• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Huawei Nova 5t mi Iphone 7 Plus mı almalıyım???

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Android 6.0 (2015) çoğu uygulamayı güncel olarak indirirken,ios 9 (2015) uygulama desteği azaldı ve youtube un güncel versiyonunu indiremiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

5s zamanındaki android telefonlar iyi değildi. Şimdiki orta seviye Android cihazlar çok gelişti ve kasmıyor.
yalnız güncellemeyi IOS 9 yüzünden bırakmadılar
mesela ıphone 5 bir bazı uygulamaları kesti fakat kesmesinin sebebi 32 bit olması
5s ise 64 bit olduğu için gördüğünüz gibi IOS 12 ye kadar aldı ve daha uzun süre uygulama desteğini kesmiycek

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
yalnız güncellemeyi IOS 9 yüzünden bırakmadılar
mesela ıphone 5 bir bazı uygulamaları kesti fakat kesmesinin sebebi 32 bit olması
5s ise 64 bit olduğu için gördüğünüz gibi IOS 12 ye kadar aldı ve daha uzun süre uygulama desteğini kesmiycek
6s ios 9 64 bit ile çıktı. Hiç güncelleme yapılmamış 6s e youtube yüklenmiyor.

Arkadaşlar 2020'nin nisan aylarında telefon alıcam ama yukarıdaki telefonlardan hangisini almalıyım karar veremedim.
(Lütfen yukarıdakilerden başka telefon önerisinde bulunmayın , konu dağılmasın.)
İkiside alınmaz. İphone 7 eskidi ve işlemci dışında çok geride kalmış bir cihaz. Bütçeniz ne kadar ?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Birisi 4 yıllık iPhone, diğeri işlemcisi dışında 2000 TL'lik bir cihazdan pek farkı yok, bence 7 Plus çok daha mantıklı (en azından ekran olarak, su/toz dayanıklılığı olarak elle tutulur bir yanı var, Nova 5t kötü telefon değil hatta performansı çok iyi ama o parayı vereceğime 2. el bir s8 veya bir 7/6s alırım yarı fiyatına).

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
şöle düşünüyorum ben ıphonu kullanmayı bıraktığımda 8 sene önce çıkmış bi telefon olucak
ve şuan 8 yıl önce çıkmış ıphone modelide ıphone 4s
yani şunu demek istiyorum.
ıphone 7 plus ı kullanmayı bıraktığımda yani telefon 8 senelik iken şuanki 4s gibi insanların gözünde eski takos bi telefon mu olur?
bi de androidlerde güncelleme kafaya takılmıyorken niye ıphonelerde bu kadar kafaya takılıyor?
tekrar soruyorum yukarıdaki soruların cevabımı aldıktan sonra
sizce şuan alsam beni pişman edermi ve güncellemeden sonra ne kadar kullanırım (son güncellemesi IOS 15 olucakmış ama IOS 16 ya da çıkabilirmiş)

tekrar soruyorum yukarıdaki soruların cevabını aldıktan sonra
sizce şuan alsam beni pişman edermi ve güncellemeden sonra ne kadar kullanırım (son güncellemesi IOS 15 olucakmış ama IOS 16 ya da çıkabilirmiş)
yukarıda bu soruların cevabını alamadım hep konu kayıyor o yüzden tekrar sordum

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
şöle düşünüyorum ben ıphonu kullanmayı bıraktığımda 8 sene önce çıkmış bi telefon olucak
ve şuan 8 yıl önce çıkmış ıphone modelide ıphone 4s
yani şunu demek istiyorum.
ıphone 7 plus ı kullanmayı bıraktığımda yani telefon 8 senelik iken şuanki 4s gibi insanların gözünde eski takos bi telefon mu olur?
1-2 yıl sonra olur bence. Şuan bile iphone 7 plus tasarım olarak diğer telefonlara göre eski duruyor.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
yukarıda bu soruların cevabını alamadım hep konu kayıyor o yüzden tekrar sordum
Evet öyle olacak, bundan 4 yıl sonra iPhone 7+= şuanki iPhone 5, benim için daha da vahim 6s+= şuanki iPhone 4s, tasarım diyen arkadaş olmuş ama tasarım olarak 2018 yılında çıkan cihazlar da eski duruyorlar o zaman, teknoloji kendini yeniler her geçen saniyede ondan dolayı mini asır (decade olarak geçer İngilizce'de, Türkçemizde ona tekabül eden bir kelime yok ama on yıl demek) geçmeden eski demek biraz saçma.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Evet öyle olacak, bundan 4 yıl sonra iPhone 7+= şuanki iPhone 5, benim için daha da vahim 6s+= şuanki iPhone 4s, tasarım diyen arkadaş olmuş ama tasarım olarak 2018 yılında çıkan cihazlar da eski duruyorlar o zaman, teknoloji kendini yeniler her geçen saniyede ondan dolayı mini asır (decade olarak geçer İngilizce'de, Türkçemizde ona tekabül eden bir kelime yok ama on yıl demek) geçmeden eski demek biraz saçma.
sizin düşüncenizi pek anlayamadım yani alınırmı / alınmazmı şuan

peki alsam hangisi beni daha uzun yıl götürür ve hangisi daha çok yeni kalır

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
sizin düşüncenizi pek anlayamadım yani alınırmı / alınmazmı şuan

peki alsam hangisi beni daha uzun yıl götürür ve hangisi daha çok yeni kalır
Ben 7+ alırdım.

ama nove 5t birkaç ay hatta bir yıl daha uzun götürür.