iPhone XR, S10 Plus, iPhone 8 Plus - Hangisini almalıyım ?

Candiyebiri

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Ekran batarya ön ve arka kamera gece çekimi düzgün çalışan portre modu geniş açılı kamera daha modern tasarım daha devam edeyimmi
Ekran olarak haklisin ama kimse en ust seviyede kullanmiyor arka ana kamera xr daha iyi bataryada s10 kagit ustunde iyi gozukuyor ama xr kat kat daha iyi portre olarak daha iyi portre cekiyor sadece nesneleri cekmiyor o kadar geniş aci olarak s10 daha iyi ve gece modunda tasarim kisiden kisiye degisir soylediklerinin yarisinda xr daha onde daha ne devam edicen merak ettim

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Ekran olarak haklisin ama kimse en ust seviyede kullanmiyor arka ana kamera xr daha iyi bataryada s10 kagit ustunde iyi gozukuyor ama xr kat kat daha iyi portre olarak daha iyi portre cekiyor sadece nesneleri cekmiyor o kadar geniş aci olarak s10 daha iyi ve gece modunda tasarim kisiden kisiye degisir soylediklerinin yarisinda xr daha onde daha ne devam edicen merak ettim
XR nasıl daha önde ya iphone'a olan fanboyluğunuz kör etmiş sizi

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Sen hiçbişey bilmeyip bişey bildiğini sanan bi insansın benim ekranım çok iyiyse ben en üst düzeyde kullanırım canını çıkarırım 2 yıldır note 8 kullanıyorum ekranı hala 2k da kullanıyorum 2 yıllık note 8 imin bataryasını zorlamazsam bir günü hala çıkarabilecek potansiyelde kaldıki amoled ekran daha az enerji harcıyor bu durumda xr nasıl oluyorda s10+ tan daha iyi pil ömrü sunuyor?? Kat kat daha iyi portre çekiyor diyorsun son cümlende ise nesneleri çekmiyor diyorsun kendi söylediğini kendin yalanlıyosun kaldıki cümlende yanlış çekmiyor değil çekemiyor. Geniş açı olarak s10+ daha iyi değil xr da geniş açılı kamera yok hani şu arkada ekstra bi kemera oluyorya geniş açılı çekimler için heh işte ondan yok xr da benden sana tavsiye sen biraz araştırma yapta gel ağzının kenarınıda sil fanboyluk akıyor

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,460
Biliyorum S9+ bende kullandım ve o çözünürlüğe alınca en fazla 3 buçuk 4 saat ekran süresi veriyordu. Zaten satma sebebim buydu cihazı. Samsunglar günlük kullanımda pili idareli kullanamıyor.

Sen sattıktan sonra Samsung kendini geliştirdi gelen güncellemeler ile en son aldığım ekran açık kalma süresi 6 saat 21 dk oldu.
Ve günü rahatlıkla çıkarıyorum WQHD+ 2960*1440 ekran çözünürlüğünde kullanmama rağmen bence sonuç başarılı.

Ayponeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
Sen hiçbişey bilmeyip bişey bildiğini sanan bi insansın benim ekranım çok iyiyse ben en üst düzeyde kullanırım canını çıkarırım 2 yıldır note 8 kullanıyorum ekranı hala 2k da kullanıyorum 2 yıllık note 8 imin bataryasını zorlamazsam bir günü hala çıkarabilecek potansiyelde kaldıki amoled ekran daha az enerji harcıyor bu durumda xr nasıl oluyorda s10+ tan daha iyi pil ömrü sunuyor?? Kat kat daha iyi portre çekiyor diyorsun son cümlende ise nesneleri çekmiyor diyorsun kendi söylediğini kendin yalanlıyosun kaldıki cümlende yanlış çekmiyor değil çekemiyor. Geniş açı olarak s10+ daha iyi değil xr da geniş açılı kamera yok hani şu arkada ekstra bi kemera oluyorya geniş açılı çekimler için heh işte ondan yok xr da benden sana tavsiye sen biraz araştırma yapta gel ağzının kenarınıda sil fanboyluk akıyor
Bence senin silmen gerekiyor samsung sponsorun mu oldu ?

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Xr al derim , samsung alınmaz ne yazık ki özellikle güncelleme sorunu ve arayüz şişmesi dediğimiz olay yüzünden

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Kendi deneyimim XR %96 oranındaki bataryası bile S10+'dan çok daha iyi ekran açık alıyordu. İkisini de kullanmış bir olarak söylüyorum.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Kendi deneyimim XR %96 oranındaki bataryası bile S10+'dan çok daha iyi ekran açık alıyordu. İkisini de kullanmış bir olarak söylüyorum.
Senin kendi deneyimine göre öyle olmuş olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence senin silmen gerekiyor samsung sponsorun mu oldu ?
Avukatımısın sen bildiğin bişey varsa gel tartışalım s10+ varken xr alınmaz nokta.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379

Avukatımısın sen bildiğin bişey varsa gel tartışalım s10+ varken xr alınmaz nokta.
Komiksin gerçekten. Kendi deneyimine göre öyle olmuş olabilir ne demek yahu S10+'da her şeyi güç tasarrufu için açıyordum yine de XR kadar ekran açık alamıyordu. Fanboyluğu bırakın

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Komiksin gerçekten. Kendi deneyimine göre öyle olmuş olabilir ne demek yahu S10+'da her şeyi güç tasarrufu için açıyordum yine de XR kadar ekran açık alamıyordu. Fanboyluğu bırakın
Yav ben nerdeyse 2 yıla yakındır note 8 kullanıyorum senin s10+ la aldığın ekran süresini şuan note 8 le alıyorum ben saçma saçma konuşma asıl fanboy sensin s10+ dururken xr öneriyosun

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Yav ben nerdeyse 2 yıla yakındır note 8 kullanıyorum senin s10+ la aldığın ekran süresini şuan note 8 le alıyorum ben saçma saçma konuşma asıl fanboy sensin s10+ dururken xr öneriyosun
Yahu ikisini de kullandım diyorum. Sen kullanmadan laf ediyorsun. Genel toplamda geniş açı ve gece modunu önemsemeyen birine XR önerirm tabi

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Yahu ikisini de kullandım diyorum. Sen kullanmadan laf ediyorsun. Genel toplamda geniş açı ve gece modunu önemsemeyen birine XR önerirm tabi
Bende xs max kullandım kısa bi süre bataryası akşam 6 gibi 20 lere iniyordu aynı şekilde note 9 da deneyimledim ikisi aynı yılın cihazı note 9 un pili daha fazla gidiyordu kaldıki s10+ işlemci olarak daha verimli çalışıyor onu napacaz??

Reaksiyon puanı
892
Bende xs max kullandım kısa bi süre bataryası akşam 6 gibi 20 lere iniyordu aynı şekilde note 9 da deneyimledim ikisi aynı yılın cihazı note 9 un pili daha fazla gidiyordu kaldıki s10+ işlemci olarak daha verimli çalışıyor onu napacaz??
11 serisi dışında da iphone mantıksız bence de.belki xs olabilir ama s10+ varken o da alınmaz.
xr zaten artık hiç alınmaz

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Yahu sen sürekli farklı cihazlarla mantık kuruyorsun ben karşılaştırılan telefonları kullandım. Ayrıca Exynos işlemciye A12 daha verimli çalışıyor demenden anlaşılıyor her şey.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
11 serisi dışında da iphone mantıksız bence de.belki xs olabilir ama s10+ varken o da alınmaz.
Öyle deme hocam xr s20 ultradan bile daha iyi bi telefon duymamış olayım

Yahu sen sürekli farklı cihazlarla mantık kuruyorsun ben karşılaştırılan telefonları kullandım. Ayrıca Exynos işlemciye A12 daha verimli çalışıyor demenden anlaşılıyor her şey.
Sen diyince doğru biz diyince yanlış oluyor nedense note 9 'la xs max birbirine yakın iki cihaz ikisini kıyasladım kendi deneyimimi söyledim benimde kendi deneyimime göre durum bu şekilde işine gelsin yada gelmesin

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,460

Bu konuda size katılıyorum, yeni bir İphone almayı düşünüyor ise arkadaşımız en mantıklısı İphone 11 olacaktır.

Çerçevelerine alışacaktır bir zaman sonra ve şarj konusunda Xs, Xs Max ve Xr dan biraz daha başarılı olduğunu söylemek mümkün :)

Son düzenleme:

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379

Sen diyince doğru biz diyince yanlış oluyor nedense note 9 'la xs max birbirine yakın iki cihaz ikisini kıyasladım kendi deneyimimi söyledim benimde kendi deneyimime göre durum bu şekilde işine gelsin yada gelmesin
cihazların kendisini kıyaslamak varken farklı cihazlardan mantık yoluyla kıyaslamak saçmalıktır.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
cihazların kendisini kıyaslamak varken farklı cihazlardan mantık yoluyla kıyaslamak saçmalıktır.
Screenshot_20200312-160104_Settings.jpg
Screenshot_20200312-160104_Settings.jpg

2 yıllık note 8 le aldığım ekran süresi şuanda %35 şarjım var aktif olarak kullandım sen s10+ la o ekran sürelerini almayı nası becerdin aklım almıyor ekran 2k hiçbir kısıtlama yok son ayarda kullanıyorum

Ayponeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32

He he sen haklısın kral

F3B86FB3-EABA-454E-984D-DF786061A73B.png
ProÇ
Pro max kullanım 77 şarjım var daha

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
He he sen haklısın kral

Ekli dosyayı görüntüle 89562ProÇ
Pro max kullanım 77 şarjım var daha
Pro max le note 8 imi kıyaslıyosun biri 3 yıllık biri 6 aylık telefon

yav banane note 8'den kardeşim muhatap alınan telefon s10+ ve ben s10+ deneyimimi anlattım
Senin telefonda sıkıntı var o zaman birader

Sebebini açıklarmısın abi neden tercih ederdin gerçekten şaka olduğunu düşünmeye başladım

Candiyebiri

Asistan
Reaksiyon puanı
35
XR nasıl daha önde ya iphone'a olan fanboyluğunuz kör etmiş sizi
Xr onde demedim s10 daha iyi olabilir ama boyle arada ucurumlar yok

En üst seviyede kullanıp 4 5 saat bile zor ekran suresi almak istiyosan bu sana kalmis su an note 8 den bahsetmiyoruz bana bi sey bilmiyor diyip amoled daha az enerji harciyor diyorsun lcd mi oled mi daha az enerji harciyor ogrende gel nesne portresi cekemiyor diye insanlarin portresini kotu cekiyor anlamina gelmez ha cekmiyor ha cekemiyor sirf kendini hakli olmak icin bos bos konusuyosun s10 u daha iyi oldugunu soyledigim yerlerde bile bos xr genis aciki kamera yokki ben bilmiyodum zaten ben xr daha iyi demiyorum ikisininde iyi oldugu yerler var o yuzden konuyu actim yoksa xr alir gecerim bana fanboy diyosun sen s10 plus ove ove bitiremiyosun karsilastirma hakerettir diyosun kim fanboy tartismayalim

s10nun kamerası da daha iyi bu arada.ama derseniz ki iphone alacağım o zaman xs alın.o s10a denk diyebilirim.
Xr ana kamerasi daha iyi videoda daha iyi

Xsmax le xr ayni değil biri lcd ayni ekran suresi mi bekliyosun haksiz oldugunu belli note 8 e getiriyosun konuyu islemci daha iyi exynos la applein islemcisini karsilastiriyosun sunu bebeye sorsan hangisi iyi diye söyler hic bi sey bilmeden uydurmaktan baska bi sey yapmiyosun

Xsmax le xr ayni değil biri lcd ayni ekran suresi mi bekliyosun haksiz oldugunu belli note 8 e getiriyosun konuyu islemci daha iyi exynos la applein islemcisini karsilastiriyosun sunu bebeye sorsan hangisi iyi diye söyler hic bi sey bilmeden uydurmaktan baska bi sey yapmiyosun

Kimse xr s20ultra iyi dmedi hakli cikmak ivin konuyu baska telefonlara getiriyosun kimin telefondan anladigi belli

Çok şükür bize inanmiyon bari hakki abiye inan be

genis acisi olsun ekrani iyi olsun 2 3 yil kullanirim birakirim diyossan s10 alirsin genis aci onemli degil uzun yillar kullaniyim islemvisi iyi olsun ekran onemli degil diyosan sarji iyi gitsin diyosan xr alirsin bu kadar basit bence

Son düzenleme:

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Ekli dosyayı görüntüle 89561Ekli dosyayı görüntüle 89561
2 yıllık note 8 le aldığım ekran süresi şuanda %35 şarjım var aktif olarak kullandım sen s10+ la o ekran sürelerini almayı nası becerdin aklım almıyor ekran 2k hiçbir kısıtlama yok son ayarda kullanıyorum
3 Buçuk saatte XR'da %65 %70 civarı şarj kalıyor ama sen bilirsin. Apple veya Samsung savunmak veya kötülemek gibi niyetim yok ancak Samsung amiral gemisi cihazlarda günlük kullanımda pili hiç başarılı değil. S9+kullanmış ve yakın arkadaşımın S10 cihazını incelediğim kadarıyla rahatlıkla söyleyebilirim.

Ben Xr ile 12 saat ekran süresi aldım. iPhone Samsung dan daha fazla ekran süresi veremez diye iddialaşanlar şu ss ye iyi baksınlar.

Dediğim gibi XR pil konusunda çok başarılı arkadaş da kendisi yaşamış.

Apple A12 işlemcisi gücü çok az harcıyor, üstüne LCD ekran ve çözünürlük sayesinde ekranda az güç tüketiyor. Doğal olarak XR pil olarak çok başarılı bir cihaz oluyor.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
3 Buçuk saatte XR'da %65 %70 civarı şarj kalıyor ama sen bilirsin. Apple veya Samsung savunmak veya kötülemek gibi niyetim yok ancak Samsung amiral gemisi cihazlarda günlük kullanımda pili hiç başarılı değil. S9+kullanmış ve yakın arkadaşımın S10 cihazını incelediğim kadarıyla rahatlıkla söyleyebilirim.

Dediğim gibi XR pil konusunda çok başarılı arkadaş da kendisi yaşamış.

Apple A12 işlemcisi gücü çok az harcıyor, üstüne LCD ekran ve çözünürlük sayesinde ekranda az güç tüketiyor. Doğal olarak XR pil olarak çok başarılı bir cihaz oluyor.
Ben burda xr la note 8 i kıyaslamıyorum kaldıki cihazı alalı nerdeyse 2 yıl oldu haliyle bataryası ciddi bi düşüş yaşadı

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Xr onde demedim s10 daha iyi olabilir ama boyle arada ucurumlar yok

En üst seviyede kullanıp 4 5 saat bile zor ekran suresi almak istiyosan bu sana kalmis su an note 8 den bahsetmiyoruz bana bi sey bilmiyor diyip amoled daha az enerji harciyor diyorsun lcd mi oled mi daha az enerji harciyor ogrende gel nesne portresi cekemiyor diye insanlarin portresini kotu cekiyor anlamina gelmez ha cekmiyor ha cekemiyor sirf kendini hakli olmak icin bos bos konusuyosun s10 u daha iyi oldugunu soyledigim yerlerde bile bos xr genis aciki kamera yokki ben bilmiyodum zaten ben xr daha iyi demiyorum ikisininde iyi oldugu yerler var o yuzden konuyu actim yoksa xr alir gecerim bana fanboy diyosun sen s10 plus ove ove bitiremiyosun karsilastirma hakerettir diyosun kim fanboy tartismayalim

Xr ana kamerasi daha iyi videoda daha iyi

Kimse xr s20ultra iyi dmedi hakli cikmak ivin konuyu baska telefonlara getiriyosun kimin telefondan anladigi belli

Çok şükür bize inanmiyon bari hakki abiye inan be

genis acisi olsun ekrani iyi olsun 2 3 yil kullanirim birakirim diyossan s10 alirsin genis aci onemli degil uzun yillar kullaniyim islemvisi iyi olsun ekran onemli degil diyosan sarji iyi gitsin diyosan xr alirsin bu kadar basit bence
Hakkı abiye saygım sonsuz kendi tercihi xr daha iyi diye düşünmüş olabilir ama hakkı abi xr daha iyi dedi diye xr daha iyi olmuyor xr orta üst segment arasına konumlandırılmış bi cihazdır kimse cihazı s10 plusla kıyaslayıp üst segment muamelesi yapmasın s10 plus düzgün kullanıldığı takdirde işlemci dışında ezecek bi telefon fikrim asla değişmeyecek sırf 5 yıl güncelleme alacak diyede gidip xr alacak halimiz yok arkadaş s10+ xr a göre kötü pil performansı sergiledi demiş bende 2 yıllık note 8 imle nasıl pil performansı aldığımı hala çok zorlamasam günü çıkarabileceğini anlattım siz anlamak istediğiniz gibi anladığınız için konomoz noto 8 dogol demeniz çok normal ben note 9 la xs max örneğini verirken ikisini işlemci olarak kıyaslamadım s10+ la note 9 u kıyasladım note 9 la bile daha iyi bi deneyim alırken s10+ daha verimli çalışan işlemciyle daha iyi iş çıkaracaktır demek istedim sen xr al birader samsungtan sana fayda gelmez

Konuda S10 Plus mu XR mı diye sorulmuş Note 8 neden konuşuluyor o zaman ? ?
11 pro max daha iyi bi cihaz note 8 kaç yıllık cihaz aradaki farkı anlamayacak kadar?