GPU %100 olmama sorunu.

Enes Koç57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba ryzen 5 1600 af ,gtx1650s ve 8gb ram olan bilgisayarda ekran kartı kullanımı yükselmiyor sürücüler güncel neden böyle yapıyor görsel gta v online da çekildi ayarları en düşüğe alsam da aynı en yükseğe de görsel high ayarlarda msaa txaa açık hali ayrıca valorant cs gibi oyunlarda da aynı sorun var başka bir oyun denemedim bu normal bir durummu 8 ram daha alsam düzelirmi yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• c87f654a-b5d5-41e2-a417-6333558946dd.jpg
    c87f654a-b5d5-41e2-a417-6333558946dd.jpg
    67.2 KB · Görüntüleme: 107

enesdegirmenci

Asistan
Reaksiyon puanı
252
İşlemci tam olarak ekran kartını besleyemiyor. Son zamanlarda BIOS update yaptın mı? Sistem drtverları ne durumda?

DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırın. Daha sonra yeniden yükleyin ve sisteminizi yeniden başlatın...

Enes Koç57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam 1600 af 1650s besleyemezmi anlayamadım şimdi nvidianın sitesinden bi sürücü kurdum tekrar deniyorum

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
İşlemci tam olarak ekran kartını besleyemiyor. Son zamanlarda BIOS update yaptın mı? Sistem drtverları ne durumda?

DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırın. Daha sonra yeniden yükleyin ve sisteminizi yeniden başlatın...
Hocam nasıl olur. Bu videoda Gtx 1660Ti'yi bile besliyor.

enesdegirmenci

Asistan
Reaksiyon puanı
252
Hocam mesajımı yanlış anladınız galiba...

Normalde Ryzen 5 1600af 1650 süper'i besleyebilecek düzeyde bir işlemci. Ancak ben oyun içerisinden değerlere bakarak bu yorumu yaptım. Besleyemez demedim yani :)

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
GPU kendini yormayan yerlerde düşük kullanıyor, ama kaliteli, manzaralı yerlerde %100 olur. Çünkü bu durumu kendimden biliyorum, ayrıca her ekran kartı %100 kullanıcak diye şart yok.

enesdegirmenci

Asistan
Reaksiyon puanı
252
Genelde bu tarz sorunlar yazılımlardan kaynaklı olabiliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayarları düşürdükçe yük ekran kartından daha çok işlemciye biniyor. Sistemini Nvdia Experience üzerinden optimize et ve oyunlarda yeniden dene....

Enes Koç57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GPU kendini yormayan yerlerde düşük kullanıyor, ama kaliteli, manzaralı yerlerde %100 olur. Çünkü bu durumu kendimden biliyorum, ayrıca her ekran kartı %100 kullanıcak diye şart yok.
Gta V Oynuyoruz hocam yani 144 hz monitörde biz onu yan gelip yatsın diye almadıkki gta v heryer manzara yükselmiyor

Enes Koç57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RTX 2080 ekran kartımda bilene %60-70 kullanıyor, abartmanıza gerek yok.
hocam :) benim leptopta 1650 var o bile daha fazla fps alıyor

hocam V-Sync ayarı açık mı kapalı mı?
kapalı

NVidia denetim masasından performans ayarlarını kontrol etmeyi denediniz mi?
nasıl bir ayar kontrol etmem gerekiyor tam olarak onları hiç ellemedim ben

Reaksiyon puanı
768
Hocam ben de aynı sorunu yaşamıştım ve şu video baya bir kullanım yüzdesini arttırmamı sağlamıştı bir deneyin isterseniz:

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
hocam :) benim leptopta 1650 var o bile daha fazla fps alıyor

kapalı

nasıl bir ayar kontrol etmem gerekiyor tam olarak onları hiç ellemedim ben
RTX 2080'den daha fazla FPS alan GTX 1650 ilk defa gördüm. :D

Enes Koç57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Enes Koç57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normal, 1650S normal 1650'den daha performanslı.
offff arkadaşım biliyorum öyle olduğunu sorunum o zaten adam akıllı baştan okusanıza diyorumki darboğaz yokken bu kart neden düşük performans veriyor sen gereksiz laf kalabalığı yapıyorsun bilmiyorsan yazma.

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544

Burda işlemcinin ekran kartını beslememesi gibi bir durum söz konusu değil hocam. Ryzenlarda dual channel ram kullanmak önemli sorun bundan kaynaklanabiliyor olabilir. Onun haricinde performans ayarlarında güç tasarrufu felan açıksa o da neden olabilir. Güç ayarlarını kontrol edin. DDU ile sürücülerinizi silip en güncel sürümü tekrar yükleyin.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Burda işlemcinin ekran kartını beslememesi gibi bir durum söz konusu değil hocam. Ryzenlarda dual channel ram kullanmak önemli sorun bundan kaynaklanabiliyor olabilir. Onun haricinde performans ayarlarında güç tasarrufu felan açıksa o da neden olabilir. Güç ayarlarını kontrol edin. DDU ile sürücülerinizi silip en güncel sürümü tekrar yükleyin.
Dual channel RAM kullanmamak, GPU kullanımını yarı yarı düşürmez.

Sürücüleri nasıl güncellediniz? Windows ISO dosyasını nereden edindiniz?

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544

Hocam sadece dual olmaması sıkıntı değil ki sistemde sadece 8 gb ram var. Gta 5 yüksek ayarlarda fazla ram kullanımıyla biliniyor.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
offff arkadaşım biliyorum öyle olduğunu sorunum o zaten adam akıllı baştan okusanıza diyorumki darboğaz yokken bu kart neden düşük performans veriyor sen gereksiz laf kalabalığı yapıyorsun bilmiyorsan yazma.
Dediklerinizden hiçbir şey çıkaramıyorum.

Enes Koç57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Chipseti AMD Sitesinden ekran kartını nvidia başka birşey yapmadım birde rami overclock ettim yani overclock derken kendi mhz seviyesine aldım o kadar gta story modda sıkıntı yok online modda sıkıntı var sadece :) iso dosyasını orjinal windows sayfasından indiridim ama anahtar yok kms yaptık

Hocam sadece dual olmaması sıkıntı değil ki sistemde sadece 8 gb ram var. Gta 5 yüksek ayarlarda fazla ram kullanımıyla biliniyor.
hocam 8 ram daha alıyım ozaman aşırı oyun oynamadığım için lazım olmaz diye düşündüm ama herhalde daha iyi çalışır sistem :)