Sözleşmeyi okudum kabul ediyorum

oaslan24

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Merhaba hani sitelerde üye olurken Vb işlemlerde diyoruz sözleşmeyi okudum ve kabul ediyorum aklıma şu geldi bilinmeyen sitelere üye olurken sözleşmeyi okudum ve kabul ediyoruma basarsak kötü bir şey olma ihtimali var mı

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Pek bilinmedik sitelere kayıt olup böyle birşey yapmanızı tavsiye etmem fakat bilindik sitelerde problem olacağını zannetmiyorum hepsiburada trendyol gibi sitelere üyeyim herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

oaslan24

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Pek bilinmedik sitelere kayıt olup böyle birşey yapmanızı tavsiye etmem fakat bilindik sitelerde problem olacağını zannetmiyorum hepsiburada trendyol gibi sitelere üyeyim herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Ben küçükken böyle garip sitelere bilmeden kabul ettiğim bir sürü sözleşme vardır muhtemelen inş bi şey olmaz

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Ben küçükken böyle garip sitelere bilmeden kabul ettiğim bir sürü sözleşme vardır muhtemelen inş bi şey olmaz
Herhangi bir kredi kartı bilgisi gibi yada herhangi birşey satın almadıysanız olacağını zannetmiyorum. Benimde bir sürü sitede kayıdım var fakat herhangi birşey olmadı içinizi ferah tutun. Kart bilgisi gibi önemli bilgiler girmediyseniz T.C Kimlik bilgisi gibi birşey olmaz.

oaslan24

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Herhangi bir kredi kartı bilgisi gibi yada herhangi birşey satın almadıysanız olacağını zannetmiyorum. Benimde bir sürü sitede kayıdım var fakat herhangi birşey olmadı içinizi ferah tutun. Kart bilgisi gibi önemli bilgiler girmediyseniz T.C Kimlik bilgisi gibi birşey olmaz.
Böyle bilgileri zaten vermem ama mesela sözleşme de şu yazsa mal varlığınızın hepsini bize vereceksiniz dese sözleşmede ve ben de bunu okumadan kabul etsem bu olabilir mi

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Böyle bilgileri zaten vermem ama mesela sözleşme de şu yazsa mal varlığınızın hepsini bize vereceksiniz dese sözleşmede ve ben de bunu okumadan kabul etsem bu olabilir mi
Böyle birşey yazacağını zannetmiyorum zaten sanal olduğu için kimin adına sözleşme yapıldığı bile belirsiz olur sonuçta ellerinde herhangi bir T.C Kimlik bilgisi yok.

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
Bir sorun olmaz ben kaç tane sözleşme kabul ettim böyle hiç bişey olmadı :D

oaslan24

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Böyle birşey yazacağını zannetmiyorum zaten sanal olduğu için kimin adına sözleşme yapıldığı bile belirsiz olur sonuçta ellerinde herhangi bir T.C Kimlik bilgisi yok.
Ama yine de şöyle bir şey olsa mesela sözleşmede verilerinizin üçüncü şahıslarla paylaşılmasını kabul ediyorsunuz dese sıkıntı oluşur

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Mesela belki sana virüs bulastiracak ve şikayet edemiyecen her şey olabilir

• Beğen
Reactions: 023

Frieza

Asistan
Reaksiyon puanı
87
Arkadaşların dediği gibi senin onayladığını ispat edecek bir durum yoksa e-imza, tc kimlik vs. bir sorun olmaz fakat yine de okumadan kabul etmemek lazım hangi site olursa olsun.

oaslan24

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşların dediği gibi senin onayladığını ispat edecek bir durum yoksa e-imza, tc kimlik vs. bir sorun olmaz fakat yine de okumadan kabul etmemek lazım hangi site olursa olsun.
Evet ama çok uzunlar insan okumaya üşeniyor ama dediğim gibi sözleşmede okumadığım bazı maddeler benim başıma iş açabilir mi ve davalık olsak davayı kim kazanırdı

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
Evet ama çok uzunlar insan okumaya üşeniyor ama dediğim gibi sözleşmede okumadığım bazı maddeler benim başıma iş açabilir mi ve davalık olsak davayı kim kazanırdı
Açmaz orda en fazla lisansli yazılımsa korsana karşıt maddeler vardır.

oaslan24

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Bu kadar kafayı takmaya gerek yok. Hangi sitelere girdinde dava açılmasını bekliyorsun?
Mesela bir siteye üye olmam lazım ama çok bilinmeyen bir site ve üye olurken sözleşmeyi okudum ve kabul ediyorum kutucuğuna bastım ve maddeleri okumadım eğer maddelerde şu yazıyor kazandığınız gelirin yarısını firmamıza vereceksiniz dese ne yapabilirim ki şikayet de edemem

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,597
Mesela bir siteye üye olmam lazım ama çok bilinmeyen bir site ve üye olurken sözleşmeyi okudum ve kabul ediyorum kutucuğuna bastım ve maddeleri okumadım eğer maddelerde şu yazıyor kazandığınız gelirin yarısını firmamıza vereceksiniz dese ne yapabilirim ki şikayet de edemem
Anonimsin Dedik ya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

En Fazla Hack Sitesine Girerken Bizim Adımıza Yapılan Hacklerden Biz Sorumlu Değiliz Yazarlar.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Reşit değilsen bir problem olmaz bence.

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,597
Yada Şey Olabilir
Cihazınıza Bulaşan Zararlı Yazılımlardan Biz Sorumlu Değiliz.

Frieza

Asistan
Reaksiyon puanı
87
Maddelere aykırı bir şey yapmadıysan dava açarlarsa direk düşer zaten ama aykırı bir şey varsa eğer ve karşı taraf senin yaptığını ispatlıyabiliyorsa kabul ettiğin için onlar kazanırlar. Aykırı bir şey yapmadıysan kafan rahat olsun, zaten bilgilerimi paylaşmadım diyorsun bir de o yüzden ispatlama oranları çok düşük.

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,597
Maddelere aykırı bir şey yapmadıysan dava açarlarsa direk düşer zaten ama aykırı bir şey varsa eğer ve karşı taraf senin yaptığını ispatlıyabiliyorsa kabul ettiğin için onlar kazanırlar. Aykırı bir şey yapmadıysan kafan rahat olsun, zaten bilgilerimi paylaşmadım diyorsun bir de o yüzden ispatlama oranları çok düşük.
IP, Internet Protocol Adresi, Kullanıcıların Bulundukları Ağdan Yaşadıkları Şehire Kadar Her Türlü Bilgiyi İçinde Barındırır

eeeeeeeee yani aypisi olduğ için ispatlarlar

oaslan24

Asistan
Reaksiyon puanı
15
E tamam ama ip adresim var

Frieza

Asistan
Reaksiyon puanı
87
IP, Internet Protocol Adresi, Kullanıcıların Bulundukları Ağdan Yaşadıkları Şehire Kadar Her Türlü Bilgiyi İçinde Barındırır

eeeeeeeee yani aypisi olduğ için ispatlarlar

Tamam ama kişisel bilgiler hariç, parmak izi onayı, telefon onayı, e-imza, tc no gibi kişisel bilgilerle mahkemeye şikayet edilebilir. Dediğim gibi çok düşük ihtimalle ip adresi kullanılarak ispat edilebilir bu bilgilerle hakimin inandırılacağını sanmam delil yetersizliğinden düşer dava diye düşünüyorum.

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Evi arabayı herşeyini alabilirler

• Beğen
Reactions: 023

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Forumlarda vs neredeyse her yerde anonimsin senin olduğunu kanıtlayacak birşey olmadığı için problem olmaz.

Kimse zaten öyle bir madde koymaz koysa bile her yere haberi yayılır üye olmayın diye.

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,597
...........
Forumlarda vs neredeyse her yerde anonimsin senin olduğunu kanıtlayacak birşey olmadığı için problem olmaz.

Kimse zaten öyle bir madde koymaz koysa bile her yere haberi yayılır üye olmayın diye.
sözleşme bypass'ı üretiriz :D