kmurat
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 3,918
İndirme linki eklemediniz mi? ben mi göremedim.
Belirttiğim üzere, Beta 1 Ocak 2020'de çıkacak. İndirme linkini, tanıttığım tüm sitelerde yayınlayacağım.İndirme linki eklemediniz mi* ben mi göremedim.
Anladığım kadarıyla 3.nesil Ryzen'lerin mikrokodu yok herhalde. Doğru mu?Ryzen işlemcileri için 1. nesil 3/5/7, 2. nesil için 3/5/7 ayrıca Vega GPU'lar da desteklenmektedir. 3. nesil desteği şuanda bulunmuyor, yakın zamanda gerekli donanımı bulduğumda yapılacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:
LiveCD mantığı ve gerçek sisteme kurabilirsiniz.
Şuanda hiç elimde Ryzen 3. nesil işlemci yok. İşleyiş yapısı konusunda hiçbir şey göremiyorum, mikrokodu hakkında hiçbir fikrim yok 3. nesillere hiç bakmadım daha.Anladığım kadarıyla 3.nesil Ryzen'lerin mikrokodu yok herhalde. Doğru mu?
Sıfırdan geliştirildi mi geliştirilmedi mi ?FegeyaOS, hobi amaçlı işletim sistemidir.Sıfırdan geliştirilen bir çekirdeğe sahiptir.Apache 2.0 lisansı ile yayınlanmıştır.
Aslında yapılan güzel birşey ama Sıfırdan geliştirildi. ibaresi yanlış.Aynı konu daha önce de burada açılmıştı. Alıp, Türkçeleştirmeye çalışıyorlar.
ti kodlar kullanılmıştı. Artık önyükleyicideki bazı hazır kaynak kodlar kaldırıldı.Aslında yapılan güzel birşey ama Sıfırdan geliştirildi. ibaresi yanlış.
Önyükleyicideki hazır olan kodlar bilerek orada belirtildi, FegeyaOS'da artık sıfırdan geliştirilen bir işletim sistemidir. C ve C++ ile geliştirildi ve femonolitik bir çekirdek, HelenOS ise mikroçekirdektir.Arkadaşım işletim sistemini incelediğimde tabanın hatta herşeyin "Helen OS" İşletim sistemine ait olduğunu gördüm bari sıfırdan geliştirildi demeyin utanmadan...
En basitinden şöyle göstereyim incelerseniz önyüklerken genelde hizmetler vs hepsi "Helen OS" sıfırdan yazdınızda neden Helen OS hizmetleri kullanıyosunuz ?
Ekli dosyayı görüntüle 83346
Önyükleyicideki bir takım kaynak kodlar hazır olarak alınmıştı, şuanda sıfırdan geliştirildi diyebiliriz.Sıfırdan geliştirildi mi geliştirilmedi mi ?
Ocak 2020'nin ortalarında çıkacak, bu işletim sistemi modüler bir işletim sistemidir. FegeyaOS ARM32/64 platformlarına desteğinden dolayı, ARM tabanlı işlemcilerle uyumlu olarak çalışır fakat bazı mimari hataları çıkacaktır.Beta sürümünüz çıksın inceleyip göreceğiz.
Sayfanın başından beri hangi mikrokernelin kullanıldığı ve bunun ne olduğu soruldu? Sıfırdan mı oluşturuldu yoksa diğer mikrokernellerden biri üzerine mi kuruldu diye. Siz sıfırdan olduğunu söylediniz hep. Ama şimdi bunun başka bir mikrokernel üzerinden yapıldığını ve bu çekirdekteki kodların kendi kodlarınız ile değiştirdiğinizi belirttiniz.FegeyaOS'ta çekirdek, GUI gibi bileşenler sıfırdan geliştirildi. Eskiden 3. parti olan kodlar artık kaldırıldı, yerine kendi kodlarımız aldı. FegeyaOS Beta 1 Ocak 2020'de yayınlanacak.
FegeyaOS'da bazı 3. par
ti kodlar kullanılmıştı. Artık önyükleyicideki bazı hazır kaynak kodlar kaldırıldı.
Önyükleyicideki hazır olan kodlar bilerek orada belirtildi, FegeyaOS'da artık sıfırdan geliştirilen bir işletim sistemidir. C ve C++ ile geliştirildi ve femonolitik bir çekirdek, HelenOS ise mikroçekirdektir.
Önyükleyicideki bir takım kaynak kodlar hazır olarak alınmıştı, şuanda sıfırdan geliştirildi diyebiliriz.
geç değil.bu tür adımları çok beğeniyorum. yazılımcı olsaymışım keşke
Modüler olmak hedefim, şuandaki işletim sistemlerinde göremediğimiz bir özellik.MicroKernel tarafında HelenOS gördük. Hani sıfırdandı.
neyse, bu da bir aşamadır. Ama GUI tarafı çok kötü. İnsanlar kernel'e bakmazlar. GUI tarafına bakarlar.
Bir de bu OS ile ne tür bir hedefiniz var? Merak ettim.
HelenOS bir mikroçekirdek olduğunu belirttim, FegeyaOS bir monolitik türevi olan femonolitik bir çekirdek. Önyükleyicideki hazır alınan kaynak kodların kendi kodlarımız ile değiştirildiğini belirttim, yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum.Sayfanın başından beri hangi mikrokernelin kullanıldığı ve bunun ne olduğu soruldu? Sıfırdan mı oluşturuldu yoksa diğer mikrokernellerden biri üzerine mi kuruldu diye. Siz sıfırdan olduğunu söylediniz hep. Ama şimdi bunun başka bir mikrokernel üzerinden yapıldığını ve bu çekirdekteki kodların kendi kodlarınız ile değiştirdiğinizi belirttiniz.
ÇOk geç değildir, istediğin yaşta başla. İlgin varsa devamı gelir zaten.bu tür adımları çok beğeniyorum. yazılımcı olsaymışım keşke
Eskiden tecrübem azdı, bu seviyelere gelinemezdi.Daha önceden niye yapmadınız eskiden?
Evet şunu kabul ediyordum, önyükleyici hazır olarak alınmıştı. GUI kısmınında birtakım yerleri. Şimdiki gönderilerimdeki fotoğraflara bakarsanız biraz, daha çok değiştiğini görebilirsiniz. Çekirdek hariç, yapısı hariç, bazı hizmetler ve birtakım GUI ve X Pencere sistemi ve sürücüler hariç olan yerlerin hazır olarak alındığını belirtmiştim. Beta'yı Ocak ayında yayınlayacağımı belirtiyorum.Mikro çekirdek konusunu ilk açan benim. Özellikle sordum çünkü biliyordum bu kadar sessiz bir şekilde geliştirilemeyeceğini.
Keşke en başından Sıfırdan geliştirildi demek yerine açık açık bahsetseydiniz. Zaten ilk beta yayınlandığında her şeyi anlayacaktık.
Gerçek adım Fegeya grubunda belirtildiği gibi Ferhat. Evet gerçekten şirket kurmayı planlıyorum, Türkiye'de kurmayı planlasam bile zorlu koşullar olacak.Gerçek adınız nedir şirket kurmayı planlıyor musunuz eğer planlıyorsanız size tavsiyem yurtdışı planlayın amerika gibi ülkelerde çünkü şirket büyüyünce adam çoğalacak.
Aynen öle bide işsizlik var adam zor bulursun gibime geliyor eğitim zaten iyi değil bence de abd gibi yada ekonomi ve eğitim iyi ülke falan kurun şirketi tavsiyem başarılar dilerim bu arada.Gerçek adım Fegeya grubunda belirtildiği gibi Ferhat. Evet gerçekten şirket kurmayı planlıyorum, Türkiye'de kurmayı planlasam bile zorlu koşullar olacak.
Türkiye ne alaka var tabi isterse kurabilir fakat işsizlik var ülkede bide eğitim kötü.Pes etmeden sonuna kadar giderseniz güzel sonuçlar elde edebileceğinizi düşünüyorum.
Yaptıklarınız her ne olursa olsun büyük adım ve Türkiyede Sıfırdan hazırlamıyorsan o şey işletim sistemi değildir algısı var. Sizin kendinizi anlatmaya çalışırken yanlış anlaşıldığını farkındayım.
Umarım yolunuz açık olur.