Bakan Berat Albayrak: Her Hanenin Geliri 3 Kat Arttı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
1572682162053.png

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Küresel bir ekonomik gerileme endişesi var. 2008- 2009 krizine kıyasla bizim acaba bir konsolide yaklaşımımız var mı?
Tartışmakta olduğumuz bütün bu konular aslında çok daha çok daha önemli çözüler gerektiriyor. Bu sorunlara değinmek için çok daha etkin yöntemlere ihtiyacımız var ki daha iyi bir geleceğin tohumlarını atabilelim. Yakın zamanlardaki deneyimimiz şunu gösterdi ki başkalarının ekonomik yada toplumsal sıkıntılarını görmezden gelmek ve tek taraflı politikalar gütmek ne yazık ki sadece mevcut çatışmaları daha ileriye taşıyacaktır. Geleceğe yönelik olarak bölgesel ve küresel çatışmaları azaltıp barış ve güvenliği desteklemeliyiz. Yeni bir dünya kurmalıyız. Yeni bir dünya düzeni kurmalıyız. Bölgesel ve uluslararası işbirliğine dayalı olmalı. Aynı zamanda karşılıklı saygıya dayalı olmalı bu düzen ki dünya ekonomisi ileriye gidebilsin.
Güç rekabetini bir yana bırakmalıyız ve uluslararası ticaretteki gerilimleri azaltmalıyız ve hain politikalardan kaçınmalıyız. Bu korumacı yaklaşım bize şuanda bunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. Bakan Albayrak sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye dünyanın 16'ıncı en büyük ekonomisi ve satın alma gücü paritesine göre ise 12. sırada. AK Parti döneminde uygulanan ekonomik politikalarla hane başına düşen gelir 3 kattan fazla arttı. Ülkemizi orta ve üst gelir grubuna taşıdı. Türkiye şuanda küresel tedarik zincirine çok iyi entegre olmuş durumda ve aynı zamanda küresel ölçekte bir endüstri ülkesi olma yolunda küresel ekonominin temel ulaşım yolu üzerinde yol alıyoruz iki kıta arasında."

KPSSCAFE

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Kıyası neye göre ve hangi zaman dilimi içinde yapmış? Lira olarak evet. Dolar olarak ta belki hesabın başlangıç zamanına göre evet olabilir, Ama Dolar'da da enflasyon var ve 1 Doların bugünkü alım güçü ile 10 sene öncesindeki alım gücü bir değil. 20 sen öncesi ile ise hiç bir değil. Ortalama olarak ise zenginleşenlerimiz arttı. Onlar ortalamayı yükseltiyor olabilir. Ben daha zenginleşemedim.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Kendi alıyor milyarlar durumu iyi tabi bu artan gelirden benim niye haberim yok böyl könuşanları dövüncede suçlu biz oluyoruz

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Hay Allah, bir benim artmadı herhalde?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Hay Allah, bir benim artmadı herhalde?
Yok aslında kimsenin arttığı yok. Benim düşüncem bu adamlara bilgi veren kişiler acaba ne yeyip içiyorlar. Bilgi kirliliği yaratarak acaba farklı bir bilgi mi veriyorlar?

Yoksa vatandaşın söylemlerine kulak mı asmıyorlar?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Birisi sayın Albayrak'a alım gücü paritesini anlatsın lütfen, rica ediyorum. Halkımızı kelime oyunlarıyla uyutmasın. Elde ettiğin gelir yüksek olabilir ama satın aldığın eşya veya gıda fi,yatları gelirinden daha fazla arttıysa? Neyse şu videoyu bırakıyorum, videoya herkes katılacaktır diye düşünüyorum.

Ağam eğlenir bizimlen.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Yok aslında kimsenin arttığı yok. Benim düşüncem bu adamlara bilgi veren kişiler acaba ne yeyip içiyorlar. Bilgi kirliliği yaratarak acaba farklı bir bilgi mi veriyorlar?

Yoksa vatandaşın söylemlerine kulak mı asmıyorlar?
İroni yapıyordum. Asıl durumun farkındayım.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Ekli dosyayı görüntüle 81114

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Küresel bir ekonomik gerileme endişesi var. 2008- 2009 krizine kıyasla bizim acaba bir konsolide yaklaşımımız var mı?
Tartışmakta olduğumuz bütün bu konular aslında çok daha çok daha önemli çözüler gerektiriyor. Bu sorunlara değinmek için çok daha etkin yöntemlere ihtiyacımız var ki daha iyi bir geleceğin tohumlarını atabilelim. Yakın zamanlardaki deneyimimiz şunu gösterdi ki başkalarının ekonomik yada toplumsal sıkıntılarını görmezden gelmek ve tek taraflı politikalar gütmek ne yazık ki sadece mevcut çatışmaları daha ileriye taşıyacaktır. Geleceğe yönelik olarak bölgesel ve küresel çatışmaları azaltıp barış ve güvenliği desteklemeliyiz. Yeni bir dünya kurmalıyız. Yeni bir dünya düzeni kurmalıyız. Bölgesel ve uluslararası işbirliğine dayalı olmalı. Aynı zamanda karşılıklı saygıya dayalı olmalı bu düzen ki dünya ekonomisi ileriye gidebilsin.
Güç rekabetini bir yana bırakmalıyız ve uluslararası ticaretteki gerilimleri azaltmalıyız ve hain politikalardan kaçınmalıyız. Bu korumacı yaklaşım bize şuanda bunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. Bakan Albayrak sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye dünyanın 16'ıncı en büyük ekonomisi ve satın alma gücü paritesine göre ise 12. sırada. AK Parti döneminde uygulanan ekonomik politikalarla hane başına düşen gelir 3 kattan fazla arttı. Ülkemizi orta ve üst gelir grubuna taşıdı. Türkiye şuanda küresel tedarik zincirine çok iyi entegre olmuş durumda ve aynı zamanda küresel ölçekte bir endüstri ülkesi olma yolunda küresel ekonominin temel ulaşım yolu üzerinde yol alıyoruz iki kıta arasında."

KPSSCAFE
Geliri 3 kat arttı gider 10 kat fazlalaştı...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Türkiyenin en saçma politikası nüfus arttırma politikası oldu. Altyapımız yokken bu politikayı uyguluyoruz. En az 3 çocuk tamam da o 3 çocuğu kim besleyecek Reis?

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
Türkiyenin en saçma politikası nüfus arttırma politikası oldu. Altyapımız yokken bu politikayı uyguluyoruz. En az 3 çocuk tamam da o 3 çocuğu kim besleyecek Reis?
Asgari ücret 2750 tl gibi davraniyorlar

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Kürt ailelerinin 8-10 çocukları var.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
allah besleyecek tabiki
allah rızık verir

sen şimdi allahın rızık vermediğini söyleyip dinsizlikmi yapıyorsun ?

bak başka kimler allahın rızık vermediğini söyelyip dinsizlik yapıyor

1.terör örgütleri

2.rıztö cüler (rızık terör örgütü)

3.şarkılarıyla gençleri uyuşturucu pislik ve dinsizlik batağına sürükleyen marilyn manson

Son düzenleme:

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Burada bazı gönüldaş userlar var. Pek görünmüyorlar. Beyler pistler sizi bekler.

Hadi gelin de savunun bu argümanı...

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Şimdi merak edip 10 sene önceki maaşımı hatırlamaya çalışıyorum. O günden beri en az 2 kat artmış. O zamanlar daha esi bir Renault Broadway kullanıyordum. Hala Broadway kullanıyorum. Şimdikinin modeli daha yüksek. O zaman 7500 tl'ye satın almıştım. Şimdikini 2 sene önce 18 bine satın aldım. Rakam dışında değişen bir şey olmamış.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Şimdi merak edip 10 sene önceki maaşımı hatırlamaya çalışıyorum. O günden beri en az 2 kat artmış. O zamanlar daha esi bir Renault Broadway kullanıyordum. Hala Broadway kullanıyorum. Şimdikinin modeli daha yüksek. O zaman 7500 tl'ye satın almıştım. Şimdikini 2 sene önce 18 bine satın aldım. Rakam dışında değişen bir şey olmamış.

Bak işte neredeyse 3 kat artmış fiyatlar. Alabildiğine göre sen de 3 kat zenginleşmişsin.

Nankör seni

?