MEB Bakanı Ziya Selçuk okulların açılacağını söyledi.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Sn. Ziya Selçuk 31 ağustosta okulların açılacağını söyledi okullar esnek zamanlı mı olacak tam zamanlı mı olacak şuan için belirsiz.

Siz okulların açılmasını doğru buluyormusunuz? Gelin tartışalım.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Sn. Ziya Selçuk 31 ağustosta okulların açılacağını söyledi okullar esnek zamanlı mı olacak tam zamanlı mı olacak şuan için belirsiz.

Hayır. Sınıftaki kitle yüzünden.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968

roawen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Ama şöyle bir açıklama yapılmıştı.Ziya selçuk şey demişti biz okulların açılacağını söyledik fakat belli değil biz sadece açıklamak zorundaydık dedi.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Ama şöyle bir açıklama yapılmıştı.Ziya selçuk şey demişti biz okulların açılacağını söyledik fakat belli değil biz sadece açıklamak zorundaydık dedi.
Salgının seyrine göre durumların değişebileceğini söyledi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İyi de 4 ayda anlatamadıklarını 1 haftada mı anlatacaklar? Bana biraz saçma geliyor.
Sadece telafi eğitimi değil, direk eğitim öğretim sezonu da aynı şekilde başlayacak. Bazı yerlerde 3 gün sınıfın yarısı diğer 3 günde diğer yarısı okula gidecek diye yazıyordu.

roawen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
1 vaka için okulu kapattılarsa günde bu kadar vaka varken açacaklarını düşünmüyorum.Duruma göre değişir.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Aslında anlatılır da, sıkılmadan hevesle dinleyecek öğrenci olmadıktan sonra isterse 4 ay olsun yine hiçbir şey öğretemezsin.
Pandemi yüzünden zaten kimsenin okula isteyerek gideceğini düşünmüyorum, okula gidenlerde okul bitsin eve gidelim kafasında olucaklar bence.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
1 vaka için okulu kapattılarsa günde bu kadar vaka varken açacaklarını düşünmüyorum.Duruma göre değişir.
1 vaka varken salgın kontrolsüz yayılacağı için okulların kapatmışlardır, fakat şuanda yayılım hızı duraksadı ve zaten okula gitmeyenler şuanda kafelerde parklarda sokaklarda avmlerde geziyor pek farklı birşey yok.

Ailemiz de salmayabilir.
Zorunlu olduğu için mecbur görünüyor ya okuldan alınacaksın yada sınıfta kalıcaksın.

roawen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
1 vaka varken salgın kontrolsüz yayılacağı için okulların kapatmışlardır, fakat şuanda yayılım hızı duraksadı ve zaten okula gitmeyenler şuanda kafelerde parklarda sokaklarda avmlerde geziyor pek farklı birşey yok.
Bana göre açılmaz açılırsa da bilmiyorum.Benim için sıkıntı yok zaten okulu seviyorum

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Yani her yerin normalleştiğini ve tek önlemin maske olduğunu düşünürsek bence okulların açılmasında bir sakınca yok. Söylediğiniz gibi okula gitmeyenlerde zaten geziyor, dolaşıyor. Risk sadece okulda değil.

qqqqqqqqqqq

Doçent
Reaksiyon puanı
876
Yani her yerin normalleştiğini ve tek önlemin maske olduğunu düşünürsek bence okulların açılmasında bir sakınca yok. Söylediğiniz gibi okula gitmeyenlerde zaten geziyor, dolaşıyor. Risk sadece okulda değil.
Okuldakileri siz bilmiyor musunuz ? Maskeyi çıkartıp bize öksüreninden tut maskeyi yırtanına kadar var.

roawen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Ama öğrencilere virüs bulaşırsa ne olacak?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Aynen öyle risk okuldan çok avmde olduğunu düşünüyorum ama okulda bir kişide vaka çıkması demek resmen 2. Dalgaya davetiye çıkartır, bir okulda 3-4bin öğrenci var hepsi iç içe.

Okuldakileri siz bilmiyor musunuz ? Maskeyi çıkartıp bize öksüreninden tut maskeyi yırtanına kadar var.
Bide böyleleri var, çok haklısın sırf şakasına diye yapanlar var.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Açılması çok iyi bir karar bence. Sonuna kadar destekliyorum. Bu virüsle yaşamayı ya seve seve öğreneceğiz ya da diğeri.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853

Açılması konusunda kararsızım. Çünkü çocuklardan çocuklara özellikle virüs bulaşması çok kolay olabilir ama tabii ki de öğretmenlerin ve velilerin dikkati sayesinde bu gibi sorunun bir şekilde giderilmesi de mümkün (bana göre). Onun dışında bence açılması çok mantıklı olmuş.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Ya kardeşim bu sene karıştırma işte seneye bakarız duruma göre çatladılar yani sanki millet ayaklandı okulları açın diye bunlarda durup durup okulları açıcaz sınavları yapıcaz falan filan. Bırak bu sene açma. Velisi tedirgin çocugu tedirgin ne kadar sağlıklı ders olacak. O çocukların okulda kaptığı virüsleri ailelerine taşıması felaket olur. Bırak bu sene salın milleti ya biraz.