custom sıvı soğutma

alpereno7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Yeni Gamming pc topluyorum.

custom sıvı sogutma yapıcam ama pek bir bilgi sahibi degılım estetik ve güzel gorunum oldugu için bebek gibi bakacagımdan eminim.

ama parçalarını nereden temin edebilirim.

1- işlemci sıvı sogutma blogu
2- ekran karti sıvı sogutma bloğu

anakart
AMD Ryzen™7 3700X Soket AM4+Wraith Prism(RGB) 3.6GHz-4.4GHz 36MB 65W 7nm İşlemci

işlemci
AMD Ryzen™7 3700X Soket AM4+Wraith Prism(RGB) 3.6GHz-4.4GHz 36MB 65W 7nm İşlemci

Ram
G. Skill TridentZ RGB DDR4-4400 C18 DC - 16GB

Ekran Kartı

ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 2060 6GB GDDR6

kasa

XIGMATEK OVARTAKE 6x120mm FAN + RAINBOW LED BAR USB3.0 GAMING KASA

evet şimdi arkadaslar bilgisayarımız bu olacak ama custom sıvı sogutma nasıl yapabiliriz ?
ne onerebilirsiniz? custom sıvı sogutmayı nereden temin edebilirim yurt dısından temin edebilirmiyim ebay,amazon,gearbest,bangood gibi sitelerden ?

uyumluluk olarak nasıl olacak işlemci ekran kartı blogu olarak .

teşekkür ederim şimdiden onerileriniz için.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Kendin soğutmayı toplamak senin için oldukça zor olur, ufak bir hata yapsan bile Allah muhafaza sistem havaya uçabilir yani çöp olur. O yüzden iyi el becerisi ve bilgi gerekiyor.

alpereno7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Kendin soğutmayı toplamak senin için oldukça zor olur, ufak bir hata yapsan bile Allah muhafaza sistem havaya uçabilir yani çöp olur. O yüzden iyi el becerisi ve bilgi gerekiyor.

Ben birçok pc topladim ve el becerim iyidir bilgisayar teknisyeniyim zaten ama sadece güncel versiyondaki bileşenler hakkında bilgim az eee sonucta hergün yeni şeyler cıkıyor takip etmesi zor :D

cevabın için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Direkt hazır olarak alabilirsin.

cevabın için çok teşekkür ederim ekran kartına uyumlu bir blok nereden temin edebilirim ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Ben birçok pc topladim ve el becerim iyidir bilgisayar teknisyeniyim zaten ama sadece güncel versiyondaki bileşenler hakkında bilgim az eee sonucta hergün yeni şeyler cıkıyor takip etmesi zor :D

cevabın için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

cevabın için çok teşekkür ederim ekran kartına uyumlu bir blok nereden temin edebilirim ?
Ekran kartı olayı biraz zor. Direkt o model için blok üretilmiş olması lazım diye biliyorum veya bazı ekran kartları içerisinde soğutma barındırmadan sıvı soğutmaya hazır geliyor sadece borularını takıyorsun. Olsa bile Türkiye'de bulamazsın bu da masrafı bayağı arttırır. RTX 2060 gibi bir karta bu harcamayı yapamaya değmez. Full Tower ve fan sayısı çok yüksek bir kasa içerisinde 360mm hazır sıvı soğutma Antalya'da olsan bile çok rahat soğutur bunu Adana'da yaşayan birisi olarak söyleyebilirim. RTX 2060 gibi bir karta bir RTX 2060 parası da sistemi soğutmak için vereceksin bana göre pek mantıklı değil ama illa custom istiyorsan bir şey diyemem tabi.