Okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için verilen önerge reddedildi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yasiin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968

İzmir'de yaşanan depremin ardından kamu kurumlarının güvenilirliği de tartışma konusu olmuştu. HDP'nin "Okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için MEB bütçesinin artırılması önergesi" AKP-MHP oyları ile reddedildi.

Meclis'te MEB ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı. HDP'den yapılan videolu paylaşımda 'Okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için MEB bütçesinin 10 milyar lira artırılması'na ilişkin sundukları önergenin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiği belirtildi.

Kaynak, Okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için verilen önerge, AKP-MHP oylarıyla reddedildi

635883

Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
Ayıp. Okullar çok güvenilir geçen bakanımız açıkladı ya (!)

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Birileri yine ortalıkta yok, sözde okullardan sorumlu MEB bakanı.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Önergede çok önemli bir sorun var. Eğitim Bütçe 10 Milyar TL arttırılsın deniyorda bu 10 Milyar TL nereden bulunacak diye soran yok :D Milyon değil Milyar TL dikkatinizi çekerim para hesabını pek bilmiyorsunuz galiba...

Ayrıca önerinin devamında 200 bin Öğretmen atansın demişler. Okullar kapalı zaten devlet nereye 200 bin Öğretmen atıyor. Aylık kadrolu bir öğretmenin devlete maliyeti 8-10 bin TL bandına geliyor 200 bin Çarpı 8000 TL birde 12 ay ile çarpın toplayın bakalım kaç TL yapıyor... Devlet kendine kara delik oluşturur 200 bin anlamsız öğretmen alırsa.

Şu video tam HDP'nin isteğini anlatıyor...

635883

Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
Önergede çok önemli bir sorun var. Eğitim Bütçe 10 Milyar TL arttırılsın deniyorda bu 10 Milyar TL nereden bulunacak diye soran yok :D Milyon değil Milyar TL dikkatinizi çekerim para hesabını pek bilmiyorsunuz galiba...

Ayrıca önerinin devamında 200 bin Öğretmen atansın demişler. Okullar kapalı zaten devlet nereye 200 bin Öğretmen atıyor. Aylık kadrolu bir öğretmenin devlete maliyeti 8-10 bin TL bandına geliyor 200 bin Çarpı 8000 TL birde 12 ay ile çarpın toplayın bakalım kaç TL yapıyor... Devlet kendine kara delik oluşturur 200 bin anlamsız öğretmen alırsa.

Öyle de diyanetten bütçemiz yetersiz diye bir şey duymamışsınızdır. Diyanete ayrılan bütçe kadar eğitimede bütçe ayırılmalı.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968

Her şeye ayrılacak bütçe bulunuyor konu eğitime gelince mi bütçe bulunmuyor anlamış değilim. Ayrıca konunun öğretmen ile ne ilgisi var biz depreme dayanıklı olsun diye sunulan önergeyi reddettiler, öğretmen ihtiyacı yok zaten şuanlık okullar da kapalı.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz da itibardan tasarruf etsinler bence...

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Öyle de diyanetten bütçemiz yetersiz diye bir şey duymamışsınızdır. Diyanete ayrılan bütçe kadar eğitimede bütçe ayırılmalı.
Eğitime ayrılan bütçe zaten Dinayetin 20 katı flan şuan bile.
2021 Eğitime ayrılması planlanan bütçe 211.5 Milyar TL olduğu söyleniyor. Türkiye Bütçesinin 5 te biri neredeyse bu para. Diyanetin tüm imamlar camiler dahil bütçesi 10-12 Milyar TL zaten komple onu kapatsan bu parayı anca bulursun.

HDP çıkıyor havadan bir 10 milyar TL daha bulun diyor nerden nasıl bulunacak söylemiyor ? Böyle ucuz siyaset olmaz.

635883

Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
2021 Eğitime ayrılması planlanan bütçe 211.5 Milyar TL olduğu söyleniyor. Türkiye Bütçesinin 5 te biri neredeyse bu para. Diyanetin tüm imamlar camiler dahil bütçesi 10-12 Milyar TL zaten komple onu kapatsan bu parayı anca bulursun.

HDP çıkıyor havadan bir 10 milyar TL daha bulun diyor nerden nasıl bulunacak söylemiyor ? Böyle ucuz siyaset olmaz.
Anlıyorum.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696

Boşuna masraf yapmasınlar beni başkan yapsınlar eğitim çözülür.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764

MEB bütçesi diyanetin 11 katı kadar. Tabii gönlümüz MEB bütçesinin bütçeden aldığı payın her dönem daha artarak yükselmesini ister.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
MEB bütçesi diyanetin 11 katı kadar. Tabii gönlümüz MEB bütçesinin bütçeden aldığı payın her dönem daha artarak yükselmesini ister.

Diyanet komple kapatılsın Camiler kapatılsın İmamlar kovulsun dede rahat et istersen ?

Diyanetin bütçesinin yüzde 90-95 i Personel giderleri zaten orada nasıl tasarruf yapacna ? Adamlar kadrolu Memur her yıl hakları zamları var. Şu ucuz Muhalefetti bırakın artık. Millette Dinsiz imansız bunlar sanıyor sonra. İktidar olursalar Camileri Ahır yaparlar diyor. Her sıkıştığınızda Diyanetin bütçesini sokuyorsunuz ortaya. ( Birde Sözcü'yü kaynak gsöteriyon tam diyanet düşmanı yayın. Haftada 1 kere kesin diyanete sallıyorlar. )

Not: ÜStte attığın 9.5 Milyar TL lik ihalenin vergi haffı muhabbetinide açıklamıştım daha önce lütfen onu oku bilmeden paylaşıyon rezil etme kendini...

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Diyanet komple kapatılsın Camiler kapatılsın İmamlar kovulsun dede rahat et istersen ?

Diyanetin bütçesinin yüzde 90-95 i Personel giderleri zaten orada nasıl tasarruf yapacna ? Adamlar kadrolu Memur her yıl hakları zamları var. Şu ucuz Muhalefetti bırakın artık. Millette Dinsiz imansız bunlar sanıyor sonra. İktidar olursalar Camileri Ahır yaparlar diyor. Her sıkıştığınızda Diyanetin bütçesini sokuyorsunuz ortaya. ( Birde Sözcü'yü kaynak gsöteriyon tam diyanet düşmanı yayın. Haftada 1 kere kesin diyanete sallıyorlar. )

Not: ÜStte attığın 9.5 Milyar TL lik ihalenin vergi haffı muhabbetinide açıklamıştım daha önce lütfen onu oku bilmeden paylaşıyon rezil etme kendini...

Ben diyanet kapatılsın diye bir şey söyledim mi. Haberin detayında MEB ve Diyanetin bütçe rakamları olduğu için koydum. Ve görüldüğü gibi de MEB bütçesi 11 kat daha yukarıda diyanetten.
Benim söylemediğim bir şeyi ben söylemişim gibi yazmayın. Eğer diyanet kapatılsın diyecek olsaydım haberin altına da bunu yazardım.

Ben diyanet kapatılsın diye bir şey söyledim mi. Haberin detayında MEB ve Diyanetin bütçe rakamları olduğu için koydum. Ve görüldüğü gibi de MEB bütçesi 11 kat daha yukarıda diyanetten.
Benim söylemediğim bir şeyi ben söylemişim gibi yazmayın. Eğer diyanet kapatılsın diyecek olsaydım haberin altına da bunu yazardım.

Senin 20 kat dediğin rakamın doğrusu 11 kat olduğu için de haberi koydum.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Attığın Sözcü Haberinde Diyanetin Bütçesi 11.5 Milyar TL civarı olduğu söyleniyor bende kaba taslak 10-11 flan düşündüm öyle aldım hesabımı zaten.

2021 yılı için Eğitime ayrılacak bütçe 211.5 Milyar TL olduğu söyleniyor. Yani 18 Katından fazla gene ben 10 Milyar TL diye 21 katıdır dedim düz hesap.

Burada 3 ün 5 in lafını yapıyorsun ne anlatmak nereye varmak istemektesin GERÇEKTEN ANLAMIYORUM...

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Kıymetli Kardeşim. Gerçekten anlamıyorsan boş ver anlamaya çalışma.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Boşver ne desen boş.
Siz bazı şeyleri Çocuk oyuncağı sanıyorsunuz. Devlet için 10 Milyar TL boru mu? Öyle ha deyince bulunacka para sanıyorsunuz bu darboğazda bu ekonomik krizde. O para için ekstra kaynak yaratmak veya ekstra vergi bulmak zorunda devlet.

Çocukça bakıp red etmişler deyip kendinizi avutuyorsunuz. 10 Milyar TL yi 80 milyon insana bölsek en az kişi başı 125 TL ekstra vergi alması lazım devleti o parayı çıkarabilmesi için. İstanbul Edirne arası Hızlı tren hattının ihalesi geçenlerde 9.5 Milyar TL ye yapılmıştı sanki. O kadar yüksek para...

miracyldiz_

Asistan
Reaksiyon puanı
82
Ekonomimiz uçuyor 2023te uzaya çıkacaz inş

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Ne kadar enteresan insanlar var. İnsan hayret ediyor gerçekten.

2021 yılında hazinenin açıkladığı borçlanma programına göre 2020 ye göre %71 arttıracak ve toplamda 681 milyar borçlanacak. Bunu 691 milyar yapsa ülke batmayacak. Ama anlatamazsın bunu bazılarına...

2021 yılında hazinenin açıkladığı borçlanma programına göre 2020 ye göre %71 arttıracak ve toplamda 681 milyar borçlanacak. Bunu 691 milyar yapsa ülke batmayacak. Ama anlatamazsın bunu bazılarına...

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ne kadar enteresan insanlar var. İnsan hayret ediyor gerçekten.

Yanii ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767

Biraz da itibardan tasarruf etsinler bence...

Keşke Resmi Gazetede yayınlanan vergi affına dair linki de ekleseydiniz.

O zaman sorularımı sıralayayım siz forum üyelerine cevaplarını da kendiniz arayın bulursanız yazın.

1-Okulların güçlendirilmesi için 10 milyar TL bütçe daha ayrılsın önergesi eğer kabul edilseydi acaba CHP demokrasi işliyor mu derdi yoksa buna da muhalefet edip terör bağlantısı olan partinin önergesini kabul ettiler mi derdi ?
2-HDP bu önergeyi sunarken acaba sonrasında bakın biz teklif ettik iktidar sözümüzü dinliyor ve bundan sonra her zaman dinleyecekler diye bir algı siyasetine girişir miydi ?
3-Önerge kabul edilse HDP iktidar gibiymiş davranarak size eğitim getirdik biz yaptık der miydi ?
4- İki yüz bin öğretmen ataması yapmak demek ilerideki atanacak öğretmenlerin önünü kesmek olmaz mı ?

Son düzenleme:

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764

O zaman sorularımı sıralayayım siz forum üyelerine cevaplarını da kendiniz arayın bulursanız yazın.

1-Okulların güçlendirilmesi için 10 milyar TL bütçe daha ayrılsın önergesi eğer kabul edilseydi acaba CHP demokrasi işliyor mu derdi yoksa buna da muhalefet edip terör bağlantısı olan partinin önergesini kabul ettiler mi derdi ?
2-HDP bu önergeyi sunarken acaba sonrasında bakın biz teklif ettik iktidar sözümüzü dinliyor ve bundan sonra her zaman dinleyecekler diye bir algı siyasetine girişir miydi ?
3-Önerge kabul edilse HDP iktidar gibiymiş davranarak size eğitim getirdik biz yaptık der miydi ?
4- İki yüz bin öğretmen ataması yapmak demek ilerideki atanacak öğretmenlerin önünü kesmek olmaz mı ?

Tabloda 81 numara Kalyon İnşaat mesela

Eğer siz en doğruların söylendiği ortak noktada bile önerge HDP'den geldi diye itiraz edecekseniz yazıklar olsun itiaraz edenlere. Bu memlekette çocuğu okula giden milyonlarca aile var. Ve böyle bir önergeye karşı durmak kimseye birşey kazandırmaz. Hadi iktidar reddettin. Yeni önerge ver. 10 milyar azdı ondan reddettik 12 milyar yaptık de.
Ya da bu mantık ile iktidarın verdiği bir önergeye HDP evet derse de aynı sav mı savunulacak..
Girişse bile okulların güçlendirilecek olmasının etkisi bundan çok daha fazla olurdu. İktidar diyemez miydi. Bozuk saat dahi günde iki defa doğruyu gösteriyor diye. Derdi ve geçerdi.
Gene som derece komik bir yaklaşım olmuş. Acaba okulların güçlendirilmesi ile ilgili önergenin red edilmesi çocukları okullara giden milyonlarca ailede nasıl karşılık bulur. Siyaset hizmet için yapılır. Önerge kimden geliyorsa gelsin doğruluk payı varsa kabul edilir. Şimdi bir deprem daha olsa bundan 5 sene sonra okullarda okuyan öğrenciler Allah korusun rahmetli olsa bunun vebali kimde olacak ?
Değerli kardeşim. Zaten atanamayan öğretmenler sayı olarak çok. Şimdi bu öğretmenleri atayan da HDP değil iktidar. İktidar yeni öğretmenlere iş verse bundan İktidar kazançlı çıkar zaten...

Son düzenleme:

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316

Siyaseti al başına çal, ülke için bir şey yapılması gerekiyorsa yapılmalı.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Eğer siz en doğruların söylendiği ortak noktada bile önerge HDP'den geldi diye itiraz edecekseniz yazıklar olsun itiaraz edenlere. Bu memlekette çocuğu okula giden milyonlarca aile var. Ve böyle bir önergeye karşı durmak kimseye birşey kazandırmaz. Hadi iktidar reddettin. Yeni önerge ver. 10 milyar azdı ondan reddettik 12 milyar yaptık de.
Ya da bu mantık ile iktidarın verdiği bir önergeye HDP evet derse de aynı sav mı savunulacak..
Ben diyorum CHP ne derdi siz diyorsunuz başka şeyler. İktidar yeni önerge verebilir veremez değil ama zaten yıl içerisinde ek bütçe kanunu için görüşmeler yapılabiliyor.
Girişse bile okulların güçlendirilecek olmasının etkisi bundan çok daha fazla olurdu. İktidar diyemez miydi. Bozuk saat dahi günde iki defa doğruyu gösteriyor diye. Derdi ve geçerdi.
İktidar bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir diyip geçtiğini varsayalım. HDP eline geçen bu kozu kullanmaz mıydı ? Artık iktidar bile bize muhtaç demez miydi ? Algı siyaseti ile gündem oluşturuluyor bu ülkede hatırlatayım. Tüm partiler aynı şeyi yapıyorlar.
Gene som derece komik bir yaklaşım olmuş. Acaba okulların güçlendirilmesi ile ilgili önergenin red edilmesi çocukları okullara giden milyonlarca ailede nasıl karşılık bulur. Siyaset hizmet için yapılır. Önerge kimden geliyorsa gelsin doğruluk payı varsa kabul edilir. Şimdi bir deprem daha olsa bundan 5 sene sonra okullarda okuyan öğrenciler Allah korusun rahmetli olsa bunun vebali kimde olacak ?
Önergenin kabul edilip edilmediği bir yana HDP doğuda Kürdistan diye bölmek isterken böyle bir koz vermek doğru bir siyaset mi olur? Siyaset hizmet için yapılır ama HDPnin yaptığı siyaset hizmet için midir ? Okullarda yıkılıp yeniden yapılanlar var evet bu konuda yavaş ilerleniyor hatta bazı okulların kötü olduğu deprem sonrasında ortaya çıkıyor.Hükümet bu konuda yavaş ilerliyor kabul ediyorum. Ayrıca kimse okullarda depremden dolayı yıkılınca öğrenciler ölsün istemez.
Değerli kardeşim. Zaten atanamayan öğretmenler sayı olarak çok. Şimdi bu öğretmenleri atayan da HDP değil iktidar. İktidar yeni öğretmenlere iş verse bundan İktidar kazançlı çıkar zaten...
İktidar kazançlı çıksa da ancak günü kurtarmak için bir hareket olur.200 bin öğretmen demek ileride üniversiteden mezun olacak 200 bin öğretmen adayının önünü kesmek demek olur. Bizim milletimiz bu sayıda atama olduğunu görürse her sene bu sayıda atama olsun isterler.
Bu sizde iktidarı savunuyorum gibi bir algı oluşturmasın.Zira atama bekleyen öğretmen olsaydınız anlardınız.

Ben soruyu soruyorum siz farklı cevaplar veriyorsunuz.
Benim sorularımın cevapları ya evet olurdu ya da hayır olmazdı tarzında sorular.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Siyaseti al başına çal, ülke için bir şey yapılması gerekiyorsa yapılmalı.
Agresifliğe gerek yok. Sorular iktidarı savunmak için sorulmadı. Ya öbür türlü olsaydı ne olurdu diye soruldu.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Neticede güçlendirilmesi gereken yeniden yapılması yapılan okullar var. Eğer yapılmıyorsa siz istediğiniz kadar siyaseten bahanelere sığınabilirsiniz.

"İdare kendinden şikayet etmez. "

İdare çözüm yeridir, bu kadar basit bir konuyu dahi çözmek için adım atmıyorlarsa tıpış tıpış sandıkta giderler.

Ben soruyu soruyorum siz farklı cevaplar veriyorsunuz.
Benim sorularımın cevapları ya evet olurdu ya da hayır olmazdı tarzında sorular.
Hayat sizin sorularınıza evet ya da hayır gibi cevaplar alabileceğiniz kadar basit değil.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316