Cumhurbaşkanı açıkladı: Sosyal medyaya düzenleme geliyor

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
rt1.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada sosyal medyaya düzenleme yapılması için çalışma yapıldığını ve yakında Meclis’e teklif sunulacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya mecralarındaki içeriklerin Türkiye’ye yakışmadığını ve bunların düzenlenmesi gerektiğini ifade ediyor. Sosyal medya mecralarının kontrol edilmesi için kapsamlı bir kanun teklifi hazırlanıp TBMM’ye sunulacağını söyledi.

Düzenlemeye uymayana erişim engeli ve para cezası geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyayla ilgili sözlerinin devamında “Bu konuda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorlarsa yapmakta kararlıyız. Düzenleme tamamlandığında, erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız.” dedi.

Sosyal medya düzenlemesinin hızlı bir şekilde hazırlanması ve yürürlüğe girmesi için Adalet Bakanlığı, Meclis ve ilgili tüm kurumlara çağrıda bulundu. “Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmiş olacağımızı ümit etmiş oluyorum.” dedi.

Yandaş medyanın gazeteleri satmıyor, televizyonları izlenmiyor herkes sosyal medyaya bakıyor. Z kuşağı komple sosyal medyada. Sosyal medyayı yasaklayınca insanların doğru haber almasını da engelleyebilirsiniz.

Kısaca AKP için win-win durumu. Dikensiz gül bahçesine dönecek ülke..ne güzel :)

Geçen bunlar değil miydi Z kuşağıyla yakınlaşmamız lazım diyen ?

Dislike lar hoşuna gitmemiş hemen engel basacak.. Kimse sizin a haberiniz atvinizi izlemek zorunda değil,burası da kuzey kore, iran, çin falan değil

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Kuzey Kore gibi olacak herhalde böyle giderse. Bir yandan da iyi mi acaba diyorum saçma salak gö/ünü başını açan kızların videoları kalkar.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Reis işine gelmeyen her şeye el atıyor. Z kuşağını kışkırtmaya devamke.

Geç kalınmış bir hareket. Kimsenin kimseye hatta ailesine istediğini deme lüksü yok. Özgürlük dediğimiz olay istediğimi istediğim gibi yaparım demek değil. Her şeyin bir haddi hududu vardır. Hepimiz özgürüz diye burada istediğimizi istediğimiz gibi söyleyebiliyor muyuz? Bu her mecrada olmalı

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Geç kalınmış bir hareket. Kimsenin kimseye hatta ailesine istediğini deme lüksü yok. Özgürlük dediğimiz olay istediğimi istediğim gibi yaparım demek değil. Her şeyin bir haddi hududu vardır. Hepimiz özgürüz diye burada istediğimizi istediğimiz gibi söyleyebiliyor muyuz? Bu her mecrada olmalı
Olayın Berat Albayrakla ilgisi olduğunu sanmıyorum o kişi bulunur cezası verilir. Dislike rekoru kırmasına çok bozulmuş belli.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Olayın Berat Albayrakla ilgisi olduğunu sanmıyorum o kişi bulunur cezası verilir. Disslike rekoru kırmasına çok bozulmuş belli.
Bir şey beğenilir beğenilmez ona bir şey diyemem. Kimse kimseyi beğenmek zorunda da değil zaten. Ama diğer konu için binlerce örnek görebilirsiniz. Yakışık almıyor ve insanların gerçekten sinirleri bozuluyor. (Farklı mecralarda bu hakaret konusunda canı yanan biri olarak yazıyorum)

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
İstismar,ALBAYRAK ailesine yapılan hakaret olayı gibi şeyleri durdurmak için iyi birşey ama bunlar bence perdeden başka birşey değil(yani asıl amaçları değil)

Beğenmedikleri şeylere (hele hele Muhalefet ve ona yakın medya’yı) bahaneler ile erişim engeli falan getirirlerse,sonra da buna demokrasi derlerse hiç şaşırmam. Çin ve Kuzey Kore gibi olma yoluna gidiyoruz...

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Kuzey Kore gibi olacak herhalde böyle giderse. Bir yandan da iyi mi acaba diyorum saçma salak gö/ünü başını açan kızların videoları kalkar.

Sence bu düzenleme orasını burasını açan kızlar için mi yapılacağını düşünüyorsun ?

Biraz mantıklı düşünün lütfen.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
İstismar,ALBAYRAK ailesine yapılan hakaret olayı gibi şeyleri durdurmak için iyi birşey ama bunlar bence perdeden başka birşey değil.

Beğenmedikleri şeylere (hele hele Muhalefet ve ona yakın medya’yı) bahaneler ile erişim engeli falan getirirlerse,sonra da buna demokrasi derlerse hiç şaşırmam. Çin ve Kuzey Kore gibi olma yoluna gidiyoruz...
2. Cümlenize katılıyorum fetöcü terörist diye bütün muhalifleri susturmak istiyorlar.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
İstismar,ALBAYRAK ailesine yapılan hakaret olayı gibi şeyleri durdurmak için iyi birşey ama bunlar bence perdeden başka birşey değil.

Hocam ben sanmıyorum. İnternet kısıtlamasına gidilecek denildiğinde de bu tip şeyler söylenmiştir. Hatta insanlar por.o ma dokunma diye yollara düşmüştü hatırlarsınız. Ne oldu düzenlemeden sonra gene isteyen istediği yere erişiyor. Hani K.Kore gibi olacaktı internet?

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Hocam ben sanmıyorum. İnternet kısıtlamasına gidilecek denildiğinde de bu tip şeyler söylenmiştir. Hatta insanlar por.o ma dokunma diye yollara düşmüştü hatırlarsınız. Ne oldu düzenlemeden sonra gene isteyen istediği yere erişiyor. Hani K.Kore gibi olacaktı internet?
O zamanlar beni ilgilendirmiyordu. VPN’le de o sorun kısmen de olsa çözülebiliyordu ama artık bundan sosyal medya direk etkilenecek. Eğer Twitter’la anlaşırlarsa ve dünya genelinde erişim engeli falan gelirse VPN’in bile bunu aşacağını sanmıyorum.

Edit:İmla

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Sence bu düzenleme orasını burasını açan kızlar için mi yapılacağını düşünüyorsun ?

Biraz mantıklı düşünün lütfen.
Sen söylediğimden o kadarını anlayabildiysen zorlamaya gerek yok.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bırak açsınlar. İstediklerini yapsınlar.
Birşeyi yasaklayarak engellemenin devri geçeli çok oldu.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Seçimlerde de dislike yiyeceğini öngörmüş bence.
Seçim yaklaşana kadar Cümhuriyyet Krallığa dönüşecek ve seçim filan olmayacak bence.
Babadan oğula nesil soy filan devam eder

Gerçi bizde de alttan alttan böyle gidiyor sistemde neyse artık ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Seçimlerde de dislike yiyeceğini öngörmüş bence.
Seçim yaklaşana kadar Cümhuriyyet Krallığa dönüşecek ve seçim filan olmayacak bence.
Babadan oğula nesil soy filan devam eder

Gerçi bizde de alttan alttan böyle gidiyor sistemde neyse artık ?
Bu iktidarın meşruluğunu hep bu seçimler sağladı. Kendileri de hep seçim seçim dediler.
Seçim varsa meşrular. Seçime karşı atılacak her adım kendi meşrululuklarını silip attırır.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
1593605266306.png

An itibariyle tt oldu.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Azerbeycanda Cumhuriyet krallığı yok sankı babadan oğula devam ediyor bakalım sonrasında sizde neler olacak daha.

Birde sosyal mecrada karşındakine küfret siber zorbalık yap sonra yanına kalsın öyle mi? Düşünce özgürlüğü karşındaki insanı aşağılamaya,din,dil ve ırkına küfretmeye gelince o noktada biter. Ayrıca AKPnin ekmeğine bal sürecek ama şu an CHP iktidar olsa bu yönetmelik yürürlüğe girerse kaldıracak sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Azerbeycanda Cumhuriyet krallığı yok sankı babadan oğula devam ediyor bakalım sonrasında sizde neler olacak daha.

Birde sosyal mecrada karşındakine küfret siber zorbalık yap sonra yanına kalsın öyle mi? Düşünce özgürlüğü karşındaki insanı aşağılamaya,din,dil ve ırkına küfretmeye gelince o noktada biter. Ayrıca AKPnin ekmeğine bal sürecek ama şu an CHP iktidar olsa bu yönetmelik yürürlüğe girerse kaldıracak sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Sonrasında seçilen kişiyi biliyoruz zaten. Kim olacak ki? Biz seçiyoruz sanki başkanı

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547

Küfür ediliyor diye komple yasaklansın o zaman böyle bir saçmalık mı var. Hadi sosyal medya tamam. Netflix ve YouTube ne alaka o zaman?

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Videonun aldığı disslikeların büyük etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ne yapılacak mesela? Kapatacak mısınız? Yoksa yıllardır sesli olarakta düşünülen fişleme hareketi başlayacak mı? Çoğu genç zaten sosyal medya üzerinden yarın işsiz kalırım korkusuyla sesini çıkartmaktan çekiniyor. Televizyonlarda neredeyse tek sesliliği sağladınız. Programa katıldığınızda karşınızda bir kişi bile cesur soru soramıyor. Sosyal medyayı bu hale getirmenin bu ülkeye ne yararı olabilir?
Aşağıdan yukarıdaaaannnn, yolun sonu görünüyorrrrrr...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
Videonun aldığı disslikeların büyük etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ne yapılacak mesela? Kapatacak mısınız? Yoksa yıllardır sesli olarakta düşünülen fişleme hareketi başlayacak mı? Çoğu genç zaten sosyal medya üzerinden yarın işsiz kalırım korkusuyla sesini çıkartmaktan çekiniyor. Televizyonlarda neredeyse tek sesliliği sağladınız. Programa katıldığınızda karşınızda bir kişi bile cesur soru soramıyor. Sosyal medyayı bu hale getirmenin bu ülkeye ne yararı olabilir?
Aşağıdan yukarıdaaaannnn, yolun sonu görünüyorrrrrr...
Yaptıkları gizli kapaklı işler sosyal medyada ifşa edilmesin dertleri bu. İşlenen suçlar, kayrılan adamlar sosyal medya aracılığıyla ortaya çıkmasın ki rahat rahat işlerini görebilsinler.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Farkındaysan sadece küfür demedim siber zorbalık dedim bunun içinede bir sürü başlık giriyor.Netflix ve Youtube'a birşey yapan mı var zaten 18 yaş altı kurallara göre düzenlemeleri mevcut. Yetişkinlerin hesabından 18 yaş altı gençler giriyorsa bu yetişinlerinin gerekli sorumlulukları almadıklarını gösterir.

Küfür ediliyor diye komple yasaklansın o zaman böyle bir saçmalık mı var. Hadi sosyal medya tamam. Netflix ve YouTube ne alaka o zaman?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Moderatörleri uyarmam gerekiyor konu siyasete kayıyor gibi gözüküyor ya konuyu kapatın ya da siyaset kısmına taşıyın lütfen.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yaptıkları gizli kapaklı işler sosyal medyada ifşa edilmesin dertleri bu. İşlenen suçlar, kayrılan adamlar sosyal medya aracılığıyla ortaya çıkmasın ki rahat rahat işlerini görebilsinler.
Aynen öyle hocam, bu hareket bardağın son damlası olur. İsteyen istediğini desin. Bazen kendilerinin sağlayamadığı adaletin sosyal medyadan sağlandığını da unutmasınlar.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
Farkındaysan sadece küfür demedim siber zorbalık dedim bunun içinede bir sürü başlık giriyor.Netflix ve Youtube'a birşey yapan mı var zaten 18 yaş altı kurallara göre düzenlemeleri mevcut. Yetişkinlerin hesabından 18 yaş altı gençler giriyorsa bu yetişinlerinin gerekli sorumlulukları almadıklarını gösterir.
Bir şey yapan mı diyorsun da, Cumhurbaşkanı bu kapatma ve düzenlemenin içine Netflix ve YT'de girecek diyor. Benim para vererek kullandığım platform nasıl sansüre veya yasaklamaya tabir tutulabilir? Dileyenin girip ücretsiz şekilde dilediğini izleyebildiği bir platform değil ki.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
O zaman sormam gerekir Twitter Facebook gibi platformlar yıllardır Türkiyede mevcut madem sosyal medyadan AKPnin sağlayamadığı adaleti sağlıyor bugüne kadar neden kullanılmadı ya da kullanıldı da sadece bazı şeylerde mi adalet sağlanmasına vesile oldu?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
O zaman sormam gerekir Twitter Facebook gibi platformlar yıllardır Türkiyede mevcut madem sosyal medyadan AKPnin sağlayamadığı adaleti sağlıyor bugüne kadar neden kullanılmadı ya da kullanıldı da sadece bazı şeylerde mi adalet sağlanmasına vesile oldu?
Siz olayı yanlış anlamışsınız komple. Adaleti AKP sağlamaz. Adaleti yargı sağlar ve yargı ne olursa olsun baştaki partiden bağımsız olmak zorundadır. Ancak günümüzde yargı, mevcut hükümetin eline bakıyor o ne derse onu yapıyor. Aktif bir Twitter kullanıcısıysanız, gelen tepkiler üzerine alınan birçok mahkeme kararının değiştiğini görebilirsiniz. Değişmese bile, insanlar bazı şeylerin farkına varıyor en azından. Facebook'u ayrı tutuyorum orası 50+ yeri oldu zaten.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Netflix ve Youtube'a yapılan bir sansür göster televizyondaki gibi kesilen sahneler mevcut mu sorarım sana?
Digitürk,Dsmart Kablo tv bunlarda para verilen platformlar ama yıllardır RTÜK denetiminde değil mi onlarda da sansür ve yasaklama var.

Bir şey yapan mı diyorsun da, Cumhurbaşkanı bu kapatma ve düzenlemenin içine Netflix ve YT'de girecek diyor. Benim para vererek kullandığım platform nasıl sansüre veya yasaklamaya tabir tutulabilir? Dileyenin girip ücretsiz şekilde dilediğini izleyebildiği bir platform değil ki.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
Netflix ve Youtube'a yapılan bir sansür göster televizyondaki gibi kesilen sahneler mevcut mu sorarım sana?
Digitürk,Dsmart Kablo tv bunlarda para verilen platformlar ama yıllardır RTÜK denetiminde değil mi onlarda da sansür ve yasaklama var.
Netflix kablolu bir yayın değil Digiturk vs. ile nasıl bir tutuyorsunuz anlamıyorum cidden. Fark ettiyseniz yasak yapılacak diyor, yapıldı demiyor zaten.