Geç geldi desinler gelemedi demesinler!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Usain
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,169
Evet arkadaşlar şu bayram öncesi eşimiz dostumuz bayramı memlekette gecirmek üzere yola çıktı veya çıkacaklar. Lütfen trafik kurallarına uyalım geç geldi desinler gelemedi demesinler.
72203

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,504
Aynen ama
sağ şeritte 60 yerine 30 ile
ortada 80 yerine 50 ile
Solda da 120 yerine 160 ile gidenler varsa bu kazalar hiç dinmeyecek.

Bende yolda Sinir olurum böyle adamlara. Doğru düzgün araba kullanamıyorsan yada keyfine göre kullanıyorsan hiç kullanma ondan iyi.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242
Milletin altında Fiat'lar, Linea'lar, Era'lar, Aegea'lar, Kuş Serileri, Doblolar olduğu sürece kazalarda ölüm oranları asla düşmeyecek. Hindistana döndü ülke. Hindistanda satılan VW Golf araçlarda hava yastığı yok.

Çakma Tipo "Aegea" adı altında kazıklandı.
Sözde "Aile aracı" 2 yıldızlı Doblo kazıklandı.
Accent Era'lar kazıklandı.
Linea'lar kazıklandı.
Şahinler zaten kazığın ilk örnekleri, çooook önceden kazıklandı.
Bizimkiler de çatır çatır aldı.

Son düzenleme:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Milletin altında Fiat'lar, Linea'lar, Era'lar, Aegea'lar, Kuş Serileri, Doblolar olduğu sürece kazalarda ölüm oranları asla düşmeyecek. Hindistana döndü ülke. Hindistanda satılan WV Golf araçlarda hava yastığı yok.

Linea'lar kazıklandı.
Renault Symbol'lerde var. 2010 vs. olan kasa. 3 olmalı herhalde. Bizde memlekete gideceğiz Cuma. Gerçi benim ki 60KM civarı (Çankaya-Kahramankazan) uzaklığa sahip.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Milletin altında Fiat'lar, Linea'lar, Era'lar, Aegea'lar, Kuş Serileri, Doblolar olduğu sürece kazalarda ölüm oranları asla düşmeyecek. Hindistana döndü ülke. Hindistanda satılan WV Golf araçlarda hava yastığı yok.

Linea'lar kazıklandı.
VW yerine "WV" yazmışsın bu arada. :D

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Milletin altında Fiat'lar, Linea'lar, Era'lar, Aegea'lar, Kuş Serileri, Doblolar olduğu sürece kazalarda ölüm oranları asla düşmeyecek. Hindistana döndü ülke. Hindistanda satılan VW Golf araçlarda hava yastığı yok.

Linea'lar kazıklandı.
Corolla bol keseden koyuyor hava yastığını. Güvenliğe önem veriyorsanız Toyota Corolla serisini öneririm.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242
Corolla bol keseden koyuyor hava yastığını. Güvenliğe önem veriyorsanız Toyota Corolla serisini öneririm.
Corolla Small Overlap testinde batmış bir araba. İstediği kadar 5 yıldız alabilir. Güvenlikte bir Civic değil. Benzer fiyata Civic almak çok daha güvenli. Hem C segmentinde en iyi İmprezanın hemen arkasında, hem de sınıfının en iyi güvenlik ekipmanı yüzdesi Civic'de.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Corolla Small Overlap testinde batmış bir araba. İstediği kadar 5 yıldız alabilir. Güvenlikte bir Civic değil. Benzer fiyata Civic almak çok daha güvenli. Hem C segmentinde en iyi İmprezanın hemen arkasında, hem de sınıfının en iyi güvenlik ekipmanı yüzdesi Civic'de.
Civic o kadar sağlam değil ki. Corolla neyse Civic o. 3 yıl kaportacı yanında çalıştım japon grubu arabalar aynı dışı plastik , ince saç oluyor. Önemli olan kazada arabanın ne kadar hasar aldığı değil içerdekilerin ne kadar güvende olduğu. Kaporta sağlamlığında Almanlar çok başarılı.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242
Civic o kadar sağlam değil ki. Corolla neyse Civic o. 3 yıl kaportacı yanında çalıştım japon grubu arabalar aynı dışı plastik , ince saç oluyor. Önemli olan kazada arabanın ne kadar hasar aldığı değil içerdekilerin ne kadar güvende olduğu. Kaporta sağlamlığında Almanlar çok başarılı.
Zamanında Civic'de ki kaporta göçüklerinin sebebi, C sütununun çok geniş olması. Bizim Türkiye'de sütuna destek konmaması. Asıl olay şasenin sağlamlığında yatıyor. Şase'nin o kısmı aracın en sağlam kısımlarından biri. Bu yüzden göçüyor üstteki sütun. Ama içeride sorun olmuyor. Civic Corolla'dan net daha fazla dış hasar alıyor, ama şase çok daha sağlam. EuroNcap testleri de onaylıyor bunu zaten. C segmentinde dünyanın en güvenli 3 aracından 2.'si Civic. Corolla ilk 3'de yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzeltme: Corolla'nın Small Overlap hezimeti, 2020 modelde düzeltilmiş onu da belirteyim.

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Bu kazaların asıl sebebi sol şeritte 100 le gidenler sol şeritten 230 240 yağdıran makas atmak zorunda kalıyor bu yüzden de adam tırın altına giriyor biz bile öküz kadar jiple makas atmak zorunda kaldık

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371

Linea'lar kazıklandı.
İtalyan FIAT taşeronu TOFAŞ'ın arabalarına yerli diye biniyoruz, hayvani derecedeki vergiler olmasa şu ekonomimiz düzelse şu an 1998 model palio yerine daha iyi arabaya binerdik.

Reaksiyon puanı
10,327
Civic Corolla'dan net daha fazla dış hasar alıyor, ama şase çok daha sağlam. EuroNcap testleri de onaylıyor bunu zaten. C segmentinde dünyanın en güvenli 3 aracından 2.'si Civic. Corolla ilk 3'de yok.

Ben 3 Honda araba kullandım. İlkini -City model- küçük oğlum pert etti. Tam da dediğin gibi kaza sonrası gerek polis, gerek ordaki vatandaşlar "Bu arabadan birinin sağ çıkması mucize" dediler. Lakin oğlum gerçekten burnu dahi kanamadan çıkmıştı. İkinci arabayı da ben pert ettim. Çünkü iki gün hiç uyumadan sabah namazı yola çıkmıştım. Kendime ne kadar güvensem de uyumuşum yolda. Önümde kırmızı ışık yanmış, trafik durmuş, lakin ben uyuduğum için farkedememişim. Vurduk öndekine tabii, onu da pert olarak sattık. Ama ben de burnumuz kanamadan eşimle beraber çıktık arabadan çok şükür. 3. arabam Civic, üç yıl oldu hamdolsun, bir daha en ufak bir sıyrık dahi söz konusu olmadı.

Honda da olan keyfi başka hiçbir arabada bulamadım. Tabii pahalı markalar bunun dışında. Çünkü onlara sahip olmak için ömrümüz yetmez! :)