Redmi Note 8 Pro kaç yıl gider?

random user 123123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
RN8Pro almak istiyorum. Ama insanlar Mediatek’e karşı çok ön yargılı. Çok kısa ömürlü olduğu söyleniyor. 2 yıl kullanılır mı? Eğer 2 yıl kullanamayacaksam Redmi Note 8 alırım o Snapdragon işlemciye sahip.

TRTURKEYTR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,372
Nasıl kullandığınıza bağlı kullanım ömrü değişir.
Mesela ben iyi bakarım 5 yıl kullanırım, sen kötü bakarsın 1 yılda telefon kullanılmayacak hale gelir.

Emre:)

Doçent
Reaksiyon puanı
403
Diğer cihazlar neyse bu da o yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Meditekten korkmaya gerek yok

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
RN8Pro almak istiyorum. Ama insanlar Mediatek’e karşı çok ön yargılı. Çok kısa ömürlü olduğu söyleniyor. 2 yıl kullanılır mı? Eğer 2 yıl kullanamayacaksam Redmi Note 8 alırım o Snapdragon işlemciye sahip.

Cihaz 3 yıl rahat gider, 4-5 yıl da çıkarır. Mediatek'in geçmişte bazı hataları oldu ama bunu G90T ile geride bıraktıklarını görüyorum. Yeni çılardıkları Dimensity yonga setleriyle de bu yıl amiral gemilerine gelicekler.

2 aylık kullanımda G90T beni her açıdan gayet memnun etti. Cihazın olayı şu: 2K'ya aldığın telefon amiral gemisi kullanıyormuş hissiyatı veriyor.

Ayriyeten cihaz globalde çıkalı 6 aydan fazla olucak ama şuana kadar bir sorun haberi gelmedi. Mediatek kötü diyenler ya geçmişteki mağdurlar ya da fanboylar:)

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Xiaomi cihazlar 2 yil android guncellemesi, 3 sene de MI UI guncellemesi alirlar.

Yazilimsal anlamda endişeniz olmasin.

random user 123123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Cihaz 3 yıl rahat gider, 4-5 yıl da çıkarır. Mediatek'in geçmişte bazı hataları oldu ama bunu G90T ile geride bıraktıklarını görüyorum. Yeni çılardıkları Dimensity yonga setleriyle de bu yıl amiral gemilerine gelicekler.

2 aylık kullanımda G90T beni her açıdan gayet memnun etti. Cihazın olayı şu: 2K'ya aldığın telefon amiral gemisi kullanıyormuş hissiyatı veriyor.

Ayriyeten cihaz globalde çıkalı 6 aydan fazla olucak ama şuana kadar bir sorun haberi gelmedi. Mediatek kötü diyenler ya geçmişteki mağdurlar ya da fanboylar:)

İçimi rahatlattı bu yanıt Gönül rahatlığıyla alabilirim.

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
cihaza göre değişir.

Şunu söyleyebilirim hocam, geçenlerde RN5 MIUI 11 almıştı:)

Mı cihazlar ile Redmi cihazlar arasında güncelleme farkı var diyenler var, açıkçası ben büyük bir fark görmedim ve bunu mantıksız buluyorum. Bu fikirle gidersek K20 Pro'nun Mi 9T Pro'dan daha az güncelleme alacağını söylemiş oluruz:)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Tabiki, benim de dayım kullanıyor. Biraz elime aldım inceledim felan ekranı ve kasası çok hoşuma gitti. Oneplus arayüzünden vazgeçemiyorum, yoksa ben de mi9t veya rn8pro alırım.
RN8 Pro fıstık gibi telefon ama ben olsam Realme X2 alırdım hocam bu telefona bir göz atmanızı öneririm GSM Arena youtube kanalında incelemesi var
Oxygen arayüzünü bende kullanmak isterdim Mİ9T'yi 4-5 yıl kullandıktan sonra iş hayatına girince OnePlus almayı bende istiyorum hep kullanmak istemişimdir 6T modelinden beri bu markanın hayranıyım

İPHONE UĞUR BJK

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sadece iphonelar 3-5 sene gidiyor onada 10.000 tl vermek zor

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
bir telefon için o kadar para da verilmez ben o paraya hem telefon hemde laptop alırdım

o telefona 10 bin verecek enayi vardır ya kredi çeker ya böbreğini satar yine de alır arkadaşlarına hava atacak ya ben 11 pro aldım diye

İPHONE UĞUR BJK

Profesör
Reaksiyon puanı
296
o fiyata telefon almak için fabrika sahibi olmak lazım

EDeBiYaTSıZ

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Baya Sağlam Bir telefon uzun süre götürür :)

İPHONE UĞUR BJK

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sağlam olsa ne olur güncelleme almadıktan sonra samsung s10 note serisii 2 seneden fazla vermiyor

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361

1000 kere çeşitli yerlerde bilgi verdik, yorumladık. G90T ile nefis bir iş yaptı Mediatek ve evet Dimensity 1000 geliyor. 800'de orte segment için geliyor ama özelliklerine bakınca "Oha bu mu midrange 5G SoC?" diyoruz.

Mediatek oyunun kurallarını çok ciddi değiştirecek bence. Mobil tarafındaki AMD gibi görüyorum onları.

mehmetalimutlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
kullanıcıları çok memnun ama kişi kendi kullanmadan bilemez bence ne kadar dayanacağını ne kadar dikkatli kullanırsın ki mesela??

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
1000 kere çeşitli yerlerde bilgi verdik, yorumladık. G90T ile nefis bir iş yaptı Mediatek ve evet Dimensity 1000 geliyor. 800'de orte segment için geliyor ama özelliklerine bakınca "Oha bu mu midrange 5G SoC?" diyoruz.

Mediatek oyunun kurallarını çok ciddi değiştirecek bence. Mobil tarafındaki AMD gibi görüyorum onları.
Teknosa'daki müşterinin birine RN8 Pro önerdim İPhone 5'ten geçecekti fıstık gibi Teknosa çalışanı Oppo A9 2020 aldırdı adama MediaTek'i yerden yere gömdü Xiaomi sorunlu bir firma cart curt dedi anlayacağın adam Oppo'cu çıktı

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906

Hocam milyon kere de söylesek Mediatek'e güven duymayan bir kesim var:) Açıkçası 5G 1 yıl sonra ülkemizde kullanıma açık olsa K30 ya da RN9'u beklerdim ama daha yaygınlaşmaya 3 yıl civarı zaman olduğu için RN8 Pro alıp geçtim:)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Hocam milyon kere de söylesek Mediatek'e güven duymayan bir kesim var:) Açıkçası 5G 1 yıl sonra ülkemizde kullanıma açık olsa K30 ya da RN9'u beklerdim ama daha yaygınlaşmaya 3 yıl civarı zaman olduğu için RN8 Pro alıp geçtim:)
hocam 5g kullanıma açık olsa bile ülkemizde altyapısının oluşması uzun zaman alır peki benim telefon 5g ile uyumlu mu yoksa 5g telefon mu almak gerek ?

Son düzenleme: