GPU Sıcaklık sorunu

rockndoll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı | ITOPYA
Dün sıcaklıklar normalken bugün birden arttı. Ekran kartını yormayacak bir oyuna bile girdiğimde 30-40 saniye içinde 70-75 derecelere yükseliyor sistem boştayken bile fanlar hiç durmuyor. Bu zamana kadar 65 dereceyi bile geçtiğini görmemiştim alalı 6-7 ay oldu. Bir günde bu duruma gelmesinin bir sebebi var mıdır? Yoksa direkt garantiye vereceğim.

Oyuna tıkladıktan 30-40 saniye sonra:
Screenshot_4.jpg

Custode

Asistan
Reaksiyon puanı
100
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı | ITOPYA
Dün sıcaklıklar normalken bugün birden arttı. Ekran kartını yormayacak bir oyuna bile girdiğimde 30-40 saniye içinde 70-75 derecelere yükseliyor sistem boştayken bile fanlar hiç durmuyor. Bu zamana kadar 65 dereceyi bile geçtiğini görmemiştim alalı 6-7 ay oldu. Bir günde bu duruma gelmesinin bir sebebi var mıdır? Yoksa direkt garantiye vereceğim.

Oyuna tıkladıktan 30-40 saniye sonra:
Ekli dosyayı görüntüle 114881
kasada toz var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

kasada toz var mı?
toz var ise kasayı temizleyin düzelmezse termal macunun durumuna bakın

rockndoll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kasada toz var mı?

toz var ise kasayı temizleyin düzelmezse termal macunun durumuna bakın

Kasada toz olsa bile, termal macun kurumuş olsa bile bir günde olmadı ya bunlar. Benim takıldığım bu durumun 1 günde olması.

Custode

Asistan
Reaksiyon puanı
100
Kasada toz olsa bile, termal macun kurumuş olsa bile bir günde olmadı ya bunlar. Benim takıldığım bu durumun 1 günde olması.
Desteğe vermek doğru olacaktır benim çözüm önerilerim bitti.

isterseniz bekleyin
elbet cevap gelecektir

Reaksiyon puanı
10,549
6 7 aylık gpunun termali kurumaz. Kablolama değişip hava sirkülasyonu engellense anca. Onda cpuda ısınır.

Msi afterburnerda powerlimiti, temp limiti artırdığınız için olmasın sorun ? ?

rockndoll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
6 7 aylık gpunun termali kurumaz. Kablolama değişip hava sirkülasyonu engellense anca. Onda cpuda ısınır.

Msi afterburnerda powerlimiti, temp limiti artırdığınız için olmasın sorun ? ?

Her hangi bir ayar yapmadım sadece sıcaklık değerlerine bakmak için kullanıyorum.

Reaksiyon puanı
10,549
Haklısınız değerlerinizle oynanmamış.
Şahsen ben termal macundan veya sirkülasyondan düşünmüyorum. Aklıma direk yazılımsal olarak geliyor. Örneğin virüs derim, msi afterburner yazılımsal hatadan kaynaklı yanlış değer gösteriyor derim ama termal macun demezdim.
Bakalım durup dururken başına böyle bir şey gelen varsa yazar elbet.
1.png

rockndoll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Haklısınız değerlerinizle oynanmamış.
Şahsen ben termal macundan veya sirkülasyondan düşünmüyorum. Aklıma direk yazılımsal olarak geliyor. Örneğin virüs derim, msi afterburner yazılımsal hatadan kaynaklı yanlış değer gösteriyor derim ama termal macun demezdim.
Bakalım durup dururken başına böyle bir şey gelen varsa yazar elbet.
Ekli dosyayı görüntüle 114884

Virüs olduğunu düşünmüyorum ama yine de KasperSky ile tam tarama yaptım bir şey çıkmadı. Değerlerin de doğru olduğunu düşünüyorum başka uygulamalar ile de baktım ama sonuç aynı ve kasaya dokunduğum zaman da hissediliyor sıcaklık. Düne kadar her şey normaldi bir günde bu duruma gelmesi cidden garip.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
KVRT ile offline tarama yapın.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Yazmayı unutmuşum bilgisayarı güvenli modda başlatıp taramayı yapacaktınız.

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Bende gigabyte ın rtx 2080 ti var.Geçen sene almıştım.Aldığım ilk haftada kart minecraftta 75 dereceye görmüstüm.Garantiye yolladım bana problem olmadığını söylediler.Başka bir uygulamayla ölçtüklerinde aslında öyle değilmiş Programda hata varmış benim ölçtüğüm.Yani proglamlarda sıkıntı olabilior

rockndoll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yazmayı unutmuşum bilgisayarı güvenli modda başlatıp taramayı yapacaktınız.

Güvenli modda da tarama yaptım aynı şekilde sonuç aynı.

Bende gigabyte ın rtx 2080 ti var.Geçen sene almıştım.Aldığım ilk haftada kart minecraftta 75 dereceye görmüstüm.Garantiye yolladım bana problem olmadığını söylediler.Başka bir uygulamayla ölçtüklerinde aslında öyle değilmiş Programda hata varmış benim ölçtüğüm.Yani proglamlarda sıkıntı olabilior

4-5 tane uygulama ile ölçüm yaptım ama bir şey değişmedi ve sıcaklık kasaya dokununca fark ediliyor.

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Güvenli modda da tarama yaptım aynı şekilde sonuç aynı.

4-5 tane uygulama ile ölçüm yaptım ama bir şey değişmedi ve sıcaklık kasaya dokununca fark ediliyor.
Bi garantiye gönderin hocam isterseniz

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Biraz ekran kartının yorumlarına baktım sanırım Gigabyte ısınma problemleri olan bir ekran kartı.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
garantiye yollama derim..

birkaç fikir vereyim sana:

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
malum havalar çok sıcak, ister istemez kartlar da etkileniyor.. kasanın yan kapağını açın, açık dursun, hava alsın bilgisayar. eğer kasa içinde toz varsa muhakkak komresörle hava üfletilerek temizlenmeli, komprasör yoksa büyük tozları süpürgenin en düşük moduyla -uzaktan uzaktan- çekebilirsiniz, egzoz ve ön fanlar için yapıştırabilirsiniz boruyu ön ve arka panellere..

ön paneldeki fan hızını (ayarlayabiliyorsanız) arttırın, bilgisayara hava girişi olsun ki fazla ısınmasın.

after burnerden default yapın ayarları. aida64 ile ısıya bakın bir de.

6 ayda termal macun kurumaz, servis bir şey yapmayacaktır. havanın sıcaklığı ve toz ile alakalıdır. gerekiyorsa fanlar çalışsın.

rockndoll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
malum havalar çok sıcak, ister istemez kartlar da etkileniyor.. kasanın yan kapağını açın, açık dursun, hava alsın bilgisayar. eğer kasa içinde toz varsa muhakkak komresörle hava üfletilerek temizlenmeli, komprasör yoksa büyük tozları süpürgenin en düşük moduyla -uzaktan uzaktan- çekebilirsiniz, egzoz ve ön fanlar için yapıştırabilirsiniz boruyu ön ve arka panellere..

ön paneldeki fan hızını (ayarlayabiliyorsanız) arttırın, bilgisayara hava girişi olsun ki fazla ısınmasın.

after burnerden default yapın ayarları. aida64 ile ısıya bakın bir de.

6 ayda termal macun kurumaz, servis bir şey yapmayacaktır. havanın sıcaklığı ve toz ile alakalıdır. gerekiyorsa fanlar çalışsın.

Derdim bu zaten benim de sıcaklık veya toz yüzünden olsa 1 günde bu duruma gelmezdi. Garantiye yollamaktan başka bir çözüm gelmiyor aklıma.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
Derdim bu zaten benim de sıcaklık veya toz yüzünden olsa 1 günde bu duruma gelmezdi. Garantiye yollamaktan başka bir çözüm gelmiyor aklıma.

mesela toz fanın dönüş hızını etkiler, ısınan kartı soğutamaz. oldu sana 75 derece :smile: toz mevzusunu bence hafife almayın derim. kasanın kapağını açın, tozu temizleyin, komresörle hava üfleyin. emin olun servis bişey yok deyip yollayacak. 1 aya yakın boşu boşuna bekleyeceksiniz.

rockndoll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
mesela toz fanın dönüş hızını etkiler, ısınan kartı soğutamaz. oldu sana 75 derece :smile: toz mevzusunu bence hafife almayın derim. kasanın kapağını açın, tozu temizleyin, komresörle hava üfleyin. emin olun servis bişey yok deyip yollayacak. 1 aya yakın boşu boşuna bekleyeceksiniz.
Yollamadan önce bir de onu deneyeyim teşekkürler.