Xiaomi almaya değer mi

prosed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Xiaomi redmi note 9 pro almayı düşünüyorum. Normalde Huawei kullanan bir kişiyim ama xiaominde iyi oluğunu duydum ve Araştırma yaptım evet bir çok konuda üstün bir telefon fakat kafama takılan bir konu var yardımcı olursanız çok sevinirim. Xiaomi de yazılımsal bir sorun var galiba hep şikayet var. Şikayetlerde genellikle ya Wifi den kopma yada kameraya bağlanmama. Güncelleme İle geçiceğini tahmin ediyorlar ama güncelleme geldi mi sorun kalktım ortadan bilmiyorum. Sürekli aynı yorumlar aynı şikayetler. Göz göre görede sorunlu bir telefon almak istemiyorum. Ne yapmam lazım acil yardım
Xiaomi ye herkes nefretle bakmış ama bence çok iyi telefonlar çıkartıyor önceki telefonlarını bilemem ama ben 8-9 ay önce note 8 pro aldım ve çok memnun kaldım 6-7 ay kadar kullandım sonrasında çalındı hiçbi telefonumda bukadar üzülmemiştim. Canavar gibi telefondu valla. Şimdiyse Galaxy M31 siparişi verdim onada bak derim. Super Amoled ekran var ve Not 8 Pro dan bi tık daha üstün gibi. Gelince tabi daha mı iyi dahamı kötü anlarım ama ben memnun kalacagıma inanıyorum çünkü yorumda kimse şikayet etmemiş. E özellikleride ortada..

Afife dokel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet. Oppo'yu deneyimleme şansım oldu. Ama ben arayüz ve kamera performansı olarak Xiaomi'yi daha çok seviyorum. Yanlış anlamayın Xiaomi Oppo'dan daha iyi demiyorum. Ama MIUI yüzünden Xiaomi bana daha cazip geliyor.
Evet ama xiaominde yazılımsal sorunlar üzüyor

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Evet bazı kullanıcıların da var bazı kullanıcıların da yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oppo daha mı iyi diyoruz yani şimdi?

Oppo kullandınız mı xiaomi göre daha mı iyi
Oppo ve oneplus android'in krallarıdır. Arayüz ve yazılıma bakarsak xiaomi bu markalardan geride kalıyor.

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Xiaomi al geç çok düşünme ya

Afife dokel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Xiaomi ye herkes nefretle bakmış ama bence çok iyi telefonlar çıkartıyor önceki telefonlarını bilemem ama ben 8-9 ay önce note 8 pro aldım ve çok memnun kaldım 6-7 ay kadar kullandım sonrasında çalındı hiçbi telefonumda bukadar üzülmemiştim. Canavar gibi telefondu valla. Şimdiyse Galaxy M31 siparişi verdim onada bak derim. Super Amoled ekran var ve Not 8 Pro dan bi tık daha üstün gibi. Gelince tabi daha mı iyi dahamı kötü anlarım ama ben memnun kalacagıma inanıyorum çünkü yorumda kimse şikayet etmemiş. E özellikleride ortada..
Bazı kullanıcılar not 8den memnun bazıları çok şikayetçi ısınma sorunu vs vs oluyor diye. Dediğin telefona bakıcam m31 e

Oppo ve oneplus android'in krallarıdır. Arayüz ve yazılıma bakarsak xiaomi bu markalardan geride kalıyor.
Oppo da önerdiğin telefon varmı

Düşünsün, pişman olur yoksa ;)
Kesinlikle

batucode

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Mi note 10 lite'ın çok sorunu var.
Mi note 10 lite modelinde ilk çıktığında yakınlık sensörü arada çalışmıyordu.Bu geçen hafta ki bir güncellemeyle düzeltildi ısınma diyor herkes ama ben 4 gündür yoğun şekilde kullanmama rağmen rahatsız edici bi ısı asla alamadım.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Bazı kullanıcılar not 8den memnun bazıları çok şikayetçi ısınma sorunu vs vs oluyor diye. Dediğin telefona bakıcam m31 e

Oppo da önerdiğin telefon varmı

Kesinlikle
3000 TL Realme 6
3500 TL Realme 6 Pro
3900 TL Oppo Reno 3

Afife dokel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Mi note 10 lite modelinde ilk çıktığında yakınlık sensörü arada çalışmıyordu.Bu geçen hafta ki bir güncellemeyle düzeltildi ısınma diyor herkes ama ben 4 gündür yoğun şekilde kullanmama rağmen rahatsız edici bi ısı asla alamadım.
Herkese farkli oluyor işte kimi şikayetçi kimi değil buda yazılımsal sorunun olduğunu çok açık belli ediyor

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Hayırlı olsun hocam, umarım bir sorun yaşamazsınız.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Hocam zamanında Redmi Note 8 2000TL altına alabileceğiniz en baba telefondu. 1500-1600 TL civarına satılıyordu. Günümüzde Redmi 8A 1600 civarına satılıyor. Şahsen ben artık Redmi 8 serisinden bir modeli önermiyorum.
Xiaomi telefonlarında Redmi'ye göre daha kaliteli malzemeler kullanıyor ve daha uzun güncelleme desteği sağlıyor. Orta-Giriş seviyesindeki bir android cihazda ısınma sorunu olması çok normal. Ama ben sadece CR oynarken yaşıyordum. O da uygulama yüzündenmiş. Ama başka sorunlar yaşayanlar olabilir.

Benim Redmi Note 8 almamın nedeni o dönemde bu cihaza alternatif bir cihaz yoktu. 1600 TL'ye o performansı veren cihaz bulamıyordunuz. Ama bu yılın ortalarına doğru bir sürü başka model çıktı.
Ben telefonu aldıktan sonraki gün Realme Türkiye pazarına girdi. Artık bir alternatif var :D

Afife dokel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam zamanında Redmi Note 8 2000TL altına alabileceğiniz en baba telefondu. 1500-1600 TL civarına satılıyordu. Günümüzde Redmi 8A 1600 civarına satılıyor. Şahsen ben artık Redmi 8 serisinden bir modeli önermiyorum.
Xiaomi telefonlarında Redmi'ye göre daha kaliteli malzemeler kullanıyor ve daha uzun güncelleme desteği sağlıyor. Orta-Giriş seviyesindeki bir android cihazda ısınma sorunu olması çok normal. Ama ben sadece CR oynarken yaşıyordum. O da uygulama yüzündenmiş. Ama başka sorunlar yaşayanlar olabilir.

Benim Redmi Note 8 almamın nedeni o dönemde bu cihaza alternatif bir cihaz yoktu. 1600 TL'ye o performansı veren cihaz bulamıyordunuz. Ama bu yılın ortalarına doğru bir sürü başka model çıktı.
Ben telefonu aldıktan sonraki gün Realme Türkiye pazarına girdi. Artık bir alternatif var :D
Anladım. Realme konusunda şuan ne Önerebilirsin 3000 geçmicek şekilde. Piyasa da iyi telefon olarak. Huwai açısındanda yorumlara açığım

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242

Bu arada Xiaomi / Redmi cihazları üretirken farklı parçalar kullanabiliyor. Mesela Redmi Note 8'de iki farklı ekran paneli kullanıyorlar. Huaxing ve Tianma. Huaxing panelli ekranlarda sorun çıkmazken Tianma panelli ekranlarda ghost screen sorunu çıkabiliyor.

Afife dokel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu arada Xiaomi / Redmi cihazları üretirken farklı parçalar kullanabiliyor. Mesela Redmi Note 8'de iki farklı ekran paneli kullanıyorlar. Huaxing ve Tianma. Huaxing panelli ekranlarda sorun çıkmazken Tianma panelli ekranlarda ghost screen sorunu çıkabiliyor.
Evet bu yüzden de sorunlarla karşılamak çok mümkün

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Anladım. Realme konusunda şuan ne Önerebilirsin 3000 geçmicek şekilde. Piyasa da iyi telefon olarak. Huwai açısındanda yorumlara açığım
Realme 6 12nm 6 Pro 8nm
Kamera konusunda 6 pro daha iyi sonuç veriyor
6'da gorilla glass 3, 6 pro'da gg5 var
6 pro'nun çift kamera ve malzeme kalitesi avantajları da var, bütçeyi 500 tl kadar arttırabilirseniz daha mantıklı olur. Ama 3000tl'ye r6 en mantıklı telefon.

Afife dokel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Realme 6 12nm 6 Pro 8nm
Kamera konusunda 6 pro daha iyi sonuç veriyor
6'da gorilla glass 3, 6 pro'da gg5 var
6 pro'nun çift kamera ve malzeme kalitesi avantajları da var, bütçeyi 500 tl kadar arttırabilirseniz daha mantıklı olur. Ama 3000tl'ye r6 en mantıklı telefon.
Evet bu gidişle realme 6 alıcam gibi

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Xiaomi redmi note 9 pro almayı düşünüyorum. Normalde Huawei kullanan bir kişiyim ama xiaominde iyi oluğunu duydum ve Araştırma yaptım evet bir çok konuda üstün bir telefon fakat kafama takılan bir konu var yardımcı olursanız çok sevinirim. Xiaomi de yazılımsal bir sorun var galiba hep şikayet var. Şikayetlerde genellikle ya Wifi den kopma yada kameraya bağlanmama. Güncelleme İle geçiceğini tahmin ediyorlar ama güncelleme geldi mi sorun kalktım ortadan bilmiyorum. Sürekli aynı yorumlar aynı şikayetler. Göz göre görede sorunlu bir telefon almak istemiyorum. Ne yapmam lazım acil yardım
ben redmi note 7 kullanıyorum 1 yıldır felan bataryası felan olsun gayet memnunum hızlı sarj oluyor geç bitiyor donma felan dersen hiç yaşamadım ablamada note 8 aldık oda şuana kadar çok memnun öneririm yani xiaomi yi o kamera sorunları dedin 1-2 kere karşılaşdım kameramı açarken hata verdi ama telefonu kapat aç düzelir ben hiçbirşey yapamdım düzelmişdi sonraki denememde

Mehmedxr

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Arkadş samsung alacak sa zaten eski modelre bakmaz a serisne bakar 7 plus ile mi10 lite karşılaştırmanız zaten mantıksız

Afife dokel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Realme 6 almaya karar verdim bu analiz sonucunda. Xiaomi çünkü %50 memnunsa %50 memnun değil

Ravenn

Asistan
Reaksiyon puanı
159
Realme 6 dışında öneriniz var mı

Arkadaşın hangi modeli kullanıyor
realme 6 dışında önerim yok benim.Arkadaşım mi note 10 lite kullanıyor fakat daha yeni aldı.Ben xiaomiye güvenemeyip p40 lite aldım sizde 3000in üzerine çıkamıyorsanız realme 6 öneririm

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Sizin için oyun performansı önemliyse Realme 6 alın diğer türlü Redmi Note 9 Pro bence bu bütçede alınabilecek en iyi telefon bu ikisi dışında bütçeyi arttırabilirsiniz Mi Note 10 Lite öneririm amoled kavisli ekran premium bir hava katıyor

ugrygl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Başkalarının kullanmayı beceremeyip yazdıkları yorumlara aldanmayın.
4 sene Samsung Galaxy S6 kullandım ve üstünde tek çizik olmadan bir yakınıma verdim. O telefon bile şu an bir çok telefondan iyiydi. Yorumları okurdum yok amoled ekran yanarmış yok samsunglar şişermiş, 4 sene boyunca yemin ediyorum bir kere sorun yaşamadım. Sonra Mi Note 8 pro aldım telefon gerçekten iyi tam bir f/p ürünü. İnsanlar dünya kadar para verdikleri cihazları saçma sapan kullanıyorlar 50 kere düşürüyorlar sonra bu telefonun kamerası açılmıyor bu telefon kitleniyor demeye başlıyorlar özetle gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Değer ben 5 yıl İPhone 5s kullandıktan sonra Mi9T'ye gectim çok memnunum tavsiye ederim

Xiaomi gün geçtikçe fiyat performans özelliğini kaybediyor. Alınabilir ama yazılımsal olarak problemler çıkabiliyor. Şahsen ben şu an telefon alsam Realme 6 pro alırdım.(bu arada redmi kullanısıyım :D )
Bende Realme alacak olsaydım amoled ekranlı modellerinden birini alırdım

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Bence 500tl daha koyup Huawei p40 Lite almalısınız.