Javaw.exe bulunamadı hatası

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,125
Bir dosya indirdim çalıştırmak istiyorum. Fakat jre/bin/javaw.exe bulunamadı. Dopru yazdığınızdan emin olun hatası alıyorum. Javayı güncelledim. İnternette ortam değişkenlerinden Path'i değiştirin yazıyordu. Onu da değiştirdim. Fakat hala devam ediyor sorun. Yardım edebilecek var mı?

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Anti - Virüs sorun çıkarıyor olabilir mi?
Devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,125
Anti - Virüs sorun çıkarıyor olabilir mi?
Devre dışı bırakıp tekrar deneyin.
Harici bir anti virüs yok laptopta. Windows defender yapıyor olabilir mi? Nasıl devre dışı bırakacağım? Fotoğraf ekleyemiyorum ama hatayı anladınız sanırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şunu farkettim javadaki bin klasöründe javaw.exe diye bir şey yok bende. Sadece javaw var. Bundan kaynaklı bir şey olabilir mi? İsmini javaw.exe olarak değiştirsem?

Son düzenleme:

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Virüs koruma ve Tehdit ayarlarına girip "Gerçek Zamanlı Kouma"yı devre dışı bırakın.

Deneye bilirsiniz :)

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Bilgisayarınız da Java yüklü mü?

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,125
Evet zaten son sürüm yüklüydü. Yine de güncelledim az önce.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Sorunu çözmek için Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler butonuna basalım.Daha sonra sol taraftaki Gelişmiş Sistem Ayarları butonuna basalım.Gelişmiş sekmesinin en alt kısmında ortam değişkenleri butonuna basalım.Açılan pencerede sistem değişkenleri kısmından path yazısını bulup düzenle diyelim ve yazının en sonuna gelip ; koyduktan sonra jre veya jdk nın içindeki bin klasörünün yolunu buraya ekleyelim.Örneğin ;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0\bin; gibi.Şimdi eclipse tekrar çalıştırmaya deneyelim.
---
eğer sorununuz çözülmez ise Program files daki java klasörünün içinde jre6 (bende böyle idi) dosyasını kopyalayıp eclipsenin içine atın ve jre6 klasörünün ismini jre olarak düzeltin işlem tamamdır.
---
Bende hiç biri işe yaramamıştı hepsini denedikten sonra javanın güncel sürümünü indirrip kurdum düzeldi

Web de bu gibi açıklamalar buldum. Bunları denediniz mi?

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,125
Sorunu çözmek için Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler butonuna basalım.Daha sonra sol taraftaki Gelişmiş Sistem Ayarları butonuna basalım.Gelişmiş sekmesinin en alt kısmında ortam değişkenleri butonuna basalım.Açılan pencerede sistem değişkenleri kısmından path yazısını bulup düzenle diyelim ve yazının en sonuna gelip ; koyduktan sonra jre veya jdk nın içindeki bin klasörünün yolunu buraya ekleyelim.Örneğin ;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0\bin; gibi.Şimdi eclipse tekrar çalıştırmaya deneyelim.
---
eğer sorununuz çözülmez ise Program files daki java klasörünün içinde jre6 (bende böyle idi) dosyasını kopyalayıp eclipsenin içine atın ve jre6 klasörünün ismini jre olarak düzeltin işlem tamamdır.
---
Bende hiç biri işe yaramamıştı hepsini denedikten sonra javanın güncel sürümünü indirrip kurdum düzeldi

Web de bu gibi açıklamalar buldum. Bunları denediniz mi?
Bunları ben de gördüm ve denedim 2. hariç. Onu da bir deneyeyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olmuyor

Son düzenleme:

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,975
Javaw olarak görünür ancak javaw.exe dir adı. Windows bazı uzantıları göstermez. Java sürümü ile ilgili bir sorun olabilir.

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,125
Arkadaşlar sorun devam ediyor, yardım edebilecek var mı?