Rufus sadece Windows programı. Buna ihtiyacın yok. Elinle MBR FAT32 ya da GPT FAT32 biçimlendirip Windows ISO dosyalarını USB ne atarak bootable hale getirmiş oluyorsun.Kubuntuya Geçeceğim Rufus for Linux Link + Nasıl Kurulur Yazar mısınız? Bulamadım da. Rufus Harici Program da Olabilir Hele Şu Kubuntuyu Kurayım da
Edit: Kali'den Geçiyorum
returned a error code (1) Diyor.sudo apt install gnome-muti-writer
komutu ile bu programı kur. Kurduktan sonra konsola gnome-multi-writer yazarak çalıştır. Program açılınca USB belleği tak iso dosyasını seç start copy de.
iso dosyasını seçme menüsünde hiçbirşey çıkmıyor ve açarken label falan birşeyler diyor.unetbootin kullanın indirdiğiniz dosyayı direk çalıştırabilirsiniz.
eğer çalışmazsa doyaya sağ tıklayı özelliklerinden çalıştırılabilir kutucuğunu işaretleyin yada komut satırından (konsol) aşağıdaki komutları sıra ile çalıştırın.
wget https://github.com/unetbootin/unetbootin/releases/download/677/unetbootin-linux64-677.bin
chmod +x unetbootin-linux64-677.bin
sudo ./unetbootin-linux64-677.bin
Ekli dosyayı görüntüle 102312
flashı takıp iso dosyasını seçin sonra da ok tuşuna basın.
Sen benim dediğimi yap, zaten çok basit bir şey.iso dosyasını seçme menüsünde hiçbirşey çıkmıyor ve açarken label falan birşeyler diyor.
Ekli dosyayı görüntüle 102325
loglar böyle.
Dediğim gibi yaptıysan başlat.Aaa Görmemişim Senin Yanıtını Pardon BasitmişBen Restart Atıyorum O Zaman?
o logların önemi yok program arayüzü açılmadı mı?iso dosyasını seçme menüsünde hiçbirşey çıkmıyor ve açarken label falan birşeyler diyor.
Ekli dosyayı görüntüle 102325
loglar böyle.
sudo wget https://github.com/balena-io/etcher/releases/download/v1.5.95/balena-etcher-electron_1.5.95_amd64.deb && sudo apt install ./balena-etcher-electron_1.5.95_amd64.deb -y && balena-etcher-electron
Hocam Ben Reset Atıyorum Şuan...Kod:sudo wget https://github.com/balena-io/etcher/releases/download/v1.5.95/balena-etcher-electron_1.5.95_amd64.deb && sudo apt install ./balena-etcher-electron_1.5.95_amd64.deb -y && balena-etcher-electron
Denediğin şeyler olmazsa bu kodu çalıştır. Sorun çıkmazsa direkt açılması gerek programın.
ekran görüntüsü atar mısınız?Açıldı Ama İso Dosyasını Seçmem Gereken Yerde Hiçbirşey Yok.
Hocam Ben Reset Atıyorum Şuan...
EFI Shell Olur Dedi Yaptım. Olmadı. Bide Şu Kodu DeneyelimKubuntu ISO imajını USB'ye yazdırmayacak mısın? Verdiğim koddaki programı kullanabilirsin diğer yöntemler olmazsa.
Ona Tıkladım Hiçbirşey Çıkmadı Zaten Şimdi Diğer Kodu Deniyorum.ekran görüntüsü atar mısınız?
sağ tarafta ... olan bir buton var ona tıklayıp açılan pencereden iso dosyasını bulup seçeceksiniz.
Ekran Görüntüsü At Dediğiniz Mesajı Görmedim Ve Şu Hatayı Aldım;Siz sanırım aklınıza gelen her soruyu forumda sorarak öğrenmeye çalışıyorsunuz.
Takıldığınız yerde ekran görüntüsü atar mısınız diyoruz ısrarla atmıyorsunuz.
Linklerini verdiğimiz tüm programlar özellikle de unetbootin ve balenaetcher universaldir ve tüm linux dağıtımlarında çalışır.
Çalışan programın arayüzünü anlayamıyorsanız veya anlamaya çalışmıyorsanız, araştırmıyorsanız yapacak birşey yok.
Kolay gelsin.
Bir kere önce biçimlendirmen lazım. Kuracağın şeyin DD mi normal mı modda atıldığını öğrenmen gerekiyor. Normal Windows Ubuntu vs. için deduğim yöntem geçerli. Clear Linux, Manjaro vs. DD modunda olduğundan terminalden dd komutunu kullanman lazım.Ekran Görüntüsü At Dediğiniz Mesajı Görmedim Ve Şu Hatayı Aldım;
Ekli dosyayı görüntüle 102334
Edit: Görmüşüm Ama Diğer Soruyu Cevaplarken Unutmuşum
Başka bir soru sorayım hep aklımı kurcalıyor.sudo apt install gnome-muti-writer
komutu ile bu programı kur. Kurduktan sonra konsola gnome-multi-writer yazarak çalıştır. Program açılınca USB belleği tak iso dosyasını seç start copy de.
Başka bir soru sorayım hep aklımı kurcalıyor.
Komut yazmadan Direk App market gibi yere girip oradan program indirmek olmuyor mu Linux`da?
Çoğu yerde anca komutla program kurduklarını görüyorumda
Kardeş Windows arayüzündenmidir ne midir Hiç CMD komutu açmadım.Çoğu dağıtımda uygulama mağazası var. Mint, Ubuntu, Elementary, Manjaro gibi son kullanıcı için uygun olanlarda yüklü olarak gelir. Yüklü gelmeyen dağıtımlarda yükleyebilirsin. Dağıtımın kendi depoları dışında Snap, Flatpak gibi depolarında mağaza uygulamaları kurulabilir. Ama Komut ile yüklemek kaldırmak daha pratik.
Kardeş Windows arayüzündenmidir ne midir Hiç CMD komutu açmadım.
Bana garip geliyor komutla program indirmek. Şimdi Ben Linux`a geçersem Mint bana göre kullanımlı mı?
Ben Windows'a Geçtim Bile Sen Çok Geri Kalmışsın. WineHQ ise de Zaten Betada.Etcher varken Rufus'a gerek yok. Zaten WineHQ ile de dogru duzgun calismiyor.