Ankastre bozuk ne yapmam gerek?

<Burak>

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Vdsl 35 megabit kullanıyorum 33-34 arası hız alıyorum, dairenizde başka internet kullanan varmı?
İlk biz bağlatıcaz. Telefon kullanan da yok heralde şuan. Adsl interneti
Mesaj otomatik birleştirildi:

Adsl internetten fibere çoktan geçmiştik istanbulda. Burda altyapı yok.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968

Adsl internetten fibere çoktan geçmiştik istanbulda. Burda altyapı yok.
Siz Türkneti arayın benim ankastrem sağlam diyin onlar tekrar başvuru yapacaktır ondan sonra eğer olmazsa ttye geçin mecburen yada alternatif farklı issler var millenicom netspeed gibi onlarlada bir sorun ona göre internet bağlatın, ayrıca ne kadar hız alabileceğinize baktınız mı?

<Burak>

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Siz Türkneti arayın benim ankastrem sağlam diyin onlar tekrar başvuru yapacaktır ondan sonra eğer olmazsa ttye geçin mecburen yada alternatif farklı issler var millenicom netspeed gibi onlarlada bir sorun ona göre internet bağlatın, ayrıca ne kadar hız alabileceğinize baktınız mı?
35 megabite kadar alabiliyormuşum. Benimki 3. başvuru şimdi araya bayram da girdi salı günü haber gelicek artık. Diğer firmalarda (Turkcell , TT , Millenicom) hizmet dondurmaya ücret alıyorlar biz yazlıkta olmadığımız zamanlar dondurmak zorunda kalıcaz.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
35 megabite kadar alabiliyormuşum. Benimki 3. başvuru şimdi araya bayram da girdi salı günü haber gelicek artık. Diğer firmalarda (Turkcell , TT , Millenicom) hizmet dondurmaya ücret alıyorlar biz yazlıkta olmadığımız zamanlar dondurmak zorunda kalıcaz.
Eğer sadece yazın geliyorsanız yaz internetleri var ttde onlara bir bakın isterseniz.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Dostum senin mutlaka bağlı olduğun santralde çalışan birinin numarasını bulup görüşmen lazım yoksa böyle uğraşırsın. Bak benim port sorunum vardı hız bilgisi çıkıyor 1 saat sonra alt yapı yok yazıyordu santralden birisi aradı beni onun numarasını kaydettim 2 ay da çözemediğim sorunu bu santral çalışanı ile görüşerek 2 gün içinde hallettim. Ekstra port ekledik vs dediler ve şuan sorunsuz internet kullanabiliyorum.

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Ankastre sesteş bir kelime mi onu sorayım önce, kafam allak bullak oldu da ??

<Burak>

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Eğer sadece yazın geliyorsanız yaz internetleri var ttde onlara bir bakın isterseniz.
Evet onları da inceledim ama ya 2 aylık ya 3 aylık oluyor bizim yazlıkta ne kadar kalacağımız belli değil. Mesela benim üni açılmazsa kışın da kalabilirim burda.

Dostum senin mutlaka bağlı olduğun santralde çalışan birinin numarasını bulup görüşmen lazım yoksa böyle uğraşırsın. Bak benim port sorunum vardı hız bilgisi çıkıyor 1 saat sonra alt yapı yok yazıyordu santralden birisi aradı beni onun numarasını kaydettim 2 ay da çözemediğim sorunu bu santral çalışanı ile görüşerek 2 gün içinde hallettim. Ekstra port ekledik vs dediler ve şuan sorunsuz internet kullanabiliyorum.
Salı günü olur da inşallah uğraşmam hiç :D Olmazsa dediğiniz gibi bakıcam.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Evet onları da inceledim ama ya 2 aylık ya 3 aylık oluyor bizim yazlıkta ne kadar kalacağımız belli değil. Mesela benim üni açılmazsa kışın da kalabilirim burda.
Türknet te dondurma işlemi ay başı yapılıyor ilgileniyorlar mı orası şüpheli.

<Burak>

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Ankastre sesteş bir kelime mi onu sorayım önce, kafam allak bullak oldu da ??
Duyduğumda anlamamıştım. Ev içi tesisata filan ankastre deniyormuş galiba.

Türknet te dondurma işlemi ay başı yapılıyor ilgileniyorlar mı orası şüpheli.
Orası sıkıntı o zaman. İlk ayım bedava zaten dondurma işleminde sıkıntı olursa başka firmaya geçerim.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Duyduğumda anlamamıştım. Ev içi tesisata filan ankastre deniyormuş galiba.

Orası sıkıntı o zaman. İlk ayım bedava zaten dondurma işleminde sıkıntı olursa başka firmaya geçerim.
İlk ay bedava değil eğer kullanıma kapatırsan ücret ödemiyorsun fakat kapatamazsan ilk ay ücret ödeyip ikinci ay ödemezsin

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Screenshot_20200801-004229_Chrome.jpg

Valla başta ankastre ile Türkneti nasıl bagdastirmis diye şaşırdım da, ben değil Google amca da öyle anlıyor direkt. Dedim kesin evinde ankastre setinden bozuk çıktı, tamirci yerine bir foruma sorayım fln demistir diye düşündüm ?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Ankastre daire girişinden senin evinin içindeki modeme gelen kablonun bağlı olduğu yer o ankastrenin içerisinde devreler var her dairenin kendine ait devresi var sana devre 3ü verirler örnek portu oraya açmak zorundalar portu devre 4e açarsa diğer daireye internet gider yada sen ankastrede ki kablonu devre 4e bağlamak zorunda kalırsın. Ama anladığım kadarıyla altında yada üstünde oturrn yok sorun olmaz.

Ekli dosyayı görüntüle 110580
Valla başta ankastre ile Türkneti nasıl bagdastirmis diye şaşırdım da, ben değil Google amca da öyle anlıyor direkt. Dedim kesin evinde ankastre setinden bozuk çıktı, tamirci yerine bir foruma sorayım fln demistir diye düşündüm ?
Ankastre daire girişinde evlere dağılan kutu herkese ait bir devre var eğer evinde internet bağlıysa mutlaka daire girişinde ankastre mevcuttur.

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Ankastre daire girişinden senin evinin içindeki modeme gelen kablonun bağlı olduğu yer o ankastrenin içerisinde devreler var her dairenin kendine ait devresi var sana devre 3ü verirler örnek portu oraya açmak zorundalar portu devre 4e açarsa diğer daireye internet gider yada sen ankastrede ki kablonu devre 4e bağlamak zorunda kalırsın. Ama anladığım kadarıyla altında yada üstünde oturrn yok sorun olmaz.
Aydınlatma için teşekkürler ?
Ankastre daire girişinde evlere dağılan kutu herkese ait bir devre var eğer evinde internet bağlıysa mutlaka daire girişinde ankastre mevcuttur.
Bizim ev müstakil ve ne superbox ne başka bir şey internet baglatilmiyor ??

<Burak>

Asistan
Reaksiyon puanı
25

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Anlamadım :D Ben ilk ay bedava kampanyasına katılmıştım kod vererek.
Kod verdiğin zaman ilk ay ücretini ödüyorsun ikinci ay ücretsiz he birde senin kodunu kullandığın kişinin de Türknete borcu olmaması gerekiyor düzenli olarak faturalarını ödemesi gerekiyor.

<Burak>

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Kod verdiğin zaman ilk ay ücretini ödüyorsun ikinci ay ücretsiz he birde senin kodunu kullandığın kişinin de Türknete borcu olmaması gerekiyor düzenli olarak faturalarını ödemesi gerekiyor.
Detaylarrrr. İnternet gelsin de sonra bakarım kampanya işlerine :)

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Öyle görünüyor. ?
Gözden çıkardık aylık 150 de ama olmuyor işte, birkaç yıla şehir içine tasinacagim ben skfjjfdsk

Ciddi değilim o düşük bir ihtimaldi çok düşük hemde ?

Son düzenleme:

<Burak>

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Evet sorunum düzeldi şuanda bağlantım var hiç birşey yapmadım, tekrardan başvurdum internetim geldi, elektrikçiler ankastreden anlamaz dediler bana tt bakması daha iyi olur dediler.

Evden kablo bağlaması o size ankastreden dairenize kablo çekmiş. Hangi internete başvurdunız?
Dediğiniz gibi ankastreye dokunmadık başvuru yeni onaylandı. Türk Telekom etiketlemeye geldi. Çağırdığımız elektrikçi de boşa çekmiş oldu tekrardan kabloyu. Şuan eve çıkan iki kablo var sanırsam kuruluma gelen Türknet'e sorucam.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Dediğiniz gibi ankastreye dokunmadık başvuru yeni onaylandı. Türk Telekom etiketlemeye geldi. Çağırdığımız elektrikçi de boşa çekmiş oldu tekrardan kabloyu. Şuan eve çıkan iki kablo var sanırsam kuruluma gelen Türknet'e sorucam.
TT elektrikçinin çektiği kabloyu etiketlemiştir ayrıyetten kablo çekmemiştir.

Türknet bağlattıysan tt hiçbir şekilde kablo çekmiyor zaten bina içi kablo sizin sorumluluğunuza ait.

<Burak>

Asistan
Reaksiyon puanı
25
TT elektrikçinin çektiği kabloyu etiketlemiştir ayrıyetten kablo çekmemiştir.

Türknet bağlattıysan tt hiçbir şekilde kablo çekmiyor zaten bina içi kablo sizin sorumluluğunuza ait.
Evet elektrikçinin çektiği kabloyu etiketledi. Ama işte elektrikçi kabloyu boşa mı çekti bir daha onu anlamadım duvarın içinden binaya gidiyordu zaten kablo, evde telefon prizi var çünkü.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Evet elektrikçinin çektiği kabloyu etiketledi. Ama işte elektrikçi kabloyu boşa mı çekti bir daha onu anlamadım duvarın içinden binaya gidiyordu zaten kablo, evde telefon prizi var çünkü.
Ankastreniz deki kablo boşta sallanır türknet başvurunuz onaylanınca tt ekibi gelir ve o kabloyu çakar internetin gelir.