2.5 Yıllık laptopumda ilk defa mavi ekran hatası..?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Arkadaşlar 2 gün önce bıos güncellemiştim sorun ondanmı bilmiyorum ama yarım saat önce bir mavi ekran çıktı türkçe yazılar çıktı tam okumadan restart attı geri açıldı acaba sorun ne olabilir...?:helpsmilie:

Bide önceki eski Bıos'u yüklesem sorun çözülürmü..?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bazen bios update tinden sonra windows ta sorunlar oluşabiliyor hata kodu olsa daha net karar verilebilir ama yeni bi windowsta bazen sorunları çözüyor

bilmiş*gülücük

Profesör
Reaksiyon puanı
48
donanımla ilgili bi sorunmuş mavi ekran o small_hayta öle demişti bana

f-r-o-z-e-n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hata kodur nedir tam olarak bios dan olacağını ztn miyorum eğer bios da bir sorun olsa direk makineyi kitleyebilirsin hiç görüntü alamazsın hata kodunu tam olarak yazarsan bana sana yazılımsal mı yoksa donanımsalmı donanımsa hangi donanımın arızalı olduğunu size söyleyebilirim

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
hata kodur nedir tam olarak bios dan olacağını ztn miyorum eğer bios da bir sorun olsa direk makineyi kitleyebilirsin hiç görüntü alamazsın hata kodunu tam olarak yazarsan bana sana yazılımsal mı yoksa donanımsalmı donanımsa hangi donanımın arızalı olduğunu size söyleyebilirim

Valla hemen bir mavi ekran çıktı sonra restart atıp yeniden başlattı türkçe bişeyler yazıyodu ama göremedim kardeş..:(

veritas_7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Usta şunları bulabildim bir dene belki işine yarar. ;)

Bilgisayarın aldığı hata karşısında kurtarmak için programlandırılma şekli… Aslında bu hata için bilgisayarınız, kendini yeniden başlatmaya programlanmıştır…

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Usta şunları bulabildim bir dene belki işine yarar. ;)

Bilgisayarın aldığı hata karşısında kurtarmak için programlandırılma şekli… Aslında bu hata için bilgisayarınız, kendini yeniden başlatmaya programlanmıştır…

Yardım için teşekkürler kardeş ama tam olarak ne işe yarıyor bu...?:wassat:

veritas_7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mavi ekran hatasının çözümü işte usta gösterilen adımları uyguladıktan sonra sorun çözülüyormuş.Aşağıda verdiğim de açıklaması sonra resimde verilen adımları uygula...

Counter-Strike ve Knight Online gibi birçok oyunda bir hatadan ötürü mavi ekran geldiği ve sonra da bilgisayarın reset attığını söyleyenler oldu… Sorun aslında şu:

Bilgisayarın aldığı hata karşısında kurtarmak için programlandırılma şekli… Aslında bu hata için bilgisayarınız, kendini yeniden başlatmaya programlanmıştır… Çok küçük ayarlarla halledilebilecek bir hatadır…

Alttaki resimleri incelerken, hatanın çözümünü aramak için sadece dediklerimizi yapınız. Başarı oranı yüksektir ; fakat bilginiz dışında hareket eder ve başka yerleri kurcalarsanız, içinden çıkması gün bir duruma düşebilirsiniz.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Mavi ekran hatasının çözümü işte usta gösterilen adımları uyguladıktan sonra sorun çözülüyormuş.Aşağıda verdiğim de açıklaması sonra resimde verilen adımları uygula...

Counter-Strike ve Knight Online gibi birçok oyunda bir hatadan ötürü mavi ekran geldiği ve sonra da bilgisayarın reset attığını söyleyenler oldu… Sorun aslında şu:

Bilgisayarın aldığı hata karşısında kurtarmak için programlandırılma şekli… Aslında bu hata için bilgisayarınız, kendini yeniden başlatmaya programlanmıştır… Çok küçük ayarlarla halledilebilecek bir hatadır…

Alttaki resimleri incelerken, hatanın çözümünü aramak için sadece dediklerimizi yapınız. Başarı oranı yüksektir ; fakat bilginiz dışında hareket eder ve başka yerleri kurcalarsanız, içinden çıkması gün bir duruma düşebilirsiniz.

Hım anladım sağolasın kardeş dur bakalım bidaha verirse yapacam şimdilik bir sorun yok....;)

veritas_7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnş. düzelmiştir ya da düzelir.Bende de olmuştu.Bendeki mavi ekran geliyodu öyle kalıyodu.Baya gıcık bi şeydi.Çaktım formatı düzeldi.Sendeki de gıcık bi şey tam odaklanmışken reset atması deli eder.Böyle sorunu Allah düşmanıma bile göstermesin. :D :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
İnş. düzelmiştir ya da düzelir.Bende de olmuştu.Bendeki mavi ekran geliyodu öyle kalıyodu.Baya gıcık bi şeydi.Çaktım formatı düzeldi.Sendeki de gıcık bi şey tam odaklanmışken reset atması deli eder.Böyle sorunu Allah düşmanıma bile göstermesin. :D :D

Zaten 2.5 yıllık kullandığım laptopda ilk defa oldu bende şaşırdım..:D