31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Vallaha öyle bir durum ki şu virüsü 2 saatte yayacağız. İnsanlar dışarı fırladı, her yer çok yoğun. Gerçekten çok yazık bu bilinçsizliğe. Merak etmeyin 2 günlük bir yasak, evinde ölmezsin ya. Özellikle bu durumda zaten günlük alışveriş yapıyorsan, 2 gün yetecek kadar bile yemeğim yoktu evde diyorsan devlet değil sen suçlusun. Bunlar yüksek ihtimalle uzatılır falan aman diyor ama merak etmeseydiniz, uzatacak olan seni evinde aç ölüme terkedecek değil! Gerçekten çok üzüldüm ve inanın şu 2 saat içinde bu yoğunluk yüzünden şu 1 aydakinden daha fazla yayılacak gibi görünüyor.
Normal zamanda evden çıkmayanlar şimsi gezme tozma peşinde

KuzeyUnutmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
146
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Millet sıcak havayı görmesin hemen dışarı çıkıyordu iyi olmuş 2 günde olsa bu sokağa çıkma yasağının olması...
Yarın haberlerdeki başlıkları söyleyim Sokağa çıktığı için uyarılan şahıs polise saldırdı. Sokağa çıkan kişiyi polis evine götürelim deyince küfür etti. Sokağa çıkma yasağını delen 10 kişi parkta muhabbet ederken yakalandı flan.
İnşallah gereksizce sokağa çıkanlar için bir maddi yaptırımda vardır bu 2 gün için. Yoksa bizim insanımız pek takmaz gibime geliyor. Hava sıcak deyip deniz kenarlarına ormanlara mangala gitmeye çalışır.
Evet öyle bende öyle düşündüm ama hemen panik havası oluştü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakın bütün bakkalları dürbünle gözetledim kuyruklara baktım ne sosyal mesafe ne maske bence daha çok hasta olacak...

Reaksiyon puanı
197
bugün 98 ölü olduğu açıklandı sizce doğrumu söylüyorlar yoksa daha fazla vefat varda bizdenmi saklıyorlar??

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
bugün 98 ölü olduğu açıklandı sizce doğrumu söylüyorlar yoksa daha fazla vefat varda bizdenmi saklıyorlar??
Kardeşim mantıklı düşün ölen olsa daha fazla o insanların bir tane bile akrabası olmasa belki hadi saklıyolar dersin de her şey belli ölüm nedeni falan aileye teslim ediliyor saklamaya çalışsalar aile bunu söyler sende duyarsın yani bence öyle olsa duyarız.

Şu durumda da millet aç kalmış gibi ekmek sırasında ha evine sadece ekmek alabilen insanlar vardır Allah onlara yardım etsin ama açgözlülüğümüzde çok maalesef

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343

Fırınlar açık olacak ama yasak var
Çok saçma değil mi sonuçta insanlar dışarı çıkamayacak. Fırıncılar açık olucak ama kimse almaya gidemeyecek ki

Reaksiyon puanı
197
Kardeşim mantıklı düşün ölen olsa daha fazla o insanların bir tane bile akrabası olmasa belki hadi saklıyolar dersin de her şey belli ölüm nedeni falan aileye teslim ediliyor saklamaya çalışsalar aile bunu söyler sende duyarsın yani bence öyle olsa duyarız.

Şu durumda da millet aç kalmış gibi ekmek sırasında ha evine sadece ekmek alabilen insanlar vardır Allah onlara yardım etsin ama açgözlülüğümüzde çok maalesef
sadece fikrinizi almak istedim bu kadar tepki verdin :D

Çok saçma değil mi sonuçta insanlar dışarı çıkamayacak. Fırıncılar açık olucak ama kimse almaya gidemeyecek ki
Çok haklısın abla

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
sadece fikrinizi almak istedim bu kadar tepki verdin :D

Çok haklısın abla

Yok tepki vermedim en son sizin mesaja denk geldimde yani düşününce o insanların yakını heralde susmaz diye düşünüyorum. Az olmasını istiyoruz hep birlikte İnşallah daha çok artmaz şu son durumdan sonra millet ekmek kuyruğunda mı korona kuyruğunda mı belli değil:(

Reaksiyon puanı
197
Yok tepki vermedim en son sizin mesaja denk geldimde yani düşününce o insanların yakını heralde susmaz diye düşünüyorum. Az olmasını istiyoruz hep birlikte İnşallah daha çok artmaz şu son durumdan sonra millet ekmek kuyruğunda mı korona kuyruğunda mı belli değil:(
Aynen öyle her dediğine katılıyorum

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Gündüz belki de hiç yaşanmayan hareketlilik gecenin bir vakti yaşanıyor; ekmek alanlar, su alanlar, alışveriş yapmış olanlar...
Ekmek almaya gidebiliyor olmamız lazım, yoksa açık olan fırının vatandaşa ne faydası olacak. DÜZELTME: sadece görevli ve çalışanlar istisna kapsamında.

Son düzenleme:

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Gündüzden keşke haber verilseydi markete giderdik, evde yeterli yiyecek yok işimi görür şimdilik 2 gün çok değil su içsem bile hayatta kalırım problem değil de bence bunlar hep alıştırmaca. İleride daha uzun süreli sokağa çıkma yasakları olacaktır.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Millet yığıldı virüsü yayıyor. Bu nasıl bir organizasyon içişlerini tebrik etmek lazım. :D