- Reaksiyon puanı
- 2,136

Renault markasının Türkiye'de ürettiği, Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından Yılın Otomobili ödülünün sahibi Clio oldu.
Bu otomabil sizce bu ödülü hak ediyor mu?
Gerçektende öyle, gerçi boş araba evet ama gerçekten kullanışlı ve ferah bir içi var ayrıca neredeyse yakmıyorBir clio sahibi olarak ekonomik araç boş ama ekonomik tutuldu bu sene
Yaşıtlarına göre değerlendirmek lazımBen şahsen Renault'u daha doğrusu Fransız ve İtalyan arabalarını arabadan saymıyorum (Lamborghini ve Bugatti hariç. Çünkü Volkswagen AG markaları hepsi). Son 15-20 yılda sağlam araba üretmeye başlasa bile bana nedense dandik geliyor. Şimdi diyeceksiniz o zaman neden Renault Scenic'iniz var? Babam sahibinden.com da temiz ve geniş olduğundan beğenip aldı o yüzden bir şey diyemem ve 2003'te EuroNCAP'ten 5 yıldız almış (2009 öncesi değerlendirmeler ve EU28 testleri kötüyse o araba dandiktir).
IIHS'in Small Overlap testlerini görelim birde bu firmaların.Yaşıtlarına göre değerlendirmek lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Önceki nesillere göre baya bir gelişme var. Clio 3. nesilden beri NCAP testinden 5 yıldız alıyor. Ama tasarım ile göz boyanmış![]()
O testten sağlam çıkan araba sayısı bir elin beş parmağını geçmezIIHS'in Small Overlap testlerini görelim birde bu firmaların.![]()
Volvo'ların hepsi geçiyor tek o konuda eminim.Renault'un ülkemizde adam akıllı muamele görmesi için ilk önce Symbol modelini ülkemize Dacia Logan olarak getirmesi gerekir. Model isminin bilinirliği yüzünden Dacia Logan'ı Renault Symbol olarak satıyorlar. Umarım geçtiğimiz günlerde fotoğrafları yayınlanan yeni Dacia Logan ülkemize Renault Symbol olarak gelmez. Marka imajını hayli hayli düşürüyuor.
Mevcut Renault Symbo (Dacia Logan) Clio 2 altyapısı kullanıyorDüşünsenize 2020 model bir araç alıyorsunuz ama araç aslında 2000lerden kalma.....
O testten sağlam çıkan araba sayısı bir elin beş parmağını geçmez![]()
Volvo araba değil TANK :dVolvo'ların hepsi geçiyor tek o konuda eminim.![]()
Ama sağlamlığı aynı değil. VW, Ibiza'da kaliteyi kısmış.Volvo araba değil TANK :d
Benim B segmentinde tercihim Seat İbiza. VW i gereksiz pahalı buluyorum. 3-5 donanım farklılığı ve farklı tasarım dışında Polo ile aynı araç.
haketmiyor![]()
Renault markasının Türkiye'de ürettiği, Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından Yılın Otomobili ödülünün sahibi Clio oldu.
Bu otomabil sizce bu ödülü hak ediyor mu?
Yıl olmuş 2020 ve halen arka camların elektrikli olması opsiyonlu. Bir de Clio 4 Touch pakedin (orta paket) arka koltuklarının üst tarafında iç aydınlatma ışığı yoktu. Sadece ön tarafta iç aydınlatma var.Elekrtikli arka camı opsiyon olarak veren markadan ne beklenir.
Her şey parça fiyatı mı? Tekerlekli tenekeye biniyoruz o ne olucak?Ucuz.Parçası ucuz.Yedek parçayı her türlü bulabilirsin.Daha ne olsun.
Grand Scenic, Scenic ve Espace'ın hakkını yemeyelim. Çoğu MPV'ye bin basar.Kesinlikle hak etmiyor. Alman grubunu geçtim , Toyota veya hondaya binseniz bile anında Renault'dan soğursunuz. Renault kullanıcıları alışmış olabilir ama diğer araçlarla kıyasladığımızda malzeme kalitesi, konforu , teknolojisi çok geride kalıyor. Fiat ve Renault alt segmentte birbiriyle yarışıyordu herhalde o yarışı kazandı. Yoksa en iyi otomobili kazanmasının başka bir yolu yok. Talisman ve yeni Megane dışında hiçbir arabası güzel değil.
Hayır, değil. EuroNCAP'ten 5 yıldız aldı.Yürüyen Tabut "Clio"![]()
Değil. EuroNCAP'ten 5 yıldız aldı.Her şey parça fiyatı mı? Tekerlekli tenekeye biniyoruz o ne olucak?
Bizim Türk halkından bir şey bekleme. Sallama konusunda 10 numarayız. Araştırma var mı? Yok. Okuma var mı? Yok.İsterse 1000 Yıldız alsınBu herkesin bildiği CLİO sonuçta
![]()