Acer nitro 5 işlemci fanı

Mehmet Eraslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
herkese merhaba acer nitro 5 an515-52 intel işlemcili bir bilgisarım var. bilgisayarı alalı yaklaşık 5 ay oldu ve bugün işlemci fanından sürtme sesi gelmeye başladı. oyun oynamadan normal kullanımda 2600 - 2700 rpm de dönen fan şuan 790 rpm dönüyor. ama gpu fanı sorunsuz çalışmaya devam ediyor. herhangi bir darbe almadı hatta sürekli aynı masanın üstünde duruyor klavyesini bile kullanmıyorum harici bir klavye kullanıyorum. sorun tozdan kaynaklanır mı? bilgisayarı açsam ve toz temizliği yapsam garantisi gider mi?

Taha K.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,001
Tozdan olabilir evet ama 5 ayda o kadar toz toplanacağını sanmam bazen anlık droplar girebiliyor normal bunlar laptobu sabit ve yüksek yerlerde tutun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tozdan olabilir evet ama 5 ayda o kadar toz toplanacağını sanmam bazen anlık droplar girebiliyor normal bunlar laptobu sabit ve yüksek yerlerde tutun.
Ayrıca ürünler 2 yıl garantilidir sakın açmayın

Mehmet Eraslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ürünler 2 yıl garantilidir sakın açmayın
Gece geç saatlere kadar çalışıyor bilgisayar ve uzun süre oyun oynanıyor ekstra bir soğutucu yok umarım kırık vs oluşmamıştır.

Mehmet Eraslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Böyle bir sorunla karşılaşan olursa diye son durumu paylaşayım. Cihazı servise gönderdim, Cpu ve Gpu fanın arızalı olduğunu aynı zamanda 1tb'lik HDD'in de arızalı olduğunu söyleyip ücretsiz değiştirdiler.