İphone kamerasının Samsungtan iyi olması

Reaksiyon puanı
16,128
iphone kamerası iyi samsung kamerasp kötü demek bilimsel değil iki markanın eşit şartlarda çekilmiş fotolarını bastırıp mukayese edilince aynı kalitede oldukları görülür ekranları nedeni.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
iPhone Telefonlar Doğal/Gerçeğe En Yakın Fotoğraf Çekimi Yapar.
Android Tarafındaki Amiraller Bol Makyajlı, Bol Filtreli, Bol Fotoşoklu (Photo Shop) Çekimler Yapar.

Düşük Işıkta iPhone’lar Rezalet Ötesi Olabiliyor.

Reaksiyon puanı
143
Büyük ihtimal lensler daha kalitelidir Apple marka cihazlarda. 13 megapiksel kamerası olan telefonum 8 megapiksel kamerası olan dandik bir telefondan geride kalabiliyor bazen.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Önceki kısmı okumadığım için neden anlatamadığını bilmiyorum. Bana yazdığın gibi S20 Ultra’nın sana çok uyumlu olduğunu,bundan dolayı da sana göre en uygun cihaz olduğunu direk anlatırsan çok sorun çıkacağını sanmıyorum.

Eğer xr ve 11’de OLED kullansaydı XS ve 11 Pro serisiyle olan fark çok az olurdu. Düşük fiyatlı olan iphone’u diğerlerinden daha kötü yapacak birşey lazımdı. O da ekran olmuş.

Birde apple onlara da OLED taktırsaydı çok büyük ihtimalle fiyatı yükseltirdi. Kıvrımlı OLEDler hala ucuz değil. Apple da (bence) fiyatı sabit tutup kar payını azaltacağına fiyatı yükseltirdi.
S10 ailesinde 3 model var ve hepsinde amoled ekran var.Ailenin en küçük üyesinde çözünürlük full HD ve kalite diğerlerine göre biraz daha düşük.Ben Apple'dan 11 ailesinde şunu beklerdim.11 Pro ile 11 Pro Max e 2k hdr 10 plus ekran koymasını, İphone 11 ede full HD hdr 10 ekran koymasını ve bütün cihazlarda androidler de yer alan ekran çözünürlüğünü düşürme özelliğini koymasını beklerdim.

Reaksiyon puanı
6,371
Kısaca kamera konusunda, eğer video çekmek daha önemli ise Iphone, foto önemli ise Huawei, hepsi önemli, hepsi yeterli iyilikte olsun istiyorsanız da Xiaomi veya Samsung tercih edin. Eğer hepsi önemli, hepsi çok iyi olsun diyorsanız da Oneplus'a veya yeni bir Iphone modeline yönelin.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Tamam işte söylemişsin fiyatı ucuz olsun diye. Başka açıklaması yok herkes de bunu biliyor o yüzden olduğunu. Hiç kimse de anlamaz ayrıca HD ekranı veya LCD mi Oled mi olduğunu. Çoğu kişiye sorsan LCD ile Oled arasındaki farkı açıklayamaz.
Arkadaş sormuş ben de cevapladım. Belki de bilmeyen vardır...

Ekranın PPI’si belli bir seviyenin üstündeyse büyüteçle bakmadığın sürece pikselleri ayrıştıramazsın. Xr ve 11’in ekranı böyle.

LCD ve OLED arasındaki fark ise besbelli. İkisini yan yana getirirsen normal kullanıcı bile farkı/farkları gösterir

S10 ailesinde 3 model var ve hepsinde amoled ekran var.Ailenin en küçük üyesinde çözünürlük full HD ve kalite diğerlerine göre biraz daha düşük.Ben Apple'dan 11 ailesinde şunu beklerdim.11 Pro ile 11 Pro Max e 2k hdr 10 plus ekran koymasını, İphone 11 ede full HD hdr 10 ekran koymasını ve bütün cihazlarda androidler de yer alan ekran çözünürlüğünü düşürme özelliğini koymasını beklerdim.
Samsung kendisi OLED üretiyor zaten. Hepsinin OLED olması gayet normal. Senin Apple’dan beklediğin şeyleri de fazla görüyorum. Apple,gerekmediği sürece böyle şeyler yapmaz biliyorsun.

Çözünürlük düşmesini ben de çok istiyorum ama yapacaklarını sanmıyorum. Uygulamada video kalitesi değiştirme özelliği çok istense bile yeni geldi. İosta çözünürlük düşürme özelliğini uzun süre görmeyeceğiz diye düşünüyorum.