Türk Televizyonculuk Hakkında Eleştirilerim

Türk Televizyon Kanalları Sizce İyi Mi?

• Kullanılan toplam oy
    24

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Merhabalar, bu konu hem anket gibi olacak, hem de Türk televizyonculuk hakkındaki eleştirilerimden bahsedeceğim. Normalde Türk televizyon kanalları arasında tercih ettiklerim genelde ATV, TV8 ve TLC olmakta. Yani daha çok eğlence kanallarını tercih etmekteyim. Eğlence ve belgesel kanallarına göz attığımızda zaten çok bir şey yok ama normal ulusal kanallara geldiğimizde işte biraz kendini belli etmeye başlıyor. Benim en büyük eleştirim reklam süresinin en az 10-15 dk olması ve hatta 30 dk bile olabilmekte. Sabırsız insanlar için gerçekten de bir eziyet olmalı, RTR Planeta ve Channel One'da 5 dk ya da olmadı en fazla 10 dk sürüyor ve bitiyor. 2. en büyük eleştirim ise özellikle çocuk vs. kanallarının denetimleri az olması, adını saymak istemediğim bazı kanallarda uygunsuz bir şeyler gördüğüm olmuştur. 3. eleştirim ise kamu spotları ve zorunlu yayın dedikleri devlet reklamları ve hatırlatmaları, mesela Channel One'da hep reklam sonunda ve ciddi bir şekilde anlatılıyor. Reklam aralarında aynı konuyu bazen çok kez gösterebiliyorlar ve cidden rahatsız olduğum konulardan birisi. Aynı zamanda fantezilere çok önem verilmesi de garip ama bazıları güzel, bazı kamu spotları gerçekten komik yerlerde verilmekte. Çocuklar için verilen kamu spotlarını normal ulusal kanallarda verilmesi gerçekten garip bir durum, çocuk kanallarında göstersen bir şey demem ama öyle olmamalı işte. Burada kesinlikle kötüleme ya da karalama amaçlı yazmıyoruz. Sadece eleştirilerimi yazıyorum. Sizin düşüncelerinizi beklerim. :)

@EFI Shell @utkuversus @Jack Reacher @OzkanK. @|Ⓢєччαh|

Son düzenleme:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Türkiye'de PC bilgisi az olduğu gibi TV ler de de kalite 0. Jenerik bumper tasarımını iyi yapıyoruz anca. RTR kanalı Türksat Kablo TV de var arada bakarım ama HD si yok o yüzden kötü.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Türkiye'de PC bilgisi az olduğu gibi TV ler de de kalite 0. Jenerik bumper tasarımını iyi yapıyoruz anca. RTR kanalı Türksat Kablo TV de var arada bakarım ama HD si yok o yüzden kötü.
RTR Planeta adamdır. Rusya'nın devlet kanalıdır. :)

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
4-5 yıldır haberler dışında Türk kanallarına bakmıyorum, ya boş içerikler ya da uzun reklam var sadece:(

Sadece belgeseller( History- Discovery-BBC) için Tivibu kullanıyorum, Dijital platformlardaki belgesel çeşitliliği artarsa direkt TV'yi bırakacağım:)

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
tlc'yi ne zaman acsam alaska'li ailelerin yasami ya da ev bakan emlakcilar falan goruyorum :D genelde yemek saatinde baktigimdandir.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Hiç A Haber-Halk TV arasında bildiğiniz "tarafsız" kanal var mı? Galiba bir TV 100 varmış.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Hiç A Haber-Halk TV arasında bildiğiniz "tarafsız" kanal var mı? Galiba bir TV 100 varmış.
Bilmiyorum işte ama bu gibi kanallar zaten bir muhalefet ve bir tarafta AKP var. Tek bir ricam var, siyasete götürmeyin konuyu. ? :)

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Haber kanallarının objektifliğinden(!) bahsetmeyeceğim bile. Dizilere gelirsek de Poyraz Karayel, Ezel, Böyle Bitmesin gibi kaliteli yapımlar tek tük var onlar hariç tamamen çöplük. Şu sıralar öğretmen dizisi de hoşuma gitti. Öğretmen de dahil olmak üzere zaten kaliteli dizilerin çoğu yabancılardan uyarlama.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Haber kanallarının objektifliğinden(!) bahsetmeyeceğim bile. Dizilere gelirsek de Poyraz Karayel, Ezel, Böyle Bitmesin gibi kaliteli yapımlar tek tük var onlar hariç tamamen çöplük. Şu sıralar öğretmen dizisi de hoşuma gitti. Öğretmen de dahil olmak üzere zaten kaliteli dizilerin çoğu yabancılardan uyarlama.
Öğretmen dizisi de iyi dediğin gibi. Efektler biraz daha kaliteli olabilirdi ama gene de başarılı.

Poyrazbartu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
heeeyy heeyy artık televizyon cepte, izlenecek olan çoğu şey internet üzerinden yapılıcak yoğun cast kadroları yok olucak. bence bunu türk televizyoculuğunda çok yakın zamanda ilerleme olarak görücez. çünkü türk çocukları zehir gibidir

Realhas_The_GreatFan2

javareal
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,396
Şu dizi algosından bıktım zengin plaza havalı erkeği ve hiçbir şey bilmeyen fakir bir kız ilk önce birbirini sevmiyevwkşer sonlardan sevmeye başlıcaklar aşk filmlerinin hepsinin özeti bari Öğretmen vardı o güzeldi korona dan o da çekilmiyor

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Şu dizi algosından bıktım zengin plaza havalı erkeği ve hiçbir şey bilmeyen fakir bir kız ilk önce birbirini sevmiyevwkşer sonlardan sevmeye başlıcaklar aşk filmlerinin hepsinin özeti bari Öğretmen vardı o güzeldi korona dan o da çekilmiyor
O diziyi biliyorum ama ismi söylemek istemiyorum.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
maalesef o tarafsizligi kendin saglayabiliyorsun sadece. sagdan soldan internetten

zengin adamın akrabası ya da annesi de o fakir kıza eziyet etmek iftira atmak için elinden geleni yapar. ama en sonunda kötü bir duruma düşer ve fakir kız onu affederek büyüklüğünü gösterir.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Türkiye'de Televizyonculuk diye bir şey kalmamış ki. Herşey reyting ve Reklama dönmüş. Yarım saat 45 dk reklam mı döner bir kanalda.
Bir ara bir bakıyon bütün televizyon kanallarında evlendirme programı var sonra bir bakıyon hepsi yemekteyiz tarzı bir programa geçmiş. Sonra bir bakıyon hepsi Müge Anlı gibi kayıp kaçak veya katil bulmaya dönmüş yok moda programları sabah kadın programları vb. Reyting ve izlenme hangisinde ise onu kopyalıyor bütün kanallar. Özgün ve kaliteli içerik diye bir şey yok.
Maç olmadıkça Televizyondan kolay kolay bir şey izlediğim yok açıkçası. KabloluTV var evde çoğu film belgesel ve HD kanal açık ama izleyesi gelmiyor insanın. Genelde PC'den Kabloweb TV üstünden arada hoşuma giden haber tartışma programı veya içerik olursa ileri geri sarmalı durdurmalı flan öyle izliyorum anca yoksa programdan çok reklam izlemiş olunuyor.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Merhabalar, bu konu hem anket gibi olacak, hem de Türk televizyonculuk hakkındaki eleştirilerimden bahsedeceğim. Normalde Türk televizyon kanalları arasında tercih ettiklerim genelde ATV, TV8 ve TLC olmakta. Yani daha çok eğlence kanallarını tercih etmekteyim. Eğlence ve belgesel kanallarına göz attığımızda zaten çok bir şey yok ama normal ulusal kanallara geldiğimizde işte biraz kendini belli etmeye başlıyor. Benim en büyük eleştirim reklam süresinin en az 10-15 dk olması ve hatta 30 dk bile olabilmekte. Sabırsız insanlar için gerçekten de bir eziyet olmalı, RTR Planeta ve Channel One'da 5 dk ya da olmadı en fazla 10 dk sürüyor ve bitiyor. 2. en büyük eleştirim ise özellikle çocuk vs. kanallarının denetimleri az olması, adını saymak istemediğim bazı kanallarda uygunsuz bir şeyler gördüğüm olmuştur. 3. eleştirim ise kamu spotları ve zorunlu yayın dedikleri devlet reklamları ve hatırlatmaları, mesela Channel One'da hep reklam sonunda ve ciddi bir şekilde anlatılıyor. Reklam aralarında aynı konuyu bazen çok kez gösterebiliyorlar ve cidden rahatsız olduğum konulardan birisi. Aynı zamanda fantezilere çok önem verilmesi de garip ama bazıları güzel, bazı kamu spotları gerçekten komik yerlerde verilmekte. Çocuklar için verilen kamu spotlarını normal ulusal kanallarda verilmesi gerçekten garip bir durum, çocuk kanallarında göstersen bir şey demem ama öyle olmamalı işte. Burada kesinlikle kötüleme ya da karalama amaçlı yazmıyoruz. Sadece eleştirilerimi yazıyorum. Sizin düşüncelerinizi beklerim. :)

@EFI Shell @utkuversus @Jack Reacher @OzkanK. @|Ⓢєччαh|
OLM Bitane Haber Vardı GTA 4 Hilelerini Fetönün darbe şifresi sanmışlar
Sonra Özür Dilediler

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Türkiye'de Televizyonculuk diye bir şey kalmamış ki. Herşey reyting ve Reklama dönmüş. Yarım saat 45 dk reklam mı döner bir kanalda.
Bir ara bir bakıyon bütün televizyon kanallarında evlendirme programı var sonra bir bakıyon hepsi yemekteyiz tarzı bir programa geçmiş. Sonra bir bakıyon hepsi Müge Anlı gibi kayıp kaçak veya katil bulmaya dönmüş yok moda programları sabah kadın programları vb. Reyting ve izlenme hangisinde ise onu kopyalıyor bütün kanallar. Özgün ve kaliteli içerik diye bir şey yok.
Maç olmadıkça Televizyondan kolay kolay bir şey izlediğim yok açıkçası. KabloluTV var evde çoğu film belgesel ve HD kanal açık ama izleyesi gelmiyor insanın. Genelde PC'den Kabloweb TV üstünden arada hoşuma giden haber tartışma programı veya içerik olursa ileri geri sarmalı durdurmalı flan öyle izliyorum anca yoksa programdan çok reklam izlemiş olunuyor.
En fazla reklam veren kanal TV8 olmalı bence. Sizce?

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
bizim evde sürekli trt çocuk izleniyor, memnunuz :D

arasıda trt belgesel de izleniyor, o daha güzel.
Mesaj otomatik birleştirildi:

"Söyle arkadaşını kim olduğunu söyleyim!" Hz. Ali
"Söyle kanalını kim olduğunu söyleyim!" Seyyah :D

abi kanallarımı söyledim, bana kim olduğumu söyle :D

Reaksiyon puanı
10,315
bizim evde sürekli trt çocuk izleniyor, memnunuz :D
arasıda trt belgesel de izleniyor, o daha güzel.
abi kanallarımı söyledim, bana kim olduğumu söyle :D

Vay, sen demek TRT izliyon öyle mi?!
Mutlaka gerici(!), yobaz(!) dinci ve de devletçi olmalısınız! :D
Şimdi de sen söyle bakalım, ben gözlüğümü hangi dükkandan almışım?! :D

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Öyle diyorlarda Ankara'daki binası Or-An gibi zengin CHP li bir yerde. İlginç.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896

abi keşke o gözlükten hiç satılmasa... :)

ama tavsiye ederim, niloya ve rafadan tayfa gayet güzel.