Soru sor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Algıladığım her şey sadece hayal gücümün bir ürünü mü?

Zafer kurt

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Değildir hepsi hayal olsa sevincin kısa sürerdi pung birinci olmak gibi

Nixc0r

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
16,922
ya benim yaşadığım Dünya kocaman bir deneyse ve etrafımdaki herkes robotlardan oluşuyorsa ya ben aslında hiç var olmamışsam biz neden varız

Her gün uyumadan önce 30 dk flan bu soruları düşünürüm :P

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
ya benim yaşadığım Dünya kocaman bir deneyse ve etrafımdaki herkes robotlardan oluşuyorsa ya ben aslında hiç var olmamışsam biz neden varız

Her gün uyumadan önce 30 dk flan bu soruları düşünürüm :p
fazla rabirent izlersem temsili ben :D

Aras24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pentium(R) Dual-Core Cpu E5700 @3.00 Ghz İşlemci
4Gb ram ve İntel(R) G41 Express Yonga Kümesi (Microsoft Corporation - WDDM 1.1) Ekran kartım var En düşükte bile olsa csgo açar mı açsa bile oynatır mı?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
İşık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?

Reaksiyon puanı
10,315
İşık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?
Ses hızında giden belki olabilir de, ışık hızında gidebilecek bir araç henüz yapılmadı Zaur. Ama dediğin gibi varsayarsak farları yakıp yakmamanın bir öneminin kalacağını zannetmem. Çünkü ışık hızında giden hiçbir vasıtanın insan kontrolünde olması mümkün değil.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Ses hızında giden belki olabilir de, ışık hızında gidebilecek bir araç henüz yapılmadı Zaur. Ama dediğin gibi varsayarsak farları yakıp yakmamanın bir öneminin kalacağını zannetmem. Çünkü ışık hızında giden hiçbir vasıtanın insan kontrolünde olması mümkün değil.
Abi zaten ışık hızında gitmek için bir cismin kütlesi 0 sayısına eşdeğer beraberlikte olmalı.
Foton parçacığı zaten.

Soruya Yaklaşım tarzı biraz negatif olmuş :D

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Zaur, fizik dersinden hep kılpayı, zar zor geçerdim. Bir an öylesine bir tahminde bulunmak istedim, lakin yemedi. :D
Bir tane daha soru sorucam o zaman.

Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?

Y.Emre41

Doçent
Reaksiyon puanı
423
Farlar yanmış ve etraf iyice aydınlanmış olur :) Lakin farların aydınlatabilmesi için arabanın hızından daha hızlı ışık yaymalı ki önünü aydınlatabilsin. O da mümkün olmadığına göre 2 kere 2 eşittir 5 çıkar:)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir tane daha soru sorucam o zaman.

Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?
Sıcaklık hesaplamalarında 2 katı 3 katı ya da yarısı gibi ifadeler kullanılamaz.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Farlar yanmış ve etraf iyice aydınlanmış olur :) Lakin farların aydınlatabilmesi için arabanın hızından daha hızlı ışık yaymalı ki önünü aydınlatabilsin. O da mümkün olmadığına göre 2 kere 2 eşittir 5 çıkar:)
Farlar etrafı aydınlatınca o zaman İşık hızı dediğimiz sayı ikiye mi katlanır demek istediniz? :D

Sıcaklık hesaplamalarında 2 katı 3 katı ya da yarısı gibi ifadeler kullanılamaz.
Hesaplama anlamında kullanılır ama?

Y.Emre41

Doçent
Reaksiyon puanı
423
Farlar etrafı aydınlatınca o zaman İşık hızı dediğimiz sayı ikiye mi katlanır demek istediniz? :D
Mesaj otomatik birleştirildi: 1 dakika
Hayir, az daha devam edersem beyin yanacak demek istedim :)

Hesaplama anlamında kullanılır ama?
20°C, 40°C nin yarısıdır denmez fizik bilimine göre. Fizik kitaplarında öyle yazıyor:)

Fakat Kelvin ölçeğine göre denebiliyor. Çünkü Kelvin, mutlak sıcaklığı 0 K kabul ediyor. Yani -273°C yi

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
O zaman size detektiflik soru sorayım. :D

Bir eve 3 günde bir temizlikçi, 4 günde bir postacı ve 5 günde bir tamirci geliyor.

Üçü birlikte eve ilk kez geldikten sonra Tekrar birlikte geldikleri süre içinde, postacı eve tek başına kaç kez gelmiştir?

7 -- 8 -- 10 -- 15 -- 16

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
@_Zaur_ anlayamadım, bu cevap komik olarak kadar doğrudan uzaksa doğrusu neydi?
Abi Sıfırın iki katı nasıl eksi 1 olabilir? Alemsin abi. hehehe

Edit- Aslında pek cevabı olmayan soru sormuştum. Sinirlenme sakın. Yumurta tavuk misali sorular

Reaksiyon puanı
10,315
Abi Sıfırın iki katı nasıl eksi 1 olabilir? Alemsin abi. hehehe

Edit- Aslında pek cevabı olmayan soru sormuştum. Sinirlenme sakın. Yumurta tavuk misali sorular
Matematiksel olarak doğru tabii. sıfırın katı olmaz. Ama soğuğun iki katı olmuyor mu? Mesela bugün hava bir derece, yarın iki derece. Keza soğuk da bugün diyelim -1, yarın da -2 olunca yarınki soğuk bugünkünün iki katı olmuş olmuyor mu?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Matematiksel olarak doğru tabii. sıfırın katı olmaz. Ama soğuğun iki katı olmuyor mu? Mesela bugün hava bir derece, yarın iki derece. Keza soğuk da bugün diyelim -1, yarın da -2 olunca yarınki soğuk bugünkünün iki katı olmuş olmuyor mu?
-1 olunca o zaman katlanarak azalır aynen, ama -2 den sonra çok hızlı şekilde katlanır :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...