hz ı aktif etse bile sürekli kullanma şansı yok.Cihaz belli durumlarda 60hz,belli durumlarda 90hz, belli durumlarda 144 Hz çalışıyor.Xiaomi gibi bir firmanın 144hz ı termal soğutma sistemi olmasına rağmen adaptif sunması tek kelime ile rezalet.Kusura bakma ama sen Xiaominin avukatı olmuşsun.Sana ne anlatsam,ne yazsam boş.
Mi 8'i ilk çıktığı zaman aldık. Üstelik cihazı babam kullanıyor. Bayağı da hor kullanır yani telefonu. Sadece batarya değişimi yaptık. Telefon kasma donma olmadan çatır çatır çalışıyor.

Vienza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Öncelikle 1 aydır Xiaomi Mi 10T 8/128 modelini kullanıyorum bunu belirteyim.Sorunuz olursa tekrardan sorarsanız bilgilendirmeye çalışırım.İlk olarak telefon harici bazı belirtmem gereken noktalar var.Bir kere cihaz alırken ilk olarak isteklerinizi ve bütçenizi belirlemelisiniz daha sonra bu kriterlere göre gerekli markaların gerekli modellerini araştırmalısınız. Cihaz alırken şu markaları direk genel olarak yorumlamayı bırakmanız lazım, her markanın iyi ve kötü modelleri olur bu her konuda geçerlidir. Hiçbir markayı gereksiz yere savunmanın anlamı yok sonuçta para veriyorsunuz ve o paraya istediğiniz özellikleri almak sizin en doğal hakkınız. Şimdi gelelim telefona ;

Performans :
Burada yazılanlara göre arayüzde hantallık,donma,kasma hata vb. hiçbir sorunla karşılaşmadım ve cihaz performans olarak beni fazlasıyla tatmin etti. Parmak izi sensörü ve yüz tanıması başarılı.

Batarya Performansı :
Batarya konusunda aynı şekilde hiçbir sorun yaşamadım. 1 aydır ara ara ekran sürelerine bakıyorum ve birkaç ss almışım. Telefon %100 den %54 e 7 saat 25dk ekran süresi vermiş. Fakat bu kullanımınıza göre değişir,ben bu %46 lık kısımda çoğunlukla wp,biraz youtube,google vs takıldım.Oyun oynamıyorum oyun oynarsanız doğal olarak bu performansı alamazsınız.

Ekran :

Burada amoled ekran istiyorsanız başka cihazlara bakın. Ama ben amoled sevmeme ve amoledden geçmeme rağmen ekran kötü değil,144hz olması zaten farkı kapatıyor ve adaptive olması bence önemli.Genel kullanımda 144hz, wpde uzun süre kalınca ve youtube vs 144 fps alamayacağı yerlerde çekiyor zaten bildiğinizi düşünüyorum.

Kamera :

Arka kameradan üst düzey beklentiniz varsa hayal kırıklığı yaşarsınız(Ön kamera güzel). Kamera konusunda Xiaomi'nin yazılım konusunda ben de zayıf olduğunu düşünüyorum. Orta seviye kamera performansı var genel olarak, sensör olarak IMX682 sensörünü kullanıyor zaten(Orta seviye).Eğer kameraya ekstra önem veriyorsanız başka modellere bakın ama yok ben günlük kullanıcıyım vs diyorsanız kesinlikle işinizi görür. Ama bu fiyata daha iyi kameralı telefonlar var.Gerekirse birkaç fotoğraf atarım duruma göre.

Tasarım :

Bu tamamen kişiden kişiye değişir ben başarılı buldum gayet güzel tasarımı.Sadece kalın ve ağır biraz ama benim için problem değil bu .

Sonuç olarak :

İsteklerinizi belirlemeden alınır alınmaz muhabbeti çok saçma ve gereksiz. Herkesin kendine göre kriterleri vardır. Sen ios ekosistemini seviyorsan,kamerası iyi olsun makroyla işim yok telefonun ekranının küçük olması,batarya performansı benim için önemli değil ben performans ve apple istiyorum dersen se2020 alırsın. Ama yok benim kriterlerim başka ben ekran büyük vs. istiyorum batarya önemli,performansı iyi olsun diyorsan Mi 10T alırsın. Ekran amoled istiyorsan başka bir cihaza bakarsın. Burada isteklerini duymadan o alınır bu alınmaz diyenlere kulak asma. Ben 1 aydır kullanıyorum burada yazılanlara bakınca sanki başka telefon kullanıyorum dedim. Bu fiyata her şeyi iyi olan bir cihaz satın alamazsınız zaten öyle alınsa 9 bin 10 bin hatta 20 bin tl lik telefonlar piyasada neden olsun ? Mesela 7 bin TL ye en alınası cihaz bana göre iphone 11.Ama butçem 5bin TL idi ve bunu aldım ve gayet memnunum. Şu marka isimlerine göre değil model ve kişinin kendi isteklerine göre öneride bulunursanız herkes için daha iyi olur. Tartışmak isteyen olursa her türlü görüşe açığım burada gereksiz şekilde kavga etmek çok saçma.Herkesin kendi parası ve bu paraya kendi isteklerini karşılayan bir cihaz almak herkesin en doğal hakkıdır.Sorunuz olursa yardımcı olurum.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549

Turan GSM Tekno Mehmet gibi kanallardan temin edebilirsin TR'den zaten OnePlus alınmaz 4-5 bin liralık cihaz vergilerle birlikte fiyatı İPhone ile aynı oluyor hali ile Türkiye'de yaşayan biri İPhone varken OnePlus almayı mantıklı bulmuyor

TeknoTakip

Doçent
Reaksiyon puanı
444
bence alınmaz. çünkü aşırı büyük ve bu sebep başlı başına yeterli bence

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Aradan garanti gibi çok önemli bir fark var yalnız. Çoğu kişi bu yüzden güvenemiyor zaten.
Ben telefonu kılıfsızı ekran koruyucusuz kullanan biri değilim o yüzden garantiyi çok sallamıyorum Oxygen OS arayüzünün favori arayüzüm olduğunu biliyorsun hocam
Hocam zaten bizim Türk milletinde Samsung ve İPhone fanboyluğu var OnePlus Realme falan bilmezler laf anlatmaya değmezler bile

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Öyle bir anlatıyorsun ki sanki Xiaominin sunduğu garanti süper.Türkiyede Apple ile Huawei dışında iyi bir servis ve üst düzey garanti sunan bir marka yok.Garanti önemli önemsiz demiyorum ama Xiaomide çok iyi bir garanti sunmuyor.Garantiden dolayı burun kıvırdığın Oneplus 8t Mi 10t Pro dan bir çok noktada daha iyisini sunan bir cihaz.Mi 10t Pro 144hz ips ekran sunarken Oneplus 8t 120hz amoled panel sunuyor.Mi 10t de 144hz aktif edilse bile sürekli çalışmıyor ama Oneplus 8t deki 120hz ekran hızı manuel olduğu için aktif edildiğinde sürekli çalışıyor ve daha akıcı bir deneyim sunuyor.Kamera konusunda Oneplus 8t yazılım farkıyla bariz üstün.Arayüz tarafında Oxygen-os akıcılığı sayesinde Oneplus 8t daha iyi bir deneyim sunuyor.Bugün Oneplus 8t alan kişi 5 yıl performans konusunda üzülmez ama aynı şeyi Mi 10t Pro için söyleyemiyoruz.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...