İBB'den Kişi başı 6400 TL'lik YEMEK.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Her fırsatta israfın karşısındayız İsrafı önleyecez vatandaşın parası israf olmayacak diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Sayıştay raporuna göre 11 Büyükşehir belediye başkanının katıldığı toplam 50 kişilik yemek organizasyonu için kişi başı 6400 TL ödemiş. Yani 6400x 50'den 330 bin TL üstü para. Sayıştay raporuna giren bu rakam hakkında sizin düşüncelerinz nedir. ( Benim hatırladğım Ekrem Başkan ilk seçilirkin diğer çalışan ne yerse bende onu yiyecem İsraf yapmayacaz demiyormuydu =? )

1595336507026.png
1595336520694.png

Şu masada ki 11 CHP'li belediye başkanı ve yanındaki bazı kişiler ile birlikte 50 kişi'nin bir öğün yemeği için belediyenin bütçesinden 330 bin TL harcanmış. ( Kişi Başı 6400 TL )
1595336640250.png

M

Murat Burç

SDN Okuru
Her fırsatta israfın karşısındayız İsrafı önleyecez vatandaşın parası israf olmayacak diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Sayıştay raporuna göre 11 Büyükşehir belediye başkanının katıldığı toplam 50 kişilik yemek organizasyonu için kişi başı 6400 TL ödemiş. Yani 6400x 50'den 330 bin TL üstü para. Sayıştay raporuna giren bu rakam hakkında sizin düşüncelerinz nedir. ( Benim hatırladğım Ekrem Başkan ilk seçilirkin diğer çalışan ne yerse bende onu yiyecem İsraf yapmayacaz demiyormuydu =? )

Ekli dosyayı görüntüle 109152Ekli dosyayı görüntüle 109153

Şu masada ki 11 CHP'li belediye başkanı ve yanındaki bazı kişiler ile birlikte 50 kişi'nin bir öğün yemeği için belediyenin bütçesinden 330 bin TL harcanmış. ( Kişi Başı 6400 TL )
Ekli dosyayı görüntüle 109154
Bu adamların yaptığı yanlış. Yanlış kere yanlış. Daha beter şeyler söylerim de dava açarlar.

Sen hiç hükümeti eleştirdin mi bu konularda?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hükümetin DEVLET adına yaptığı resmi davet tören vb giderlerine bir şey demem.
Ben derim. Mahall muhtarını doyurmak için eşşek gibi para harcanmasını kabul etmiyorum.

Bu halk yemiyorsa kimse yemeyecek, kimse iyi yaşamayacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok öyle devletin parası ile hükümt yandaşlarına ziyafet vermek.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Bunun Sayıştay raporu olduğu nerede yazıyor? Ne kaşe ne imza ne arşiv no.

Bir kere rapor Sayıştayın değil İBB meclis Grubu araştırması :)

Ha bu arada şöyle birşey de var ;

'' Rapora göre 2014-2019 yılları arasında belediyenin borçları tam 4,5 kat arttı. ''

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları için istenen bir öğün tatlının faturası dudak uçuklattı. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın aile şirketi olan Saray Muhallebicisi’nden sipariş edilen tatlının fatura bedelinin 99 bin 692 TL olduğu ortaya çıktı.

350 lira olan özel çikolatadan 40 adet sipariş edildiği görülürken, 35 Çekmeceli Çikolataya 4 bin 375 lira ödenmiş, kilosu 30 lira olan tulumba tatlısından 42 kilo istenmiş. Kilosu 62 liradan olan Fıstıklı Baklava 1 kilo 650 gram sipariş edilerek 102.30 lira hesap ödenirken, kilosu 60 lira olan tel kadayıftan ise 1 kilo 700 gramı 102 liraya alınmış. Kilosu 65 lira olan 1 buçuk kilo şöbiyet sipariş edilerek 97,5 lira, kilosu 70 liradan kuşgözü 1 kilo 700 gram 119 lira, kilosu 58 liradan alınan 600 gram Cevizli Baklava için 34 lira 80 kuruş, kilosu 62 TL’den 600 gram fıstıklı baklava 37 lira 20 kuruş, 500 gramlık 3 adet dut pekmezi için 58 lira 50 kuruş, kilosu 40 liradan olan 7 kilo Güllaca 280 lira ve fişte 2 defa sipariş edildiği görülen kilosu 67 lira olan 10 kilo Fıstıklı Baklava için 670 lira para ödenmiş. Kilosu 67 liradan Fıstıklı Baklavadan 7 kilo 400 gram sipariş edilerek 495 TL 80 kuruş ödenirken, kilosu 65 liradan 26 kilo tel kadayıf için bin 690 lira ödenmiş. 200 kazandibi için 2 bin 200 liranın ödendiği görülüyor.
ID: 1004943 seri numaralı faturanın toplamında ise 99 bin 692 lira 10 kuruş tahsil edildi.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bunun Sayıştay raporu olduğu nerede yazıyor? Ne kaşe ne imza ne arşiv no.

Bir kere rapor Sayıştayın değil İBB meclis Grubu araştırması :)

Ha bu arada şöyle birşey de var ;

'' Rapora göre 2014-2019 yılları arasında belediyenin borçları tam 4,5 kat arttı. ''

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları için istenen bir öğün tatlının faturası dudak uçuklattı. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın aile şirketi olan Saray Muhallebicisi’nden sipariş edilen tatlının fatura bedelinin 99 bin 692 TL olduğu ortaya çıktı.

350 lira olan özel çikolatadan 40 adet sipariş edildiği görülürken, 35 Çekmeceli Çikolataya 4 bin 375 lira ödenmiş, kilosu 30 lira olan tulumba tatlısından 42 kilo istenmiş. Kilosu 62 liradan olan Fıstıklı Baklava 1 kilo 650 gram sipariş edilerek 102.30 lira hesap ödenirken, kilosu 60 lira olan tel kadayıftan ise 1 kilo 700 gramı 102 liraya alınmış. Kilosu 65 lira olan 1 buçuk kilo şöbiyet sipariş edilerek 97,5 lira, kilosu 70 liradan kuşgözü 1 kilo 700 gram 119 lira, kilosu 58 liradan alınan 600 gram Cevizli Baklava için 34 lira 80 kuruş, kilosu 62 TL’den 600 gram fıstıklı baklava 37 lira 20 kuruş, 500 gramlık 3 adet dut pekmezi için 58 lira 50 kuruş, kilosu 40 liradan olan 7 kilo Güllaca 280 lira ve fişte 2 defa sipariş edildiği görülen kilosu 67 lira olan 10 kilo Fıstıklı Baklava için 670 lira para ödenmiş. Kilosu 67 liradan Fıstıklı Baklavadan 7 kilo 400 gram sipariş edilerek 495 TL 80 kuruş ödenirken, kilosu 65 liradan 26 kilo tel kadayıf için bin 690 lira ödenmiş. 200 kazandibi için 2 bin 200 liranın ödendiği görülüyor.
ID: 1004943 seri numaralı faturanın toplamında ise 99 bin 692 lira 10 kuruş tahsil edildi.

Laf kalabalığı yapmadan bu yemek yenmiş mi yenmemiş mi =? Belediyenin bütçesinden 340 bin TL para uçmuş mu uçmamış mı orada 11 CHP'li belediye başkanı ve yanında gelenler sırf yemek yesin diye.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Laf kalabalığı yapmadan bu yemek yenmiş mi yenmemiş mi =? Belediyenin bütçesinden 340 bin TL para uçmuş mu uçmamış mı orada 11 CHP'li belediye başkanı ve yanında gelenler sırf yemek yesin diye.

Sen ilk önce bir kelimelerine dikkat et bakalım da.

Yalan haber paylaşma , sayıştayın böyle bir raporu yok .

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Sen ilk önce bir kelimelerine dikkat et bakalım da.

Yalan haber paylaşma , sayıştayın böyle bir raporu yok .

Haber içeriğinde öyle yazıyor. Sayıştay olmasın Ahmet efendinin raporu olsun. Milletin 340 bin TL parası CHP'li isimler bir öğün yemek yiyecek diye ziyan olmamış mı sen onu söyle... ( Şimdi konuyu başka yerlere sardıracan gene. Neyse sen devam et gözünü kapat ve hiçbir şey olmamış gibi davranamya çalış )

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Haber içeriğinde öyle yazıyor. Sayıştay olmasın Ahmet efendinin raporu olsun. Milletin 340 bin TL parası CHP'li isimler bir öğün yemek yiyecek diye ziyan olmamış mı sen onu söyle... ( Şimdi konuyu başka yerlere sardıracan gene. Neyse sen devam et gözünü kapat ve hiçbir şey olmamış gibi davranamya çalış )

Resmi bir kurum tarafından açıklanmaması bu haberin %100 doğru olduğunu göstermez.

Onun için seni doğru ve gerçek haberler paylaşmanı öneririm , hadi bays

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Haber kaynağını ve haberin de alındığı kaynağı öğrenirsek daha iyi olur trollüğe gerek yok.Elbet sonuca göre haklı haksız herkes eleştirilir.Takvim gibi kaynakların genelde hep muhalefete karşı olduğunu biliyoruz bunun için mecliste bu konunun konuşması yapılacaktır.Zaten orada asılsız olup olmadığı anlaşılır.(eğer gerçek ise)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Haber kaynağını ve haberin de alındığı kaynağı öğrenirsek daha iyi olur trollüğe gerek yok.Elbet sonuca göre haklı haksız herkes eleştirilir.Takvim gibi kaynakların genelde hep muhalefete karşı olduğunu biliyoruz bunun için mecliste konuşması yapılacaktır.

2 tane haber linki var yukarıda içersine girip baktınız mı ? 1 tanesinde video'da var İBB meclis Kürsüsünden konuşuyorlar. ( Yalan olsa çıkıp İBB yalanlardı heralde. ) Diğerindede yemek fişi ve RAPOR var.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
2 tane haber linki var yukarıda içersine girip baktınız mı ? 1 tanesinde video'da var İBB meclis Kürsüsünden konuşuyorlar. ( Yalan olsa çıkıp İBB yalanlardı heralde. ) Diğerindede yemek fişi ve RAPOR var.
Hocam İBB'nin tam olarak olan yemek harcamaları hakkında toplantı görüşmesini bulabilirseniz atar mısınız? Elbet buna karşın bir cevap verilmiştir.Hep beraber bilgi sahibi olalım.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Elbet buna karşın bir cevap verilmiştir.

Cevap vermişse onuda sen bul koy ortaya. Başka zaman en ufak bir olayda basın açıklaması yapılır basın sözcüsü Murat Ongun çıkar Tweet atar.
( Kesin bütçe yılsonunda yayınlanıyor heralde. )

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Cevap vermişse onuda sen bul koy ortaya. Başka zaman en ufak bir olayda basın açıklaması yapılır basın sözcüsü Murat Ongun çıkar Tweet atar.
( Kesin bütçe yılsonunda yayınlanıyor heralde. )
Terbiyenizi korursanız iyi olur tarafsız yorum yapmak adına sizden rica ettim.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Imamoğlu dönemindeki bu yemeğin fahiş faturasını sayenizde öğrendik.
Keşke IBB AKP döneminin temsil ağırlama giderleri toplamını yayınlasa da kim ne yemiş öğrensek.

avlnch

Asistan
Reaksiyon puanı
183

Ekli dosyayı görüntüle 109152Ekli dosyayı görüntüle 109153

Ekli dosyayı görüntüle 109154
Bir de bu habere bir bak istersen!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yalnız bana bir yemek fişi verseler o fişi ben de rahat bir şekilde yazarım. Yanıma bir de örnek rapor alıp raporu yazarım. Ararım YANDAŞ KANALLARI, haber yaptırtırım. Oldu bitti MaaşAllah

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bir de bu habere bir bak istersen!

Baktım ve bir anda Ekrem İmamoğlunun yemek haberi uçtu gitti önümden. ( Hİç bu 340 bin TL para harcanmamış gibi oldu çok sağol gözümü açtığın için. ) Her şey çok güzel oluyormuş ya CHP'li isimler ne olmuş 6400 TL lik kişi başı yemek yedi ise.

Yalnız bana bir yemek fişi verseler o fişi ben de rahat bir şekilde yazarım. Yanıma bir de örnek rapor alıp raporu yazarım. Ararım YANDAŞ KANALLARI, haber yaptırtırım. Oldu bitti MaaşAllah

İBB meclisinde yüzüne karşı söylüyorlar tüm CHP'li meclis üyeleri ve başkan orada. Yalan yanlış birşey olsa çıkar itiraz ederlerdi heralde =? Çok saçma konuşuyorsunuz.

avlnch

Asistan
Reaksiyon puanı
183
Baktım ve bir anda Ekrem İmamoğlunun yemek haberi uçtu gitti önümden. ( Hİç bu 340 bin TL para harcanmamış gibi oldu çok sağol gözümü açtığın için. )

İBB meclisinde yüzüne karşı söylüyorlar tüm CHP'li meclis üyeleri ve başkan orada. Yalan yanlış birşey olsa çıkar itiraz ederlerdi heralde =? Çok saçma konuşuyorsunuz.
1. mesaj ironi mi çözemedim?
Ekrem İmamoğlu uğraşmak istememiş olabilir bunlarla, nasıl olsa herkes istediğine inanacak. Adam yazılı kanıt bile koysa çoğunluk "Sahteeee" diye sallayacak. Cevap vermemesi doğal yani. İstersen haberi sadece yandaş gazetelerden okuma, diğerlerine de bir bak derim.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
1. mesaj ironi mi çözemedim?
Ekrem İmamoğlu uğraşmak istememiş olabilir bunlarla, nasıl olsa herkes istediğine inanacak. Adam yazılı kanıt bile koysa çoğunluk "Sahteeee" diye sallayacak. Cevap vermemesi doğal yani. İstersen haberi sadece yandaş gazetelerden okuma, diğerlerine de bir bak derim.

Ne güzel dünya dimi :D Uğraşmak istememiştir cevap vermemek için aynen aynen bu mantık ile devam ( Sonra neden yüzde 24-25 olmuyor yüzde 22-23 te kalıyor bu oy oranları demeyin. )

avlnch

Asistan
Reaksiyon puanı
183
Ne güzel dünya dimi :D Uğraşmak istememiştir cevap vermemek için aynen aynen bu mantık ile devam ( Sonra neden yüzde 24-25 olmuyor yüzde 22-23 te kalıyor bu oy oranları demeyin. )
Zamanında RTE yi de siz böyle savunmuştunuz. Belki onu hatırlarsın diye yazmıştım. ;)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Zamanında RTE yi de siz böyle savunmuştunuz. Belki onu hatırlarsın diye yazmıştım. ;)

Taktik efsana laf kalabalığı yapıp evirip çevirip sanki hiçbir şey olmamış bu olay yokmuş gibi davranmak. Aynen devam. Ne olmuş yani Ekrem Başkan İsrafı kesecem deyip söz verip tutmuyor ve israfa devam ediyorsa dimi...

avlnch

Asistan
Reaksiyon puanı
183
Taktik efsana laf kalabalığı yapıp evirip çevirip sanki hiçbir şey olmamış bu olay yokmuş gibi davranmak. Aynen devam. Ne olmuş yani Ekrem Başkan İsrafı kesecem deyip söz verip tutmuyor ve israfa devam ediyorsa dimi...
Biz milletçe sözlerin tutulmamasına alışkınız. ;)

M

Murat Burç

SDN Okuru
İsrafı kesicem diyip de sözünü tutmayan ile israf yapanın arasındaki günah farkı sadece bir tarafın ekstra sözünü tutmaması. Söz tutmamak büyük bir günah fakat israf küçük mü?
Birinin günahı birinden az diye sidik mi yarıştıracağız.

Daha önce de dedim. Bu yöntim kademesine kim geliyorsa yiyor durduramıyoruz. Sidik yarıştırmaktansa bu israf nasıl çözülür onunu konuşulması lazım.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Burada organizasyon için denmiş ama hangi organizasyona hangi sanatcıyı cagırsan da büyük bir israf. Arkadaşın konuda ölümüne yaptığı eleştiriyi saraycığımızın 1 günlük gideri için de yapmasını rica ediyorum