31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
EVRljhEWkAIijkt.jpg

EVRi-JiWkAIXww9.jpg

Biri Patates Derinde Biri Luppo derdinde Adlı Sanat eserini Izlıyoruz..

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
1006 yeni ölü yazan insancığaz hala kendi işini devam ettiriyorsa bence ülkede durum daha vahim.
Yani işe bir adamı alınca bunun İQ testi filan yapmadanmı alıyorlar?
Direk akıl sağlığı hastanesinden işçileri toplamışlar Haber sitelerine.

Sizin haber sitelere bakıyorum Başlık var Şu isimli model evde karantinada Boş duramadı. Direk Dansı yaptı diye haber gördüm. Videosunuda atmışlar.

Yahu çekilip bir kenardan hala bu dünya neden dağılmıyor diye kendime sorup dururum.

Reaksiyon puanı
197
Yok yok, doğru söylemiyorlar!!!
Muhtemelen seksen milyon ölmüş olabilir... Mi,
acaba? :)

Şaka bi yana, merak etme yeğenim, ben açıklanan rakamların kesinlikle doğru rakamlar olduğuna eminim. Her hastanedeki tanı, yoğun bakım ve vefat sayıları otonom olarak sağlık bakanlığı sistemine işleniyor. Bakan istese bile bu rakamları gizleyemez. Zaten öyle bir düşüncelerinin olmayacağı da açıktır. Müsterih ol sen.
Tamam teşekkür ederim.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
İyi günler arkadaşlar,
Bu süreçte her ne olursa olsun sanal market uygulamaları devam edecek. Paniğe kapılmadan Migros Sanal Market, Getir vs gibi uygulamalardan alacaklarınızı temin edebilirsiniz. Bilmeyen arkadaşlar için bir faydası olabilir düşüncesiyle yazıyorum.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Halk ekmekler bile sabahtan akşama açıkmış, zaten dün Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, evinizin yakınında fırın, halk ekmek gibi müessese varsa çıkıp alabilir halkımız, demişti... Neyin yokluğunu yaşıyoruz belli değil; aklımızı peynir ekmekle yemek demek böyle bi şeymiş. :) Zaten çoğu kişi diğer erzaklarını çoktan eve yığmış olmalı.

Şu reklamı da çikolata, dondurma ve sigara için dün gece korana yayarları anlamak anlamında örnek göstermek için atıyorum:

Son düzenleme:

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Haftasonları geçerli olduğu sürece sorun yok aksi taktirde milleti evlerinde tutmak büyük bir olay çıkartır. Şimdiden marketlere saldıranlar oldu bile. :)

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Sokağa çıkma yasağının ilan ediliş organizasyon ve yönetiminin eksikliğini görmüş olduk.
İçgüdü ağır bastı mı akıl devre dışı kalır. Korku, endişe ve kaygının önününe geçemezsiniz.

Reaksiyon puanı
10,315
Şimdi haberlerde gördüm, adam markete akın eden büyük kalabalık içinde sadece 30 gram ayçiçeği çekirdeği için yarım saat kuyrukta beklemiş.

Şimdi gayrıresmi bir anket yapacak olsak:
-Biz 30 gr. çekirdek için ölüme meydan okuyacak kadar kahraman bir millet mi olduk?
-Çok mu aptallaştık?
-Şu fani dünyaya 30 gr. çekirdek kadar değer vermediğimiz manevi bir zenginliğe mi ulaştık?!!!!
-Açlık korkusunun ölümden daha beter ağır bir paranoyaya neden olabildiği bir millet haline mi geldik?
-Acayip derecede bir görgüsüzlüğe mi terfi ettik?

Allah bizi affetsin ama, bu virüs bize müthiş bir turnusol kağıdı oluşturdu.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Milletvekillerinin de haberi yokmuş
Bilim kurulu üyelerinin bile sokağa çıkma yasağından haberi yokmuş.
Mesele haberlerinin olmasından ziyade, yasağın duyuruluş şeklinde ve alınan önlem ve tedbirlerde, yoksa biz buna tam alınamayan mı desek. Yaklaşık bir buçuk saat içinde -gecenin bir vaktinde- insanların sokağa nasıl aktığına ve fırınları/bakkalları/marketleri nasıl talan ettiklerine şahit olduk. Sokağa çıkma yasağı kesinlikle bu şekilde başlamamalıydı.

İki günlük yasağın, virüsün bulaşma hızını bir haftalık süreçte ne derece etkisinin olduğuna bakmak ve bunu, gelecek için tahminlemede bulunmak açısından faydalı olacaktı ancak bu yasağın gerçek manada etkisinin ne olduğunu görmek zorlaşıyor.

Reaksiyon puanı
10,315
Temel misafirliğe gitmiş.
Gece vakti tam evine dönecekken sağanak yağmur başlamış..
Ev sahipleri,
- Bu yağmurda sokağa çıkılmaz, geceyi burada geçir.. diye ısrar etmişler..
Temel de, "Tamam, peki!" demiş..
Biraz sonra bakmışlar ki Temel ortada yok!
İçeriyi dışarıyı arıyorlar, yok!
Az sonra kapı çalınmış, gidip açmışlar..
Bakmışlar ki gelen Temel, sırılsıklam..
- Nereye gittin? demişler.
- İki dakika eve gidip pijamamı aldım geldim.. demiş. :D
İşte bizim "Sokağa çıkma yasağı" hikâyesi de böyle bir hikâye!
Dün akşam millet "Sokağa çıkmamak için sokağa çıktı. “

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Luppo alan adamın dramı ortaya çıktı
Sokağa çıkma yasağı ilan edilen gece, markete giderek luppo çikolata satın alan vatandaş ile ilgili dikkat çeken bir gerçek ortaya çıktı.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Altindan hiç böyle bir olayın çıkacağını zannetmiyorumdum, çok acı, her türlü aci.
Luppo alan adamın dramı ortaya çıktı
Sokağa çıkma yasağı ilan edilen gece, markete giderek luppo çikolata satın alan vatandaş ile ilgili dikkat çeken bir gerçek ortaya çıktı.

[/QUOTE

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
İnsanlar ne garip hemen bilmeden birisi bir şey yapınca hemen kızıyorlar veya dalga geçiyorlar.Adam ne yapsın aç kalırım diye sadece hemen gördüğünü almış hiç bir suçu yok.