iPhone 11 İPhone XS, bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arma*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arma*

Asistan
Reaksiyon puanı
64
Merhaba arkadaşlar. Ben telefonda çok fazla oyun oynuyorum dizi izliyorum. Oyunlarda kasmasın, en son grafikte oynayıp akıcı ve görüntü olarak güzel efekt renkleri vermesini istiyorum. Şuan İPhone 8 Plus kullanıyorum, telefonumu değiştireceğim. Sadece bu iki telefon arasında seçim yapmak istiyorum. iPhone XS 5.8 İnc Ekrana sahip bataryası 2650 MaH. iPhone 11 6.1 İnc ekrana sahip bataryası 3050 MaH. Öncelikle sorum batarya konusunda ciddi bir fark var mı ? Kamera konusunda pek bir fark olduğunu düşünmüyorum, ses konusunda da hiç fark olduğunu düşünmüyorum. Tek takıldığım yer, 7bin TL olan bir telefonun ekranı neden LCD olur. iPhone 11in ekran çözünürlüğü İPhone 8Plusın ekranından daha da düşük. Ama Xs oled ekran kullanıyor. Şık zarif olarak Xs çok hoşuma gitti. Aralarındaki bir sene güncel farkıyla Xs eski ve geride sayılmaz, aralarında hız farkı yok. Geniş Açı ve gece çekimi farkı var. Gece çekimi ve geniş açı için Oled ekrandan vazgeçilir mi ? Ayrıca İPhone 11 çok kaba ve çerçevesi Xse göre daha kalın. Xs boyut olarak çok iyi ve güzel. İşlemci konusunda da aralarında pek fark yok sanırım. Batarya konusunda sizce hangisi üzer ? iPhone 11 kullanan varsa, İPhone 11in ekrandaki çözünürlüğü canlılığı nasıl yazarsa iyi olur, Xs ile ekran farkı gerçekten çok fazla mı? Arkadaşlar çok kararsız kaldım, İPhone Xsmi İPhone 11mi şu iki cihaz arasında seçim yapamıyorum, gönlüm Xsten yana, ama gece çekimi geniş açı, ve bir yıl daha güncel yazan androidci arkadaşlar kafamı karıştırdı ? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Androidci değilim aynı ekranı kullanan XR'den OLED tabanlı 11 Pro Max'e geçtim. Panel farkı dışında (siyahların tam siyah olması) pek fark göremedim günlük kullanımda. Ben olsam 11 alırdım hem bataryası daha iyi, hem 1 yıl güncelleme, hem gece çekim modu, geniş açı. Daha iyi işlemci. Daha geniş açılı faceid. Yani ben 11 alırdım ama karar senin.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Merhaba arkadaşlar. Ben telefonda çok fazla oyun oynuyorum dizi izliyorum. Oyunlarda kasmasın, en son grafikte oynayıp akıcı ve görüntü olarak güzel efekt renkleri vermesini istiyorum. Şuan İPhone 8 Plus kullanıyorum, telefonumu değiştireceğim. Sadece bu iki telefon arasında seçim yapmak istiyorum. iPhone XS 5.8 İnc Ekrana sahip bataryası 2650 MaH. iPhone 11 6.1 İnc ekrana sahip bataryası 3050 MaH. Öncelikle sorum batarya konusunda ciddi bir fark var mı ? Kamera konusunda pek bir fark olduğunu düşünmüyorum, ses konusunda da hiç fark olduğunu düşünmüyorum. Tek takıldığım yer, 7bin TL olan bir telefonun ekranı neden LCD olur. iPhone 11in ekran çözünürlüğü İPhone 8Plusın ekranından daha da düşük. Ama Xs oled ekran kullanıyor. Şık zarif olarak Xs çok hoşuma gitti. Aralarındaki bir sene güncel farkıyla Xs eski ve geride sayılmaz, aralarında hız farkı yok. Geniş Açı ve gece çekimi farkı var. Gece çekimi ve geniş açı için Oled ekrandan vazgeçilir mi ? Ayrıca İPhone 11 çok kaba ve çerçevesi Xse göre daha kalın. Xs boyut olarak çok iyi ve güzel. İşlemci konusunda da aralarında pek fark yok sanırım. Batarya konusunda sizce hangisi üzer ? iPhone 11 kullanan varsa, İPhone 11in ekrandaki çözünürlüğü canlılığı nasıl yazarsa iyi olur, Xs ile ekran farkı gerçekten çok fazla mı? Arkadaşlar çok kararsız kaldım, İPhone Xsmi İPhone 11mi şu iki cihaz arasında seçim yapamıyorum, gönlüm Xsten yana, ama gece çekimi geniş açı, ve bir yıl daha güncel yazan androidci arkadaşlar kafamı karıştırdı ? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Eğer fotoğrafa önem veriyorsan iPhone 11 almanı öneririm.
Fakat fotoğraf senin için çok önemli değilse XS alabilirsin

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
İphone 11de hd ips ekran var youtubede karşılaştırmalı ekran deneyimi var ve renkler gerçekten alakasız.Bana kalırsa bir telefonda en önemli bileşen ekran çünkü en çok ekrana bakıyoruz telefon ne kadar güzel fotoğraf çekse de ekran iyi olmadığı zaman zaten gerçek performansını göremeyeceksin en azından kendi cihazında.7000 tl az para değil ve iphone 11 gibi fiyasko bir cihaz bı fiyatı haketmiyor.Ben olsam xs alırdım hatta 8 plus ı bile 11e tercih ederim.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
IPhone 11 tuğla görünümlü tasarımı,leş ekranı,zoom özürlü kamerası ile Apple kalitesine yakışmayan bir cihaz.Xs al geç.

uA-CetiN

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Evet amoled ekran farkı var ama iki tekefonuda elinize alin bakin derim. Fikrime gelirsek 11 alırdım 11 kullanıcısı olarak diyorum:)

Arma*

Asistan
Reaksiyon puanı
64
XS Kullanıyorum. XS Al En Az 3-4 Yılı Daha Var.
XS Üzmez Korkma.
Xs ile 11 arasında kamera farkı çok mu? Ön Kamera ve Arka kamera da fazla fark var mı? Bide İşlemci olarak, oyunlarda ki farkı nedir, A12 Bionic ile A13 Bionic arasında oyunu etkileyen değişim var mı ?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Xs ile 11 arasında kamera farkı çok mu? Ön Kamera ve Arka kamera da fazla fark var mı? Bide İşlemci olarak, oyunlarda ki farkı nedir, A12 Bionic ile A13 Bionic arasında oyunu etkileyen değişim var mı ?
Xs ile 11 arasında arka kamera da tek fark ultra geniş açı,gece modu olayını Appstoredan Neurulcam uygulamasını indirip çözebilirsin.Xs ile 11 arasında ön kamera da tek fark geniş açı.Xs inde 11 e göre zoom ve portre modu avantajı var.11 in kamerasındaki zoom 5 para etmez.Portre modunda xs telephoto kamera olduğu için daha başarılı.A13 ile A12 arasında günlük kullanımda hiç bir fark yok.İki işlemci de her oyunu sorunsuz çalıştırır.Ben hep söylüyorum İphone 11 bana göre balon bir cihaz.11 Pro alamıyorsam gider xs alır keyfime bakarım.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Var. A12 bionic daha çabuk throttle yiyor(ısıdan dolayı performansı düşüyor). Apple (sonunda) A13’e grafen tabaka ekledi(throttle etkisini geciktiriyor)

Uzun süre max grafikte oyun oynayacaksan ikisi arasında kesinlikle a13 kullananı al (iphone 11)

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Var. A12 bionic daha çabuk throttle yiyor(ısıdan dolayı performansı düşüyor). Apple (sonunda) A13’e grafen tabaka ekledi(throttle etkisini geciktiriyor)

Uzun süre max grafikte oyun oynayacaksan ikisi arasında kesinlikle a13 kullananı al (iphone 11)

Bu Mesajda Komik Olan veya Gülünesi Ne Var ?
Bizi Aydınlatırmısın ?

@Erenist2020 ?

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
XS, neden derseniz, bir kere AMOLED panel var. Ayrıca 11'den çok daha kompakt bir tasarımı bulunmakta. Telefoto kamerası da bir avantaj. İşlemci hariç bir çok yönden XS almak daha mantıklı.

Reaksiyon puanı
6,371
Güncellemeye takılmayın. Güncelleme bitince telefon çöp olmuyor. Iphone 11'in ekstra 1 yıl güncelleme alması bir artı değil. Bir cihaz güncel programları, oyunları çalıştırabiliyorsa, onlarla sıkıntısız çalışabiliyorsa günceldir. XS ile önümüzde ki 4-5 yıl ki program ve oyunları çalıştırabilirsiniz. Yani önümüzde ki 4-5 yıl XS güncel olur.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Bu Mesajda Komik Olan veya Gülünesi Ne Var ?
Bizi Aydınlatırmısın ?

@Erenist2020 ?
Komik olan ne biliyormusun? A13 ü A12 den çok üstün olduğunun söylenmesi.Teknolojiden anlayan her insan A13 ile A12 arasında çok büyük farklar olmadığını,iki işlemcinin de her oyunun altından rahatlıkla kalkacağını bilir.Sırf İphone 11 i ön plana çıkarmak için böyle saçma bir yorum yapılması bana komik geliyor.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Arada bir nesil fark var ve hız anlamında gözle görülür bir fark da yok. Belki AnTuTu biraz farkeder o kadar.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Komik olan ne biliyormusun? A13 ü A12 den çok üstün olduğunun söylenmesi.Teknolojiden anlayan her insan A13 ile A12 arasında çok büyük farklar olmadığını,iki işlemcinin de her oyunun altından rahatlıkla kalkacağını bilir.Sırf İphone 11 i ön plana çıkarmak için böyle saçma bir yorum yapılması bana komik geliyor.
Asıl komik olan şey ne biliyor musun? İlla XS’i savunacağım diye böyle saçmalıklar söylemen. Applea göre A12 ve A13 arasında çok büyük bir performans gelişmesi yok evet ama diğer faktörlere de bakmak lazım. A13’te grafen tabaka eklendi,bu da daha iyi soğutma anlamına geliyor. Birde Anandtech’in A13 ile ilgili yaptığı incelemeye bakarsan A13’ün aslında Apple’ın söylediğinden daha çok geliştiğini görebilirsin.

İphone’daki A12’nin,A13’e kıyasla ne kadar çabuk performans kaybettiğini görsen bunu der miydin bilemiyorum.

A5726504-C105-4522-89BB-5969004ECC7C.png

Bu throttle meselesini en iyi anlatan resimlerden biri bu. Performans başta benzer seviyede ama a12 kullanan xs max direk düşmeye başlıyor. Xs max otomatik parlaklıkta iken 11 pro max’in maksimum parlaklıkta olduğu notu da var. Daha fazla resim var ama forum hata veriyor. Onları da eklemeye çalışacağım.

İphone 11’e karşı bir kinin olabilir ama onların iyi yanını da söylemeyi unutma. Yoksa tek taraflı konuşmuş olursun(konuşuyorsun da)
Mesaj otomatik birleştirildi:

XS’i savunacaksanız tasarım,ekran,telefoto sensörü gibi şeylere yönelin. Performansta 11 her türlü daha iyi.

Son düzenleme:

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Asıl komik olan şey ne biliyor musun? İlla XS’i savunacağım diye böyle saçmalıklar söylemen. Applea göre A12 ve A13 arasında çok büyük bir performans gelişmesi yok evet ama diğer faktörlere de bakmak lazım. A13’te grafen tabaka eklendi,bu da daha iyi soğutma anlamına geliyor. Birde Anandtech’in A13 ile ilgili yaptığı incelemeye bakarsan A13’ün aslında Apple’ın söylediğinden daha çok geliştiğini görebilirsin.

A12’nin,A13’e kıyasla ne kadar çabuk performans kaybettiğini görsen bunu der miydin bilemiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 99426

Bu throttle meselesini en iyi anlatan resimlerden biri bu. Performans başta benzer seviyede ama a12 kullanan xs max direk düşmeye başlıyor. Xs max otomatik parlaklıkta iken 11 pro max’in maksimum parlaklıkta olduğu notu da var. Daha fazla resim var ama forum hata veriyor. Onları da eklemeye çalışacağım.

İphone 11’e karşı bir kinin olabilir ama onların iyi yanını da söylemeyi unutma. Yoksa tek taraflı konuşmuş olursun(konuşuyorsun da)

XS’i savunacaksanız tasarım,ekran,telefoto sensörü gibi şeylere yönelin. Performansta 11 her türlü daha iyi.
Sende bu saçma testlere kendini inandırdın öyle mi? Bugüne kadar kullanmadığım İphone kalmadı.Telefoncu arkadaşım var onda İphone 11 Pro Max,11,xs hepsiyle oyun oynadım.Hepsindede bir müddet sonra ısınmayla karşılaştım.Oyunlarda İphone lar çok ısınıyor bu sadece xs için değil 11 içinde 11 Pro içinde geçerli.İphone 11 i beğenmiyorum.7300 liraya HD çözünürlüğe, öküz gibi çerçevelere,zoom özürlü, telephoto olmadığı için portrede saçmalayan kameraya sahip bir cihaz bana mantıklı gelmiyor.Daha önce söyledim yine söylüyorum Apple alacaksam ya 11 Pro alırım,11 Pro ya param yetmiyorsa xs alırım.Xr,11 gibi fiyasko cihazlara para vermem.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Sende bu saçma testlere kendini inandırdın öyle mi? Bugüne kadar kullanmadığım İphone kalmadı.Telefoncu arkadaşım var onda İphone 11 Pro Max,11,xs hepsiyle oyun oynadım.Hepsindede bir müddet sonra ısınmayla karşılaştım.Oyunlarda İphone lar çok ısınıyor bu sadece xs için değil 11 içinde 11 Pro içinde geçerli.İphone 11 i beğenmiyorum.7300 liraya HD çözünürlüğe, öküz gibi çerçevelere,zoom özürlü, telephoto olmadığı için portrede saçmalayan kameraya sahip bir cihaz bana mantıklı gelmiyor.Daha önce söyledim yine söylüyorum Apple alacaksam ya 11 Pro alırım,11 Pro ya param yetmiyorsa xs alırım.Xr,11 gibi fiyasko cihazlara para vermem.
Sen vermeyebilirsin. Ona birşey demiyoruz zaten ama arkadaş max grafikte oyun oynayacağım diyor. Bunda 11 daha iyi(ve daha iyi soğutmaya sahip olduğu kanıtını koyuyorum) Bahsettiğim test GFXbench. Yani saçmalık yapan bir test değil. Grafikte 11 pro’nın daha geç throttle yediği besbelli. Oyun oynarken de bunun etkisini gösteren bir video vardı. Onu bulursam ekleyeceğim. Belki ona inanırsın.

Bana inanmıyorsan eline xs/xs max ve 11/pro max serisini al,bir oyunu maksimum grafik yap,parlaklığı en yükseğe ayarla ve 40-60dk oyna. Xs serisinin,11 serisine göre daha çabuk throttle yediğini göreceksindir.

uA-CetiN

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Evet xs amoled ekran ama bir ekran icin 11 den vazgeçemem vazgeçmemde youtube da çeşitli videolar var izlenebilir tartışılabilir. Herkesin kendi tercihi benim fikrim 11 evet lcd ekran [emoji23]

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Sen vermeyebilirsin. Ona birşey demiyoruz zaten ama arkadaş max grafikte oyun oynayacağım diyor. Bunda 11 daha iyi(ve daha iyi soğutmaya sahip olduğu kanıtını koyuyorum) Bahsettiğim test GFXbench. Yani saçmalık yapan bir test değil. Grafikte 11 pro’nın daha geç throttle yediği besbelli. Oyun oynarken de bunun etkisini gösteren bir video vardı. Onu bulursam ekleyeceğim. Belki ona inanırsın.

Bana inanmıyorsan eline xs/xs max ve 11/pro max serisini al,bir oyunu maksimum grafik yap,parlaklığı en yükseğe ayarla ve 40-60dk oyna. Xs serisinin,11 serisine göre daha çabuk throttle yediğini göreceksindir.

Herşeye Saçmalık Yalan vs Gibi Yaklaşımlarla ve Bazı iPhone Düşmanlarının Postlarını Ezberlemekten ve Kullanmadığı Kullanamayacağı Cihazları Yok Şurda Denedim Burda Denedim Diyen İşine Gelince Testlerin Performanslarını Savunan İşine Gelmeyince Saçmalık Diyerek Savuşturan Zihniyete Ne Anlatsan Boş.

Bazı İnsanların Tek Dayanakları Saygısızlık Tahammülsüzlük Hadsizlik ve Ne Yazık ki Bu Yaklaşımı Edindikleri Huyu Bilmişlik Zannediyorlar.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
iPhone 11 tabiki. XS övmek için her yolu aramayın. En güncelini almak varken neden bir alt modeli alsın ki?

Ayrıca Amoled ekranlı da IPS ekranlı da iPhone kullandım. Günlük kullanımda fark yaşamazsın. Pil performansı ve oyun performansı olarak da 11 daha iyi.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Arada bir nesil fark var ve hız anlamında gözle görülür bir fark da yok. Belki AnTuTu biraz farkeder o kadar.
Arkadaş tablo atmış bakabilirsiniz. A12 daha fazla ısındığı için işlemci kendini kısıyor. Bu yüzden A13 performans olarak oyunlarda uzun süreler sonra performans farkını yaşatabilir.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
iPhone 11 tabiki. XS övmek için her yolu aramayın. En güncelini almak varken neden bir alt modeli alsın ki?

Ayrıca Amoled ekranlı da IPS ekranlı da iPhone kullandım. Günlük kullanımda fark yaşamazsın. Pil performansı ve oyun performansı olarak da 11 daha iyi.
İPhone 11 güncel diye XS'in pabucu hemen dama mı atıldı ?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
İPhone 11 güncel diye XS'in pabucu hemen dama mı atıldı ?
XS kötü demiyorum. Forumda bir arkadaş mağazada 2 dakikada mağazada bakıp 11 ekranı çok kötü , XS daha iyi diyor. XS tamam performans olarak halen daha güzel ancak 11 alma imkanı varken XS almak saçmalık.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Herşeye Saçmalık Yalan vs Gibi Yaklaşımlarla ve Bazı iPhone Düşmanlarının Postlarını Ezberlemekten ve Kullanmadığı Kullanamayacağı Cihazları Yok Şurda Denedim Burda Denedim Diyen İşine Gelince Testlerin Performanslarını Savunan İşine Gelmeyince Saçmalık Diyerek Savuşturan Zihniyete Ne Anlatsan Boş.

Bazı İnsanların Tek Dayanakları Saygısızlık Tahammülsüzlük Hadsizlik ve Ne Yazık ki Bu Yaklaşımı Edindikleri Huyu Bilmişlik Zannediyorlar.
iPhone 11,11 Pro,11 Pro Max bu cihazların hepsini kullandım.İnan veya inanma umrunda değil.Ben kullanıcı deneyimine göre yorum yapıyorum.Günümüzde para kolay kazanılmıyor.Bir tüketici bir cihaza 8000 liraya yakın para veriyorsa bir çok noktada en iyisini almak zorunda.İphone 11 bana göre fiyasko bir cihaz.Doğruları söylemenin ismi ne zamandan beri saygısızlık oldu? Benim burda amacım insanların verdiği paranın karşılığında memnun olacağı ürünü almasıdır.Tahammülsüzlük demişsin asıl tahammül edemeyen içinizde bir kaç tane kendini bilmez.Bir tanesi konu açar İphone 11 reklamı yapar, utanmadan bide androidler iki yıl sonra donar deyip insanları yanlış yönlendirir,biz tepki koyduğumuzda tahammülsüz, saygısız oluruz ama Android'e çamur atan kişi sütten çıkmış ak kaşık olur.Bu forumda amaç insanlara doğru bilgiyi sunmaktır.Bana değil İphone 11 reklamı yapıp,masal anlatana tepkini koy.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299

Haklısın 11 gibi 7 yıl ömrü olan cihaz varken 2 yıl sonra pert olacak xs i niye alsın dimi.?? Siz ve sizin gibi bakış açısı olanlara bayılıyorum.Xs i önermemdeki tek sebep ekran değil.720 p çözünürlüğe sahip ekran, öküz gibi çerçeveler,zoom yapmaktan aciz kamera.Xs ile 11 arasında sadece 1 yıl fark var.Performans konusunda 11 daha iyi olabilir ama aradaki farkı günlük kullanımda anlayacağını düşünmüyorum.Batarya olayına gelince 11 in Batarya performansı daha iyi bu doğru ama 3 yıl sonra 11 bugün kü batarya performansını verecekmi? Kendine bu soruyu da sor.İphone cihazlarda arada 2 veya 3 jenerasyon fark olur dersinki uzun kullanacaksan güncel cihaz al haklısın derim ama 1 yıl fark için öküz gibi çerçevelere,leş ekrana para vermek bana mantıklı gelmiyor.