RAM Takviyesi Laptop'ın Hızını Arttırır mı?

fatihege

Doçent
Reaksiyon puanı
396
Laptop'ımda i5-2450M CPU (HD Graphics 3000), NVIDIA GeForce GT520M GPU, 4 GB DDR3 1333Mhz RAM var. Ek olarak 8 GB RAM takviyesi yaparsam hızı artar mı?

husenemre

Asistan
Reaksiyon puanı
44
eğer ikiside %100 değilse yoksa bir ssd almanızı öneririm

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
RAM'den daha çok işlemci gücü ve disk hızı gerekir.RAM geçici olarak depolama görevi görür yani açtığın programlar geçici olarak RAM'de bekler. RAM yetersiz ise bir kaç program açınca bilgisayar yavaşlamaya başlar çünkü artık yer kalmamıştır.İşlemci değiştirmek zor olduğu için yeni bir bilgisayar almanız daha iyi olur diye düşünüyorum.Aksi halde RAM ile birlikte SSD kullanabilirsiniz. Hepsinin kullanım yüzdelerini görmek için CTRL+Shift+Esc tuşlarına basıp açılan pencerede 'Performans' kısmına gelebilirsiniz.

_mirror_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,935
Kullandığım laptop'ın ben hangi amaçla alındığını bilmiyorum. Babam 2012'de çalıştığı işi için almıştı, son 2-3 yıldır ben kullanıyorum.
Benim babamda aynı amaçla aynı yılda aldı :( keşke o zaman biraz daha buyuk olup kasa toplattirsaydim

fatihege

Doçent
Reaksiyon puanı
396
hee kasa toplayacaksınız anlaşılan bütçeniz ne kadarsa konu açıp öneri isteyin
Ben zaten öneriler eşliğinde bir kasa topladım. Satın almayı bekliyorum. Uzun bir süre satın alamayacağız gibi görünüyor, ben de geçici olarak ek RAM sorunumu çözer mi sorusunun cevabını öğrenmek amacıyla bu konuyu açtım.