İntel kullanıyorum ama AMD alın.Arkadaşlar genel anlamda sizce intel mi? amd mi?
@Görkem Say lütfen sen de cevap ver
i3 10100 4 çekirdek 8 Thread 6MB önbellekYahu diyorum ki, düşük çekirdek kanıtı göster. Bana hala yaşama dileği sunuyorsun. R3-R5-R7 ve i3-i5-i7 arasında çekirdek farkı varsa göster.
Dostum ne yiyip içiyorsun acaba. Ryzen 7 ile i5 niye karşılaştırıyorsun? Ryzen 7'nin rakibi Intel i7 tarafıdır.i3 10100 4 çekirdek 8 Thread 6MB önbellek
Ryzen 5 1600 6 Çekirdek 12 Thread 19MB önbellek
i5 10600K 6 çekirdek 12 Thread 12MB Önbellek
Ryzen 7 3700X 8 çekirdek 16 thread 36MB önbellek.
Şu bir kaçı.
Tamam artık konu kilitlensin. Yoksa burası bir kavga ortamına dönecek.Dostum ne yiyip içiyorsun acaba. Ryzen 7 ile i5 niye karşılaştırıyorsun? Ryzen 7'nin rakibi Intel i7 tarafıdır.
Bundan sonra bu tarz yorumları gördüğüm yerde forum kurallarının şu maddesine dayanarak sileceğim haberiniz olsun. Alttan alıp düzgünce açıklama yapıyoruz ancak ısrarla bazı şeyleri diretmeye devam ediyorsunuz.
- 14-) Forum içerisinde yanlış bilgi paylaşımı yasaktır. Kullanıcılara konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yanlış bilgi vermek o kullanıcıyı yanlış bir ürüne yönlendirecektir.
Some AMD fanboy problems. Ama kimin fanı daha işlevli onu da görüyoruz değilmi?Allah'ın lütfu;
Mesaj otomatik birleştirildi:
Allah'ın cezası;
Mesaj otomatik birleştirildi:
Aradaki farkı görürsünüz.
AMD CandırArkadaşlar genel anlamda sizce intel mi? amd mi?
@Görkem Say lütfen sen de cevap ver
Some amd fanboy problem.sKesinlikle AMD alın.
kanka almayacağım merak ettiğimden soruyorum ama seneye bu zamanlar veya bu yaz sistem toplamayı düşünüyorumKesinlikle AMD alın.
Dostum şu daha iyi diye bir şey yok. Arkadaşlar neyi kullanıyorsa ona iyi diyor. Kullandıkları ürünlerin markaları kendilerine daha yakın geliyor normal olarak. Her şey fiyata ve bütçeye bağlı. Uzun uzun açıklamıştım zaten.biri intel diyor biri amd ben kime güveneyimki anladığıma göre ikisininde eksi yönleri var ve birkaç araştırma yaptım şuanda mesela intel core i5 10400f rakibi ryzen 5 3600 dan hem daha iyi performans segileyor hem de fiyatı daha uygun şahsen inetlin 10.nesilde iyileştiğini düşünüyorum amd render da daha iyi ama bildiğim kadar
Şu an AMD için en kötü dönem. Zira AM4 soketinin ömrü bittiği için Ryzen 5000 serisinden bir işlemci alacak kişi, tekli çekirdek konusunda bir yükseltme yaşayamayacak. Şu an parası olan gidip Ryzen 5600X veya 5800X alabilir. Sırıtmaz da bunlar çok güçlü işlemciler şu an. Ancak 2021'in başında gelecek Rocket Lake S ailesi tekli çekirdek konusunda AMD'den daha iyi olacak. Çoklu çekirdeğe ihtiyacı olan tereddüt etmesin, parası da varsa 5800X alsın geçsin zaten. Ancak şu an Intel tarafında hem 10400F, 10700F ve 10900F gibi işlemciler fiyatına göre çok iyi hem de bu işlemcileri ileride yükseltebilirsiniz Z490 anakartınız da varsa. Eğer bütçe azsa, MSI B450 A Pro Max ile Ryzen 3100 falan almak daha mantıklı olabilir çünkü bu anakarta en azından Ryzen 5600X gibi bir işlemci takabilirsiniz RAM kaybı yaşamadan.
Amd fan boyu amd yi oyun için stok soğutucuyla alırsan evine doğalgaz almana gerek kalmazKesinlikle AMD alın.
Evet toparladı. İntel amd fanboyları. gerçekleri kabullenemiyorlar pu hahaha İntel uykudan uyandı. Z490 Anakartlar 11 Nesil desteklicek. AMD F/P miş pu haha Ryzen pişmanlıktır. R5 2600 Kullanıyorum 90 95 derece normal mi ? AMD De stok fan İntel gibi. resmen Kule tipi Sıvı Soğutma şart.biri intel diyor biri amd ben kime güveneyimki anladığıma göre ikisininde eksi yönleri var ve birkaç araştırma yaptım şuanda mesela intel core i5 10400f rakibi ryzen 5 3600 dan hem daha iyi performans segileyor hem de fiyatı daha uygun şahsen inetlin 10.nesilde iyileştiğini düşünüyorum amd render da daha iyi ama bildiğim kadar
teşekkürlerDostum şu daha iyi diye bir şey yok. Arkadaşlar neyi kullanıyorsa ona iyi diyor. Kullandıkları ürünlerin markaları kendilerine daha yakın geliyor normal olarak. Her şey fiyata ve bütçeye bağlı. Uzun uzun açıklamıştım zaten.
kabullenemiyorlar.. amd fanboycukları@ConfickerBelasi Evet, Intel Corporation ş******* bir şirket doğru, ama bazı konularda iyi olduğu gerçeğini de değiştirmiyor. Bende biliyorum tekelci davrandığını vb. ama bazı konularda iyi olduklarının gerçeğini değiştirmiyor.![]()
Fanboycuklar kabullenemiyorlar. Ryzen deli gibi ısınıyor hayla. Kabullenemiyorlar R5 2600 90 derece normal mi ? amf Fanboycuklara yeter Ön bellekŞŞŞ sesiz olun onlar geliyor Amd Fanboycukları
Abi atıyorum 2000₺ var o zaman amd ryzen 5 mi almalıyız?Ne tartıştık şu konuyu yaŞu an bu sorunun cevabı intel arkadaşlar. Neden mi? 3000 Serisi ve 10. nesili karşılaştırırsak, 10. nesil hem daha performanslı hem de 3000 serisindeki alternatiflerinden daha ucuza satılıyor. Gelin bir de 5000 serisi ve 10. nesili karşılaştıralım. 5000 Serisi her alternatifte performans olarak önde 10. nesile göre fakat fiyat olarak o kadar pahalı, o kadar uçuk fiyatlardan geldi ki ülkemize bu kadar parayı 5000 sersine vermek yerine 10. nesili almak yine daha mantıklı. Ben en iyisini istiyorum diyen gitsin alsın 5950x ama sizin bizim gibi öğrenci, geliri belli insanların şu an için tercih etmesi gereken işlemci İntel 10. nesildir.
Oyun mu rendermı oyunsa intel al geç sadece rendersa amd al geçAbi atıyorum 2000₺ var o zaman amd ryzen 5 mi almalıyız?
1400 liraya 10400F alıp, artan parayla anakart bütçesine destek çıkıp Z490 anakart ile güzel bir kombo yapabilirsin. Daha fazlasını istiyorum dersen 2500-2600 civarına 10600K bakabilirsin. R 5 3600 kullanan biri olarak söylüyorum, şu an o fiyatı hakeden bir işlemci değil kendisi.Abi atıyorum 2000₺ var o zaman amd ryzen 5 mi almalıyız?
Intel kullanmama rağmen AMD diyorum. AMD: f/p Intel: Pahalı ama güçlü
Teşekkürler aklımdaki soruları bu konuda buldum1400 liraya 10400F alıp, artan parayla anakart bütçesine destek çıkıp Z490 anakart ile güzel bir kombo yapabilirsin. Daha fazlasını istiyorum dersen 2500-2600 civarına 10600K bakabilirsin. R 5 3600 kullanan biri olarak söylüyorum, şu an o fiyatı hakeden bir işlemci değil kendisi.