realdgnc
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 7
Merhaba.
Hali hazırda sorunsuz bir şekilde kullanmakta olduğum sistemin işlemcisini daha üst bir modele (AMD X4-950'den Ryzen 5 3600x'e) yükselettim ve aynı RAM'den (Kingston 8 GB 2400 MHz) bir tane daha taktım.
İşlemciyi yükseltmeden önce BIOS'u anakart üreticisinin önerdiği sıra ile son sürüm olan F40b'ye, chipset sürücülerini de son sürüme güncellemiştim. Ayrıca Windows 10'um lisanslı ve son sürüm yüklü. Bu BIOS sürümü ile Gigabyte A320M DS2 anakartım 3. nesil Ryzen desteğine kavuşmuştu.
Fakat BIOS ekranından sonra Windows'un yüklendiği ekranı geçmiyor. Bazen defalarca yeniden başlatma ve kapat/açtan sonra geç de olsa açılıyor ama çoğu kez açılmıyor. Bazen de ekte bulunan uyarıları veriyor lakin yine açılmıyor.
Sorunu düzeltmek için denediğim bazı yöntemler şu şekilde;
- BIOS'u yeniden kurdum
- Windows'u yeniden kurdum
- BIOS pilini çıkarıp taktım
- JUMPER ile CMOS Clear yaptım
- BIOS menüsünden ayarları sıfırladım
- Windows USB'si ile başlangıç onarma
Fakat bunlardan hiç biri sorunumu çözemedi. Ama formattan sonra bilgisayar sorunsuz açılmıştı ve program yüklelerken defalarca yeniden başlatmama rağmen herhangi bir sorun olmamıştı. En son ki yeniden başlattan sonra yine açılmamaya başladı.
Sistem bileşenlerim şu şekilde;
Gigabyte GA-A320M-DS2
AMD Ryzen 5 3600x
MSI GTX 1050 Ti Aero ITX
2X Kingston DDR4 8 GB 2400 MHz
Corsair ForceLE 120 GB SSD
1 TB WD Blue HDD
FSP 500W 80+ PSU
Şimdiden teşekkürler.
Hali hazırda sorunsuz bir şekilde kullanmakta olduğum sistemin işlemcisini daha üst bir modele (AMD X4-950'den Ryzen 5 3600x'e) yükselettim ve aynı RAM'den (Kingston 8 GB 2400 MHz) bir tane daha taktım.
İşlemciyi yükseltmeden önce BIOS'u anakart üreticisinin önerdiği sıra ile son sürüm olan F40b'ye, chipset sürücülerini de son sürüme güncellemiştim. Ayrıca Windows 10'um lisanslı ve son sürüm yüklü. Bu BIOS sürümü ile Gigabyte A320M DS2 anakartım 3. nesil Ryzen desteğine kavuşmuştu.
Fakat BIOS ekranından sonra Windows'un yüklendiği ekranı geçmiyor. Bazen defalarca yeniden başlatma ve kapat/açtan sonra geç de olsa açılıyor ama çoğu kez açılmıyor. Bazen de ekte bulunan uyarıları veriyor lakin yine açılmıyor.
Sorunu düzeltmek için denediğim bazı yöntemler şu şekilde;
- BIOS'u yeniden kurdum
- Windows'u yeniden kurdum
- BIOS pilini çıkarıp taktım
- JUMPER ile CMOS Clear yaptım
- BIOS menüsünden ayarları sıfırladım
- Windows USB'si ile başlangıç onarma
Fakat bunlardan hiç biri sorunumu çözemedi. Ama formattan sonra bilgisayar sorunsuz açılmıştı ve program yüklelerken defalarca yeniden başlatmama rağmen herhangi bir sorun olmamıştı. En son ki yeniden başlattan sonra yine açılmamaya başladı.
Sistem bileşenlerim şu şekilde;
Gigabyte GA-A320M-DS2
AMD Ryzen 5 3600x
MSI GTX 1050 Ti Aero ITX
2X Kingston DDR4 8 GB 2400 MHz
Corsair ForceLE 120 GB SSD
1 TB WD Blue HDD
FSP 500W 80+ PSU
Şimdiden teşekkürler.