Bilgisayar donuyor bazen mavi ekran bazen ses ve ekran takılması

ondera1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bilgisayarım bazen mavi ekran veriyor bazende ekran donuyor ve ses takılıyor reset atmam gerekiyor.

İnternette dolaşırken falan pek donma olmuyor 4-5 saatte bir oluyor ama bazı oyunlarda en fazla 10-15 dk dayanıyor hemen mavi ekran veriyor yada ses takılıp görüntü donuyor.Dırırırırr diye ses geliyor.

Bilgisayara format attım düzelmedi
Ağ-Bluetooth-Usb-Ses-CD oynatıcı driverlarını devre dışı bırakıp denedim yine donuyor.
Hd tune programıyla tarama yaptım bir sorun çıkmadı yani hepsi yeşil yanıyodu kırmızı yanan yoktu ve sadece 1 uyarı vardı reallocated diye başlayan.

Sorunun kaynağı ne olabilir yazılımsal mı donanımsal mı ? Nasıl çözebilrim lütfen yardım

Latiroz Kaipa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
631
Bilgisayarım bazen mavi ekran veriyor bazende ekran donuyor ve ses takılıyor reset atmam gerekiyor.

İnternette dolaşırken falan pek donma olmuyor 4-5 saatte bir oluyor ama bazı oyunlarda en fazla 10-15 dk dayanıyor hemen mavi ekran veriyor yada ses takılıp görüntü donuyor.Dırırırırr diye ses geliyor.

Ağ-Bluetooth-Usb-Ses-CD oynatıcı driverlarını devre dışı bırakıp denedim yine donuyor.
Hd tune programıyla tarama yaptım bir sorun çıkmadı yani hepsi yeşil yanıyodu kırmızı yanan yoktu ve sadece 1 uyarı vardı reallocated diye başlayan.

Sorunun kaynağı ne olabilir yazılımsal mı donanımsal mı ? Nasıl çözebilrim lütfen yardım
Ekran kartın AMD mi? AMD ise gayet normal bir sorun.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255

Sistem özelliklerini yazabilir misiniz?

ondera1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Ekran kartın AMD mi? AMD ise gayet normal bir sorun.
Nvidia GT 740M Ekran Kartı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem özelliklerini yazabilir misiniz?

Screenshot_40.png

NVİDİA GT 740 M EKRAN KARTI VAR.
250 GB HITACHI HDD VAR %70-80'İ DOLU

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255

ondera1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Son düzenleme:

Hasan Burus

Sadece bildiğim konular hakkında yazarım.
Reaksiyon puanı
108
Termal macunu yenilemenin zamanı gelmiş. Sıcaklığı sağlıklı bir şekilde dışarı çıkaramayınca böyle oluyor.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Tamamdır haber bekliyorum hocam
WinDbg Preview ile şimdi bakıyorum.

Dosya hatalı, rica etsem yeniden atabilir misiniz?
Birde yükleme yaparken şu siteyi kullanırsanız daha iyi olur hız açısından:

Son düzenleme:

ondera1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
WinDbg Preview ile şimdi bakıyorum.

Dosya hatalı, rica etsem yeniden atabilir misiniz?
Birde yükleme yaparken şu siteyi kullanırsanız daha iyi olur hız açısından:

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Öncelikle özür dilerim, bilgisayarımdan kaynaklanan bir sorundan dolayı yazamadım, çıkan şey şu:
Probably caused by : dxgmms2.sys ( dxgmms2+14e80 )

DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip geri yüklemeyi deneyin.

ondera1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Öncelikle özür dilerim, bilgisayarımdan kaynaklanan bir sorundan dolayı yazamadım, çıkan şey şu:
Probably caused by : dxgmms2.sys ( dxgmms2+14e80 )

DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip geri yüklemeyi deneyin.
Tamam hocam teşekkür ederim uğraşıcam bakalım driver boosterle driver güncellemesi yapıyodum ondan kaynaklı olabilir

Berat Ceylan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Sorun donanımsal olma ihtimali yüksek bendede böyle bir sorun vardı ama benim ki çok daha kötüydü hiç kullandırtmıyodu 5 dk de bir mavi ekran veriyordu sonra neden olabilir diye düşündüm aklıma işlemci ısınması geldi sonra baktım fan işlemciye temas etmiyor bazı parçalarını değiştirdim şuan bir sıkıntısı yok seninkide yüksek ihtimal donanımdan ramleri ni bir kontrol et programla

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Birazdan Sata bağlantısı HDD yi göremeyince şaşırma. Bence Anakart çipsetinde sorun var.

DDR2 anakartta aynı hoparlor sesiyle bilgisayar kendinden gidiyordu. Sonra Sata girişleri HDD yi göremeyince çipsette sorun olduğunu anladım. Şuana emekli yatıyor bir kenarda.

ondera1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Birazdan Sata bağlantısı HDD yi göremeyince şaşırma. Bence Anakart çipsetinde sorun var.

DDR2 anakartta aynı hoparlor sesiyle bilgisayar kendinden gidiyordu. Sonra Sata girişleri HDD yi göremeyince çipsette sorun olduğunu anladım. Şuana emekli yatıyor bir kenarda.
WinDbg sorunun ekran kartı olduğunu söylüyor.
Sorun donanımsal olma ihtimali yüksek bendede böyle bir sorun vardı ama benim ki çok daha kötüydü hiç kullandırtmıyodu 5 dk de bir mavi ekran veriyordu sonra neden olabilir diye düşündüm aklıma işlemci ısınması geldi sonra baktım fan işlemciye temas etmiyor bazı parçalarını değiştirdim şuan bir sıkıntısı yok seninkide yüksek ihtimal donanımdan ramleri ni bir kontrol et programla

Ekran kartı silip yükledim kısmen başarılı olsada tam bir fayda sağladığını söyleyemem.
Oyun oynarken 5-15 dk arasında donuyordu 3 saat oyun oynadım hiç donma olmadı
ardından 2 saat internette gezindim internette gezindiğim sırada 2 kere dondu mavi ekran yok direk donuyor ve ses takılıyor.
Bu arada fanda makine gibi ses çıkarıyor son 1-2 haftadır cızrrr diye ama bu donma sorunu 1 senedir var bilgisayarımda.

Aklınızdan geçen başka bir şey başka bir çözüm yolu ?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Ekran kartı silip yükledim kısmen başarılı olsada tam bir fayda sağladığını söyleyemem.
Oyun oynarken 5-15 dk arasında donuyordu 3 saat oyun oynadım hiç donma olmadı
ardından 2 saat internette gezindim internette gezindiğim sırada 2 kere dondu mavi ekran yok direk donuyor ve ses takılıyor.
Bu arada fanda makine gibi ses çıkarıyor son 1-2 haftadır cızrrr diye ama bu donma sorunu 1 senedir var bilgisayarımda.

Aklınızdan geçen başka bir şey başka bir çözüm yolu ?
Sanırım sorun donanımsal.

ondera1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Sanırım sorun donanımsal.
ama hangi donanım ?
birde görev yöneticisinden baktığım zaman bazen disk kullanımı ve bellek kullanımı %70-%100 arası oluyor hatta çoğu zaman...

birde bu donmalar olduğunda genelde sisteme yüklenmemiş oluyorum tek bir tarayıcı tek bir sekme açıkken falan donabiliyor.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
ama hangi donanım ?
birde görev yöneticisinden baktığım zaman bazen disk kullanımı ve bellek kullanımı %70-%100 arası oluyor hatta çoğu zaman...

birde bu donmalar olduğunda genelde sisteme yüklenmemiş oluyorum tek bir tarayıcı tek bir sekme açıkken falan donabiliyor.
Eğer su dosya hatalı değilse sorun grafik kartından kaynaklanıyor:

ondera1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bad Sector var sanırım altta onu söylüyor, birde HD Tüne ile Error Scan yapabilirseniz çok iyi olur.

Evet 1 tane bad sector var 1 tanecik şey bunlara sebep olur mu ya acaba
Şimdi uyucam yarın hd tuneyi atarım.
Bu arada donsa da eskisi kadar donmuyor daha fazla donuyodu , son 7 saatte 2 kez dondu sadece.