ubuntu mate dual boot

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
merhaba arkadaşlar ubuntu kurarken windowsun yanına kur diye seçenek çıkıyor ya aynısı ubuntu matede de çıkar mı

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
evet ama ne bileyim ben hep 3.part uygulamalardan korkarım da
Ben de genelde o tür programları indirmekten kaçınırım.Program açık kaynak kodlu veya güvenilir bir firmanın değilse zaten mümkünse hiç bir zaman 3.parti uygulamaları kullanmam ama bu firmanın ürününü güvenilir diye biliyorum.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Aslında windows XP'de MiniTool Partition Wizard kullanarakta diskinizi bölebilirdiniz.Daha az zahmetli olacağını düşünüyorum.
3. parti uygulamalardan korkarım demiştim ama os silmekten dha çok korkarım ama eğer dediğiniz gibi açık kaynak ve güvenilir bir uygulamaysa dediğiniz uygulamayı kullanacağım

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
teşekkürler ubuntu ya biraz alışınca live olarak büyük ihtimalle kurarım ama ben kurarken ordan oluşturduğum bölümü mü seçeceğim yoksa yanına kur mu diyeceğim siz nasıl yaptınız

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
teşekkürler ubuntu ya biraz alışınca live olarak büyük ihtimalle kurarım ama ben kurarken ordan oluşturduğum bölümü mü seçeceğim yoksa yanına kur mu diyeceğim siz nasıl yaptınız
Benim bazı ayarları değiştirmem gerektiğinden dolayı kendi SSD'mi MiniTool Partition Wizard ile bölüp o böldüğüm yere el ile Ubuntu'yu kurdum şuan sadece acil durumlar için bilgisayarımda 30GB yer verdiğim Windows 10'un bulunduğu bir bölüm bıraktım.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
hmm yani eğer bölümleme yapıp öyle kuarsam el ile seç diycem yanına kur demek yerine teşekkürler peki sizce wiindows 10 mu ubuntu mu

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
hmm yani eğer bölümleme yapıp öyle kuarsam el ile seç diycem yanına kur demek yerine teşekkürler peki sizce wiindows 10 mu ubuntu mu
Benim için tabi ki Ubuntu,windows 10'u sadece belirli programları düzenleyip Ubuntu'da çalıştırmak için kullanıyorum(en son Nvidia Broadcast için bunu yapmıştım.) onun dışında oyunlarımı Ubuntu'da oynarım işlerimi Ubuntu'da hallederim.

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
O kurulum seçeneğini tavsiye etmiyorum. Disk Yönetimi'nden 30 GB bir alan ayırın ve kurulumda ''Elle, Başka bir şey'' seçeneğini seçin. Sonra ise gelen ekrandan 30 GB olan alana tıklayıp Birincil bölümü seçin. Dosya sistemini EXT4, bağlama noktasını ise / yapın.