50 bin mültecimiz hayırlı uğurlu olsun...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903

Suriye'deki güvenli bölge konusunda Malezya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaten 4 milyon var, şimdi 50 bin kişi daha geliyor. 40 milyar doların üzerinde harcama yaptık" dedi.

yalan haber diyen partililer

bu videodamı yalan ?

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Montaj olm bu. Afganların pakistan sınırına gidişi bu görüntüler.

Püüü yazıklar olsun size

?

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Şaka bir yana, 40 milyar dolar ya.

$ 40.000.000.000

Bugünün kuru ile;

An itibari ile dolar kuru - 19.12.2019 - 15:26 -> 5,94

237.600.000.000 TL

237 Trilyon TL (Şimdiki para ile)

Eski para ile 237 kentrilyon TL.

237.600.000.000.000.000 TL

Ak Partizanlar gelin hele ne durumdayız

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Suriyeliler konusunda sizin öneriniz neydi acaba ? Savaş zamanı kapına gelmiş 4 milyon insanı aç susuz mu bırakmalıydık ? Ölüme mi terk etmeliydik öneriniz nedir. Gelenler Müslüman olmasını böşver herhangi bir milletten veya dinden olsada ne yapması gerekirdi HÜkümetin sizce.

Burdada atılan videodada adam Arap devletilerine ve Avrupaya laf çarpıyor siz onu bile anlamıyorsunuz.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Suriyeliler konusunda sizin öneriniz neydi acaba ? Savaş zamanı kapına gelmiş 4 milyon insanı aç susuz mu bırakmalıydık ? Ölüme mi terk etmeliydik öneriniz nedir. Gelenler Müslüman olmasını böşver herhangi bir milletten veya dinden olsada ne yapması gerekirdi HÜkümetin sizce.

Burdada atılan videodada adam Arap devletilerine ve Avrupaya laf çarpıyor siz onu bile anlamıyorsunuz.
4 milyonunu içeri kontrolsüz salmak şehirlere dağıtmak olmadığı kesin
milyonlarca mülteciyi almak olmadığı kesin
kime laf çarptığı ilgilendirmez beni kendi ülkem ilgilendirir

arap ülkeleri bizden daha zeki iş yapmış mülteci almamakla

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Bak güzel kardeşim ben almayalım mı dedim.

Alınması gerekiyordu. İnsan olmanın getirisi budur. Ancaaaaak bu insanlar Türkiye'nin tüm şehirlerine yayıldı. Yaydırmamamız gerekiyordu. Her şehirde suriyeliler var. Bu insanları mülteci kamplarından dışarı çıkarmamamız lazımdı.

Mültecileri velev ki tutamadık; UN tarafından sağlanan fon sayesinde bakımları ücretsiz yapıldı. Peki. Ama bu adamlar SİGORTASIZ olarak ÇALIŞMAYA üstüne bırakın çalışmayı ticarethane açmaya başladı. Buna da göz yumuldu. Sen ben deli gibi vergi öderken bunlar mükellef bile yapılmadı. Tek bir KHK ile , hatta geçici KHK ile, bu ticarethane açanları vergilendirmemiz gerekiyordu.

ne yaptık peki ben de size sorayım...

Benim evladım hastanede sıra beklerlen suriyeliler önüme geçebiliyorsa HÖST ULAN derim. Siz de der misiniz?

yahu benim elim yarıldı. İşyerinden acile gittim. 40 dk suriyeli bekledim ben. 40. Kan damlıyordu her yere.

Uluslararası arenada çok yalnız kaldık. Bu konuda yanlışlar yapıldı. CB'nı da artık sıkıntıları gördü ve güvenli bölge konusunda destekliyorum onu. evet güvenli bölge olmalı ve suriyeliler direkt olarak ülkelerine dönmeli. Kimse kusura bakmasın.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
4 milyonunu içeri kontrolsüz salmak şehirlere dağıtmak olmadığı kesin
Tmm neydi önerisi Muhalefetin söyledilerde biz mi duymadık ? 4 milyon insanı hayvan gibi telle ve çitle çevirip bir bölge içine mi kitlseydik ney öneriniz ? Lafa geldimi biz paraya önem vermeyiz insanlık merhamet dersiniz Ağaç hayvan sevgisi dersiniz bu Suriyelileri neden İnsan gibi görmezsiniz. Sırf Arap oldukları için mi Müslüman oldukları için mi gerekçe nedir.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Tmm neydi önerisi Muhalefetin söyledilerde biz mi duymadık ? 4 milyon insanı hayvan gibi telle ve çitle çevirip bir bölge içine mi kitlseydik ney öneriniz ? Lafa geldimi biz paraya önem vermeyiz insanlık merhamet dersiniz Ağaç hayvan sevgisi dersiniz bu Suriyelileri neden İnsan gibi görmezsiniz. Sırf Arap oldukları için mi Müslüman oldukları için mi gerekçe nedir.

Delikanlı olayı ajite edip kaşıma. Kimse öyle bir şey demiyor.

Fikirlerimi düzgün oku. Partizan gözlüğünü çıkar.

Ya arkadaş eleştiri de yapamaz mıyız ya

Nasıl bir kibir bu

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
yani suriyeli değil ukraynalı amerikalı alman dahi olsa sen milyonlarca mülteci alıp şehirlere salamassın

muhalefet özellikle özdağ zibilyon kere öneri verdi halada veriyor ama kulaklarını kapatmışlar onu duymuyor

şu an suriyenin kuzeyindeki bir çok yer bizim aç oraya çadır kent gönder hepsini geri

milyonlarca mülteci alınmaz örneği yok tarihte

yok alıyorsanda çadır kentlerden asla çıkartmaman gerekir ülkenin sosyo kültürel ve ekonomik dengesini bozmasın diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

Delikanlı olayı ajite edip kaşıma. Kimse öyle bir şey demiyor.

Fikirlerimi düzgün oku. Partizan gözlüğünü çıkar.

Ya arkadaş eleştiri de yapamaz mıyız ya

Nasıl bir kibir bu
ya abi bunlar ümmetçi gözüyle bakıyor, ülkenin selametini gözüyle bakmıyor

sen belki milyonlarca mülteciyi sırf insanlık diye alıyorsan ve aldığın bu milyonlarca mülteci ülkemize milyarlar kaybettiriyorsa ticaret haneler açıyorsa ucuz diye işveren tarafından alınıyorsa dolayısı ile türk vatandaşlarımızın iş edinmesini engelliyorsa orada insanlık değil olsa olsa kötülük vardır

şimdi diyecekler içinde mühendis var doktor var

geçti o iş onları kanada aldı fransa aldı almanya aldı bize kuru kalabalık kaldı

bak bu mülteciler eğer çadırlarda tutulsalardı şehirlere salınmasalardı onlar bir sürü türk insanının canına kastetmeyecekti
toplumda huzursuzluk yükselmeyecekti

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
şu an suriyenin kuzeyindeki bir çok yer bizim aç oraya çadır kent gönder hepsini geri
Düne kadar Suriye'nin kuzeyine girilmesinede karşıydın. Ne işi var TÜrk ordusunun orda Suriye batağında ne işimiz var diyen sen değilmiydin ? Gene kıvırıyon işine gelmedi mi.
Üstte arkadaşın yazdığı gibi şehirlere dahıldımı Suriyeliler hiç yokta sigortasızda olsa asgari ücretin altındada olsa biryerde çalışıyor iş zormuş temizmiş kriliymiş tehlikeliymiş bakmıyorlar çöp topluyor kağıt topluyor dileniyor flan veya parası olanlar dükkan açıyor kendi ailesini geçindirebiliyor. Sen 4 milyon insanı çadır kent kurup oraya kitlesen bunlar dışarı çıkamıyacak çalışamıyacak desen o 4 milyon insana bu sefer malite 40 değil 100-150 milyon $ ları bulurdu.
Ayrıca yok devlet suriyelilere asgari ücret dağıtıyormuş bedava hastaneye alıyormuş açtıkları dükkanlardan vergi almıyormuş sınavsız üniversiteye alıyormuş flan çoğu sosyal medya yalanı.
Bak şu haberi okumanızı öneririm.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Düne kadar Suriye'nin kuzeyine girilmesinede karşıydın. Ne işi var TÜrk ordusunun orda Suriye batağında ne işimiz var diyen sen değilmiydin ? Gene kıvırıyon işine gelmedi mi.
Üstte arkadaşın yazdığı gibi şehirlere dahıldımı Suriyeliler hiç yokta sigortasızda olsa asgari ücretin altındada olsa biryerde çalışıyor iş zormuş temizmiş kriliymiş tehlikeliymiş bakmıyorlar çöp topluyor kağıt topluyor dileniyor flan veya parası olanlar dükkan açıyor kendi ailesini geçindirebiliyor. Sen 4 milyon insanı çadır kent kurup oraya kitlesen bunlar dışarı çıkamıyacak çalışamıyacak desen o 4 milyon insana bu sefer malite 40 değil 100-150 milyon $ ları bulurdu.
Ayrıca yok devlet suriyelilere asgari ücret dağıtıyormuş bedava hastaneye alıyormuş açtıkları dükkanlardan vergi almıyormuş sınavsız üniversiteye alıyormuş flan çoğu sosyal medya yalanı.
Bak şu haberi okumanızı öneririm.
evet suriyeye girmeye hala karşıyım

evet hükümet suriyede yanlış uyguladığı politikalar çerçevesinde elimize milyonlarca mülteci patladı

esadı destekleseydi 1 koyardı 10 kazanırdı şu an rusyanın kazandığı gibi

senin inanıp inanmaman maliyeti şuna koyarsak şu olurdu demen bi şey ifade etmiyor o zaman almayacaktın bakabileceğin çadırlara koyabileceğin kadar alacaktın, bayram ziyaretine ülkesine gidenleri almayacaktın

şamda cuma namazı kılacağız demeyecektin

bak afrin tel abyat bizde göndersene hani güvenle bölge yapacaktın ?

gönder niye vatandaşlık veriyorsun

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
A ne güzelmiş.

mülteciler derneği bunları deyince "Vaoooovv bravo şak şak şak doğru"

Başka bir dernek, gazete, dergi ya da internet sitesinde eleştiri olunca "hdpkk'Lı bunlar, terörist bunlar ,vatan haini bunlar"

Ben yaşadığıma bakarım arkadaş. Suriyeli benim önüme 2 defa geçti. Doktor ile tartıştım, başhekim ile tartıştım. Hakkımı helal etmiyorum dedim. Tek kelime edemediler. TEK KELİME.

Bu arada derneğe bakalım;

Hemen ilk isme bakalım, yani YK Başkanı.

Aaaaa istanbul ilçe belediyesi başkan yardımcısı bak bak bak. :)

Başka sorum yok. Kendi kendinize çalıp oynayabilirsiniz delikanlı. Ancak "ELEŞTİRİYE" böyle argümanlarla gelme lütfen.

Vicdanlı ol ya. Comfort zone'un bozulmaz merak etme.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
esadı destekleseydi 1 koyardı 10 kazanırdı şu an rusyanın kazandığı gibi
Zaten adamları bombalayan Esad birde onu destekleseydi hee. 1 koyup 10 kazansaydık birde :) Vaah be ne güzel dimi. Türk tarihinde böyle birşey var mı ? Mazlumların tarafını değilde gücün tarafını seçmek kendi insanını bombalayan öldüren adam yıkılmasın diye onun tarafında durmak. Birde Suriyenin yarısını işgal edip sömürseydik o zamak petrole çökseydik veya ilhak etseydik çoğu yeri.
Dönüyon dolaşıyon o zaman almayacaktına getiriyon. Aç susuz orda gebersinlere getiriyon. Hayatta her zaman çok net bir şekilde doğru ve yanlış olmuyor ne yazık ki . 2 doğru arasından daha doğruyu seçmek veya 2 yanlış arasından daha az yanlışı seçmek gibi seçeneklerde oluyor.

mülteciler derneği bunları deyince "Vaoooovv bravo şak şak şak doğru"
Sen neye inanmak istersen ona inan benim kimsenin düşüncesini değiştirme gibi bir niyetim yok.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Zaten adamları bombalayan Esad birde onu destekleseydi hee. 1 koyup 10 kazansaydık birde :) Vaah be ne güzel dimi. Türk tarihinde böyle birşey var mı ? Mazlumların tarafını değilde gücün tarafını seçmek kendi insanını bombalayan öldüren adam yıkılmasın diye onun tarafında durmak. Birde Suriyenin yarısını işgal edip sömürseydik o zamak petrole çökseydik veya ilhak etseydik çoğu yeri.
Dönüyon dolaşıyon o zaman almayacaktına getiriyon. Aç susuz orda gebersinlere getiriyon. Hayatta her zaman çok net bir şekilde doğru ve yanlış olmuyor ne yazık ki . 2 doğru arasından daha doğruyu seçmek veya 2 yanlış arasından daha az yanlışı seçmek gibi seçeneklerde oluyor.

Sen neye inanmak istersen ona inan benim kimsenin düşüncesini değiştirme gibi bir niyetim yok.
ülkeler çıkarlara göre yönetilir rusya çıkarına göre hareket etti hem suriyede süresiz üs elde etti hemde doğu akdeniz gazına ortak olma yolunda ilerledi

türkiyeyede kuru kalabalık kaldı

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Biz komşular ile sıfır sorun politikası güderken suriye ile ırak ile mısır ile bu duruma nasıl geldiğimiz düşünülmelidir. Elbet sınırına gelen mülteciyi alacağız bu zaten uymak zorunda olduğumuz bir uluslarası kuraldır. Ancak dünyada ki hiçbir ülke mültecileri şehirlere dağıtmaz, vatandaşlık vermez. Bayram da seyranda gideni geri kabul etmez.

Reaksiyon puanı
10,315
Ya güzel kardeşlerim benim, Suriye mevzuunu yorumlarken bu ülkenin tarihi kodlarını, referanslarını neden hiç kaale almazsınız. 1492'de engizisyondan kaçan İspanyol yahudilerini hiçbir batılı ülke kabul etmezken fitnesiyle, fesadıyla ünlenmiş bu lanetli kavmi tek kabul eden kimdi dersiniz? Suriyeliler müslüman diye onları kabul edenleri ümmetçi diye yaftalıyorsunuz; Halbuki bu insanlar putperest dahi olsaydı bu ülke, bu millet onları yine de kabul edecekti, zulümden katliamdan koruyacaktı. Bededilini bile bile, getireceği faturayı göre göre...

Çünkü biz Türk'üz, insanlığın vicdanıyız biz. Daha dünlerde haçlı batı yamyam gibi yüzbinlerce masumu toprağı, yeraltı zenginliği için katlederken aynı dinden olmasa dahi senin ecdadından yardım istiyor, onları kurtarmak, zalimin elinden çekip almak için gidince de "Vefalı Türk geldi yine" diye marşlar yazıyorlardı.

Emin olun, küresel güçler bizi sizden çok daha iyi tanıdıkları için açtılar Suriye belasını başımıza. Bizi darbelerle, ekonomi silahlarıyla ve nice nice yollarla çökertemeyen, tarihten silemeyen zalim ve ceberrut haçlı Suriyeyi karıştırarak, halkını bombalar altında katliama maruz bırakırken bizim onları alacağımızı, "İnsan" oldukları için onları koruyacağımızı biliyorlardı. Faturası ne olursa olsun buna katlanacağımızı biliyorlardı.

Bulgarlar sınırdan sızacak tek tük göçmeni avlamak için çete kurmuş, kahpece, hunharca katletmişlerdi o gerçekten sızmaya çalışan bir kaç zavallı, çaresiz insanı. Macarlar öyle, Yunanlar keza öyle. Ve bu konuyu açan arkadaşımız kalkıp bizi bu adamlarla mukayese ediyor, hiç sıkılmadan.

İnsan bu kadar şikayet etmek yerine azıcık milletiyle, devletiyle gurur duyar yahu, sürekli çıkar, sürekli menfaat diye diye insanlığınızı da yitirebilirsiniz sonra.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Ya güzel kardeşlerim benim, Suriye mevzuunu yorumlarken bu ülkenin tarihi kodlarını, referanslarını neden hiç kaale almazsınız. 1492'de engizisyondan kaçan İspanyol yahudilerini hiçbir batılı ülke kabul etmezken fitnesiyle, fesadıyla ünlenmiş bu lanetli kavmi tek kabul eden kimdi dersiniz? Suriyeliler müslüman diye onları kabul edenleri ümmetçi diye yaftalıyorsunuz; Halbuki bu insanlar putperest dahi olsaydı bu ülke, bu millet onları yine de kabul edecekti, zulümden katliamdan koruyacaktı. Bededilini bile bile, getireceği faturayı göre göre...

Çünkü biz Türk'üz, insanlığın vicdanıyız biz. Daha dünlerde haçlı batı yamyam gibi yüzbinlerce masumu toprağı, yeraltı zenginliği için katlederken aynı dinden olmasa dahi senin ecdadından yardım istiyor, onları kurtarmak, zalimin elinden çekip almak için gidince de "Vefalı Türk geldi yine" diye marşlar yazıyorlardı.

Emin olun, küresel güçler bizi sizden çok daha iyi tanıdıkları için açtılar Suriye belasını başımıza. Bizi darbelerle, ekonomi silahlarıyla ve nice nice yollarla çökertemeyen, tarihten silemeyen zalim ve ceberrut haçlı Suriyeyi karıştırarak, halkını bombalar altında katliama maruz bırakırken bizim onları alacağımızı, "İnsan" oldukları için onları koruyacağımızı biliyorlardı. Faturası ne olursa olsun buna katlanacağımızı biliyorlardı.

Bulgarlar sınırdan sızacak tek tük göçmeni avlamak için çete kurmuş, kahpece, hunharca katletmişlerdi o gerçekten sızmaya çalışan bir kaç zavallı, çaresiz insanı. Macarlar öyle, Yunanlar keza öyle. Ve bu konuyu açan arkadaşımız kalkıp bizi bu adamlarla mukayese ediyor, hiç sıkılmadan.

İnsan bu kadar şikayet etmek yerine azıcık milletiyle, devletiyle gurur duyar yahu, sürekli çıkar, sürekli menfaat diye diye insanlığınızı da yitirebilirsiniz sonra.
hoppa dayı sen 2019 a gel ne engizisyonu ne yahudisi ne haçlısı?

biz türküz bu kadar insanlığın vicdanı falanda değiliz bir ırka bu kadar anlam yükleme bence ne türk insanlığın vicdanı ne yahudi fitne fesatla sahibi değil

alma

bu kadar basit ekonomi milyarlar kaybetmiş halk perişan olmuş ama mazlumun yanındayız

olmaz öyle şey

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361

Üstad olayı çok farklı yerlere taşımızsınız. Size yakışmamış. Kişisel olarak ben alınmasına karşı değilim. Türk milleti komşusuna yardım eder. Etmeli de. İnsan olduğu için. Mazlum olduğu için. Muhtaç olduğu için.

Buna hiç bir lafım yok. Edelim eyvallah.

Ama heyhat, şehirlerin her yerinde suriyeli var. Bunları şehirlere salmak doğru mu?

Bu siriyelilerin bir çoğu Ege'yi geçerken boğuldular. Bunlar doğru mu?

Bu suriyeli kardeşlerimiz bayramda ülkelerine gidip geliyorlar. Bu doğru mu?

Bu kardeşlerimiz elbette emeklerinin karşılığını alsınlar ama benim öz be öz vatandaşım işinden olurken sırf sigortasız diye suriyelilerin çalışması ve vatandaşımın işsiz kalmasını ben kabul edemiyorum. Bu doğru mu?

Hastanede elbette BM fonlarından gelen destekle hizmet alsınlar. Ama bir zahmet benim öz be öz vatandaşı olduğum ülkemde önüme geçmesinler, ayrıcalık tanınmasın. Bunu bizzatihi yaşadım. Bu doğru mu?

Daha da sayarım. Ama sizin gibi görmüş geçirmiş bir büyüğümüzün savunma mekanizması bu olmamalı. Ben, astegon olarak, demiyorum ki kovalım. Ama vatandaşım rahatsız ise bir şeyler yapmak lazım. Daha dün zorla gönderilen bir suriyeli kaçak yollardan Türkiye'ye geri gelmiş. Sınır yine evlere şenlik.

Ben rahatsızım seyyah hocam. Ben hakikaten rahatsızım. Üstte yaşanılan olaylar sebebiyle. Hiç biriniz K. Maraş'taki Kilis'teki, G.Antep'teki yerleri görmedi. Ben işim gereği bu yerlerdeki insanların yaşamlarını bizzatihi gördüm. Çok zorluydu evet. Allah yardımcıları olsun dedim. Devletimiz yardım etti. Bizler vergimizi verdik. Devletimize destek olduk. E ama yeter yahu. Biz zorlanıyoruz artık.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Üstad olayı çok farklı yerlere taşımızsınız. Size yakışmamış. Kişisel olarak ben alınmasına karşı değilim. Türk milleti komşusuna yardım eder. Etmeli de. İnsan olduğu için. Mazlum olduğu için. Muhtaç olduğu için.

Buna hiç bir lafım yok. Edelim eyvallah.

Ama heyhat, şehirlerin her yerinde suriyeli var. Bunları şehirlere salmak doğru mu?

Bu siriyelilerin bir çoğu Ege'yi geçerken boğuldular. Bunlar doğru mu?

Bu suriyeli kardeşlerimiz bayramda ülkelerine gidip geliyorlar. Bu doğru mu?

Bu kardeşlerimiz elbette emeklerinin karşılığını alsınlar ama benim öz be öz vatandaşım işinden olurken sırf sigortasız diye suriyelilerin çalışması ve vatandaşımın işsiz kalmasını ben kabul edemiyorum. Bu doğru mu?

Hastanede elbette BM fonlarından gelen destekle hizmet alsınlar. Ama bir zahmet benim öz be öz vatandaşı olduğum ülkemde önüme geçmesinler, ayrıcalık tanınmasın. Bunu bizzatihi yaşadım. Bu doğru mu?

Daha da sayarım. Ama sizin gibi görmüş geçirmiş bir büyüğümüzün savunma mekanizması bu olmamalı. Ben, astegon olarak, demiyorum ki kovalım. Ama vatandaşım rahatsız ise bir şeyler yapmak lazım. Daha dün zorla gönderilen bir suriyeli kaçak yollardan Türkiye'ye geri gelmiş. Sınır yine evlere şenlik.

Ben rahatsızım seyyah hocam. Ben hakikaten rahatsızım. Üstte yaşanılan olaylar sebebiyle. Hiç biriniz K. Maraş'taki Kilis'teki, G.Antep'teki yerleri görmedi. Ben işim gereği bu yerlerdeki insanların yaşamlarını bizzatihi gördüm. Çok zorluydu evet. Allah yardımcıları olsun dedim. Devletimiz yardım etti. Bizler vergimizi verdik. Devletimize destek olduk. E ama yeter yahu. Biz zorlanıyoruz artık.

Ya işte o nüans anlanmıyor elbet insanlar zulüm altında ise kapımızı açacağız bunun din ile millet alakası yok konuyu çok farklı yerlere çekiyorlar :) insan olmamız ile alakalı bu konu. Benim düşünceme göre, tam resmi olarak galiba 4,5 milyon yabancı ülkemizde ve bu ülkenin vatandaşlarının paylaşacağı kamu kaynaklarını kullanıyorlar. Hadi onu geçtim bir 20 sene sonra bu 4,5milyon insanın ne olacağını toplum yapımızı nasıl değiştirebileceğini azıcıkta olsa, aklınız da bi acaba olmuyor mu? hakikaten.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ya işte o nüans anlanmıyor elbet insanlar zulüm altında ise kapımızı açacağız bunun din ile millet alakası yok konuyu çok farklı yerlere çekiyorlar :) insan olmamız ile alakalı bu konu. Benim düşünceme göre, tam resmi olarak galiba 4,5 milyon yabancı ülkemizde ve bu ülkenin vatandaşlarının paylaşacağı kamu kaynaklarını kullanıyorlar. Hadi onu geçtim bir 20 sene sonra bu 4,5milyon insanın ne olacağını toplum yapımızı nasıl değiştirebileceğini azıcıkta olsa, aklınız da bi acaba olmuyor mu? hakikaten.
Hocam sizin düşüncülerinizi farklı yerlere çeken yok gayet insani ve mantıklı söylemleriniz haklı olduğunuz yönlarıde yok değil ama 1 kişi var körlemesine alımayacaktı orda bırakacaktık ne halleri varsa görsünler duvar çekecektik tel çekecektik kafasında. Çözüm yolunda atılan adımlarada körlemesine karşı. Suriye'de güvenli bölge deniyorlar yok olmaz operasyonlar yapıyorlar orada ne işi var TÜrk ordusunun. İllaha kovun diyor resmen. Esat ile anlaşın Suriye'yi sizde yağmalayın milleti bombalayın öldürün kafasında resmen.
Ben Vatandaşlık verilmesine karşıyım Suriyelilere zaten. Türk ile evlenen veya buradan doğan çocuklara bir insiyatif olursa pek sorun değil ama hepsine verilmesine karşıyım. ( Buraya yatırım yapan mülk alan ile kalifiye doktor sporcu flan tarzı hariç )

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Hocam sizin düşüncülerinizi farklı yerlere çeken yok gayet insani ve mantıklı söylemleriniz haklı olduğunuz yönlarıde yok değil ama 1 kişi var körlemesine alımayacaktı orda bırakacaktık ne halleri varsa görsünler duvar çekecektik tel çekecektik kafasında. Çözüm yolunda atılan adımlarada körlemesine karşı. Suriye'de güvenli bölge deniyorlar yok olmaz operasyonlar yapıyorlar orada ne işi var TÜrk ordusunun. İllaha kovun diyor resmen. Esat ile anlaşın Suriye'yi sizde yağmalayın milleti bombalayın öldürün kafasında resmen.
Ben Vatandaşlık verilmesine karşıyım Suriyelilere zaten. Türk ile evlenen veya buradan doğan çocuklara bir insiyatif olursa pek sorun değil ama hepsine verilmesine karşıyım. ( Buraya yatırım yapan mülk alan ile kalifiye doktor sporcu flan tarzı hariç )
Esat konusunda yanlış yaptığımızı düşünüyorum uluslararası toplum ile bir olduk esat gitmeli yıkılmalı dedik bir bakımdan haklıydık aynı zamanda. Ancak esat devrilmedi kendimize düşman bir komşu yarattık bir politika değişikliği ile esat ile dirsek teması kurulmalıydı. Bakın biz kurmadık adamlar tek kurşun atmadan rejim dışında olan büyük yerleşim yerlerini ele geçirdiler. Yine elimizde bir şey yok üstelik terör sorunu devam ederse operasyon yapacağımız bölgede artık saçma bir terör grubu yok donanımlı bir ülke ordusu olacak yani çok bıçak sırtı durum Allah sonumuzu hayır etsin, umarım en kısa sürede evli evine köylü köyüne olur :)

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Mülteciler ülkelerine!

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Ne güzel yardım ediyoruz insanlara. Suriyeliler en azından teröristlerden korunuyor. Şunu dememde yarar var, bazı Suriyeliler dileniyorlar. :( Allah yardımcıları olsun.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
suriyelilerin savaştan kaçıp en yakın yer olan türkiye sınırına koşmasında hiç bir sorun yok.
sorun önce hükümetin bu insanların göçmesine yol açacak ortamın oluşmasında amerikayla ortak çalışması.
sonra çıkan ortamdan dolayı gelen insanlar üzerinden siyasi rant devşirmesi.
üstüne de bu insanları kontrol dışı bırakıp şehirleri yaşanmaz hale getirmelerine izin vermesi.

hepsinin de üstüne bu hatayı önce ırakta iki kere yapıp şimdi suriyede tekrarlaması. özendikleri osmanlıda bu hatalardan birini yapan sadrazamın başına neler gelirdi düşünmelerini isterim

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Ne güzel yardım ediyoruz insanlara. Suriyeliler en azından teröristlerden korunuyor. Şunu dememde yarar var, bazı Suriyeliler dileniyorlar. :( Allah yardımcıları olsun.

Kimse yardım etmeyelim demiyor hocam. Ama artık yeter kısmındayız. Ben kendi ülkemde benim önüme bir mülteci geçiyorsa hastanede "Ama onlar mülteci" demem. Benim hakkımı gasp ediyorlar.

Buna siz de dur deyin artık mahallenizde.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Kimse yardım etmeyelim demiyor hocam. Ama artık yeter kısmındayız. Ben kendi ülkemde benim önüme bir mülteci geçiyorsa hastanede "Ama onlar mülteci" demem. Benim hakkımı gasp ediyorlar.

Buna siz de dur deyin artık mahallenizde.
Evet, kötü niyetli dilenciler çok var bizim ülkemizde. Haberde bir keresinde vicdan istismarı yapan bir dilenci "Bebeğim hasta, Allah rızası için bana yardım edin" diyor ve zabıta geliyor bir bakmış kumaştan bebek ama şöyle bir şey de var. Suriye şu anda tehlikeli bir yer. Teröristler kaynıyor orada ve mecbur kaçmak zorundalar Suriyeliler.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
çok bir şey yazmak istemiyorum ama aynı durumda biz olsak araplar bize bir bardak su vermez eminim.