Okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için verilen önerge reddedildi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yasiin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Ama basit bir soru sorayım. Evet ya da hayır cevabı olacak..

1-Okulların güçlendirilmesi ve sağlam olmayanların yeniden yapılması iyi midir, faydalı mıdır ?
a-evet b-hayır

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Aga öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki zarar gören yada güçlendirilmesi gereken binalar o şekilde bırakılacak yapılmayacak. Şuan istanbul'da bile devamlı kamu binaları yıkılıp yenisi yapılıyor yada güçlendiriliyor...

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Ama basit bir soru sorayım. Evet ya da hayır cevabı olacak..

1-Okulların güçlendirilmesi ve sağlam olmayanların yeniden yapılması iyi midir, faydalı mıdır ?
a-evet b-hayır
Evet faydalıdır.

Bende soru ekleyeyim 10 milyar TL yeterli midir değil midir ?
A-Evet
B-Hayır

İşte burada karşı karşıya geldiğimizi düşündüğünüz nokta neden HDP önergesine karşı iktidar yeni önerge sunmadı diye düşünmenizdir. Evet iktidar daha fazlasını sunsaydı. Ama bütçe var olan parayla oluşturulan bir şey olsa keşke. Borçlanmalar,alacaklar da işin içine katılıyor ve bütçenin çoğunluğu borçlanmalardan oluşuyor. Bu borçlanmaların döviz mi TL mi olacağı vadesi,faizi,devlet tahvilinden mi olacak,tahvilden olursa faiz oranı ne olacak,devlet tahvilininde borçlanma senedi olduğu gibi bir sürü noktasıda var.Bu yüzden 10 milyar TL evet az bir rakam yapılabilir ama bunun biz vatandaşa geriye dönük ne kadar yükü olacak bunu düşünmek gerek.Bu 10 milyar TL vatandaşa 30 milyar TLye mal olacaksa sizce faydalı olur mu? Ha zaten 10 milyar TL bütçe bize daha azına mal olacaksa kabul etmemeleri aptallık.

Ek bütçe kanunu yıl içerisinde çıkartılabiliyor. Bunun içinde görüşmeler yapılabiliyor. Buradaki en kötü nokta ise iktidarın çoğunlukta olup kanunun çıkmasını engel olabilmesidir.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Ek bütçe kanunu yıl içerisinde çıkartılabiliyor. Bunun içinde görüşmeler yapılabiliyor. Buradaki en kötü nokta ise iktidarın çoğunlukta olup kanunun çıkmasını engel olabilmesidir.

Çok doğru dedin, onlar ancak uyuma kanunu çıkarsınlar.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Yeterli yetersiz. Bir yerden başlamak gerekmiyor mu ? Bu kadar elzem konuda bile siyaset yapmak gerçekten pes.

2021 yılında hazinenin borçlanacağı tutar 618 milyar TL. Bu kadar elzem bir konu için de pek tabii kaynak aktarılır. Hepsini 1 sene içinde yapmak mümkün değil ama en riskli yerlerden başlanır.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Yeterli yetersiz. Bir yerden başlamak gerekmiyor mu ? Bu kadar elzem konuda bile siyaset yapmak gerçekten pes.

2021 yılında hazinenin borçlanacağı tutar 618 milyar TL. Bu kadar elzem bir konu için de pek tabii kaynak aktarılır. Hepsini 1 sene içinde yapmak mümkün değil ama en riskli yerlerden başlanır.

MEB zaten kendi bütçesi ile bu işi yapacaktır. Yukarıda yazdığım gibi hasarlı yada kullanılamaz binaları o şekilde bırakmayacaktır. Zaten pandemi sürecinde okullar tam anlamıyla kullanılamıyor. MEB bu işlemlerden sonra bütçe açığı verecekse zaten ek bütçe talebinde bulunur. Anlamadığım bu önergenin kabul edilmemesi nasıl binaların o şekilde bırakılacak algısının oluşmasını sağlıyor

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Sorunlar ancak sorumlu yöneticiler ve bilinçli halk ile çözülür.

Aynen Aynen bu isimde kim oluyor ? Düşündüğüm kişi değildir umarım ?

Not: Şu Sorumlu yöneticiyi söyledek bilelim diyecem ama her zaman ki gibi cevap vermeyecen.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Sizin ne düşündüğünüzü bilemem ama benim yazdığım bu cümle dünyanın her yeri için geçerli bir cümledir. Mozambik'ten Japonya'ya kadar. Benim yazdığım cümleden siz Ahmet'i anlarsınız başkası Mehmet'i.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Sizin ne düşündüğünüzü bilemem ama benim yazdığım bu cümle dünyanın her yeri için geçerli bir cümledir. Mozambik'ten Japonya'ya kadar. Benim yazdığım cümleden siz Ahmet'i anlarsınız başkası Mehmet'i.

Cevap veremeyip böyle çarpıtacağını biliyordum :D Teşekkürler...

Şu parti veya Şu şahıs desene göğsünü gere gere ? Ama yok işte kıvırıp duruyon lafı.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Cevap veremeyip böyle çarpıtacağını biliyordum :D Teşekkürler...

Şu parti veya Şu şahıs desene göğsünü gere gere ? Ama yok işte kıvırıp duruyon lafı.

Siz demagojiyi son derece çok sevdiğiniz için mümkün olduğunca demagoji yapacak alan bırakmıyorum size bu konuda.

Genelleme olarak ise her gelen bu iktidardan daha iyi yapar.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Okey...
Şimdi oldu doğru söylüyon galiba. Bu adamın sözlerine kulak verin.!!! :p

Sevgili Kardeşim sen beni CHP'Li filan zannediyorsun ama değilim. Neticede bu kadar seçime girip de kaybetmiş bir siyasi figürün siyasette kalsa dahi parti başında kalmaması gerekir. Bu Kemal Bey için de böyledir Tayyip Bey için de böyledir. Kimsenin oturduğu koltuğa yapışması takdir edilecek bir durum değildir.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
En büyük sıkıntılarımızdan biri gelecek olanın gidecek olanı aratacak olmasıdır. Şimdi bu yönetimi gömüyoruz da gelecek daha fena olacak

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
En büyük sıkıntılarımızdan biri gelecek olanın gidecek olanı aratacak olmasıdır. Şimdi bu yönetimi gömüyoruz da gelecek daha fena olacak
BOP eşbaşkan olan birinden kurtulmuş olacağız. Gelecek kişiler ile kıyaslanamaz.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Gelen gideni aratır diye diye başımızdaki memnun olmadığımız yönetimin değişmemesi mi lazım yani kafa yapısına bak.

Kemal Kılıçdaroğlunu azcık takip etsen ve sözlerini söylediklerini irdelesen bu denilenin ne kadar haklı olduğunu anlardın...

Son düzenleme:

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Gelen gideni aratır diye diye başımızdaki memnun olmadığımız yönetimin değişmemesi mi lazım yani kafa yapısına bak.
Bu dediğimden bunu çıkarıyorsan sen kafa yapını sorgula derim. Anlaman için açıkca yazayım benzetme vs kullanınca olmuyor. Şuan RTE nin karşına çıkacak yerine gelecek adam göremiyorum demek istedim. Varsa bu olur diye söyle bizde bilelim

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Kemal Kılıçdaroğlunu azcık takip etsen ve sözlerini söylediklerini irdelesen bu denilenin ne haklı olduğunu anlardın...

Ben Tayyip beyi takip ediyorum ve sözlerini söylediklerini irdeliyorum sonra diyorum ki; evet
Bu dediğimden bunu çıkarıyorsan sen kafa yapını sorgula derim. Anlaman için açıkca yazayım benzetme vs kullanınca olmuyor. Şuan RTE nin karşına çıkacak yerine gelecek adam göremiyorum demek istedim. Varsa bu olur diye söyle bizde bilelim
Tayyip Bey'i Türkiye için bu kadar vazgeçilmez yapan nedir acaba ? Yerine gelecek bir alternatif olmaması mı ? Yerine kim gelir bilmiyorum ama Tayyip Bey misyonunu tamamladı.