• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Huawei Nova 5t mi Iphone 7 Plus mı almalıyım???

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar 2020'nin nisan aylarında telefon alıcam ama yukarıdaki telefonlardan hangisini almalıyım karar veremedim.
(Lütfen yukarıdakilerden başka telefon önerisinde bulunmayın , konu dağılmasın.)

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
2side birbirinden kötü . 2020 nisana yepyeni modeller gelir . Huawein sadece amiral gemisinin ( p ve mate ) baz ve pro modelleri güzel gerisi çöp . Iphone 7 de m.ö. kalma .

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
2side birbirinden kötü . 2020 nisana yepyeni modeller gelir . Huawein sadece amiral gemisinin ( p ve mate ) baz ve pro modelleri güzel gerisi çöp . Iphone 7 de m.ö. kalma .
Huawei ve bir çok site nova 5t yi amiral gemisi sengmentine koyuyor

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Koymaları normal çünkü içerisinde amiral gemilerindeki Kirin 980 işlemciyi barındırıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kirin 980 :D kirin 710 olsa daha çok gülerdim ama 980 de yetince komik . Bu 2 işlemci olmasa huawei telefin üretemeyecek .
bence huawei önce kirin 710 inadından kurtulmalı kirin 810 kirin 990'a yönelmeli çünkü kirin 710'un cidden suyu çıktı artık

Son düzenleme:

huseyinnu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşlemcisi iyi o yüzden fakat sadece kirin 980 işlemcisi var diye amiral gemisi segmentine koyulamaz. En büyük eksiklik olarak ekran oled değil zaten. O kadar paraya değmez. ip67, ip68 yok 3000 TL' nin üzerindeki ürünlerde ben bu özellikleri ararım.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
İşlemcisi iyi o yüzden fakat sadece kirin 980 işlemcisi var diye amiral gemisi segmentine koyulamaz. En büyük eksiklik olarak ekran oled değil zaten. O kadar paraya değmez. ip67, ip68 yok 3000 TL' nin üzerindeki ürünlerde ben bu özellikleri ararım.
7 plus alınırmı sizce

şahsen 3 senelik ıphonenin eski olmadığı düşünüyorum

huseyinnu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
7 plus alınırmı sizce

İphone' lar üzerinden yıllar geçsede stabil şekilde bozulmadan çalışabiliyor, performans ile ilgili bir sorun yaşamazsın. Burada önemli olan başka özelliklerine bakman. Ekran kasa oranı, depolama alanı falan. Benim alınır demem alınabileceği anlamına gelmesin. Ben her zaman yeni çıkan ürünlerin peşinden koşan biri değilim ve yeni çıkan modelleri almak yerine eski model alıp pro model alırım, yada çok beğendiğim bir ürün satışa yeni çıktıysa o zaman onu alırım. Senin üründen beklediğin isteklerin daha önemli. Yani 7 Plus alıp ne yapmayı düşünüyorsun? Alacağın diğer modellerlede aynı şeyi yapacaksın sonuçta. İphone fiyatları çok çok yüksek fakat aldığın zamanda sorunsuz, sıkıntısız yıllarca kullanabilirsin.

Reaksiyon puanı
892
nova 5t gayet de alınır,harika olmuş bence alın.performansı gayet iyi.sakın 7 plus almak gibi bir hataya düşmeyin

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
2side işinizi görmez bütçeniz belli mi

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
7 plus alınırmı sizce

Stabilite olarak iyidir fakat 2 sene sonra güncelleme dsteği kesilecek bir de birçok yenilikten geri kalıyor ekran gövde oranı batarya vs.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
İphone' lar üzerinden yıllar geçsede stabil şekilde bozulmadan çalışabiliyor, performans ile ilgili bir sorun yaşamazsın. Burada önemli olan başka özelliklerine bakman. Ekran kasa oranı, depolama alanı falan. Benim alınır demem alınabileceği anlamına gelmesin. Ben her zaman yeni çıkan ürünlerin peşinden koşan biri değilim ve yeni çıkan modelleri almak yerine eski model alıp pro model alırım, yada çok beğendiğim bir ürün satışa yeni çıktıysa o zaman onu alırım. Senin üründen beklediğin isteklerin daha önemli. Yani 7 Plus alıp ne yapmayı düşünüyorsun? Alacağın diğer modellerlede aynı şeyi yapacaksın sonuçta. İphone fiyatları çok çok yüksek fakat aldığın zamanda sorunsuz, sıkıntısız yıllarca kullanabilirsin.
yaptığım şeyler sosyal medya ve hafif oyunlar

huseyinnu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yaptığım şeyler sosyal medya ve hafif oyunlar
O dediklerini 1500 TL' lik telefonda da yapabilirsin. İphone kalitesi istiyorsan al. Sorunsuz sıkıntısız kullanırsın. Fakat 2020' de android tarafındada fiyat, kalite ve performans olarak daha güzel modellerde çıkabilir, mutlaka çıkacaktır onlarıda bekleyebilirsin.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
İkisi arasında bence Nova 5T ama fiyatını az daha düşmesini bekle illaha düşecektir o fiyat.
Ayrıca birebir aynı donanım kasa ve marka güvencesi ile Honor 20 modelinide takip et bence. Geçenlerde 3399 TL fiyata düşmüştü Honor 20 modeli Vatan'da.

MoMentS

Asistan
Reaksiyon puanı
127
İphone al çık. Bakma sen çamur atıp möö diyenlere..

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
bi merak ettğimde ikisinide 4 sene kullanabilirmiyim.
öylesine soruyorum 4 sene sonra hangisini daha pahalıya satarım
telefonlarımı kapla ve özenle kullanırım ona göre söylerseniz sevinirim

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Teknoloji istekler ve beklentiler o kadar hızlı değişiyor ki ona kesin bir şey söyleyemeyiz ama sadece günümüz oyunları ve günümüz programlarının kullanırsan çok rahat kullanırsın amiral gemisi işlemcisi var Nova 5T'de yeni nesil telefon.
Ama Iphone 7 plus aynı şeyi söyleyemiyecem. Zaten üstüne ıphone 8 çıktı X çıktı 11 çıktı. 4 yıl diyorsun üstüne ıphone 15 çıkacak :D Iphone 7 nin 2 katı olacak nerdeyse.

huseyinnu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İphone' nu kullanırsın uzun yıllar fakat nova5 t 'yi bilmiyorum. Bilmeyede gerek yok android gitmez o kadar uzun süre. 4 sene sonra tabiki de İphone' nu daha pahalıya satarsın 2. el alış-verişte İphone daha pahalıya satılır, temiz ve kozmetik olarak düzgün ise. Kısaca android alacaksan amiral gemisi alacaksın yada İphone. Android tarafında amiral gemisi modeller haricinde hiç bir ürüne bulaşmayacaksın. Kendi düşüncem, ya amiral gemisi pro seviyesinde android al (örnek: huawei tarafında sadece mate pro ve p pro serileri, yada one plus markasındaki pro modelleri gibi veya pixel markasının telefonları gibi). Bu ürünler haricinde androide bulaşmam gider İphone alırım. Şuan kullandığım üründe zaten mate 10 pro. Tasarımı güzel olmasaydı, pro seviyesinde olmasaydı, kaliteli olmasaydı kısaca beni tatmin etmeseydi gider İphone alırdım. Samsung markasındada s9 plus' ı sevmiştim tasarımını.

Son düzenleme:

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
İphone' nu kullanırsın uzun yıllar fakat nova5 t 'yi bilmiyorum. Bilmeyede gerek yok android gitmez o kadar uzun süre. 4 sene sonra tabiki de İphone' nu daha pahalıya satarsın 2. el alış-verişte İphone daha pahalıya satılır, temiz ve kozmetik olarak düzgün ise. Kısaca android alacaksan amiral gemisi alacaksın yada İphone. Android tarafında amiral gemisi modeller haricinde hiç bir ürüne bulaşmayacaksın. Kendi düşüncem, ya amiral gemisi pro seviyesinde android al (örnek: huawei tarafında sadece mate pro ve p pro serileri, yada one plus markasındaki pro modelleri gibi veya pixel markasının telefonları gibi). Bu ürünler haricinde androide bulaşmam gider İphone alırım. Şuan kullandığım üründe zaten mate 10 pro. Tasarımı güzel olmasaydı, pro seviyesinde olmasaydı, kaliteli olmasaydı kısaca beni tatmin etmeseydi gider İphone alırdım. Samsung markasındada s9 plus' ı sevmiştim tasarımını.
şöle düşünüyorum ben ıphonu kullanmayı bıraktığımda 8 sene önce çıkmış bi telefon olucak
ve şuan 8 yıl önce çıkmış ıphone modelide ıphone 4s
yani şunu demek istiyorum.
ıphone 7 plus ı kullanmayı bıraktığımda yani telefon 8 senelik iken şuanki 4s gibi insanların gözünde eski takos bi telefon mu olur?
bi de androidlerde güncelleme kafaya takılmıyorken niye ıphonelerde bu kadar kafaya takılıyor?

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
şöle düşünüyorum ben ıphonu kullanmayı bıraktığımda 8 sene önce çıkmış bi telefon olucak
ıphone 7 plus ı kullanmayı bıraktığımda yani telefon 8 senelik iken şuanki 4s gibi insanların gözünde eski takos bi telefon mu olur?
bi de androidlerde güncelleme kafaya takılmıyorken niye ıphonelerde bu kadar kafaya takılıyor?
yani üstteki sorularımında cevabını aldıktan sonra son olarak eklemek istediğim nisan aylarında alınca ve IOS 15 e kadar güncelleme alıcak yani 2 sene (ıphone 7 ile arasındaki ram farkından dolayı bi sene daha geç durabilir.
neyse normal olarak 2 sene daha güncelleme alıcak telefon aldıktan sonra beni pişman edermi ve güncellemeden sonra ne kadar daha kullanılır.
bu arada ıphone 6 yı örnek almak gerekirse telefon IOS 13 ü almadı ama bence güncellemesiz şekildede hala 3-4 sene kullanılmaya devam edilir ve sıfırı değilde 2. eli de aynı şekilde 3-4 sene alınabilirken 7 plus almak mantıklı geliyo insana

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Iphone 7 plus almak istemendeki amaç nedir acaba?
4000 TL verecen alacağın max 32 GB olan model olacak. ekran kasa oranı kötü olacak batarya 3000 mAH altı üstüne hızlı şarj yok donanım olarak ekstrem bir özellik yok sadece adı var Iphone hiçbir artısını göremiyorum ben açıkçası.

huseyinnu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şuanki düşüncelerin ile 1 yıl sonraki düşüncelerin çok farklı olacak. Ben sanmıyorum 4 sene İ. 7 Plus' ı kullanacağını. Teknoloji çok hızlı gelişiyor ve değişiyor, artık günümüzde katlanabilen telefonları görmeye başladık ve bir çok marka katlanabilen telefonlar üzerine modeller çıkarmaya başladı. Sen İ. 7 Plus'ı kullanmayı bıraktığın zaman tabi kide insanların gözünde eski, takoz bir telefon olacak bu kaçınılmaz bir durum, sadece iphone için değil tüm marka ve modeller için geçerli bir durum bu. 1 yıl sonrada seninde düşüncelerin değişecek zaten şuan ki düşüncelerin ile 1 yıl sonraki düşüncelerin aynı olmayacak zaten. Bilmiyorum yaşın kaç, öğrenci misin?. Merak ettim sadece, altında başka bir anlam arama.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Iphone 7 plus almak istemendeki amaç nedir acaba?
4000 TL verecen alacağın max 32 GB olan model olacak. ekran kasa oranı kötü olacak batarya 3000 mAH altı üstüne hızlı şarj yok donanım olarak ekstrem bir özellik yok sadece adı var Iphone hiçbir artısını göremiyorum ben açıkçası.
daha önce arkadaşlarım ve ailemdeki kişiler ıphone 5s ve 6 modellerini çok uzun süre donma kasma olmadan kullandılar ve hala ıphone 6 kullanan arkadaşlarım var hatta 5s kullananlar bile var ve pubg bile oyniyorlar yani burdan telefonun uzun ömürlü ve android amiral gemisi dışındakiler gibi hemen kasmaya başlamadığını öğrendim.
bu yüzdende bütçeme en uygun ıphone yi buldum ve araştırıyorum şimdi

Şuanki düşüncelerin ile 1 yıl sonraki düşüncelerin çok farklı olacak. Ben sanmıyorum 4 sene İ. 7 Plus' ı kullanacağını. Teknoloji çok hızlı gelişiyor ve değişiyor, artık günümüzde katlanabilen telefonları görmeye başladık ve bir çok marka katlanabilen telefonlar üzerine modeller çıkarmaya başladı. Sen İ. 7 Plus'ı kullanmayı bıraktığın zaman tabi kide insanların gözünde eski, takoz bir telefon olacak bu kaçınılmaz bir durum, sadece iphone için değil tüm marka ve modeller için geçerli bir durum bu. 1 yıl sonrada seninde düşüncelerin değişecek zaten şuan ki düşüncelerin ile 1 yıl sonraki düşüncelerin aynı olmayacak zaten. Bilmiyorum yaşın kaç, öğrenci misin?. Merak ettim sadece, altında başka bir anlam arama.
tabikide niye arıyayım yaşım 14 ve lise 1e gidiyorum

peki sizce nova 5t alsam 4 sene sonra daha yeni ve güzel bi telefonmu olucak ve daha çok fiyata satılabilecekmi sizce
ve ıphone 7 yi 4 sene sonra nasıl olur diye sormamın nedeni ve çok eskimeyeceğini düşünmemin sebebi 3 yıllık bi telefonun 4000 lirada kalması bence o telefonun iyi ve tutulmuş olduğunu gösterir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

huseyinnu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
daha önce arkadaşlarım ve ailemdeki kişiler ıphone 5s ve 6 modellerini çok uzun süre donma kasma olmadan kullandılar ve hala ıphone 6 kullanan arkadaşlarım var hatta 5s kullananlar bile var ve pubg bile oyniyorlar yani burdan telefonun uzun ömürlü ve android amiral gemisi dışındakiler gibi hemen kasmaya başlamadığını öğrendim.

tabikide niye arıyayım yaşım 14 velise 1 e gidiyorum
Dediğim gibi ileride zaten düşüncelerin değişecek. Telefona falan fazla takılma al kullan, kendine ve ileriye dönük kendi hayatın için önemli olan yatırımları yap. Dil öğren, güzel bir eğitim al. Bunlar için uğraş bu kadar fazla takma kafana bu telefon mevzusunu yani. Şuan tam olarak geleceğine yön verecek yaştasın, eğitimine yatırım yap telefona değil. Sadece diploma sahibi olmak için okul bitirme, iyi bir üniversite için uğraş. 4 yıl sonra inan bana elindeki telefonu falan düşünmeyeceksin, aklına bile gelmeyecek. Güzel bir gelecek için uğraş. Kendi hayatından daha fazla ve ailenin hayatından daha fazla değer verme telefona falan.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Dediğim gibi ileride zaten düşüncelerin değişecek. Telefona falan fazla takılma al kullan, kendine ve ileriye dönük kendi hayatın için önemli olan yatırımları yap. Dil öğren, güzel bir eğitim al. Bunlar için uğraş bu kadar fazla takma kafana bu telefon mevzusunu yani. Şuan tam olarak geleceğine yön verecek yaştasın, eğitimine yatırım yap telefona değil. Sadece diploma sahibi olmak için okul bitirme, iyi bir üniversite için uğraş. 4 yıl sonra inan bana elindeki telefonu falan düşünmeyeceksin, aklına bile gelmeyecek. Güzel bir gelecek için uğraş. Kendi hayatından daha fazla ve ailenin hayatından daha fazla değer verme telefona falan.
abi onlar zaten kesinlikle ön planımda ve herkesin de öyle olması lazım sınavlara ara girdi araştiriyim dedim yine de saol iyi akşamlar

huseyinnu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

tabikide niye arıyayım yaşım 14 ve lise 1e gidiyorum

peki sizce nova 5t alsam 4 sene sonra daha yeni ve güzel bi telefonmu olucak ve daha çok fiyata satılabilecekmi sizce
ve ıphone 7 yi 4 sene sonra nasıl olur diye sormamın nedeni ve çok eskimeyeceğini düşünmemin sebebi 3 yıllık bi telefonun 4000 lirada kalması bence o telefonun iyi ve tutulmuş olduğunu gösterir diye düşünüyorum.
Şuan nova 5t alsan, 4 seneyi bir kenara bırak 1, 2 sene sonra kimse adından bile söz etmeyecek. Kısaca çöp olacak, verdiğin para çöp olacak. Çünkü yeni bir çok marka ve model çıkacak. Fakat İphone tarafında, güncelleme desteği kesilse bile, eski bir model olsada yine en azından İphone 7 Plus dersin :D stabil şekilde kullanırsın öyle anlatayım. Anlatmaya gerek yok aslında bunu sende biliyorsun zaten. İphone' da zaten fiyatlar öyle hemen androiddekiler gibi düşmüyor kaliteli sonuçta (android amiral gemileri hariç). Hatta benim bile hala İ5s, 6s plus, İ7Plus kullanan bir çok arkadaşım var. İphone sonuçta, al kafan rahat olsun. Biz zaten İphone ile androidleri karşılaştırarak hata yapıyoruz aslında. Bunuda bilmek gerekiyor bence.

Son düzenleme:

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Android 6.0 (2015) çoğu uygulamayı güncel olarak indirirken,ios 9 (2015) uygulama desteği azaldı ve youtube un güncel versiyonunu indiremiyor.

5s zamanındaki android telefonlar iyi değildi. Şimdiki orta seviye Android cihazlar çok gelişti ve kasmıyor.

Son düzenleme: