Dayak yiyeceğim

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Ben ilkokulda iken millete sataşan bir çete vardı. Müdüre bile şikayet ettim ama okul çıkışı gelip yine sataşıyorlardı. Ama bunlar çeteyi.

Normal birini müdüre/öğretmene şikayet edersen belki sonuç alabilirsin. En azından bir şey olursa ben müdüre/öğretmene söylemiştim, dersin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama müdüre şikayet ettikten sonra müdür çağırmış onları. O günden sonra eskisi gibi bulaşamadılar yine de.

Şimdi o çetedekilerin birisi gasptan cezaevindeymiş. İlkokuldan belliydi ne olacakları zaten. Diğerlerini bilmiyorum. Muhtemelen onlar da girip çıkmıştır.

Son düzenleyen moderatör:

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Ben ilkokulda iken millete sataşan bir çete vardı. Müdüre bile şikayet ettim ama okul çıkışı gelip yine sataşıyorlardı. Ama bunlar çeteyi.

Normal birini müdüre/öğretmene şikayet edersen belki sonuç alabilirsin. En azından bir şey olursa ben müdüre/öğretmene söylemiştim, dersin.

Ama müdüre şikayet ettikten sonra müdür çağırmış onları. O günden sonra eskisi gibi bulaşamadılar yine de.
Kanka müdürleri nasıl onu bilemeyiz.bizim müdür öyle birşey olursa onu yere gömer mesela

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Kanka müdürleri nasıl onu bilemeyiz.bizim müdür öyle birşey olursa onu yere gömer mesela

O da doğru. Mesela bizim lisede çete yoktu. Müdür çok disiplinliydi çünkü.
Bir defa pazartesi 10dk okula geç kaldığımdan İstiklal Marşı'nı kaçırdım diye sabahtan öğleye kadar İstiklal Marşı okutturmuştu. ??????
Güzel bir hatıra oldu bana.

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
O da doğru. Mesela bizim lisede çete yoktu. Müdür çok disiplinliydi çünkü.
Bir defa pazartesi 10dk okula geç kaldığımdan İstiklal Marşı'nı kaçırdım diye sabahtan öğleye kadar İstiklal Marşı oluşturmuştu. ??????
Güzel bir hatıra oldu bana.
O da iyimiş ??

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
images.jpg

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
O değil de ilkokuldaki biraz önce bahsettim çete bizim sınıfa yani gelen birine de sataşmıştı. Çocuk sınıftan ziyade okula yeni gelmişti.
Çetedekilerden biri bu arkadaşa çatmış durduk yere arkadaş da çete üyesini dövmüş. Çete de çıkışta arkadaşı dövecekti. Çıkışta çocuğu almaya babası geldi arabayla. Babası polismiş meğer. O günden sonra bulaşmadılar çocuğa.
Caydırıcı bir çözüm de bulabilirsin belki bunun gibi.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Aslında müdüre çıkıp söyleyeceksin. Müdür de o çocuğu çağırıp diyecek ki: "hakkında şikayet var, polisler geldi/aradı (gelmese/aramasa bile), seni sordu, eğer bir şey yaparsan işlem yapacaklarmış" falan dese, cesaret edemez böyle bir şeye.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Cuma günü kantindeyken bir kız gördüm ama kız aşırı güzel arada sırada bakıyoruz kıza .Ben kıza bakarken kızın sınıf arkadaşı beni gördü yanına çağırdı ,gittim boğazımı tutup "senin gözünü "dedi o an ben altıma korkudan.Arkadaşlarıma diyom hakettin diyo kendi bakmıyo sanki,beyler nasıl daha az dayak yerim.
seni korkutmasına izin verirsen daha fazlasını yapar, bir gün kaçarsın ikinci gün sıkıştırırlar, ben bunu keşke daha önce öğrenseydim diyorum

sana tavsiyem ilk saldırıyı sen yap 18 yaşının altında isen cezayı düşünme şiddeti özendirmiyorum, ama ya sen ya o

ilk saldırıyı sen yap herkesin içinde yap diğerlerine göz dağı olur, gerekirse paşa paşa dayağını yiyecek ama karşılık vereceksin,ne olur en fazla ? 1 hafta bandajla dolaşırsın yada uyursun bu kadar, korksan bile ilk darbeyi sen vuracaksın sonra sana vursa bile incineceğini anlar yapmamaya başlar

ben mesela hep kavgadan kaçınmaya çalışıyordum bir gün lisede patladım bir boksöre suratım yarıldı sağlam yumruk yedim, 1 hafta sonrada geçti, la bu kadarmıymış dedim ? bu olay üzerine muay thaiye gitmeye başladım

kaçarak uzak durarak çözemessin bela zaten senin ayağına gelmiş şimdi onu iteklemen gerekiyor

bu işler böyle sağlam bir girersen dayak yesen bile bir daha sataşamaz

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
5,173
Bundan 20 yıl öncesinde kıza baktın diye çete gibi toplanan tipler alfa beta muhabbetleri vs rövanştaymış. Günümüzde daha medeni ve sosyal erkekler rövanşta. Dolayısı ile artık en azından düzgün liselerde bu tarz çeteleşmeler pek olmuyor. Sen iyisini şu belayı atlattıktan sonra derslerine yüklen iyi bir lise kazan.

O Geri zekalı tipler kendinden 2 yaş küçük çocuğu tehdit ederek muhtemelen kıza şov yapmak istemiş(kendilerince) sen onları müdüre şikayet et. Çıkışta vs bişey yapmaya kalkarlarsada yine müdüre şikayet edeceğini söylersin.

Son düzenleme:

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
seni korkutmasına izin verirsen daha fazlasını yapar, bir gün kaçarsın ikinci gün sıkıştırırlar, ben bunu keşke daha önce öğrenseydim diyorum

sana tavsiyem ilk saldırıyı sen yap 18 yaşının altında isen cezayı düşünme şiddeti özendirmiyorum, ama ya sen ya o

ilk saldırıyı sen yap herkesin içinde yap diğerlerine göz dağı olur, gerekirse paşa paşa dayağını yiyecek ama karşılık vereceksin,ne olur en fazla ? 1 hafta bandajla dolaşırsın yada uyursun bu kadar, korksan bile ilk darbeyi sen vuracaksın sonra sana vursa bile incineceğini anlar yapmamaya başlar

kaçarak uzak durarak çözemessin bela zaten senin ayağına gelmiş şimdi onu iteklemen gerekiyor

bu işler böyle sağlam bir girersen dayak yesen bile bir daha sataşamaz

İşin sonunu da düşünmek lazım.

Kavgada dayak yiyeceği kesinse niye kavga etsin? Sonunda dayak yerse okulda psikolojik olarak rezil olma riski var.

Zaten yenilen pehlivan güreşe doymayacağı için karşı tarafı dövse bile karşı taraf öcünü almak isteyecektir.

Zayıf pozisyonda isen en iyi çözüm caydırıcılık olmalı. Öteki türlü bu kavga bitmez.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
İşin sonunu da düşünmek lazım.

Kavgada dayak yiyeceği kesinse niye kavga etsin? Sonunda dayak yerse okulda psikolojik olarak rezil olma riski var.

Zaten yenilen pehlivan güreşe doymayacağı için karşı tarafı dövse bile karşı taraf öcünü almak isteyecektir.

Zayıf pozisyonda isen en iyi çözüm caydırıcılık olmalı. Öteki türlü bu kavga bitmez.

işte bende onu diyorum caydırıcılık, karşılık vermessen bu sefer başkalarıda gelir, gerekirse dayak yiyecek ama karşılık verecek başka türlü kurtuluş yok şikayet etmekte çözüm değil, eğer birisine sataşıyorsan dayak yeme yada zarar görme riskinide göze alacaksın,

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
En kötü dayak yersin :D yokmu çevren topla 5-6 kişi dalın birbirinize

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
işte bende onu diyorum caydırıcılık, karşılık vermessen bu sefer başkalarıda gelir, gerekirse dayak yiyecek ama karşılık verecek başka türlü kurtuluş yok şikayet etmekte çözüm değil, eğer birisine sataşıyorsan dayak yeme yada zarar görme riskinide göze alacaksın,

Bence şikayet etmek, daha barışçıl ve ileriye yönelik daha caydırıcı bir yol. Hem okulda dayak yetip rezil olma riski de olmaz.

Ama kavga kaçınılmaz ise mecburen sonuna kadar mücadele etmesi gerekecek.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Bence şikayet etmek, daha barışçıl ve ileriye yönelik daha caydırıcı bir yol. Hem okulda dayak yetip rezil olma riski de olmaz.

Ama kavga kaçınılmaz ise mecburen sonuna kadar mücadele etmesi gerekecek.
şikayet etmek çözüm değil, bak ben defalarca denemiştim okul hayatımda

en etkili çözüm ağzının ortasına sağlam bi tane geçireceksin, dayak yesende elinin armut toplamadığını görürler

türk toplumu öyle, bu dediğini avrupa ülkesinde denesen tamam derdim ama türk toplumu sopadan anlıyor, sopayı tattırmaz isen yerlerini bilmezler

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
şikayet etmek çözüm değil, bak ben defalarca denemiştim okul hayatımda

en etkili çözüm ağzının ortasına sağlam bi tane geçireceksin, dayak yesende elinin armut toplamadığını görürler
Şikayet etsin. Baktı olmuyor. Mecbur senin dediğin gibi yapacak zaten. Ama işi kavgasız halletmeye çalışmalı önce.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Şikayet etsin. Baktı olmuyor. Mecbur senin dediğin gibi yapacak zaten. Ama işi kavgasız halletmeye çalışmalı önce.
şikayetin etkisi olsa bi kere okuldaki çocuklar birbirine sataşmazdı, olacağı söyleyim şikayet etti hadi müdür çağırdı, diyecek bir daha yapmayın haaa sonra gönderecek onun işi bitti, ama çocuğun işi bitmedi

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Sen onları korkutmazsan, onlar seni korkutur malesef ve bunun boy- kilo ile alakası yok boyu 1.50 ve oldukça zayıf insanların kendilerinden çok daha cüsseli insanları nasıl patakladığını az görmedik.:) (not: dövüş sanatı filan bilmeden.). ama kavga etmeni değil hiçbir şey olmamış gibi davranmanı öneriyorum ben.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Sen onları korkutmazsan, onlar seni korkutur malesef ve bunun boy- kilo ile alakası yok boyu 1.50 ve oldukça zayıf insanların kendilerinden çok daha cüsseli insanları nasıl patakladığını az görmedik.:) (not: dövüş sanatı filan bilmeden.). ama kavga etmeni değil hiçbir şey olmamış gibi davranmanı öneriyorum ben.
görmezden gelmekmi, işte o da olmuyor, ortada bir sıkıntı var, o sıkıntı görmezden gelinerek gitmez insiyatif alman lazım

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
şikayetin etkisi olsa bi kere okuldaki çocuklar birbirine sataşmazdı, olacağı söyleyim şikayet etti hadi müdür çağırdı, diyecek bir daha yapmayın haaa sonra gönderecek onun işi bitti, ama çocuğun işi bitmedi
Ama her zaman öyle olmuyor bu daha çok müdüre de bağlı hatta öyle müdürler var ki...:) önemli bir şey yapmamış olsan bile sana zorbalığa tövbe ettirirler. :D

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Ama her zaman öyle olmuyor bu daha çok müdüre de bağlı hatta öyle müdürler var ki...:) önemli bir şey yapmamış olsan bile sana zorbalığa tövbe ettirirler. :D
zorbanın hakkından sopa gelir bunun en etkili yolu budur

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415

O konuda şu açıdan katılıyorum: o gün şikayet ettiği için dayak yemeyecek belki ama başka bir gün başka bir sebepten yiyebilir. O ayrı.

AMA şikayet etmeden kavga etse ona vursa ve sonunda kaybetse (dayak yese) de sonradan yine böyle bir şey olabilir. Yani sonradan yine sataşabilir.

İşin sonunu/devamını yine çözememiş oluruz.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
O konuda şu açıdan katılıyorum: o gün şikayet ettiği için dayak yemeyecek belki ama başka bir gün başka bir sebepten yiyebilir. O ayrı.

AMA şikayet etmeden kavga etse ona vursa ve sonunda kaybetse (dayak yese) de sonradan yine böyle bir şey olabilir. Yani sonradan yine sataşabilir.

İşin sonunu/devamını yine çözememiş oluruz.
bunu bilemeyiz ama kendiside zarar göreceği için sataşmaktan vazgeçebilir çoğu durumdada öyle olur

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
bunu bilemeyiz ama kendiside zarar göreceği için sataşmaktan vazgeçebilir çoğu durumdada öyle olur

Tamam da sonunda karşı taraf birkaç yumruk yemiş olsa bile karşı taraf kazandıktan sonra zaten kavgayı devam ettirmez ki. Zaten kazanmış.

Lisede benle dalga geçen biri vardı. Boyu benden bayağı uzun. Fark 10cm falan değil. Okulun en uzunlarından biriydi. Dövmemin imkanı yok. Gittim müdür yardımcısına şikayet ettim. Müdür yardımcısı çağırdı yanına onu. Bağırdı çağırdı. O günden sonra benle bir daha dalga geçmedi mesela.
Ben de birkaç vurup sonunda dayak yesem bile yine o benimle dalga geçmeye devam edecekti. Çünkü kavgayı kazanacaktı. Kavga ile hem sorunu çözememiş hem de bedavadan dayak yemiş olacaktım.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Tamam da sonunda karşı taraf birkaç yumruk yemiş olsa bile karşı taraf kazandıktan sonra zaten kavgayı devam ettirmez ki. Zaten kazanmış.

Lisede benle dalga geçen biri vardı. Boyu benden bayağı uzun. Fark 10cm falan değil. Okulun en uzunlarından biriydi. Dövmemin imkanı yok. Gittim müdür yardımcısına şikayet ettim. Müdür yardımcısı çağırdı yanına onu. Bağırdı çağırdı. O günden sonra benle bir daha dalga geçmedi mesela.
Ben de birkaç vurup sonunda dayak yesem bile yine o benimle dalga geçmeye devam edecekti. Çünkü kavgayı kazanacaktı. Kavga ile hem sorunu çözememiş hem de bedavadan dayak yemiş olacaktım.

mesela kazanmak değil, mesela düsturunu göstermek, sen bana vurursan bende sana vururum demek

kimse ne olursa olursa olsun kendisine karşılık verene temkinle yaklaşır

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
mesela kazanmak değil, mesela düsturunu göstermek, sen bana vurursan bende sana vururum demek

kimse ne olursa olursa olsun kendisine karşılık verene temkinle yaklaşır

Ben karşılık vermesin demiyorum. Şikayet ile çözemezse mecbur öyle yapacak zaten.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
düşmanı hem adamın gözüyle ilişkiye girmekle tehdit ediyor hem de dayak için randevu veriyor. şiddete meyilli ve aptal biri olduğu kesin. bıçak falan taşıma ihtimali de olabilir.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Tehdit edenin niye ettiğini de bilmek lazım. Yani niye art niyetli balıyorsu kıza, dediyse normal. Ama benden başkası bakamaz niyeti ile söylediyse, otorite kurmak istiyor açıkça.

Bir de şunu da bilmek lazım o kız tehdit edenin kız arkadaşı mı? Eğer öyleyse karşı taraf her türlü haklı zaten.

Karşı taraf kendince benden başkası bakamaz ayağı ile açıkça otorite kurmak istiyorsa @Sardaukar ın dediği gibi sonuna kadar mücadele edecek. Çünkü şikayet ile pek çözülemiyor bu olaylar.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
eğer çiftleşme isteği varsa alfalığını kanıtlamak zorunda. dişi seçimini o yönde yapıyor. ama öyle bir arzusu yoksa kaçması daha mantıklı.