Devrim olursa neler olur girinde öğrenin!

ESDİEN

Profesör
Reaksiyon puanı
0
1. Özel okullara kilit = çünkü eğitim ve öğretim ticarethane değildir
2. Dersanelere kilit = üstteki sebeple aynı fakiri zengini aynı şartlar altında okuyacak biz para aramıyoruz biz beyin arıyoruz.

özel mülkiyet diye bişe olmayacak bütün tarlalar bahçeler devletin olacak ve herkes yani okumayanlar çiftçi olacak özel mülkiyetler devletin olduğu için devletin ekonomisi aşırı miktarda zenginleşecek ve çalışan herkese ona göre maaşlar ödenecek

Bilmiyom farkında mısınız (devrimi bilmeyen kişiler) bazı ülkelerde emekli mağaşıyla insanlar dünyayı geziyor fakat ne yazık ki bizim ülkemizde bırak dünyayı gezmeyi ev bile geçindirilemiyor ek bi iş yapması gerekiyor.

tabi bu özel mülkiyete el koyma işi zenginlerin hoşuna gitmiyecektir çünkü zenginden alıp fakire verilecek ve eşitlik sağlanacaktır. Sosyalist düşünce sadece ve sadece demokrasi ve eşitlikten başka bişe değildir.

daha anlatacak çok şey var ben sadece milliyetçilere bi şey demek istiyorum. Biz ülkeyi bölmeye çalışıyoruz ha bu lafa sadece gülünür bu lafı sadece cahiller ve siyaset nedir bilmeyenler söyler. Biz kürtleri destekliyomuşuz sizler en başından beri kürt türk ayırmasaydınız dağlara çıkma sayısı hiç artmayacaktı ve pkk ları bizzat kürtlerde sevmeyecekti. Neyse sizi şimdi sadece bi soruyla başbaşa bırakıyorum bu arada bu paragraf sadece milliyetçilere kimse yanlış anlamasın. Sizce neden okuyan ve ileri görüşlü kişiler deniz gezmiş gibi kişileri haklı buluyo sizce neden cahil insanların çoğu milliyetçi şimdi güzel bi arkanıza yaslanın başınızı bi güzel kaşıyın ve bu soruyu düşünün ;)

Yazı Burdan alınmıştır.

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ne devrimi bu merak ettim ona göre cevap verecem

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
alındığı yere bakın işte :) adam kaynak vermiş.

ıslamaköfte

Asistan
Reaksiyon puanı
4
141 milyonluk rusya ve 1.5 milyarlık çin akılsızlık edip bu mükemmel ötesi sistemden vazgeçti ama biz o kadar akıllıyız ki o sisteme geçip rahat içinde yaşayacağız. öyle rahat yaşayacağız ki anlatmaya benim aklım yetmez. cengiz aytmatov'un romanlarını okuyun. "toprak ana", "sultanmurat" ilk tavsiyelerimdir. görün bakın o düzende insanlar ne kadar bolluk içinde yaşıyorlarmış

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bırakın bu sosyalizm işlerini aytmatovmuş yaw kolhozlarda kapuskadan başka şey görmeyip çalışan adamlara sorun bi de bakalım sosyalizmi sizin paylaşım dediğiniz şey zaten islami sistemin özüdür Allah peygamberimizle birlikte bu ilahi sistemi de göndermiştir sadec marx ı engels i aytmatovu okursanız bilmezsiniz tabii birazda islami kitapları okuyun eskilerini özellikle o devre yakın yazılmış kitapları ufkunuz açılır hem kolaylıklar dilerim sizlere

ıslamaköfte

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar bırakın bu sosyalizm işlerini aytmatovmuş yaw kolhozlarda kapuskadan başka şey görmeyip çalışan adamlara sorun bi de bakalım sosyalizmi sizin paylaşım dediğiniz şey zaten islami sistemin özüdür Allah peygamberimizle birlikte bu ilahi sistemi de göndermiştir sadec marx ı engels i aytmatovu okursanız bilmezsiniz tabii birazda islami kitapları okuyun eskilerini özellikle o devre yakın yazılmış kitapları ufkunuz açılır hem kolaylıklar dilerim sizlere

mesajımdaki ironiyi anlamayıp aytmatovdan bahsetmemi eleştirmişsin ya. ne diyeyim bilmiyorum

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Okullar özelleştirilmeli.

Hedeter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ekonomik krizden sonra her ülke zaten komunist düzene geçecektir.Batan bankaların devletçe alınması birsüre sonra ise batan her özel kurumun devlet bütçesine geçmesi ile kendiliğinden olacaktır.Sonra tekrar liberalizm.Bu dönüşüm şeklinde gidecektir diye düşünüyorum.ÖZel eğitim kurumları şu an itibari ile kaldırılmamalı.Ama devlet daha iyi hizmet saviyesine ulaşırsa isterim ki herkes aynı haktan yararlansın.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Heya Ondan Sonra Aylık 500 ytl okul parası alırlar zam üstüne zam yaparlar her türlü şike var ama daha çok şike olur vs. :)

Para konusunda katılıyorum.Benim önerim sadece daha kaliteli bir eğitim için.