Amerikada Okumak

NotBeACoward

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Selamlar dostlarım.
Bu konunun benzerleri ile birlikte sanırım 10.açışım ancak hala net bir cevap alamadım.
Herkesin doğal olarak bazı hayalleri vardır. Benimki ise Amerika'da yaşamak, çalışmak, okumak ancak bunun konusunu ne zaman başka birisine açsam ya saçma saçma konuşuyor ya da bana tam cevaplar veremiyor. Bu konuyu forumda açtığımda da bazıları doğru düzgün cevaplar yazmışken bazıları da melih amerikadasın gibi gereksiz espiriler yaptı. Neyse konumuza gelelim ben eşit ağırlık öğrencisiyim kafamda henüz belli bir meslek yok. Türkiye'de iş, yaşama gereksinimleri bana göre zor ve benim hayallerimin baş tacı olan Amerika'da okumak istiyorum. Okumak olmasa bile en azından orada bir iş sahibi olmak bunun için neler yapmam gerek. Orada üniversite okumam için en iyi meslek nedir? Kaç puan yapmam gerek? Üniversite olmasa bile iş sahibi olmam için en kral meslek hangisidir? İngilizcem kötü değil derdimi anlatacak kadarını biliyorum üstüne ekleme yaparak daha da iyi olabilirim ama orada hızlı konuşuyolar oraya gitsem bile onları nasıl daha iyi anlarım? Gibi soruları bilen bilmeyen herkes cevaplarsa güzel olur.
Şimdiden teşekkürler.
İyi Forumlar.

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Dostum bu konuyu çok araştırdım ancak bildiğim kadarıyla puandan önce ABD senin yeteneklerine, kişiliğine ve o ülkeye ne katabileceğine bakıyor. Ege Fitness adında bir youtube kanalı var, bir gir bak, benim çok uzun zamandır takip ettiğim bir kanaldır. Bursa Amerika'ya okumaya gitmiş, hazırladığı videolarda cevap bulabilirsin kendine.

NotBeACoward

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Dostum bu konuyu çok araştırdım ancak bildiğim kadarıyla puandan önce ABD senin yeteneklerine, kişiliğine ve o ülkeye ne katabileceğine bakıyor. Ege Fitness adında bir youtube kanalı var, bir gir bak, benim çok uzun zamandır takip ettiğim bir kanaldır. Bursa Amerika'ya okumaya gitmiş, hazırladığı videolarda cevap bulabilirsin kendine.
Sağol daha bilgin varsa yazarmısın

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Şöyle bir sonuca varman gerekiyor ilk olarak onu kararlaştır

Okumak

Çalışmak

Okumak için paran varsa zenginsen okursun orada sorun yok , çalışmak için meslek sahibi olup gidebilirsin çalışma izni vs. alırsın , tabi hiç kolay değil yani google'de çok güzel anlatımlar var buraya bakıp bir tercih yapma sakın .

İlkay zaman var youtube'de o çok bilgili bu konularda onun videolarını izleyebilirsin , bol şans.

Örneğin benim çok yakın bir abim aşçı , devlette çalışıyor . Amerika ya başvuru yaptı yaklaşık 4-5 Bin lira harcadı bu işlemler için ama red yedi :)

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Selamlar dostlarım.
Bu konunun benzerleri ile birlikte sanırım 10.açışım ancak hala net bir cevap alamadım.
Herkesin doğal olarak bazı hayalleri vardır. Benimki ise Amerika'da yaşamak, çalışmak, okumak ancak bunun konusunu ne zaman başka birisine açsam ya saçma saçma konuşuyor ya da bana tam cevaplar veremiyor. Bu konuyu forumda açtığımda da bazıları doğru düzgün cevaplar yazmışken bazıları da melih amerikadasın gibi gereksiz espiriler yaptı. Neyse konumuza gelelim ben eşit ağırlık öğrencisiyim kafamda henüz belli bir meslek yok. Türkiye'de iş, yaşama gereksinimleri bana göre zor ve benim hayallerimin baş tacı olan Amerika'da okumak istiyorum. Okumak olmasa bile en azından orada bir iş sahibi olmak bunun için neler yapmam gerek. Orada üniversite okumam için en iyi meslek nedir? Kaç puan yapmam gerek? Üniversite olmasa bile iş sahibi olmam için en kral meslek hangisidir? İngilizcem kötü değil derdimi anlatacak kadarını biliyorum üstüne ekleme yaparak daha da iyi olabilirim ama orada hızlı konuşuyolar oraya gitsem bile onları nasıl daha iyi anlarım? Gibi soruları bilen bilmeyen herkes cevaplarsa güzel olur.
Şimdiden teşekkürler.
İyi Forumlar.

Amerika artık göçmenler konusunda çok sert yerinde olsam Kanada, İskandinav ülkeleri ve Avustralya ya bakardım bu ülkelerin iş gücüne çok ihtiyaçları var sürekli olarak meslek grupları ve sayılarını açıklıyorlar.

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
selamlar,

abd de okumak için (eğer lise mezunu iseniz) bildiğim kadarıyla SAT sınavı zorunlu. üniversite mezunu iseniz ve tekrar lisans programlarından birini okumak istiyorsanız üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterme ihtimali var fakat daha kolay.
ancak tabiiki hemen herkesin zorlandığı temel bir konu var ki gerçekten realitesi bulunuyor: paranız varsa her zaman birşeyler daha kolay..bu konu gerçekten haketmesede önem arzediyor çünkü halihazırda gidemeyen biçok kişi bu sebepten gidemiyor veya zorlanıyor.
abd eğitimde halen iyi sayılır fakat bu önümüzdeki yaklaşık 50 yıl içinde değişkenlik gösterecektir benim tahminim,ve ters yönde.
dil öğrenme konusunda en ama en iyi yol aslında o ilgili ülkeye giderek yapılan öğrenmedir. bu zor bir yolda olsa doğrusu bu.
eğer bir lisans diplomanız varsa o zaman toefl şartlarıda esnetilebiliyor. lisans diplomanız varsa ve tekrar lisans okuyacaksanız bu esnetilebilir. new york university genelde çok yüksek toefl puanları talep etmekte.
dilerseniz bazı linkler paylaşabilirim , liaison üzerinden başvurular alınıyordu.

başarılar

Son düzenleme: