Linux Kurulum

celebi123

Asistan
Reaksiyon puanı
283
Herkese merhabalar.Ben bir windows 10 kullanıcısıyım ama sıkıldım.Linux gozume guzel geldi hem güvenliği hem görüntüsü.Linux kurmak için ne yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz? İnternette baktım ama pek birşey anlayamadım.Sizin yardımlarınızı bekliyorum.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Son kullanıcı dağıtımlarını kurmak için ilk önce İSO dosyasını indiriyorsunuz daha sonra bu İSO doyasını bir USB'ye Etcher veya Rufus yardımı ile yakıyorsunuz ve bilgisayarı kapatıp o USB takılı şekilde açıyorsunuz eğer Linux'u boot etmez ise BİOS'tan boot konusunda USB'yi diskten daha öncelikli hale getirin ve tekrar deneyin boot etmesi lazım bundan sonrası ise bir son kullanıcı dağıtımının İSO'sunu indirdiyseniz kendiniz yapabilirsiniz.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Öncelikle hangi Linux dağıtımını kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor şahsi tercihim kendi bilgisayarımda da kullandığım Ubuntu olacaktır.İnternetten iso dosyasını ve rufus adlı programı indirin isoyu indirdikten sonra rufusu açın ve iso'yu flash belleğe yazdırın(Bu noktada sıkıntı yaşarsanız yazabilirsiniz) daha sonra pc açın ve açılırken boot etme seçeneğini flash belleği seçiniz daha sonra normal kuruluma devam edebilirsiniz

Son düzenleme:

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
İkinize de teşekkür ederim.Canlı dersten sonra kurulumu yapacağım :)
Önemli değil iyi günler dilerim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki Kurulum uzun sürer mi?
hard disk mi kullanıyorsunuz ssd mi hard disk ise okuma-yazma hızına bağlı olarak 10-20 dakika arasında biter büyük ihtimal ile ssd kullanıyorsanız 0-10 dakika içerisinde büyük ihtimal ile bitirirsiniz

celebi123

Asistan
Reaksiyon puanı
283

hard disk mi kullanıyorsunuz ssd mi hard disk ise okuma-yazma hızına bağlı olarak 10-20 dakika arasında biter büyük ihtimal ile ssd kullanıyorsanız 0-10 dakika içerisinde büyük ihtimal ile bitirirsiniz
kingston 120gb ssd

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Sağolun iyi günler dilerim sıkıntı olursa yardımcı oluruz

bu arada canlı ders demişken aklıma geldi ilk başta Eba Canlı Ders'i Linux'ta çalıştıramayabilirsiniz.Bu sorunun çok kolay bir çözümü var lazım olursa yardım ederim.

Son düzenleme:

celebi123

Asistan
Reaksiyon puanı
283
Sağolun iyi günler dilerim sıkıntı olursa yardımcı oluruz

bu arada canlı ders demişken aklıma geldi ilk başta Eba Canlı Ders'i Linux'ta çalıştıramayabilirsiniz.Bu sorunun çok kolay bir çözümü var lazım olursa yardım ederim.
hocam zaten bizimkiler zoomdan yapıyor hepsi

celebi123

Asistan
Reaksiyon puanı
283

hocam indirme linki verebilir misiniz

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428

celebi123

Asistan
Reaksiyon puanı
283

Thank you for downloading Ubuntu Desktop | Ubuntu Ubuntu için 64 bit kurulum linki burdadır.

bilgisayarınızın özelliklerini öğrenebilir miyim çünkü şuanlık 64 bitlik iso yu verdim 32 bitlik bir işlemci ise bu iso ile kurulum yapamazsınız
Amd radeon hd 7750 2gb intel pentium e 6300 dual core cpu 4gb ram

celebi123

Asistan
Reaksiyon puanı
283
Hocam peki kurulum sırasında bir sıkıntı yaşamam değil mi? Çünkü technopatın videosunu izlediğimde çok saçma şeyler oluyordu.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Hocam peki kurulum sırasında bir sıkıntı yaşamam değil mi? Çünkü technopatın videosunu izlediğimde çok saçma şeyler oluyordu.
O videoyu bence boşverin adamların linux ile ilgili hiçbir fikri yok.Bilgisizce kurulum yapıyorlar sürücü kurmadan ekran kartını vs. çalışmasını bekliyorlar o video'yu referans almanızı önermiyorum.

Son düzenleme:

celebi123

Asistan
Reaksiyon puanı
283
böyle bir hata aldım

Ekli dosyalar

• xdd.PNG
    xdd.PNG
    38.1 KB · Görüntüleme: 106

celebi123

Asistan
Reaksiyon puanı
283
Peki linuxa geçince performans artar mı?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Peki linuxa geçince performans artar mı?
Evet çünkü windows gereksiz programları olmayacak vb. genel olarak konuşuyorum detaya girmek istemiyorum pek uygun bir ortamda değilim

Son düzenleme:

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
Öncelikle hangi Linux dağıtımını kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor şahsi tercihim kendi bilgisayarımda da kullandığım Ubuntu olacaktır.İnternetten iso dosyasını ve rufus adlı programı indirin isoyu indirdikten sonra rufusu açın ve iso'yu flash belleğe yazdırın(Bu noktada sıkıntı yaşarsanız yazabilirsiniz) daha sonra pc açın ve açılırken boot etme seçeneğini flash belleği seçiniz daha sonra normal kuruluma devam edebilirsiniz
Ben olsam Mint tercih ederdim.Ubuntu itici geliyor bana.