Koltuktan elektrik çarpması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,263
Arkadaşlar oturduğum koltuğun ayağına dokununca parmağına elektrik çarptı bu bilgisayar bileşenlerine zarar verebilir mi yakınlar birbirine
benimde laptop'uma arabanın lastiğinden elektrik çarptı(!)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Koltuktan Bilgisayara neden çarpsın? Şöyle konular açmayın.

Emri

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Koltuktan Bilgisayara neden çarpsın? Şöyle konular açmayın.
Bir yerde görmüştüm statik elektrik ekran kartını da yakabiliyormuş ondan dolayı korktum oturduğum koltuğa elimi değince elektrik çarpıyor ve usb çıkarma sesi geliyor

mvkb

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Bir yerde görmüştüm statik elektrik ekran kartını da yakabiliyormuş ondan dolayı korktum oturduğum koltuğa elimi değince elektrik çarpıyor ve usb çıkarma sesi geliyor
Hayal ettim de;

Matsu, sakin bir şekilde oturuyordu. Bilgisayarında SDN'ye göz atarken, bir anda elini koltuğa attı. Elini elektrik çarpmıştı! Ve bilgisayarına takılı olmayan USB çıkmıştı! Matsu, gözlerine inanamıyordu.

Emri

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Hayal ettim de;

Matsu, sakin bir şekilde oturuyordu. Bilgisayarında SDN'ye göz atarken, bir anda elini koltuğa attı. Elini elektrik çarpmıştı! Ve bilgisayarına takılı olmayan USB çıkmıştı! Matsu, gözlerine inanamıyordu.
Statik elektrik anakarta temas ettiği için gelmiş olamaz mı?

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Statik elektrik anakarta temas ettiği için gelmiş olamaz mı?
Bozulmuştur bilgisayar. Hiç açma bence kesin bozulmuş. Açarsan önce koltuktan sonra da mouse dan sana elektrik çarpar. Fazla elektrik de telefonuna doğru gider onu da bozar. Sakın açma bilgisayarı. Statik elektrik teması anakarta virüs de bulaştırıyor.

Şunu da ekleyeyim elektrik çarparsa sende bir özellik oluşur her bilgisayarı ellediğinde senden ona elektrik akışı geçer ve anakart virüs kapıp bozulur. En iyisi bir gün boyunca çimende dur.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Kardeşim bu olay bilgisayarın için çok tehlikeli, tüm parçaları tek tek servise gönder. Değiştirmelerini iste. Sistemin o an bozulmadığına dua et.

(!) Normalde ironi yapsam bile bu işareti koymam ama yanlış bilgi vermekten ceza almayalım şimdi :D

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Senin PC'nin önündeki ahşapa abin vurmamışmıydı?

Arkadaş sanırım bluetoothlu koltuk kullanıyor. Havadan elektrik yolluyor.

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,538
Kardeşim bu olay bilgisayarın için çok tehlikeli, tüm parçaları tek tek servise gönder. Değiştirmelerini iste. Sistemin o an bozulmadığına dua et.

(!) Normalde ironi yapsam bile bu işareti koymam ama yanlış bilgi vermekten ceza almayalım şimdi :D
Konu konu değil ki, bu trole her hakaret bir sevaptır

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Bozulmuştur bilgisayar. Hiç açma bence kesin bozulmuş. Açarsan önce koltuktan sonra da mouse dan sana elektrik çarpar. Fazla elektrik de telefonuna doğru gider onu da bozar. Sakın açma bilgisayarı. Statik elektrik teması anakarta virüs de bulaştırıyor.

Şunu da ekleyeyim elektrik çarparsa sende bir özellik oluşur her bilgisayarı ellediğinde senden ona elektrik akışı geçer ve anakart virüs kapıp bozulur. En iyisi bir gün boyunca çimende dur.
Kardeş bir de ekleyeyim aynı gün bilgisayarın önündeki ahşapa vurduktan sonra elektrik çarpması olursa çok kötü şeyler olabilir. Benim arkadaşıma aynısı olmuştu bilgisayarında özellik oluşmuştu. Açıldığı anda kayıtlı olduğu tüm sitelerden ban yemişti. Hatta eba hesabı bile banlanmıştı sonra yine hesap açtı.

morofobik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,915
Teşekkürler, takıntılı olmak ban sebebi olacağını bilmiyordum.. Alakasız görenler cevap vermeyebilir. Hakarete gerek yok.
Evet,belki anlamamış olabilir bu tür hareketler sergileyeceğimiz yerde, arkadaşımıza yardım edebiliriz.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Kardeş bir de ekleyeyim aynı gün bilgisayarın önündeki ahşapa vurduktan sonra elektrik çarpması olursa çok kötü şeyler olabilir. Benim arkadaşıma aynısı olmuştu bilgisayarında özellik oluşmuştu. Açıldığı anda kayıtlı olduğu tüm sitelerden ban yemişti. Hatta eba hesabı bile banlanmıştı sonra yine hesap açtı.
Olmadı sanki...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...