Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Ya Allah affetsin, normalde çok severim ama bu yıl ramazandan sıkıldım.Hem sınav senem hem bu seneki gündemler,haberler vesaire bayağı üst üste geldi ondan herhalde.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
2 aydır evden çıkmıyorum. Ateşim dün geceden beri 39 , başım efsane agrıyor. İlac almam lazım ama sokağa çıkma yasağı var..

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
2 aydır evden çıkmıyorum. Ateşim dün geceden beri 39 , başım efsane agrıyor. İlac almam lazım ama sokağa çıkma yasağı var..
Eczaneye gidiş serbest diye birşey duymuştum, araştır istersen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konfik muhtemelen oruç sebebiyle giremiyordur. Ramazan'dan sonra illa ki damlayacaktır, hemi de bütün haşmetiyle... :D
İnternet faturasını ödememiş olabilir ?

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Reaksiyon puanı
10,315
Güvenemedim çıkmaya. Ceza yazarlar siye. 155 arıp soracaktım 15 dk ulaşmaya çalıştım ama ulaşılmıyor ...

20 Yaş altı ve 65 üstü için kaymakamlıklara bağlı olarak çalışan Vefa Sosyal Destek birimi vardır, ve bu her yerleşim bölgesinde mutlaka vardır.

İlaç lazım olana mutlak surette ilacı kapısına kadar gönderiliyor. Sadece bulunduğunuz yerdeki ilgili birimin telefonunu öğrenin ve arayın. Özellikle bu sağlıkla ilgili çok çabuk harekete geçildiğini şahsen biliyorum. Çünkü orada iki kez nöbet tuttum. :)

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
20 Yaş altı ve 65 üstü için kaymakamlıklara bağlı olarak çalışan Vefa Sosyal Destek birimi vardır, ve bu her yerleşim bölgesinde mutlaka vardır.

İlaç lazım olana mutlak surette ilacı kapısına kadar gönderiliyor. Sadece bulunduğunuz yerdeki ilgili birimin telefonunu öğrenin ve arayın. Özellikle bu sağlıkla ilgili çok çabuk harekete geçildiğini şahsen biliyorum. Çünkü orada iki kez nöbet tuttum. :)
Eczaneye de ulaşamadık. Ama bunu bilmiyordum. Şimdilik komşudan aldığım ilaçla daha iyiyim. Teşekkurler bilgilendirme için
Çok geçmiş olsun dostum. Umarım bir şey yoktur.
Teşekkür ederim. İnşallah yoktur bir şey

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Geçmiş olsun @Yeşil Okçu
COVID-19 olmasan bile, yüksek ateş iyi değil, eğer düşmüyorsa mutlaka sağlık hizmeti alman gerektiğini düşünüyorum.

COVID-19'da öksürük ve ilerleyen aşamada nefesin yetmemesi, nefes nefese kalma gibi şikayetler oluyor. Eğer ateşin düşmüyorsa ve başka şikayetlerin olursa tez iken 184'ü arayıp destek almanı öneririm.

Evde balkon varsa, temiz hava almak iyi gelebilir, evde sürekli kapalı kalmak insanı sıkıyor cidden, durum belki psikolojiktir. Ateşini düşürmek adına: evde patates varsa, bunları (1-1,5 cm kalınlığında) dilim dilim kesip başına bir tülbent veya bez ile sıkı sıkıya bağlayabilirsin. Hem baş ağrısına da iyi gelir, ağrıyı dağıtır.

Umarım ateşin düşer ve başka şikayetlerin olmaz. Sağlıcakla.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Geçmiş olsun @Yeşil Okçu
COVID-19 olmasan bile, yüksek ateş iyi değil, eğer düşmüyorsa mutlaka sağlık hizmeti alman gerektiğini düşünüyorum.

COVID-19'da öksürük ve ilerleyen aşamada nefesin yetmemesi, nefes nefese kalma gibi şikayetler oluyor. Eğer ateşin düşmüyorsa ve başka şikayetlerin olursa tez iken 184'ü arayıp destek almanı öneririm.

Evde balkon varsa, temiz hava almak iyi gelebilir, evde sürekli kapalı kalmak insanı sıkıyor cidden, durum belki psikolojiktir. Ateşini düşürmek adına: evde patates varsa, bunları (1-1,5 cm kalınlığında) dilim dilim kesip başına bir tülbent veya bez ile sıkı sıkıya bağlayabilirsin. Hem baş ağrısına da iyi gelir, ağrıyı dağıtır.

Umarım ateşin düşer ve başka şikayetlerin olmaz. Sağlıcakla.
Teşekkür ederim hocam. Öncelikle şu an daha iyi gibiyim ateşim 37.8 -38 civarı.Durum ciddileşirse dediklerinizi yapacağım sağlıcakla kalın

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,356
@Yeşil Okçu öncelikle geçmiş olsun
elinizin altında devamlı ağrı kesici,gripin,aspirin bulundurmaya bakın,hatta şunu
da ekleyeyim
Afyon haşhaşı(çekilmiş olanı en son bim-101 şok veya baharat satanlarda var ,evinizde dursun(geceleri 1 kaşık yediğinizde size rahatlık verir)
Aslında bu tür uyarı yazılarını en başta yazmak lazım,unutuyoruz işte.tek noktaya kitlenip,detayı görmüyoruz.
hashas-ezmesi.jpg

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
@Yeşil Okçu öncelikle geçmiş olsun
elinizin altında devamlı ağrı kesici,gripin,aspirin bulundurmaya bakın,hatta şunu
da ekleyeyim
Afyon haşhaşı(çekilmiş olanı en son bim-101 şok veya baharat satanlarda var ,evinizde dursun(geceleri 1 kaşık yediğinizde size rahatlık verir)
Aslında bu tür uyarı yazılarını en başta yazmak lazım,unutuyoruz işte.tek noktaya kitlenip,detayı görmüyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 97830
Teşekkürler hocam

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Üniversiteden mezun olsanda kendini geliştirmediysen şirkette ne iş yapacaksın tabiki'de çay getir götür işi yapıcaksın işi bilmedikten sonra ezilip büzülücen şirket her zaman kendini geliştirmiş eleman ister.

Son düzenleme:

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Udemy de ücretsiz japonca kurs bakıyorum yok :)

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,356
şu ünvan verme işi ,paylaşımda yapılan mesajın faydasına göre puanlama olsa da ,ona göre dekan mı olacak prof mu olacaksa ne olsalar:):)
Yahu adam dekan olacam,prof olacam,oraya buraya amir olacam,sokakta bak ben prof oldum,dekan oldum diye hava atacam diye(sokaktaki adamın cohta umrundada(tabi forum nedir bilirse)) bakmayın bilmeyen çok insan var.
Adam mesaj cok olacak,dekan,bakan,general olacam diye oraya buraya olmadık yere,mesaj bırakıyor.
afedersiniz ama hani şu donunu tutamayan çocuklar gibi,orada burada arkasını toplamak kalıyor.
Sonrada moderatörler ne iş yapıyor diyorlar.
Gariban moderatörler ne yapsın,çoluk çocuğu uyarmaktan,mesajlarını kontrol etmekten aslı oldukları bölüme odaklanamıyorlar.
Sonrada şuda söyleniyor
moderatörler bakmayoo,anlamayoo:):D
Arkadaşlar moderatör,her şeyden anlamak zorunda değil,cevap vermek zorunda da değil,buradaki işi düzeni sağlamak,kargaşa varsa düzeltmektir.ama empati yapıp yardımcı olur ona kalmış.

Ya öncelikle giriş bölümü açın ,adam faydalı mesajlar veriyorsa,aklı başında takılıyorsa,mesajlarına puan almaya başlasın,bu tür siteler var.

neden bu yazıları yazmak zorunda kaldım
Ben mesela vücut geliştirme üzerine resim yüklüyorum,yada makineler üzerine
adam gelmiş,verdiğim örnekten beni mazur görün,ama anladıkları dilden anlatmak istedim
sayfama eniştem beni niye öptü diye yazmış:Dyahu ne bileyim enişten seni niye öptü,ama bana kalırsa,adam derece alma derdinde ,oramiral olacak ya:)
o eniştenden uzak dur.elini öpse neyse diyeceğim

Son düzenleme:

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Erkekleri anlamak kadınlardan daha zormuş tersini iddaa eden fenerlidir?

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Zamunda'yı yeni keşfettim. ?‍♂️ Daha önceden böyle bi sitenin varlığından nasıl haberdar olmam.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Çok değişik tipler çıkıyor arada anlaması imkansız öyle deyip böyle diyen tipler değişik değişik her insan..Kadını erkeği.
Aha ben herkesin tanımaya çalıştığı asla tanıyamadığı birçok davranışıma anlam veremediği genelde hayatımda senin gibi biri hiç görmedim laflarının söylendiği bir numune de benim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...