Lütfen! Tüm başlığı büyük yazmayın..

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Merhaba dostlar; Lütfen! Tüm başlığı büyük yazmayın..

Örnek olarak; TÜM BAŞLIK BÜYÜK YAZILMAZ bu şekilde değil de Tüm başlıklarımızı bu şekilde yazabiliriz. sanırım böyle daha iyi olacak değil mi? ?

büyükk.jpg

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Aksine daha yavaş cevap veriliyor çünkü sizi raporlamaya uğraşıyorlar

Reaksiyon puanı
5,164
TDK'ye göre başlıklar ya tamamen büyük harfla yazılmalı yada baş harfleri büyük yazılmalı (bağlaçlar küçük harfle yazılır)

Misal;

Leyla ile Mecnun(Doğru kullanım)
LEYLA İLE MECNUN(Doğru kullanım)
Leyla ile mecnun(Yanlış kullanım)

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Benim niyeyse "LÜTFEN YARDIM EDİN" gibi başlıklar dikkatimi çok çekiyor. Konuda bildiğim bir şey varsa yazıyorum, yoksa o konuyla hiç ilgilenmiyorum.
Gördüğünüz yerde bizlere rapor edebilirsiniz. Bazen bizlerde gözden kaçırabiliyoruz.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
TDK'ye göre başlıklar ya tamamen büyük harfla yazılmalı yada baş harfleri büyük yazılmalı (bağlaçlar küçük harfle yazılır)

Misal;

Leyla ile Mecnun(Yanlış kullanım)
Ama bağırma anlamı da çıkıyor büyük olunca

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559

Misal;

Leyla ile mecnun(Yanlış kullanım)
"SDN Forum konu" başlıklarından bahsediliyor. Proje, ödev, ders konusu vb. başlıklardan bahsedilmiyor ki.

Reaksiyon puanı
5,164
"SDN Forum konu" başlıklarından bahsediliyor. Proje, ödev, ders konusu vb. başlıklardan bahsedilmiyor ki.
Ben tdk'nin Türkçe tüm başlıkları kapsayan yazım kurallarından bahsediyorum. Doğru olan yazımı kullanmayın diyerek tamamen yanlış bir kullanıma yönlendirmek ne kadar doğru bilemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama bağırma anlamı da çıkıyor büyük olunca
Bu de, da nın birden çok anlama gelmesi gibi düşünülebilir. Cümledeki üslup ve tavırdan ne anlama geldiği çıkarılabilir.

Son düzenleme:

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
TDK için kural doğru. İnternet ortamı için yanlış.
Yazılı olmayan intetnet kuralları no.x: Büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir.

Teknik açıdan bakacak olursak büyük harfle yazılan kelimeleri Google amca hiç sevmiyor.

Başlığa açıklayıcı, konu ile ilgili bir metin yazarsanız aynı sorundan arama motorundan arama yapan diğer üyeler de sorunu görerek hızlı çözüme kavuşabilir.

Reaksiyon puanı
5,164
Google amcanın 200 sinyali arasında başlığın küçük harfle yazılması yoktur ancak yazım kurallarına uyulması vardır.

Reaksiyon puanı
6,371
Birde sırf öneri yapmak için öneri yapmayın. Adam en fazla 4000 bütçem batarya performansı iyi olan bir cihaz önerin demiş birisi redmi 8a birisi ıphone se önerdi ya.