FPS Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elusive
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Merhaba arkadaşlar. Bu yaz bi sistem topladım şu şekilde;
R7 265
FX 6300
4 GB Ram
MSI G46
HDD kötü de olsa bende vardı yenisini almadım.
Şimdi benim sorunum oyunlarda yeterince fps alamam. Örneğin Batman Arkham City oyununda lowda fps düşüşleri yaşıyorum. High falan hak getire zaten high açtım mı kasıyor bayağı bayağı. Neyse lowda havada süzülürken arada 30 lara düşüyor sonra yükseliyor ve sürekli oluyor. Kapı açıyorum fps 10 lara kadar düşüyor hatta.
FC3'te herşey lowda ama oyun bildiğiniz kasıyor yani ara sıra. Bayağı böyle 5-10 saniye pert oluyor. Sistem gereksinimleri biraz yüksek ama bu kadar da olmaması lazım.
Aynı şekilde witcher 2 orta ayarlarda fps 25 lere kadar düşüyor savaş esnasında. Lowu henüz denemedim ama farkı olacağını sanmıyorum.
Tamam detay arttıkça kartın işleyeceği görüntü de fazla olacağı için elbette fps de düşme olacaktır ama bu kadar olması hiç normal değil hele ki her şey lowda iken.
Her oynadığım oyunda sorun yaşıyorum iyice sinir olmaya başladım oynadığım oyunun tadını alamıyorum artık yahu.
Sürücüler güncel. Oyunlar orjinal.
Sorun nedir? Ne yapmalıyım?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Onlar hep boş ya faydası olacağını sanmam.
@Seyhoo
@basbeLası
yorumlarınızı alabilir miyim?

umutturkoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. Bu yaz bi sistem topladım şu şekilde;
R7 265
FX 6300
4 GB Ram
MSI G46
HDD kötü de olsa bende vardı yenisini almadım.
Şimdi benim sorunum oyunlarda yeterince fps alamam. Örneğin Batman Arkham City oyununda lowda fps düşüşleri yaşıyorum. High falan hak getire zaten high açtım mı kasıyor bayağı bayağı. Neyse lowda havada süzülürken arada 30 lara düşüyor sonra yükseliyor ve sürekli oluyor. Kapı açıyorum fps 10 lara kadar düşüyor hatta.
FC3'te herşey lowda ama oyun bildiğiniz kasıyor yani ara sıra. Bayağı böyle 5-10 saniye pert oluyor. Sistem gereksinimleri biraz yüksek ama bu kadar da olmaması lazım.
Aynı şekilde witcher 2 orta ayarlarda fps 25 lere kadar düşüyor savaş esnasında. Lowu henüz denemedim ama farkı olacağını sanmıyorum.
Tamam detay arttıkça kartın işleyeceği görüntü de fazla olacağı için elbette fps de düşme olacaktır ama bu kadar olması hiç normal değil hele ki her şey lowda iken.
Her oynadığım oyunda sorun yaşıyorum iyice sinir olmaya başladım oynadığım oyunun tadını alamıyorum artık yahu.
Sürücüler güncel. Oyunlar orjinal.
Sorun nedir? Ne yapmalıyım?

aynı sorunu bende yaşıyordum Geforce 860 ekran kartımda 10 fps 30 fps alıyordum. oyunun çözünürlüğünü full hd den çıkarttım sorun düzeldi. bi dene istersen belki sorununa çözüm olur. 1366 x 768 kullanıyorum ben genelde.

Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=288507]Elusive[/MENTION] madem toplayacaktın niye söylemedin 670'i 400'e bırakırdım sana :D

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yok oyun zaten FHD değil monitör 1440x900 istesem de fhd oynayamam :D [MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] hocam sen ilanı verince dank etti keşke sorsaydım ya aah ah alırdım valla :D

Reaksiyon puanı
2,148
hemen geri ver [MENTION=288507]Elusive[/MENTION] :D
ne zaman topladın yaz demişsin baya olmuş o zaman :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Öncelikle GameBoost yazılımlarının çoğu işi daha çok berbat ediyor illa kullanacağım derseniz Wise'nin yazılımını tavsiye ederim. Ben ekran kartında hiçbir zaman AMD önermem önermemem içinde bir çok sebep var. Hocam öncelikle işlemci kartı çok rahat besleyebilecek güçte ve bu kart ultra olmasa bile orta ayarda çoğu oyunu kasmadan oynatması gerekiyor. Harddiskin hatasız olduğuna emin misiniz bad sector ve benchmark testlerine sokmanızda fayda var çünkü harddisk arızaları fps'ye ciddi oranda etki ediyor. Bu gibi sorun hep AMD kartlarında yaşanıyor. Monitörünüzün ekran çözünürlüğü ney ise oyunu ona göre ayarlayın bu çok önemli. Ekran kartı kendini iyi soğutuyor mu buda önemli algılayıcı programlardan yük halinde ekran kartı sıcaklığına bakabilirsiniz.

Özellikle powersupply bilgisayar donanımının en önemli parçasıdır. Powersupply kötüyse voltajı dalgalı verir parçalar daha çok ısınır, iyi performans alamazsınız ve ömrü kısalır. PSU'da her zaman kaliteli güvenilir markalar tercih edlilmeli en az bronz sertifikalı olmalıdır. Sizin PSU marka modeliniz nedir bir araştırayım. Yük halinde sıcaklık değerlerinizi atarsanız daha detaylı yardımcı oluruz. Kesin bir teşhis veremeyiz anakart işlemci ram harddisk PSU ve ya ekran kartında arıza olabilir teker teker testlere sokarak deneme yanılma yöntemiyle sorunu çözebiliriz. Ama o donanımla yüksek ayarda kasmadan oynamanız gerekiyor.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
27 Temmuz hocam :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -
@Seyhoo
Hocam sıcaklıklar normal şimdi witcher 2'yi lowda test ettim ara ara düşmeler oldu yine işlemci max.58 ekran kartı max. 66 dereceyi gördü. Çözünürlük her zaman monitör ile aynı zaten her oyunda orda da sıkıntı yok.
PSU 80 plus.
http://www.vatanbilgisayar.com/tauro-serisi-80plus-500w-guc-kaynagi.html
HDD kötü daha önce söyle rahatlada söylemiştim hdd healtta %98 gösteriyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
27 Temmuz hocam :)

@Seyhoo
Hocam sıcaklıklar normal şimdi witcher 2'yi lowda test ettim ara ara düşmeler oldu yine işlemci max.58 ekran kartı max. 66 dereceyi gördü. Çözünürlük her zaman monitör ile aynı zaten her oyunda orda da sıkıntı yok.
PSU 80 plus.
http://www.vatanbilgisayar.com/tauro-serisi-80plus-500w-guc-kaynagi.html
HDD kötü daha önce söyle rahatlada söylemiştim hdd healtta %98 gösteriyor.

Güzel bir powersupply sistem için yeterli ve bronz sertifikası var PSU sorunsuz. İsterseniz harddiskinizi bad sector ve benchmark testine sokun. Sıcaklıklar gayet normal. Şunuda denemenizi istiyorum oyundayken kuytu bir yere geçip yere bakın ve biraz fps yi izleyin eğer çok düşüp çok yükseliyorsa donanımsal olarak ters giden bir durum vardır. Şuan yoğunluğu harddisk üzerine çevirelim. Her parçasını değiştirmiş olup hdd değişimi yapmamış arkadaşlar genellikle bu sorunu ssd ve ya yeni sabit disk alarak çözüyorlar. Ultra olmadıkça 4 gb ram yeterli ram genelde arıza yapmayan bir parça işlemcide öyle eski değilse problem çıkartmıyorlar. HD Tune 5.50 ile bad sector taraması ve benchmark testi yapmanızda fayda var hocam

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Benchmark sonucu;

dh9u7dm.png

Bad sector taraması yapılıyor şuan 1/5 i bitti bitince onu da atarım.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bu da bad sector taraması sonucu hocam @Seyhoo

wtM2SNA.png

2zEGHJl.png

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Harddiskin hiç stabil çalışmıyor benchmark testinde çok dalgalanmış. Access time o kadar yüksek olmaması lazım ve brust rate yani patlama noktası uç çalışma değeri buda normal değil. 1 tane bad sectorden hiçbir şey olmaz yeter ki ilk bölmelerde ve ya işletim belleğinde olmasın. İşlemci kullanımı normal onda bir sıkıntı yok fakat başka bir disk ile fps sorununu çözme imkanın varsa dene. Ama oyun yüklendikten sonra harddisk için pek bir iş kalmıyor bütün iş ram ekran kartı ve işlemcide bitiyor.

[MENTION=84487]basbeLası[/MENTION]'nın dediği gibi. Ben HDD Regenerator PRO yazılımını öneriyorum. Hem bad sectorleri hem harddisk delaylarını yani gecikmelerini onarıyor. Diskin bir kaç ay stabil şekilde çalışmasını sağlayacaktır

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yani doğru disk ölmüş zaten bana göre açılışlar vs yavaş da fpsye etki etmemesi lazım maalesef başka disk ile deneme şansım yok. Önerdiğiniz programı da kullanırım ama bu fps niye böyle hala anlamış değilim.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yani doğru disk ölmüş zaten bana göre açılışlar vs yavaş da fpsye etki etmemesi lazım maalesef başka disk ile deneme şansım yok. Önerdiğiniz programı da kullanırım ama bu fps niye böyle hala anlamış değilim.
Gerçekten bu donanımlarla bu kadar düşük fps almanız şaşırtıcı. SSD almanızı tavsiye ederim bu tür sorunlarla uğraşmıyorsunuz

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Para olsa almaz mıyım da para yok bea :S
Çok fena moralim bozuldu o kadar para verdik aldık doğru düzgün oyun oynayamıyoruz bidaha amd alırsam iki olsun.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Aynen öyle w8.1. Ondan da olabileceğini düşünüyorum ben zaten hiç sevmemiştim w8 i ne halt yemeye geçtim bilmiyorum o kadar da oyun var w7ye de dönemiyorum.

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Görev yöneticisinde system denen program diski çok kullanıyor mu bi bakarmısınız ?

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bu sitede konuyu açan adamın yazısındaki adımları baya bir etkisi oluyor disk açısından bende de bu sorun vardı mesela lol oynarken oyun bitikten 5 dakika sonra çıkıyordu bunun ardından normale döndü.O üt

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Eyvallah da fpsye etkisi olacağını sanmıyorum ya.
Ekran kartının eski sürüm driveri yükleyip denicem şimdi.

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Birde benim ekran kartı da amd bazen yeni güncelleme yükledikten sonra ekran kartı çalışmıyor sistem geri yüklemesi yaparak düzeltiyordum ayrıca amd catalyst control center dan ayarları performans için ayralamadıysan onuda ayarla.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Şuan sürücülerle uğraşıyorum onları halledip deneyeyim ama orda da sıkıntı yoktu biliyorum.

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hocam sıcaklıkta sorun yokmuş zaten. Problem başka bir bölümde. Benimkini yararlı bir bilgi olarak düşünün. Ekran kartım kötü olduğundan Bf4 kasma ve fps sorunu yaşıyordum. Msi Afterburner denen programı yükledim. Program fanları kontrol edebilmenizi sağlıyor. Fan gücünü fulledim. Zaten çıkan sesten fanlarım çalışmaya başladığı anlaşılıyor. Bunu yaptıktan sonra artık Bf4 de low ayarlarda hiç kasmadan oynuyorum. Yararı olur mu ne kadar olur bilmem. Ama başta belirttiğim gibi sıcaklıkta sorun olmasada bence denemelisin.