Redmi Note 8 Pro kaç yıl gider?

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
hocam 5g kullanıma açık olsa bile ülkemizde altyapısının oluşması uzun zaman alır ben Mİ9T aldım çünkü daha fazla bekleyemezdim peki benim telefon 5g ile uyumlu mu yoksa 5g telefon mu almak gerek ?

Sizinle durumumuz aynı sayılır hocam, sadece son tercihlerimiz farklı. Sanırım 3-4 yıl sonra alacağım ilk 5G telefon OnePlus olucak:)

Neyse çok aceleye gerek yok, şuan RN8 Pro canavar gibi:)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Sizinle durumumuz aynı sayılır hocam, sadece son tercihlerimiz farklı. Sanırım 3-4 yıl sonra alacağım ilk 5G telefon OnePlus olucak:)
ben Mİ9T'yi 4 sene çok rahat kullanırım 4 sene sonra yoluma yine Xiaomi'den devam ederim ya da OnePlus'a geçerim ki ben en çok OnePlus'a geçmek istiyorum

remaz3442

Asistan
Reaksiyon puanı
51
3-4 yıl rahat gider kullanımızına bağlı olarak

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
hocam 5g kullanıma açık olsa bile ülkemizde altyapısının oluşması uzun zaman alır peki benim telefon 5g ile uyumlu mu yoksa 5g telefon mu almak gerek ?

5G için önce ihale açılması ve frekansların satılması gerek. 4. bir operatör gelir mi sanmıyorum. BTK'da ulusal roaming için ciddi bir çalışma var. Ayrıca 5G ihalesi de 2020 sonlarına doğru ele alınacak. Daha çok yeni bu teknoloji. 3G'ye yıllar sonra geçmiştik. Hatta 3.5G bile diyebiliriz. LTE tarafında da fazla gecikmesek bile fena değiliz. Ancak 5G için 1-2 sene daha var diyebilirim TR için. İngiltere yavaştan geçiyor.

Sizin tel 5G uyumlu değil maalesef.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teknosa'daki müşterinin birine RN8 Pro önerdim İPhone 5'ten geçecekti fıstık gibi Teknosa çalışanı Oppo A9 2020 aldırdı adama MediaTek'i yerden yere gömdü Xiaomi sorunlu bir firma cart curt dedi anlayacağın adam Oppo'cu çıktı

Oppo A9 2020 kötü bir cihaz değil. Mid-range için fiyatı bir miktar tuzlu bir çinli diyebilirim. ColorOS'u da severim bu arada.

Mediatek eskiden tel tel dökülürdü. Ama Dimensity'nin teknik özelliklerine bakınca elimdeki S7'ye burun kıvırıyorum valla.

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Bende samsung bir telefon vardı. 6 yıldan fazla dayandı. Babam kullandı, sonra ben kullandım, sonra kardeşim kullandı. Ekranını kırmasa daha da gideri vardı. Yeni uygulamaları açacak donanımı yoktu ama sonuçta çalışıyordu. Sonra general mobile vardı. İlk çıkanlarından. O da denize telefonla girmesem bozulmazdı. 3 yıllık falandı. Dahada giderdi. Genel olarak marka çok ciddi fark etmiyor. Nasıl kullanacağın önemli. Tabi bazı telefonların anormal sorunları var o başka. Şu an bende redmi note 5 var. Sıkıntısız kullanıyorum. 1 yıllık. Arkadaşımda mi 6 vardı 2-3 yıl civarı kullanmış mesela. Belki hala kullanıyordur ama pek konuşmadığım için bilemiyorum.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
5G için önce ihale açılması ve frekansların satılması gerek. 4. bir operatör gelir mi sanmıyorum. BTK'da ulusal roaming için ciddi bir çalışma var. Ayrıca 5G ihalesi de 2020 sonlarına doğru ele alınacak. Daha çok yeni bu teknoloji. 3G'ye yıllar sonra geçmiştik. Hatta 3.5G bile diyebiliriz. LTE tarafında da fazla gecikmesek bile fena değiliz. Ancak 5G için 1-2 sene daha var diyebilirim TR için. İngiltere yavaştan geçiyor.

Oppo A9 2020 kötü bir cihaz değil. Mid-range için fiyatı bir miktar tuzlu bir çinli diyebilirim. ColorOS'u da severim bu arada.

Mediatek eskiden tel tel dökülürdü. Ama Dimensity'nin teknik özelliklerine bakınca elimdeki S7'ye burun kıvırıyorum valla.
Kötü telefon değil fakat ben Realme X2 Mİ9T varken gidip A9 2020 almam

Sırf 5G kullanmak için telefonumu değiştirmem şart mı yoksa 5g sım kartı alsam olmuyor mu ?
ColorOS'te ben kilit ekranı ve saat widgetını sevmiyorum onun dışında gayet sade bir arayüz IOS'i aratmıyor

Son düzenleme:

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Sırf 5G kullanmak için telefonumu değiştirmem şart mı yoksa 5g sım kartı alsam olmuyor mu ?
ColorOS'te ben kilit ekranı ve saat widgetını sevmiyorum onun dışında gayet sade bir arayüz IOS'i
5G kullanmak için telefonunda 5G ile uyumlu olması gerekiyor yani evet telefonu değiştirmen gerekir

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
5G kullanmak için telefonunda 5G ile uyumlu olması gerekiyor yani evet telefonu değiştirmen gerekir
daha 1,5 ay oldu mübarek ne değiştirmesinden bahsediyorsun ?
ben 4,5g kullanmadım ki 5g kullanayım önce benim hattımı değiştirmem gerek 6 yıldır 3g kullanıyorum